Moporatsian suhde cruising toimintaan?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Tapahtumat', aloittaja d-lowrider, 30.8.2009.

 1. d-lowrider

  d-lowrider Gearhead

 2. tcb62

  tcb62 Gearhead

  Herranjastas!! Tämähän on todella yhteiskunta rauhan nimissä arveluttavaa, junnut ei oo dokaamassa vaan ajelee/kokoontuu mopoillaan ja vielä selvinpäin. Olisko virkavalta tyytyväisempi jos tääkin koko jengi olis ollut pitkin ostareita ja steissejä myrkkypäissään hulinoimassa, huh huh ja herätys sekä skoudet että media!
   
 3. juko7

  juko7 Double Gearhead

  mopomiitit

  voisi kysyä mihin perustuu tavoite lopettaa miitit kun perustuslain 13 § mukaan "Jokaisella on oikeus lupaa hankkimatta järjestää kokouksia ja mielenosoituksia sekä osallistua niihin."

  http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990731

  Tulisi mieleen että poliisi näkee nuo kokoontumiset hyvänä tilaisuutena narauttaa pienellä panostuksella iso määrä viritettyjä mopoja, alaikäisiä kuskeja ym..
   
 4. Psycoil

  Psycoil 1st gear

  Antaa rattijuoppojen ja huumehörhöjen rellestää vapaasti ja varkaiden toimia rauhassa kun poliisit ratsaa viritettyjä mopoja ja väärässä kulmassa olevia rekisterikilpiä. Onhan nua tietysti helpompi kiines saada mut jotain rotia tähän touhuun.

  Ei siinä joskus itekkin tullu mietittyä kyseistä ammattia mut vois ne määrärahat käyttää paremminkin kun mopojen perässä juostessa. Antaa mopoilijoiden pitää miitingit ni pääsevät varmaan helpommallakin kun jos koittaisivat estää?!?

  Tiiä sitten notta hä :eek:
   
 5. raggar

  raggar 3rd gear

  "Kymmenet poliisiyksiköt motittivat tuhatkunta mopoilijaa ja moottoripyöräilijää"

  Kaikellaiseen niillä riittää resursseja, luulis että olis vähän tärkeempääkin tekemistä polliisilla?

  Ainahan mopoilijoita on ratsattu, mutta tuo vaikuttaa jo liioittelulta.

  "Kirjeessä kerromme mopomiiteistä ja niiden vaaroista"

  Onhan se vaarallista kokoontua kaltaistesa seuraan...
   
 6. nyffikaakoo

  nyffikaakoo 1st gear

  Ymmärtäähän sen sikäli että tuossa viidentoista vuoden korvilla kun on porukalla ikää ja iso joukko koolla, niin siinä tyhmyys tiivistyy vielä huomattavasti voimakkaammin kuin jossain jenkkiautokokoontumisissa ym. joissa pääosa on jo likimain aikuista väkeä.

  Sekin että poliisi ryhtyi mopoilijoita vastaan noin suurin satsauksin, on nuorten silmissä helposti provokaatio jolla ei välttämättä saa tarkoitettua lopputulosta.

  Mutta hyvin huolestuttavaa priorisointia kyllä, resurssit on jaettu likimain lillukanvarsien poimiskeluun poliisilla - rikollisiakin olisi joiden suhteen pitäisi tehdä töitä niin paljon kuin suinkin. Ei lopu homma kesken sillä saralla.

  Nyt kun vielä poliisi profiloituu pupujussiporukaksi, kuten Urjalan ammuskelutapauksen yhteydessä hivenen tulee mieleen, niin rosvoporukka riemuitsee ja tavis on ihmeissään että missä yhteiskuntarauha...
   
 7. GMies

  GMies 3rd gear

 8. JPeltsi

  JPeltsi 3rd gear

  Noh, mutta tuollako luodaan tuleviin autoilijoihin sitä mielikuvaa että poliisi on jees ja oikeudenmukainen? Epäilen että ei...
   
 9. ZYN-5

  ZYN-5 Gearhead

  tuleekohan munkin äiskälle kohta viestiä jenkkicruisingien vaaroista...damn... aina pitääkin sekaantua tälläsiin rikollisiin toimiin.

  Ens kerralla kaikilla virkkuukoukut ja lankaa mukana niin näyttää ainakin siltä että ei tehä pahaa, ettei käy samalla tavalla kuin mopopojille/tytöille.


  Rupee oleen vähän turhan holhoova valtio... näistä veromuutoksistakin päätellen. Ei kohta tartteta vanhempia kuin synnytys touhuun ja lopun hoitaa valtio. :odroll:
   
 10. apukuski

  apukuski Gearhead

  Tollain mopomiittikin olisi paljon paremmassa huudossa poliisien keskuudessa jos siitä tehtäisiin ennakko ilmoitus samaan tapaan kun autocruisingeista.. Sit tietysti joku joutuu ottaan vastuun ja se onkin toinen juttu kun heput on pääsääntösesti alaikäsiä..
   
 11. fe390

  fe390 Gearhead

  Tehdäänkö cruisingeista ennakkoilmoitus?

  Tuskin teinit pahastuvat poliisiratsiasta. Päinvastoin. Jännä kokemus jota voi hehkuttaa kavereiden kanssa, ja tytöiltäkin saa respektiä. Muutaman vuoden kuluttua puhuvat varmaan missä olit silloin kun...

  Ainakin oma kaveripiiri oli tuonikäisenä vähintään kerran viikossa poliisin tarkastettavana, mutta ei meistä harvoja poikkeuksia lukuunottamatta sen pahempia tapauksia tullut kuin muistaakaan.
   
 12. apukuski

  apukuski Gearhead

  Kyllä täälläpäin ainakin tehdään ilmoitus poliisille järjestäjän puolesta. Eikö muualla muka tehdä? :eek:
   
 13. fe390

  fe390 Gearhead

  Helsinki ja Vantaa: Ei.
   
 14. Hai

  Hai Double Gearhead

  Siinäpä se, niitä ei järjestetä. Ne järjestyy. :)
   
 15. rrauta

  rrauta 3rd gear

  on melkein mahdotonta estää nuoria kokoontumasta, eikä mielestäni edes pitäisi estää, vaan poliisin pitäisi olla muuten mukana kokoontumisissa.
  varmasti rauhoittaa tapahtumaa jos poliisipartio on näkyvästi toiminnassa mukana, vaikkei mitään "teho"ratsiaa pitäisikään.
  kyllähän tollanen suurempi porukka kun on pois pahanteosta muualta, niin luulisi että se olisi ihan järkevää pyrkiä sallimaan toiminta ja vaikka järjestää samaan aikaan useampiakin kokoontumisia ettei olisi yhtä isoa, vaan pari kolme pienempää...
   
 16. Savo

  Savo 1st gear

  Kyllä tehdään. Ilmoitus yleisötilaisuudesta. Liitteenä ajoreitti, kellonajat milloin ollaan missäkin risteyksessä, turvallisuus-suunnitelma, mahdolliset liikenteenohjaajat etc...

  Eikä ole ollut poliisien kanssa mitään hankaluuksia ikinä. Päinvastoin ovat kehuneet hyvin tehtyä ilmoitusta ja ovat jopa itse ilman pyytämistä lyöneet risteyksen kiinni jotta letka pääsee kokonaisuudessaan liikkeelle.

  Että silleen. Ilmoitus maksaa 18e ja mitä tuossa menettää jos sen tekee. Päinvastoin.
   
 17. BLLand

  BLLand 1st gear

  Nimenomaan noin suunnaton määrä mopoilijoita yhdessä paikassa on liian suuri määrä yhteen paikkaan. Seuraavalla "meetingillä" mukana voi olla tilannetta hyväksikäyttämässä ikäluokan pahimmat vähäpäät. Heillä on potentiaali saada porukka tekemään typeryyksiä.

  Olen varma , että poliisissa osataan nähdä asiat laajempina kokonaisuuksina. Joskus nuorempana olisin itsekin saattanut sortua "poliisit jahtaamaan oikeita rikollisia"-ajatteluun, jota ainakin HS:n keskustelupalstalla oli havaittavissa.
   
 18. Tulilanka

  Tulilanka 3rd gear

  Eipä tommoseen Stadin, Vantaan ja Porvoon Cruisinkien tapaisiin tilaisuuksiin oikeen vois tota reittiä määritellä :D Porukka tulee ja menee ja pörrää ympäri kaupunkia mutta enimmäkseen ollaan parkissa. Esimerkiksi Porvoon Cruisinkia ei kukaan eikä mikään taho järjestä. Parkkiin vaan kokoonnutaan vanhasta muistista. Eri asia on sitten varmaan tällaiset cruisingit missä kilometrien pituinen letka matelee pitkiä matkoja.

  Mun mielestä poliisi on toiminu ylimitoitetusti. Tosta jää varmaan koko mopoporukalle vittumainen kuva poliisin toiminnasta. En tiedä onks tuolla ollut levotonta vai miks poliisi on tohon ryhtynyt. Niillä on varmaan ollu oikeen suunnitelma ja soluttautujia :) Olishan tonne voinu pistää pari partiota ihan vaan valvomaan. Ja vaikka jalkautunu sinne sekaan juttelemaan ja valistamaan. Kyllä tommonen 15-vuotias saa tuollaisesta vaan kusta päähänsä ja uhma alkaa. Meillä nimittäin asuu tommonen 15v mopokundi. Sillä on aika v-mäinen kuva poliisista vaikka me vanhemmat ei poliisia mollata. Niiden mopoja on vaan ratsattu ja vaikka ei suoranaista vittuilua olekaan tullu poliisin osalta ni arvostus on silti aika lähellä nollaa. Ku näillä 15v munapäillä on se "mitävälii" mentaliteetti ni ei siihen auta antaa sakkoja. Pitäis osata kertoo et "miks sil on välii" ku mopo on huonossa kunnossa. Toki nää asennevammat pitää hoitaa kotona, ei poliisin, eikä koulun toimesta!
   
 19. platuart

  platuart Gearhead

  Tota mopotouhua on nyt tullut seurattua pari kesää joka lauantai.... Ihan hyvä että tuohon hommaan viimeinkin puututaan.
  En tiedä mistä ne ovat tulossa ja minne menossa mutta joka kesälauantai-ilta about klo 20 tautisen pitkä letka vetää meidän ohi Vanhaa Lahdentietä Nikinmäessä kohti etelää. Ei voi kun ihmetellä, että siinä ei ole isompaa onnettomuutta tapahtunut.. Letka on todella pitkä ja koko kaistan leveydeltä, eikä niille riitä edes koko kaista. Osa porukasta vetää neljääkymppiä, mutta mukana on myös paljon moottoripyöriä, jotka pujottelevat ja ohittelevat toistasataa niitä mopoja ja sujahtavat välillä taas letkaan väliin jos sattuu rekka tulemaan vastaan. Ja keula pystyssä mopautojen välistä...
  Ajotapa on täysin vastuutonta ja ainakin siinä meidän kohdalla ajetaan reilua ylinopeutta, joskus viisikin rinnakkain. Kuudenkympin alue vaihtuu just siinä kahdeksaksikympiksi. Eikä muuten autoilijoilla ole muuta vaihtoehtoa kuin ajaa tuon "jonon" perässä. Sitäkin on ihmetelty, että kun melkein kaikilla on reppu selässä... matkalla isoihin kotibileisiin? Varmaan vaihtovaatteet mukana jos sattuu satamaan...
  Toivottavasti kun oma poika tulee mopoikään, vastaavanlainen touhu on jotenkin järkevämpää. Kyllä sitä aikoinaan kokoonnuttiin joo, mutta maantiellä ajettiin kuitenkin järkevästi. :soosoo:

  Ei oo muuten tarvinnu lauantaisin nauttia kesäillasta grillaten ystävien kanssa pihalla... Tai joo, kun menee saunaan vähän ennen kahdeksaa ja antaa hiilloksen kehittyä sillä aikaa. Tulee sitten ysin aikaan ulos kun se kakstahtikäry on häipyny... jos sattuu tuulemaan. :poff:

  Hesari kirjoitteli aiheesta jo viime kesänä:
  http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/P%C ... 5238481767

  PLATU[/img]
   

Kerro tästä muillekin!