Multavierun telakka ja konepaja:sta kaivattas tietoa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Mobilismi', aloittaja jylhä, 12.8.2009.

  1. jylhä

    jylhä 1st gear

    Otsikon puljusta ja sen tekemistä maamoottoreista olis mukavata kuulla, turussa oli ja lopetti toimintansa tai muutti nimensä -40lopulla ehkä? Kaikki tieto sekä firmasta että sen tuotannosta olis tervetullutta.
     
  2. jylhä

    jylhä 1st gear

    Lienenkö hätäinen, kun vastauksien määrästä johtuen hiukan epäilen tietojen ko pajan tuotteista olevan vähissä...
     
  3. Fleetsider

    Fleetsider 1st gear

    vaikka paljon kaikkea -tai ainakin kaikesta paljon, tiedänkin, niin tuosta en kyllä tiedä niin yhtään mitään.

    viisaammat valaiskoon lisää.
     
  4. jylhä

    jylhä 1st gear

    Ele myönnä ettet tiedä! vastaa diplomaattisesti: otanpa selvää!
     
  5. vernando de hoto

    vernando de hoto Gearhead

    Muuta en tiedä kun, että Multvierunkatu on Turussa vanhan Verkatehtaan kulmilla. Melkein Tuomiokirkon vastapuolella. Oliskohan siinä jokirannassa ollut jonkinmoinen telakka, joka olisi värkkäillyt myös moottoreita. Kerrostalot siihen on jo tullut 60-luvulla.
     
  6. jylhä

    jylhä 1st gear

    Eiköhän siinä ole ollut Multavierun kaupungin osa, en tiedä onko nimi yleisesti enää käytössä. Luulisin firman olleen jossain siinä.
     
  7. juko7

    juko7 Double Gearhead

    multavieru

    Tuolta Kansalliskirjaston digitoidusta aineistosta löytyy paljon erilaisia esitteitä, hinnastoja ym:

    http://digi.lib.helsinki.fi/pienpainate ... ory&id=107

    Ei kylläkään löytynyt Multavierua :( mutta lohdukkeeksi Turusta löytyy mm Pehrssonin mäystinlaite, Pohjoismaiden Seppeletehtaan loistokahvat ja ruumisarkkuruuvit , ja 1930-luvulla Turussa oli myöskin saatavana Piispanristin raikasta lähdevettä !
     
  8. juhakai

    juhakai 1st gear

    Hei!

    Asia on tullut ensi kertaa puheeksi jo viosia sitten. Toivottavasti tämä vastaus tavoittaa kuitenkin vielä alkuperäisen kysyjän.

    Turun Seudun Mobilistit ry järjesti yhteistyössä Forum Marinumin ja W46 kerho ry:n kanssa Turkulaisvalmisteisten moottorien kokoontumisen Forum Marinumin piha-alueella Turun päivänä kuluvan vuoden syyskuussa. Näytteillä oli mm yhdistyksen omistama MTK maamoottori. Lisäksi yhdistyksellä (siis TSM ry) on omistuksessaan kaksi MTK venemoottoria. Ne ovat eri kokoisia. Yhdistyksellä on myös pienemmän venemoottorin irto-osiaa. Ohessa liitteenä muutama kuva venemoottoreista. Kuvia ei taida voida lähettää liitteenä. Voin laittaa kuvia niiden henkilökohtaiseen sähköpostiin, jotka niitä kaipaavat.

    Kuluvana syskynä järjestetään Forum Marinumin auditoriossa luento- ja keskustelutilaisuus, jossa tehdään selkoa turkulaisen moottoriteollisuuden historiasta. Osasta tiedetään niin vähän, että toivomme paikalle tulevan henkilöitä, jotka kertoisivat omat tietonsa yrityksestä. Tallennamme tiedot myöhempään käyttöön. Tietoa luentosarjasta löytyy Forum Marinumin kotisivuilta.

    Terveisin

    Juha Kaitanen
    Turku
     

Kerro tästä muillekin!