mopar värikoodit nykymaaleille

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja gt302, 21.8.2021.

 1. gt302

  gt302 2nd gear

  Moi

  Löytyykö porukalta 68 plymouth: QQ1 bright blue väriin koodia nykymaalille

  Myöskin 1970vm plum crazy värikoodit olisivat tarpeen.
   
 2. isalmela tykkää tästä.
 3. gt302

  gt302 2nd gear

  ok kiitos
   
 4. -71 MoPar

  -71 MoPar 3rd gear

  Suurin ongelma on noissa vanhoissa väreissä ,että ei löydy enää niitä ainesosia mitä sekoittaa. Kyllä kaavoja löytyy mutta kun kaavoissa olevat aineet sisältävät vaarallisiksi luokiteltuja mineraaleja ei niitä saa myydä.
  Parhaan ja lähinnä sitä alkuperäistä väriä saat jos sinulla on hyvä pala malliksi mikä skannata ja tehdä sen mukaan nyky aineista, ja jos teetät alle pari 3 desiä ei sävy onnistu . kun monesti pienimmät ainesosat on muutamia grammoja esim litraan massaa . Siitä vit kuvitella miten heittää jos on tippa liikaa tai liian vähän jotain osaa. Samoin on ratkaisevaa millainen on pohjamaalin sävy , valkoinen, v.harmaa, t.harmaa vai musta . Noi maalit etenkin vaaleat sävyt peittävät niin huonosti.
   
 5. Väpsy

  Väpsy 3rd gear

  Tohon kuvan kulkineeseen hain maalikaupasta väriä, ja skannaamalla sain just eikä melkein oikean sävyn, ei erota paikkamaalattua kohtaa alkuperäisestä. Mutta kuten moppe tossa yllä totes, otin sekoituksen onnistumisen vuoksi litran väriä vaikka tarve oli vain muutama desi. Eli jos löytyy jostain siistiä alkuperäistä väriä n. 10x10cm pala, ja mahdollisimman suora/tasainen pinta, niin siitä saavat kyllä "luettua" kaavan jolla sotkee värin nykymaaleista.
   
 6. gt302

  gt302 2nd gear

  autot joka paikasta maalit poistettu puhtaalle pellille. aika mahdotonta saada siis skannattua.

  mutta selvitellään asiaa.
   
 7. -71 MoPar

  -71 MoPar 3rd gear

  Riittäähän se kun etsit jostain värikaupasta tai automaalaamosta vanhan värimalli viuhkan missä on ehjä mallipala ja scannaa siitä. Onko auton sisältäkin kaikki otettu pellille ?
   
 8. gt302

  gt302 2nd gear

  Joka ikinen paikka putsattu .jep.

  No täytyy selvitellä tota väriasiaa. muutama kansiollinen on väriliuskoja löytynee ihan ok sävyjä . vaikkei välttis ihan just orgista vastaavaa.

  Tossa monacoa piti hieman paikkamaalata, katsottiin skannerilla väri. se sattui kyllä melko kivasti kohilleen. valkea akryyli
   
 9. 68SS

  68SS 1st gear

  Mulla on lätkä tota qq1, väriä voin laittaa kuvan kun ennätän. Mun mielestä se osu hyvinkin lähelle orkkista. Löyty tuolta car paint centeristä. Hyvää oli palvelu vaikka värivalinnan tekoon menikin tovi karttoja tutkien, suosittelen. Kaikkia värejä ei ilmeisesti juuri löydykkään kuten ff1 mist greeniä johon päädyin lopulta, mutta mieluinen hyvin lähelle samaa sävyä oleva väri löytyi kartasta loppupelin
   
 10. gt302

  gt302 2nd gear

  Hyvä homma.
   
 11. PPRCuda

  PPRCuda Gearhead

  Väriviuhkan sävyt kyllä on mitä on. Mutta voipahan aina sanoa, että maali tehtiin oikeasta mallista.
   
 12. 68SS

  68SS 1st gear

  [​IMG]
  Lakassa vähän hämähäkinseittiä/naarmua elä siitä välitä. Tyylikäs väri kylläkin
   
 13. -71 MoPar

  -71 MoPar 3rd gear

  Pitää paikkansa väriviuhkan sävy on viuhkan sävy , mutta niitä viuhkojakin on monenlaisia ja kuntoisia . Ei kait se osu jos on vaan joku kulunut satoja kertoja plärätty viuhka.
  Mutta aikoinaan kun noita vähän enempi tosissaan maalailtiin niin kyllä ne viuhkat uusina 70-80 luvulla vielä piti paikkansa jos oli sellainen n.4-5cm x 7-10cm malliviuhka joka oli oikeasti maalilla maalattu . Eikä noita jenkki viuhkoja siihen maailman aikaan niin kauheasti oltu yleensäkään plärätty kun ei ollut montaa jenkkiä koko kaupungissa . Se on vaan mistä sen sattuu löytämään.
  Samoin joku takakontin kannen sisäpinta on monesti hyvä kun ei hinkata eikä aurinko haalista.
  Ja aika harvassa on ne museokatsastajat ketkä osaa sanoa ja raakkaa auton sen sävyn takia jos on värinumeron mukainen sävy.
   
 14. gt302

  gt302 2nd gear

  ei mulla kyl aukee tuo kuva..
   
 15. -71 MoPar

  -71 MoPar 3rd gear

Kerro tästä muillekin!