Mosquito Magnet teki tenän ja itikat valtaa pihan

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Nimimerkki, 6.6.2017.

  1. Nimimerkki

    Nimimerkki 1st gear

    Löytyisikö täältä apuja hyttysansa ongelmaan? Laite jää vikatilaan vähän aikaa käynnistyksen jälkeen eli valo jää vilkkumaan nopeasti. Käynnistyminen lähtee tapahtumaan ihan normaalisti. Kaasua tulee letkun päästä ja suutin on puhdistettu moneen kertaan. "Hehku" toimii. Ainakin kun antaa suoraan 12v napoihin. Puhallin pyörii normaalisti. Voisiko matalapainesäädin olla vaan vähän rikki? Eli ei anna laitteelle tarpeeksi kaasua. Laitehan vaatii tyyppikilven mukaan väh. 27mbar ja säädin on vissiin 30mbar. Palotilaa en ole vielä uskaltautunut mennä availemaan.
     
  2. Joe Hunt

    Joe Hunt Double Gearhead

    Mulla oli talvipakkasella kaasugrillin matalapainesäädin jumppasessa ja liekkiä ei tullut oikein ollenkaan.Eli kaasua ei tullut tarpeeksi!
    => kokeile toista säädintä, hyttysansasta mitään tietämättömän neuvo!
     
  3. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    vielä tietämättömämpi olisi kehottanut asentamaan talitinteille yms pönttöjä keväällä.. olisi pihapiiristä syöty kymmeniä kiloja hyttysiä kesän aikana. :D
     
    eilhik tykkää tästä.
  4. Nimimerkki

    Nimimerkki 1st gear

    Talitinttejä ja muita lentäviä kyllä pihassa piisaa, mutta ei ne näköjään kaikkia itikoita jaksa syödä.
    Mutta asia kuitenkin ratkesi matalapainesäätimen vaihdolla uuteen. Näköjään voi olla rikki siten, ettei kaasua vaan tule tarpeeksi. Ihan vinkiksi muille kohtalotovereille, ettei tähän sitten käy suomalainen 30mbar säädin, vaan pitää olla jenkki versio. On aika tarkka laite kaasunpaineen suhteen.
     
  5. T.hilter

    T.hilter Gearhead

    Eikö ole mitään muuta keinoa, esim ohitella jotain suojafunktioita? Sama vika on omassakin laitteessa.
     
  6. Nimimerkki

    Nimimerkki 1st gear

    Valtuutetun korjaamon kaveri väitti, että suomalaisella säätimellä karstottuu pilalle. Ja sitten korkeapainesäätimellä sulaa koko värkki. 50€ makso alkup. säädin ja heti lähti jytäämään hienosti.
     
  7. GBS

    GBS 2nd gear

    Onks toi härpäke oikeesti toiminu?
     
  8. urho3

    urho3 Gearhead

    Toimii kun laittaa ajoissa päälle.
     
  9. Jsp

    Jsp Gearhead

    Niin. Idea on tappaa hyttyset ennen kuin ne kerkee pesiä.
     
  10. DX

    DX Double Gearhead

    joskus joku hyttystutkija/tilastohermanni laskeskeli, että jos jokainen suomalainen litsisi ensimmäiset viisi tapaamaansa hyttystä, niin kesän populaatiohuippu rajoittuisi jopa puoleen.

    todellisuudessahan vaikutus ei olisi noin lineaarinen, mm. koska hyttyslajeja on useita ja esiintyvät osin eri aikoina.

    hyttyset eivät ole niin merkittävä ravinnonlähde linnuille kuin yleisesti ajatellaan ja kun ajatellaan hyttysten haittapuolia, eli verenimijöiden aiheuttamaa stressiä ja poikaskuolemia,
    linnut todennäköisesti tulisivat toimeen yhtä hyvin ilmankin.
     

Kerro tästä muillekin!