Museokatsastus ja rekisteröintikatsastus.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Mobilismi', aloittaja Mikkis, 13.5.2013.

  1. cutlass cruiser

    cutlass cruiser Double Gearhead

    Ei varmaan vaadita ma-tarkastuksessa, mutta katsastuksessa vaaditaan.

    Ja jos väität ettei vaadita, laitahan linkki lainkohtaan tai trafin ohjeeseen jossa vapautus annetaan.

    Olis pitänyt.....
     
  2. Galaxie500

    Galaxie500 Gearhead


    Niin kumpaahan tässä nyt pitää kiitellä että tästäkin asiasta saatiin julkinen... Jos nyt jossain asemalla on hyväksytty noita vehkeitä vähän silleen kevyemmin perustein kuin kuuluisi niin meinaatko että nekään sitä enään viittii tehdä kun joku tyytyväinen kanta asiakas tuo asian ilmi täällä keskustelupalstalla eikä ymmärrä olla asiasta hiljaa vielä siinäkään vaiheessa kun todetaan ettei oo ihan lain kirjaimen mukaan menty. Meinaatko adventurer ettei ne trafin miehet osaa ihan ittekkin lukee mitä tänne kirjoitetaan, joten ei sinne tarvii enään erityisesti raportoida. Voipi toki tulla ihan yllätyksenä, mutta siellä trafissakin ihan oikeesti on ajoneuvoharrastajia duunissa jotka satunnaisesti eksyyvät näillekkin palstoille.
     
  3. GULF

    GULF Gearhead

    Ja se on mahtavuutta että kun joku jossain saa auton hieman "kevyemmin" lävitse ollaan sitä heti infoamassa täällä voimassaolevana lakina...

    Suosittelisin oikeasti pidättäytymään tästä koska katsuri kumminkin tekee noin työpaikan menetyksen uhalla... Sama homma kuin 30 päivän ajosäännössä=
    kuskaa vaan urakalla omaan pesään:)

    ( Adulle kiitos hyvin pätkitystä jutusta... lueppa oikeen ajatuksella mitä siinä oikeen tarkoitettiin :rotfl: :rotfl: )

    Ja kyllä... siirryn takaisin Cossufoorumille:)
     
  4. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    no jos palataan lähtöruutuun niin eikai nyt kukaan viisas jollain neukkulasta tuodulla mossella ala ajamaan yli 30pv. :odroll: sama joku 144 volvo tai bensamersu vaakasolexilla tai 133 fiiu takamoottorisimca yms. aika pelimanni pitäis olla.
     
  5. Galaxie500

    Galaxie500 Gearhead

    No tuota onhan tää kansa ollu niin viisasta että veroja välttääkseen on takapenkeiksi ruuvattu lautaa, suksiboxia mersun katolle ja kruununa vielä sitikan katolle järjetöntä lasikuitu kupua yms... Joten outoja juttuja on aina tehty veroja vältellessä :)
     
  6. edsel.fi

    edsel.fi Gearhead

    karmeimmat lienee nämä camaro / firebird lavapidennykset, huh huh :wc: :wc: kait sellaisenkin sais museokilpiin, kohta ne on 30 vuotiaita,
    montako jäljellä, ja missä kunnossa :poff:
     
  7. fordgranada

    fordgranada 3rd gear

    galaxie500 tekstisi rupes niin naurattamaan :rotfl:

    siis mehän ollaan oikeasti väännetty jollain venetehtaalla jotain helvetin lasikuitukoroketta sitikan katolle ja sitten se on citroen van :rotfl:

    ja kovat takapenkit ym järkeä saa käyttää :soosoo: :rotfl:
     
  8. fordgranada

    fordgranada 3rd gear

    ja mulla tulee itsellä ehkä nippanappa challella 30 pv,,,,,kun ajaa vain hienoina kesäpäivinä 8)

    siis kyl vituttaa jo ajatuskin,.,.monia varmaan vituttaa mun äidinkielentaito,,,,tarkemmin kirjoitustaito.,,,,,,,

    niin vituttaa ajatella kuinka tyhmiä on porukka jos oikeasti sellaista tapahtuu että yritetään jollain mr - fiat 127 saada halpoja käyttökilometrejä :soosoo:
     
  9. edsel.fi

    edsel.fi Gearhead

    Nyt on Elli Edseli museorekisterissä,
    nyt kahdella autolla saan ajaa yht 60 päivää,= 1440 h = jos ajais 80 km/h
    niin kilometrejä tulis siinä 115000 km !!! :rotfl:
    Valtavan paljon saa ajaa museoautoilla, ennemmin ajorajoite pitäisi olla sidottu kilometreihin, max 5000- 10000km / auto, kuin 30 päivänä / 30 päivää.
     
  10. Fleetline

    Fleetline Gearhead

    Kovin saat museoautolla ajaa että keskinopeus on 80km/h :rotfl:
     
  11. Cocco Bill

    Cocco Bill Gearhead

    Se on kyllä totta jos ajattelisikin ihan vakavasti että ajaisi jollain esim Takatuuppari Skoodalla(tai etutuuppari..),600 Fiiatilla,Vanhalla pystylyhty sepelimyllyllä(jos käynnistyy kylmähkönä kesäpäivänä) tai vaikkapa nyt Lincolnilla,Chevyllä,Plymarilla tai millä vanhalla "jenkkilotjapaskalla" tahansa ihan käyttiksen korvikkeena ihan sen vuoksi että säästää vakuutusmaksuissa eikä huomiosi että ne ei todellakaan ole enää miltään osin käyttiksiä,ainakaan minun mielestä.
    Puhumattakaan että se MR auton kunto ei kovinkaan kauan ole "priima" Suomen olosuhteissa,kurjilla teillä ja törpössä liikennekulttuurissa+vaatii aika toisenlaista huoltoa/pitelemistä/asennetta kuin nykykoslalla huoletta päästäminen kelillä kuin kelillä.
    Vaan onhan näitä jotka eivät välitä mistään mitään ja jos käsiinsä saavat "paapan"silmäterän,kuolinpesästä löytyneen helmen tai sen Kaliforniasta tuodun aarteen jotka jostain syystä tarjolla=Eikun kovaa ajoa ja tehotuhottavaksi kunhan halvalla saa ja säästää.
    Näinhän itse asiassa käynyt näille "puupenkki"farmareille joita tuotiin läjäpäin ja todella hienoja yksilöitä,montako enää kun liikkuvia/liikkumattomia romuja ei lasketa?
    Taitaapi myös suuri osa näistä ns uustuontijenkeistä 80-90 luvuilla kokeneet ihan saman kohtalon..Ensimmäiset Suomi omistajat vaan ajoivat mehut pihalle sekä sikailivat romukuntoon.
    Parhaat ja harvinaisimmat pelastettiin Ruotsiin ja onhan niitä tietty vieläkin niillä jotka ymmärsivät pidellä autoja mitä haaveilivat jo nuorena.
    Ajamattomina ,kilvettöminä ja tallien kätköissä lie vaikka mitä ihmeitä ympäri Suomea,senverta paljon tuli harvinaista herkkua tuolloin.
     
  12. edsel.fi

    edsel.fi Gearhead

    jenkkilotjapaska kyllä kuullostaa aika heikkokuntoiselta, samassa kategoriassa varmaan on kuin euro rottelo ja japsipaska kuntoiset mädät pommit, helpommin saa romutustodistuksen kuin mr paperit.

    Oma galaxie tuotiin 92 suomeen, 93 ostin sen, oli kyllä aika karkeasti korjattu joka tavalla. Rempatun moottorin vaihdoin 94, ja aina 2005 asti ajelin aika ööh... aika vaatiamttomasti / päi helvettiä kunnostetulla autolla.. Sitten 4 vuoden aikana sain galaxien laitettua MR kuntoiseksi . Tämä ainakin pelastautui laulamiselta, nyt myöhemmällä iällä metkasti juopotellessa alkaa aina laulattaa, mutta en viitsi karaoke laitteita galaxieen nyt asentaa
    Galaxiesta mr tarkastaja sanoi, että onko tämä alkuperäinen vai entisöity? Hetken mietittyä, kait tää on alkuperäinen ja kunnostettu sanoin.
    Siihen tarkastaja sanoi, siltä näyttää, arvosana tästä on -3/ 4 , jos olisit sanout että entisöity, silloin 2 / 4 :rotfl:


    :rotfl:
     
  13. Cocco Bill

    Cocco Bill Gearhead

    Joo,jenkkilotjapaska kuulostaa kamalalta mutta esim Mobilistissa käytetään ko sanontaa ja mikäpä siinä,onhan se jossakin mielessä yhtä kuvaava kuin japsiromu tai "vanha taksi" tms,vaikka kyseessä olisivat mitä hienoimmat kapineet :D
    Moisia määritelmiä nyt kaikenmoisia ja tietty jonkun/monenkin mielestä kaikki jenkkiautot vm/kunnosta riippumatta ovat moisia ja vain idiootit vähä-älyiset ajavat moisilla bensakrematorioilla kun oma uusi Tojota menee 5l sadalla,höh.
    Muun muassa minun n70v naapurini on sitä mieltä eikä ymmärrä miksi joku laittaa rahojaan,puunaa ja jopa ostaa uusia osiakin moiseen vanhaan "jenkkilotjapaskaan" jossa kuulemma jopa liian kova ääni,saastuttaa ja mitä järkeä on noin isossa moottorissa/automaatissa/koossa kun hänen 1,0l Spark vie perille taloudellisesti,sopii hyvin parkkiin,tilava,mukava ajaa,paljon tähtiä TM testissä ja uusi on kuulemma uusi!
     
  14. edsel.fi

    edsel.fi Gearhead

    Käyttöauto ja harraste auto on vaan eri asia. 1 litranen Tojotisiti ei sitä tajuu, että joillekkin jenkkiautoilu yms on myös harrastusta. Kukin tyylillään. Jos joku tulee mulle valittaa, kysyn ekaks ymmärrätkö sen että joku voi harrastaa jotain?

    Sitten jos epäilen että kysyjä on koiraihmisiä, kysyn onko sulla koiria, tiedätkö kuinka paljon ne tuottaa hiilijalanjälkiä ???

    Omakotiasujalle: Miten asut? Oma OKT lämpiää maalämmöllä, 600 euroa lämmitykseen ja about saasteetonta siihen saakka kunnes olkiluoto laukeaa.

    Ja yleisesti:
    Lisäks ajan näillä museoautoilla 2000 km vuodessa, kuinka saastuttavaa se on? Tiedätkö kuinka paljon hiilijalan jälkiä tulisi siitä jos mun auto paalattais joka 5. vuosi ja tehtäis uus auto? Omasta mielestäni oma hiilijalanjälki on varsin pieni.

    Nämä saa saa kyllä paatuneimmat 1 litraset toijjotistit ja muut kukkahattu tädit viherpiipertelijöineen varsin hiljaisiksi. :rotfl:
     

Kerro tästä muillekin!