Muskeliautot, mitä ne ovat

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Mobilismi', aloittaja kaarne, 21.5.2017.

  1. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Aika mielikuvitukseton kuitenkin tämä "kuse tuubaas vitun trolli ja mene takas suoli24 foorumille" kertosäe.
     
    DX tykkää tästä.
  2. Jsp

    Jsp Gearhead

    Ois ollu ihan mielenkiintonen jos kaarna ois ihan oikeasti postannut jotain jota vain veteraaniharrastaja tietäisi. Mutta tähän asti on melkolailla ollu pelkkää hatustavedettyä huttua.
     
    Kustomi tykkää tästä.
  3. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Valitettavasti totta
     
  4. Kustomi

    Kustomi 2nd gear

    Minä kasasin tuohon asioita mitä kaarne puhuu. Jos on kauan harrastanut niin pitäisi osata lyödä kunnon tarinaa ja faktaa pöytään eikä mitään turhaa tuulesta temmattua höpinää.
     
    Camino'79 tykkää tästä.
  5. hantta

    hantta Double Gearhead

    Mutta perimmäinen ongelma on se, että me kommentoimme kaikesta huolimatta tämän n.s trollin viestejä :(
     
    timuli ja hartsa69 tykkäävät tästä.
  6. urho3

    urho3 Gearhead

    Mut toisaalta kun miettii kaarnen aloitusta niin kuka sen muskeliauton määrittää? Jos laitetaan vähän pohjoisen lisää niin 100a:kin 1,2koneella on jo muskeliauto.
     
  7. Jsp

    Jsp Gearhead


    Definition of muscle car

    1. : any of a group of American-made 2-door sports coupes with powerful engines designed for high-performance driving

    Eli mikä tahansa amerikassa valmistettu 2 ovinen sportti coupe johon on laitettu tehokas moottori joka on suunniteltu high-performance ajamiseen.




    Miten tämä kuulostaa hieman ristiriitaiselta poniauton kanssa?
     
  8. kaarne

    kaarne Gearhead


    Esimerkiksi sinä olet yksi itkupilleistä.

    Sivistynyt keskustelu on sellaista että ihmiset kertovat näkemyksensä eikä se aiheuta mitään riitoja.

    Mutta tietysti muutama paskahousu mahtuu aina isoon joukkoon jotka valittavat joka asiasta.
     
  9. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    En jaksa lukea aikaisempia viestejä, mutta mun mielestä muskeliauton ja poniauton raja einole niin tarkka.

    Vaikka esim 60 luvun 427 Camaro on periaatteessa poniauto, niin on siinä kyllä enemmän muskelia kuin monessa muskeliautoksi tituleeratuista autoissa.
     
    kaarne tykkää tästä.
  10. ata

    ata Gearhead

    No siis perinteisesti muskeliauto on mid-size kori, johon on asennettu yleensä vain full-sizessä käytetty iso moottori, usein isoin ja tehokkain joka sillä hetkellä on ollut valmistajan mallistossa, joskus vielä piristettynä versiona. Poniauto taas on compact-kokoiseen koriin tehty sporttisen näköinen auto. Moottorilla sinänsä ei ole väliä, vaikka olisi kuutosella, kuutos-Mustang tai Camarokin on poniauto, mutta vaikka kuutos-Chevelle tai pikkulohko-Chevelle ei ole vielä varsinainen muskeliauto, mutta isolohko SS on. Mullakin on tuo 350 V8:lla varustettu Pontiac Tempest, se ei ole varsinainen muskeliauto, vaikka on 2-ovinen coupe, mutta samassa korissa 400 tai 455 koneella varustettu GTO on, myös 400 tai 455-koneella tilattu Tempest olisi muskeliauto. Toki kaikki on enemmän epävirallista, eikä niin tarkkaa, kun ei ole kyseessä mitkään viralliset määritelmät. Poniautossa voi olla enemmän muskelia kuin muskeliautossa, mutta se ei ole mid-size-kokoinen, niin siksi se on silti poniauto, tai oikeastaan sellainen isolla tehokkaalla koneella varustettu poniauto on oikeastaan myös muskeliauto. Poniauto kun viittaa auton kokoon ja korin sporttiseen muotoiluun, muskeliauto-termi taas liittyy lähinnä siihen, mitä on pellin alla. 427-Camaro on sekä poniauto, että muskeliauto, mutta 6-koneinen tai 350-Camaro on "vain" poniauto.

    2-ovisuuskaan ei ole mielestäni välttämätöntä muskeliautoille, eikä Amerikkalaisuus esimerkiski Australiassa on tehty 60-luvulta lähtien myös 4-ovisia muskeliautoja, jotka ovat olleet vähän jenkkimuskeleita pienempiä, ja koneenakin on voinut olla vaikka 350 V8 tai ainakin Moparilla jopa suoria kuutosia, mutta niitäkin pidetään muskeliautoina, ainakin Australiassa.

    Harmi kun sinänsä ihan kiinnostava aihe on mennyt (tai ollut koko ajan aiheen aloittajan omasta toimesta) niin sekavaksi jankkaamiseksi ja ufoiluksi. Onnistuisiko asiallinen keskustelu aiheesta...
     
  11. Jsp

    Jsp Gearhead

    Onko pyllykynä muskeliauto jos siinä on 440 keulilla? Vaikuttaako asiaan jos se on coupe, sedan tai farmari? Mihin lyödään raja?
     
  12. ata

    ata Gearhead

    No Aspenhan taitaa olla määritykseltään compact eli vähän vastaava kuin vaikka 60-luvun Ford Falcon tai vaikka Dart/Valiant. Falcon ei ole poniauto, mutta siihen perustuva Mustang on. Jos Falconiin laittaisi isolohko-V8:n niin olisiko se muskeliauto, tavallaan ainakin olisi. Ainakin jos se olisi tehtaan asentama. Sama varmaan Mopareissakin, Dart/Valiant on tavallinen compact, kun Barracuda taas voisi olla poniauto. Sitten jos siellä on iso V8 keulalla, niin onko muskeli vai ei. Minä en osaa sanoa. Sama homma vähän kuin vaikka joku Pontiac Tempest 1963 Super Duty, sitäkään ei pidetä muskeliautona, kun ei ollut varsinaisesti sarjatuotantoauto kadulle, mutta sitä pidetään kuitenkin muskeliautona, vaikka se on vuotta ennen kuin ensimmäinen Pontiac GTO, joka sekin perustui vuotta uudempaan Tempestiin, mutta oli yleisesti kadulle myytävä sarjatuotantomalli jota monet tahot pitävät ensimmäisenä varsinaisena muskeliautona.
    http://www.streetmusclemag.com/feat...-should-know-1963-pontiac-tempest-super-duty/
     
  13. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    Topic vinkki mikäli sellaista ketjua ei jo ole. Poniautot, mitä ne ovat?
     
  14. grantorino

    grantorino Gearhead

    Poniautot, olisiko hevosesta seuraava kun siirrytään konevoiman käyttöön.
     
  15. max

    max Double Gearhead

    Mulle tulis 4-ovisesta Aspen farmarista 440 koneella(itse asennettu ja modattu) enemmänkin mieleen"Street Racer" eikä mikään perinteinen muskeliauto.
     
  16. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Oikeestaanhan tuo olis paluuta juurille 50/60 luvun vaihteeseen milloin tehokoneita alettiin ekan kerran laittamaan perheauton koppaan. Impala 348/409, Pontiacit 389 (tri-power), Marauder 406, moparin early hemit ja 413, 426 wedget jo siipiautoissa (letter series).
    Jotkut pitää niitä ainakin alkumuskeliautoina, jotkut ei.
     
    Jussi289 tykkää tästä.
  17. kaarne

    kaarne Gearhead


    Taisi jo 40-luvun loppupuolella saada perheautoihin optiona äijämoottorin.

    Alkuperäinen muskeliauto oli siis alunperin 4-door family
    sedan.
     
  18. speedy

    speedy Double Gearhead

  19. hantta

    hantta Double Gearhead

    Muskeliauto ei ole virallinen nimitys, vähän samaa luokkaa, kuin jenkkiauto, joita on tehty Kanadassa, Itävallassa, Israelissa, Ruotsissa, Mexikossa jne, eli jos väitella haluaa, niin siitä vaan, muttei se mihinkään johda. Muskeliautohan on sanaleikki, ja on saanut alkunsa esim. muskelimiehestä, eli pyöreitä muotoja ja voimaa, mutta kai
    jokainen sen saa nimetä miten tykkää.
     
    ata tykkää tästä.
  20. kaarne

    kaarne Gearhead

Kerro tästä muillekin!