Mopargurut: mistä uusi fender tag?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Lassard, 4.11.2006.

  1. Lassard

    Lassard Gearhead

    Ihmettelin tuossa tätä Kanadan "pienellä vaivalla" GTX:ää, koska siinä näkyi olevan uusi fender tag.

    http://www.overdrive.fi/forum/viewtopic ... hlight=gtx

    Nähtävästi on joku auktorisoitu instanssi, chrysler registry(?) (jota ei näillä nakkisormilla esiin googletettu), joka voi myöntää/valmistaa/lähettää uuden fendertagin todistetusti oikealle autolle.

    Ihan lämpimikseni en tätä kysy...
     
  2. Artturtle

    Artturtle 1st gear

    Galen Govier, googleta gts tai jotain, sulla pitää olla aika selvät paperit siitä autosta että se suostuu. Pystyy tekemään vaikka mitä lippua ja lappua, mutta ikävä kyllä maksaakin sitten. Toivottavasti oli apuja :)
     
  3. daytona 69

    daytona 69 1st gear

  4. Lassard

    Lassard Gearhead

    Olen nyt kyllä fiksumpi, kuin olin tunti sitten. Very many Dängjuu! :lol:
     
  5. greenrtse

    greenrtse 1st gear

    joo Galen pystyy tekemään.aikoinaan kun tuotin tuon Chargerin suomeen,Galen lähetti dokumentit että auto on tehty marraskuussa 1968,eli sain tullatua vuotta aikaisemmin,oli katsastus mies papereista ihmeissään
     
  6. Artturtle

    Artturtle 1st gear

    Kiitos kiitos, kiva kun pystyin auttamaan :D
     
  7. Lassard

    Lassard Gearhead

    Kiitokset myös Greenrtse:lle ja 69 Daytonalle.

    Jos oikein ymmärsin, niin Mopareiden Fender Tag onkin vähän hevimpi juttu: jos ei ole vanhan fendertagin raatoa / build sheettiä, niin silloin Et saa uutta fender tagia! Ja selittämällä on aika paha siinä vaiheessa myydä: kyl tää on ihan aito peli (juuonvarmaan)

    Ymmärrettävää kyllä, koska muutoin saattaisi olla aitoja HemiCudia maailmassa enemmän, kuin niitä on rakennettu..
     
  8. greenrtse

    greenrtse 1st gear

    nykyään ON enemmän ns.hemi Cudia kun tehtaalla tekivät,jus yks äijä moparin saitilla kiroilu kun oli jossain auto tapahtumassa pöllitty challengerin
    koodikilpi kojelaudasta..
     
  9. Anselmi

    Anselmi Gearhead

    Fender Tag on vain pala peltiä johon on stanssattu kirjaimia/numeroita. Teknisesti sen tekeminen/teettäminen ei ole mikään vaikea juttu, fontit ym. yksityiskohdat saa kyllä kohdalleen kun asioita hieman tutkii.

    Mutta mitä siihen sitten pitäisi stanssata? Lähdetään siitä olettamuksesta että et ole "väärentämässä" autoa vaan yrität korvata puuttuvan tagin. Ilman vanhaa tagia tai build sheettiä se ei yksinkertaisesti onnistu. Puuttumaan jää ainakin "Scheduled Production Date" ja "Order Number" tyyppisiä koodeja, hieman vuosimallista riippuen. Niitä voi haarukoida about kohdalleen, mutta varma ei voi olla. Myös kovasti elämää nähneet yksilöt voivat olla hankalia "kooditettavia".

    Kannattaa myös funtsia hieman mitä koodeja tagiin laittaa. Aika paljon on liikkeellä sellaisia väärennöksiä joissa ei oikein ole oivallettu mitä tagissa voi/pitää olla. Autossa harvemmin on sekä "tavalliset" että "rallipeilit" samassa yksilössä. Tai rengas/vannekoko tai flip-top bensatankinkorkki Fender Tagissa. Monet optiot ovat myös muita poissulkevia, joka kannattaa ottaa huomioon. Sama koodi voi myös esiintyä useamman kuin yhden kerran.

    Kerää kasaan oma näkemyksesi Fender Tagista ja korvaa VIN jollain itse valitsemallasi tekstillä esim. REPRODUCTION, CLONE, ERTSA IS KING :D
    Jo alkaa datatagsille kelpaamaan...
     
  10. Lassard

    Lassard Gearhead

    Nolo homma, että otit tuon väärennösjutun esiin: Mun voi olla hankalampi myydä keväällä mun aitoa vm -69 Plymouth Valiant 4D, 426,4speed,Plum Grazy Police Specialia! Joka on vielä aito Suomiauto :rotfl:

    Juu, mutta asiaan; yhtä vehjettä pengoin, joka löytyi ihmeellisestä E-Baysta. Ja siihen liittyy pieni stoori, joka voi olla hyvä tietää, jos on yhtään erikoisempaa vehjettä hakemassa.

    Siellä oli kuva build sheetistä, ja se kuva ei ollut mitenkään hyvälaatuinen. Iso resoluutio. Fender Tagia ei tietysti ollutkaan.

    Ei kun kuvan kanssa valokuvausliikkeeseen, jos siellä olis ammattitaitoa, kun ei kotona kuvankäsittely onnistunut. Ei onnistunut sielläkään, vaan suurennettaessa/ muuten hierottaessa siitä kuvasta tuli pikselimössöä.

    Mutta se valokuvausliikkeen mies näytti, miten varttitunnissa ei ammattilainenkin tekee vaikka millaisen Build Sheetin: Photoshoppaamalla! Tämä ei kyllä käynyt tosiaan mielessä. Jos kuva on tarkka, feikkaus näkyy, mutta yhtään epäselvässä, mutta luettavissa olevan kuvassa se on pala kakkua. Sen kun otetaan oikeat kirjaimet/numerot jostain kohdasta, ja kopsataan ne halutulle paikalle.

    Joten Anselmi, jos olet kiinnostunut mun aidosta mega-rare Valiantista, ota rohkeasti yhteyttä! Lähetän vaikka valokuvan buildsheetistä todisteena...
     
  11. Anselmi

    Anselmi Gearhead

Kerro tästä muillekin!