Moparin (taka)rumpujen tunnistusta.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Jarrut ja jousitus.', aloittaja Jza, 5.9.2016.

  1. Jza

    Jza Double Gearhead

    Pitäisi arpoa ennen kuin revin nuo rummut auki, että mitäs kenkää nuo jarrut nielevät...
    Tuote on muuten oletettavasti aika lailla tee-se-itse -tyyppinen, mutta sen verran tiedän että moparin rummut siellä on. Niitä vaan on sataa eri sorttia, niin vinkkejä otetaan vastaan. Näkeekös niistä jostain päällepäin, että mitkä ovat? Pikainen hakeminen tai googlaaminen ei oikein tuottanut mitään järkevää tulosta...

    Kiitoksia etukäteen!
     
  2. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Rummun halkaisija ja kengän leveyshän kertoo aika pitkälle mitkä sopii.
    Ja kysymyshän on vissiin tosta sun kilpurista, jossa 8 3/4" peba?
     
  3. Jza

    Jza Double Gearhead

    Joo, kasikolmevarttinenhan se on. Mitkä jarrut siellä on kyljessä, niin en ole varma. Haluaisin vaan jotenkin arpoa sen kengän leveydenkin aukaisematta sitä pakettia, kun siinä on oma ohjelmansa purkaa se ja sitä kautta mielellään olisi oikeat kamat tontilla ennen kuin aletaan repimään sitä palasiksi.
     
  4. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Kyllä päältä mittaamalla voi arvata mitkä siellä on kun halkaisiassa on aina tuuman ero ja leveydessäkin taitaa olla pual tuumaa. Esim 10" x 2" , 11" x 2.5" jne.
     
    Jza tykkää tästä.
  5. KajS

    KajS Gearhead

    Lähinnä säestän, mutta tuon akselin kanssa voi olla Chryslerin 10" x 2" , 11" x 2.5" tai Bendixin 12" x 2.5". Joten ulkopuolelta mittaamalla saa varsin suuntaa-antavia tietoja. Ja jotkut varaosaputkat myy samoja kenkiä 11" ja 12" jarruihin.

    Mutta, eikö ne sun rummut irtoa ihan vetämällä? Vai onko niin kynnystä kun mun efidodgessa, että piti sillä kahden meisselin taktiikalla automaattisäätöä sorkkia, jotta rummut irtosi.

    OK, sanoit,että siinä on oma ohjelmansa purkaa. Mutta jos sulla on säkää, ne on 11" ja niihin mulla on taas koko jarrujen sisäkalupaketti vaatekaapissa suojassa korroosiolta, niistä saisit ensiapua, kun slanttivanin takajarrujen uusiminen siirtyi ensi vuoteen.
     
  6. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Ei kait Dusterissa ole ne "mutterivetarit" ?
     
  7. Jza

    Jza Double Gearhead

    Ok, danke tarjouksesta! Täytyy tsekkaa mittoja, kun seuraavan kerran tulee lähenneltyä autoa. Ne ei ihan pienellä, eikä isollakaan lekalla irronneet mihinkään, niin varmasti on melkoinen rappu kulunut. Täytyy tutkia ja taistelu jatkuu joskus kun jaksaa :)

    Mudracer: Mutterivetarit? Ei hajuakaan, kun pärssettä ei ole kuunaan auottu. Strangen vetarit siinä on, mutta muusta ei hajua,
     
  8. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    "Mutterivetarit" on tollanen.
    [​IMG]
    Jos rumpu ei tule suosiolla pois niin kenkien säätöä pitää vaan löysätä niin kauan että tulee.
     
  9. Jza

    Jza Double Gearhead

    Kesti vähän ennen kuin jaksoi repiä ne auki :D 10 x 1 3/4 näytti olevan kenkien koko. Jotkut A/B bodyn takajarrut siis tossa lienee... Katotaan, Rautakummulla näyttäisi olevan jopa hyllyssä moiset. Tiedä vaikka sopisi :) Kiitti vinkeistä!
     

Kerro tästä muillekin!