muovisten hammasrattaiden "täyttö"

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Pienoismallit', aloittaja exchevelle, 4.5.2008.

  1. exchevelle

    exchevelle Gearhead

    Korjauksen alla on 70-luvulla ilmeisestikkin Ranskassa valmistettu Joustra merkkinen satamanosturi-lelu. Voisin todeta että laatu on ollut kohtuullisen hyvää, kun on tähän asti säilynyt suht hyvässä kunnossa, eipä sitä muuten viitsisi korjatakkaan.

    Ongelma on se, että voimansiirto on totettu useilla muovisilla hammasrattailla, jotka pyörivät metallisten akselin päissä. Ajan saatossa hammasrattaiden keskireiät ovat kuluneet sen verran, että rattaat pääsevät "hyppimään yli". Akseleiden koko on noin 2-3mm.

    Ajatuksena on ollut, että täyttäisin hammasrattaiden keskireiät ja poraisin ne sitten uudestaan. Mutta millä aineella ja millä tavoin sen tekisin? Tähän kohtaan tarvisin vinkkejä.
     
  2. Tuukka

    Tuukka 1st gear

    Minkä kokoisia ne hammasrattaat on? Jotain muovi- tai lasikuitukittiä tai sulattaa tinakolvilla muovia niihin
     
  3. sbm396

    sbm396 Gearhead

  4. rt68

    rt68 1st gear

    Poraa reikä isommaksi ja laita siihen hela esim ohuesta messinkiputkesta.
     
  5. Multislayer

    Multislayer 3rd gear

    Juu paras porata isompi reikä ja painaa siihen joku tiukka holkki. Voihan se holkki olla muoviakin. Mutta jos haluaa että hammaspyörät pyörii vielä korjauksen jälkeenkin niin porattu reikä pitää olla aika tasan tarkkaan keskellä, eli jossain miniatyyrisorvissa olis paras porata.
     

Kerro tästä muillekin!