MTB jarruvaijerin purkautumisen estäminen?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kaksipyöräiset', aloittaja Motor & Parts, 1.12.2017.

  1. Motor & Parts

    Motor & Parts Gearhead

    Miten estää MTB jarruvaijerin purkautuminen? Jarruvaijerin päihin olen laittanut "holkin" joka puristetaan kasaan ja näin estää vaijerin purkaantumisen.

    Nyt olen huomannut että vaijeri on alkanut purkautumaan / rispautumaan ennen kohtaa mihin jarruvaijeri kiinnittyy mutterin alle ja ennen holkkia. Siis keskeltä vaijeria purkautuminen on alkanut.

    Jarruvaijerista menee siis säikeitä poikki yksi kerrallaan jolloin vaijeri alkaa rispaantumaan ja katkeaa loppujen lopuksi.

    Voiko jarruvaijeri tehdä näin itsekseen rasituksen takia vai onko joku nirhinyt jarruvaijeria? Jarruvaijeri kulkee kyllä muovisen putken sisällä suurimman osan matkasta mutta on paljaana ennen liittymistä jarrumekanismiin. Voisikohan paljaaseen vaijeriin laittaa esim kutistesukan, ei tosin mahdu kulkemaan muovisen suojaputken sisällä.

    Käytössä on ollut Bilteman jarruvaijereita (ei hyvä) ja Shimanon alkuperäinen (parempi)

    Kyseessä on Cantilever jarrusysteemi.

    Ei jaksa koko ajan vaijereita vaihdella.

    [​IMG]
     
  2. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    En tiiä helpottaako, mutta kaikissa juontovinsseissä on aina pätkä ketjua vaijerin ja koukun välissä, ihan vaan estämään vaijerin rispaantumista juuresta


    Joskus kattelin oli laitettu jotain muoviputkea vaijerin päälle siihen tyveen ja kiristetty sen muovin kanssa ja ei ainakaan näyttänyt rispaantuneelta, vaikka ikää vaijerin kuoresta päätellen oli reilummin
     

Kerro tästä muillekin!