Museoauton kilvet

Ketju osiossa 'Mobilismi', aloittaja WBBC, 20.8.2016.

 1. MudMax

  MudMax Gearhead

  ^Mitäs aineksia tuossa on soppaan, mustat saa olipa se museossa tai ei (jos on -72)?
  Vai onko toi museorekisteröimätön -73 käyttöön otettu, johon olisi annettu määräysten vastaisesti mustat laput?
   
 2. Bluestone

  Bluestone Gearhead

  Kuopiossa oli rompepäivien aikaan automuseon pihalla 80-lukuinen pikku mersu (190??) mustilla M alkuisilla kilvillä......ei kyllä silmä sellaiseen helpolla totu...:eek:
   
 3. signet

  signet Gearhead

  Tänään näin orkkis/entisöidyn 144Volvon jossa oli mustat PITKÄT 5merkkiset kilvet.Ei vaan sovi kuvaan.Eli autoon oli tilattu uudet,mustat kilvet,todennäköisesti alkuperäisellä tunnuksella.Kaikki ok,paitsi että kilpiä ei ole tilattu lyhyellä pohjalla,jos se tilataan vahingossa pitkällä pohjalla,se tulee pitkänä,vaikka olis 3-merkkinen.Ja jos haluu ilman ruuvinreikiä,se on kanssa erikseen tilattava.
   
 4. AnHie65

  AnHie65 2nd gear

  No kunhan vaan pohdiskelin kilpivärikeskustelua; jollekin kelpaa tytär, jollekin äitee. Omaan silmään mustat nykykilvet passaa auton väriin. Silloin kun museoon autoa tarkastettiin, niin itse (turhaan?) jännittelin, kun auto oli ensirekisteröity USA:ssa 1973, että saako mustia kilpiä ollenkaan. Mutta toki ymmärsin jossain vaiheessa, että mustat saa _kaikkiin_ museoautoihin. Joka on mielestäni hassua uudemmissa autoissa.

  Ja autohan on vuosimallia -72, valmistettu -71.

  AH
   
 5. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead

  Mustat ehdottomasti mustat

  Mut johkin käyttis vaniin ei mun mielestä mustat sovi
  Aloituksen bemari on sen korimallinen ettei näytä kovin hassulta, kun ei niitä enää jokapäivä vastaan tule
   
 6. Heikki

  Heikki Gearhead

  Oma tuli museorekisteröityä, mutta mustien MR-kilpien sijaan valitsin silti mustat viisimerkkiset C-kilvet. Kun auton alla pyörii viispuolavanteet niin säästyy muutama tiukempipipoinen pussihousu ylimääräisiltä sydämentykytyksiltä, jotka kyseiset vanteet yhdistettynä MR-kilpiin voisi aiheuttaa vaikka vanteen onkin 14" ja 50/60-lukujen taitteen henkiset ja eivät olisi käsittääkseni olleet esteenä museorekisteröinnillekään vaikka peltivanteilla ja kapseleilla sen tarkastettavana käytinkin.

  Osassa vanhempia autoja näkee mustia kilpiä, joiden valkoinen kehysreuna on maalattu mustaksi ja pelkät merkit on valkoiset. Mites katsastuskonttorilla näihin modifioituihin mustiin kilpiin suhtaudutaan?
   
 7. Raider Japa

  Raider Japa Gearhead

  Ainakin vuoteen 55 kilvistä puuttui valkoinen reunus ja kirjaimet/numerot oli laihempia.
   
  Heikki tykkää tästä.
 8. pptalo

  pptalo 3rd gear

  Valkoinen reunus tuli kilpiin 1960 eli sitä vanhemmissa ei tarvi olla.
   
  Heikki tykkää tästä.
 9. multsi

  multsi 2nd gear

  Mulla menee todennäköisesti n13 Sunny(kori siis 86-91) museokilpiin ensi vuonna ja meinaan todellakin laittaa siihen mustat kilvet.

  Ihan osoittaakseeni, että tollainen vielä eilen liikenteessä näkynyt nissanikin on jo mr-iässä, ja niitä pussihousuja vituttaakseni, joiden mielestä tollanen ei ole eikä sen pitäisi ikinä olla museoauto.

  Saman tulen tekemään 87-malliselle Corollalle, jos sen myös mr-rekisteröin.
   
 10. BBC

  BBC Guest

  Onko noissa ompelukoneissa ollut mustapohjaiset kilvet alun perin?

  Ei Michael Jacksonistakaan tullut valkoihoista vaikka kovasti yritti.
   
  Civicci, isoatlas, belair54 ja 1 muu tykkäävät tästä.
 11. three hundred

  three hundred 3rd gear

  Mulla käyttiksenä tommonen sunny. Reilu 200t. ajettu ja oon toinen omistaja, ja valkopohjaset kilvet. Alkuperänen ja en muumioita sitä.
   
 12. hantta

  hantta Gearhead

  Olen tavannut rekkarit, jotka on itse maalattu mustapohjaisiksi valkopohjaisista, siis lyhyet n- alkuiset, ja lisäksi olen nähnyt täysin itsenikkaroidut rekkarit motskarissa, eikä edes mobiilitarkastus puuttunut siihen.
   
 13. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead


  Tutulla on varmaan vieläkin tallessa liikkuvien kirjoittama lupalappunen itsevalmistettuun rekisteri kilpeen ktm;ään sillä kun oli tapana tappaa takakilpi tavalla tai toisella, tuttu katteli mökillä, et taas puuttuu puolet kilvestä ja teki muovisen korvikeen et pääsee kotiin, lahden motarilla olivat sitten lähteneet perään ja liputtaneet tien sivuun, tuttu oli näyttänyt povarista, et tällänne on jäljellä ja loput on jossain heinolan mettissä
  Oli sit motoristiliikkuva kirjoittanut lappusen jossa sallittiin käyttää itsevalmistettua rekisteritunnusta
  Eikä mitään päivämääriä, tosin paikallisen motokerhon jäsen kyseinen moottoripyöräpoliisi kuulemma oli ollut, joten liekkö kokemusta moisesta kilpien tippuilemisesta

  Tapahtuma aikahan oli 90luvun alkua
   
 14. multsi

  multsi 2nd gear

  Niin eihän sunnyssa tietenkään mustia kilpiä ole ollut. Ma-/mr-alkuiset mustat kilvet saa käsittääkseni mihin tahansa museotarkastettuun autoon, vaikka -96 nissaniin 10v päästä.
   
 15. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  Olen minäkin yhdet kilvet maalannut kun ei kiinnostanut sillon maksaa trafille uusista kilvistä.
   
 16. Ford 15M

  Ford 15M 2nd gear

  Menee kyllä ot:ksi mutta 90 -luvun lamavuosilta muistan kotikyliltä Kanta-Hämeestä eräitten spurguveljesten pystylamppumersun, jossa oli polttoöljyä tankissa, pahviset rekisterikilvet ja ässäarpa veromerkkinä. Tätä MB:tä tuskin museotarkastettiin.
   
  signet ja eilhik tykkäävät tästä.
 17. hantta

  hantta Gearhead

  Tuon moottoripyörän rekkarin itseteko johtui siitä, että omistaja oli saanut mobiiiliDaxiin orkkiskilven, mutta nelikanttisena. Kaveri näki kovasti vaivaa, kun nikkaroi kilven itse, leikkaamalla joka kirjaimen ja numeron pellistä, liimaamalla suoran pellin päälle, kittaus ja maalaus, ja lopputuloksena alkuperäisen näköinen v. 72 kilpi.
   
 18. Hoovee

  Hoovee Gearhead

  Kävin kysyy tohon omaan 73:een mustia kilpiä konttorilta, kuulemma trafilta selviää onko olleet mustat alkujaan. Lupasivat selvittää.
  On tosiaan tammikuussa 73 laitettu kilpiin, jos siitä syystä on tavallaan vielä 72:n kilpi? AJA-XX

  Mulle on sinällään sama onko mustat vaiko valkoiset, mutta kun on alkuperäinen tunnuskin niin olisi kiva kun olisi oikean värinenkin.
   
 19. Hoovee

  Hoovee Gearhead

  tänään tuli tieto että mustat ovat olleetkin, eli sellaiset tulee :)
   
  cdv70 tykkää tästä.
 20. westfalia

  westfalia 3rd gear

  Onkos tämä auto sininen Fury, GWS:n entinen...? Jos on, niin siinä oli ne alkuperäiset mustat kilvet vielä 90-luvulla.
   

Kerro tästä muillekin!