mopilistin vedätys yritys, nyt päivitettynä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja halitoosi, 26.8.2008.

 1. nyffikaakoo

  nyffikaakoo 1st gear

  Täällähän on taas jehuuvantojistajat liikkeellä tojistamassa että ei ollu vedätys. Onko kukaan noista kahdesta pökötistä tarjonnu mitään, edes? Saattaahan niissä olla jotain käyttökelpoistakin.

  Mikäs Jessus se höpilisti on, ettei saa sanoa? Onko joku foorumilaisten tulevaisuuden tavoite että kutsutaan höpilistien pussihousuveljeskuntaan kuhan ikää kertyy vaadittavat viiskytä vee... höpilistit haukkuu rakkareita ja rakkarit haukkuu höpilisteja, se on tää luonnollinen tsydeemi. Tosin tän päivän rakkari on yleensä huomisen höpilisti... :rotfl:

  Eipä silti, yhdet mielii rappareihin, toiset pampiinoksiin. Mobilismi, tai museoautoharrastaja on hyvä tavoite siinä mielessä.

  Nooh, ot eli "liekki" sikseen, jos tosissaan ollaan, niin kyllähän mä tunnen monta aktiivia mobilistia tai museoajoneuvoharrastajaa. Mutta ne eivät ole niin kauppakeskeisiä. Jotenkin tuntuu ettei niiden tarvi ilmoitella mitään missään. Verkosto on semmoinen että jos tulee jotain myyntiin, menee kans samantien. Sikäli noihin yhdistyksiin ja niiden touhuihin tarttis mennä mukaan vain nuoremmatkin. Ja pikkuhiljaa ottaa hommia otteeseen, siellä on jo ikämiehiä iso osa. Mukavaa porukkaa ovat toiset, toiset vähän semmoisia yli-mobilisteja tietty mielestään, mutta ittepä päättävät millä mielellä.

  Semmoinen on mulle kyllä outo ilmestys, joka vuosikymmenet jostain metsälöydöstä tekee käsityönä hienon museoauton. No on sekin saavutus. Mutta ei paranis olla katkeroituneita jos porukka sanoo vaan että "ihan siisti", eikä kukaan ehdota marskinriskinritariskiksi korottamista... :rotfl:
   
 2. Adventurer

  Adventurer Gearhead

  Kyllä tässä kaikki muut, paitsi sinä, on ymmärtänyt tasan tarkkaan mitä tuossa myydään ja mikä hinta on ja saako esittää hinnasta oman näkemyksensä myyjälle. Se että kauppoja hierotaan paikanpäällä ei liene mitenkään epätyypillistä missään piireissä.
  Se että ei itse osaa kommunikoida myyjän kanssa, ei oikeuta syyttämään mobilisteja (mobilistipiirejä), sana joka muuten kirjoitetaan B:llä, vedättäjiksi tai vilungin harrastajiksi.

  On myös aika epäviisasta tälläkin foorumilla ruveta mobilisteja mollaamaan joidenkin lapsuuden traumojen takia ja heidän syykseen turhia ostoskäyntejä laittamaan, kun tahtoo nääs esim. jenkkiautoharrastajista yli 70% olla niitä mobilisteja ihan tämmöisen mutu otannan mukaan.
   
 3. halitoosi

  halitoosi 1st gear


  niin, miten sitä asiat tyhmälle selittää?????
  on tää sen verran erikoinen foorumi että millanen tahansa vääryyden tekijä löytää täälta ymmärtäjän, varmaan valjakkalakin löytää täälta jonkun jonka mielestä se ei oo tehny mitään väärää...täällä alkaa oleen semmosta urpoo linjoilla etten viitsi enää jatkaa tätä asian vatkaamista,jouduin ketkun.ansaan ja se siitä...
   
 4. ValiantMan

  ValiantMan Gearhead

  Äh, ei kannata vetää hernettä nekkuun.
  Hengitä pussiin ja jätä lukematta aloittamaasi topikkiin tulleet viestit. :wink:
   
 5. 1purehell

  1purehell Double Gearhead

  Anteeksi vain... Sinä se tässä tyhmältä vaikutat. Yleistät jonkin (yksinkertaisuuttasi väärin ymmärtämän) asian perusteella että kaikki mobilistit ovat huijareita ja vedättäjiä. Ja kun olet tietoisesti mennyt ottamaan riskin ja käynyt katsomassa noin 50v vanhoja käytettyjä autoja ja todennut reissun turhaksi, niin päätit rekisteröityä tänne ja ruveta nillittämään kokemaasi suurta vääryyttä.

  Ja kun ei täältäkään ymmärrystä löydy, niin sitten aletaan haukkumaan foorumi ja sen käyttäjät. :odroll:

  Jospa noiden Pösöjen myyjä onkin huomannut, ettei sinun kanssasi kannata tehdä mitään kauppaa ja siksi nostanut hinnan pilviin? Vähemmällä on todennäköisesti päässyt...
   
 6. Lassard

  Lassard Gearhead

  Kyllä kai sitä maailmanhistoria tuntee huutavampiakin vääryyksiä; Tampereelta on Urjalaan 60 km.

  Mulla menee päivässä 130km työmatkoihin.
   
 7. nyffikaakoo

  nyffikaakoo 1st gear

  Bobilisti. :rotfl:

  Oisko niin että raskaana olevalla lapsella on monta nimee...

  Höpilisti
  Pöpilisti
  Mopiilisti
  Mopilisti
  Mobinisti
  Mobildelvacnisti
  Mobiliklintonisti
  Rehupuntti
  Pussihousu
  Museoukko
  (En keksiny muuta tähän noin yhtäkkiä...kai niitä lie. Ehkä joku "taivaan lahja metsiemme kuusenaluslöydöile" tai vastaava on jossain käytössä.)

  Suomessahan tuo käsite yhteistyöstä on yleensä sitä että yhdessä porukalla potkitaan yhtä (esim. heikkoa ja vastustuskyvytöntä) päähän, mutta jossain Ruotsissa jo nämä vanhojen autojen harrastajat on saaneet esim. Volvon ja vissiin Saabinkin harrastajille aika paljon aikaan. Vanhoja Volvon tehtaan työntekijöitä harrastuksekseen yhdistyksen puitteissa peruskorjaavat komponentteja, joita saa sitten harrastajat ilmeisesti edullisesti ostaa.

  Tämmöinen eläkkeellä olevien ammattimiesten yhteistyö taitaa olla tuntematointa Suomessa.

  Sekin on aika tylsää kun kehotellaan joka asiassa katteleen peiliin. Totta mooses joka asiassa on oma puolensa, jopa sillä kärsineellä porsaallakin, varsinkin rikollispiireissä on joskus ollut tapana korostaa että: "uhri suorastaan pyysi hivauttamaan parisataa kertaa puukolla ympäri kroppaa... No pakko kai se oli, kun hiukan pelotti että mitäpä tuo tekee jos en hivautakaan..."
   
 8. Spiderman

  Spiderman 1st gear

  Topicin aloittajalle:
  Stupid is as stupid does
   
 9. Adventurer

  Adventurer Gearhead

  Ei pidä paikkaansa, eihän sinuakaan kukaan ymmärrä :rotfl:
   
 10. pas2

  pas2 Gearhead

  Topicin aloittajan harhaan johdattava vedätys:
  Osasto: Myydään osat ja tarvikkeet
  Otsikko: Dodge Challenger
  Ilmoitus:
  vanha TM -lehti jossa suomi-challengerin koe-ajo, 20 e.

  vain puh. 046-6866399
  http://www.overdrive.fi/forum/viewtopic ... t=#1193802

  urpo urpompi urpoin?
  Urpo: 2 peugeottia tarjousten perusteella ja tööt - hintakenttään heitetty 2000€.
  urpompi: Ostajakandidaatti lähtee hyvän voiton toivossa hakemaan autoja hiukan alle 2 k€:lla ja on kovasti harmistunut kun ei huomannut selvittää hintaa ennen liikekannalle lähtöä.

  Eli hiukan on autojen ostamisesta vielä opittavaa. :poff:
   
 11. f34

  f34 Double Gearhead

  Häh hää. Eipä onnistunut topicin aloittajan vedätysyritys mobilistien parjaamikseksi...

  Hän on huomannut, että täällä saattaa saada jotkut helposti parjaamaan mobilisteja.

  Mutta sai huomata, että täällähän ajattelevia fiksuja ihmisiä. Ei kaikkien mielestä voi olla mobilismin syy, että myyjän ja ostajan välillä tulee kitkaa.

  Tämähän olisi kuulunut jo aloitettuihin "ihmeelliset myyjät" tai paremminkin "Ihmeelliset ostajat" aiheisiin...
   
 12. nyffikaakoo

  nyffikaakoo 1st gear

  Vanhasta TM:stä 20 euroo, no se alkaa jo kuulostaa tän vuoden vedätykseltä. Kohottelin joskus kulmia kun yks kaveri myi vanhan TM:n jossa oli jonku -74 Corollan koeajo. Ja hinnaksi saivat tinkaamisen jälkeen 2 euroa! Hiukan kauheet hinnat oli siinäkin kaupassa, en ois halunnu kokea sitä rahan teurastusta, mutta kun satuin oleen siinä vieressä....

  Onkohan tän topikin alottajassa kuitenkin mopilistin geenejä? Että tarkoitus oli (savolaisittain ehkä sanoen?) veättäjän veätätys.

  Kaikki muistaa varmaan alkukantaiset savolaiset, joiden suomen kielioppia huomattavasti kehittyneemmässä kieliopissa:
  Hevonen vettää puuta mehtästä,
  hevosmies veättää puuta mehtästä,
  työnjohtaja veätättää puuta mehtästä,
  mehtävirman päällikkö veätätättää puuta mehtästä,
  sekä lopuksi iso mehtäteollisuusjohtaja eli mehtäneuvos kuuennessa kerroksessa ja kulumahuoneessa niinkin kaakana sivistyksen alakulähteiltä kuin helssinkissä veätätätättää puuta mehtästä.

  Voi olla että meni väärin, mutta alkukantaiset savolaiset voi korjata virheet tekstissä. :pinup:
   
 13. SamiL

  SamiL Gearhead

  Kun ilmoituksen otsikossa annetaan ymmärtää, että myytävänä on Dodge Challengerin osia ja tekstistä ilmeneekin, että kyseessä on vain muutamia kymmeniä arkkeja keräyspaperia, toki yhteennidottuina, niin jotenkin vaikuttaisi harhaanjohtavalta...
   
 14. Quest

  Quest Gearhead

  Pitää myös muistaa että; " eri sukupolvet pelaa ihan eri hedelmäpelejä"
  (Timo Jutila)
  Mobilisteilla hinnoittelu vaikeaa, kun ovat tottuneet aikoinaan ja käyttävät edelleen vaihtokauppoja. Vitosen osa voi vaihtua satasen osaan ,jos molemmille ylimääräisiä ja molemmilla tarve. win-win
  Rahalla myynti on win-loose, koska raha ei ole usein mobilistin valuuttaa ja "vanhaa tavaraa" ei tule lisää.

  Ja jos harrastat vaikkapa 70-80 luvun harrasteautoja niin nyky teinien mielestä olet jo mopilisti. Vaikeaa tääkin harrastus olis jos ei aikoinaan mopilistejä olis ollut yhtään eikä missään. Toki värikkäitä persoonia siunaantunut tähän joukkoon, mutta kun muutamia tuntee niin todella pirun hyviä ja avuliaita tyyppejä.
   
 15. pas2

  pas2 Gearhead

  Tässäki yks veätysyritys:

  Jeah fucking jeah.

  >----Alkuperäinen viesti----
  >Lähettäjä: arthur_pvalechos@yahoo.com
  >Päivämäärä: 08.09.2008 16:38
  >Vastaanottaja: <pas2@suomi24.fi>
  >Aihe: Nettiauto.com: käyttäjä on kiinnostunut ostamaan ajoneuvosi ID 2144882
  >
  >Arthur Valechos haluaisi ostaa ajoneuvosi: Other make, Other model, 1973, ID : 2144882
  >
  >Ajoneuvon rekisterinumero : W-00
  >
  >
  >
  >Viesti :
  >Hello Seller,
  >I am very much interested in immediate purchase of your CAR that put for Sale which is posted for sale on site, kindly get back to me with total body condition of the merchandise, I will also appreciate it if you can attach the recent photo of this merchandise i will be expecting your swift response so that we can proceed on the payment.
  >
  >Regards
  >Arthur.
  >
  >Ota yhteyttä kysyjään seuraavilla yhteystiedoilla: Arthur Valechos
  >
  >Puhelinnumero : 456478654
  >
  >Sähköpostiosoite : arthur_pvalechos@yahoo.com
  >
  >Kiitos,
  >Nettiauto.com
  >
   
 16. voittol

  voittol 2nd gear

  En tiiä olivakko mopilisteja ,mutta äsken kävi pihassa pari italian pelleä vw-maasturilla,niillä olis ollu hyvä tarjous lombardiini agrekaatista ja jostain poravasarasta , olivat myöhästyny lufthansan lennolta.Toki en tällä eklannilla ihan kaikkee ymmärtäny ,mutta jätin tarjouksen käyttämäti!
   
 17. Rocket engineer

  Rocket engineer 1st gear

  Jos oli pussihousut, olivat mobilisteja. Jos ei ollut, niin eivät olleet. :poff:
   
 18. Hai

  Hai Double Gearhead

  Tää on ollu ihan perinteinen (tyyppinen) tarina.
  Joskus 10-15v sitten mä kävelin Haagassa Helsingissä ja Italjaano tuli tarjoamaan jotain Armaani tms. pukua/ja, kun oli gubbe ollut kuulemma ollu Stockmannilla esittelemässä ja nyt enää 2h aikaa koneen lähtöön ja laukkuihin täytyy saada Suomi tuliaisille tilaa.
  Ei tullu kauppoja, mutta kävi mielessä käydä siinä 50m päässä silloin olleella Haagan Sheriffin toimistossa. No laiskuuttani jatkoin lompsimista omaan suuntaan.
   
 19. RB-440

  RB-440 1st gear

  Saman tapainen ongelma ilmeni eräällä tavattoman luotettavan oloisella ulkomaalaisella pari vuotta sitten Järvenpäässä. Tyyppi oli kuulemma ollut jollain työkalumessuilla Keski-Suomessa. Heppu näytti olevan yksin liikkeellä ja puhui huonoa saksaa/ englantia. Alla oli joku enemmän karhea kuin uudenkarhea farmari, taisi olla Opel. Ei kyllä vielä mikään museoauto... Itse asiassa en muistanut katsoa kilvestä, että mistä päin oli kotoisin.

  Olisi vissiin pitänyt opastaa heppu poliisiasemalle kysymään neuvoa, jospa ne olisi osanneet auttaa tuossa polttavassa ropleemassa. Ei kyllä olisi enää ehtinyt lentskariin, kun oli siihen aikaan päivästä poliisiasema kiinni jo.
   
 20. Rässi66

  Rässi66 3rd gear

  Osaa ne kotimaisetkin, tuossa takavuosina Lielahden Cittarin parkkipaikalla tuli joku kaveri pakun kans et "Ostakaa kotiteatterikaijutinsetti"
  "Saatte halavalla, ettei tarvis yhen sarjan takia lähteä ajamaan takasin Keravalle tms."

  No eipä ostettu.
   

Kerro tästä muillekin!