Muutoskatsastetuista renkaista poikkeaminen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja Pölyttäjä, 29.12.2017.

 1. Pölyttäjä

  Pölyttäjä Gearhead

  Muutoskatsastin auton x renkaille. Pitääkö paikkaansa tieto että nyt ks. autoa ei voi katsastaa millään muilla kuin näillä x renkailla? Etes auton alkuperäisillä renkailla ei voi katsastaa, vaan pitää olla täsmälleen x renkaat?
   
 2. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Double Gearhead

  Ei pidä paikaansa. Muutoskatsastuksessa auton tietoihin lisätään vaihtoehtoinen rengaskoko. Mulla on volvon tiedoissa aika monta versiota mitä on tullu siihen sovitettua ja leimattua. Aika moni auto leimataan talvella, pitäiskö isot kesäpallot vaihtaa alle helmikuussa?
   
 3. toyopet

  toyopet Double Gearhead

  Alkuperäisillä pitäisi edelleen onnistua.
   
 4. Pölyttäjä

  Pölyttäjä Gearhead

  Ok. Taisin ymmärtää jotain väärin katsastusmiehen horinoista kun sanoi, että näillä (muutoskatsastetuilla) renkailla pitää sitten jatkossa katsastaa.
   
 5. jorkkeri72

  jorkkeri72 3rd gear

  mitäs sitte ku niistä alkaa oleen kuvio loppu:D
   
 6. LUM-1

  LUM-1 3rd gear

  Joutuu pinnoittamaan :rotfl:
   
 7. lpr

  lpr 2nd gear

  Kyl autoon tyyppihyväksytyt kumit jatkossakin pitäis käydä. Jos vanhasta autosta on kyse, mistä ei oo tyyppihyväksyntää, ni saattaa olla ongelma edessä mikäli katsuri on merkannu otteeseen vaan uuden rengaskoon. Yleensähän muutoskatsastettu rengas merkitään vaihtoehtoisena kokona ja orkkiskoko jää myös otteeseen. Mut mikäli orkkiskokoa ei enää otteessa oo, ei periaattessa niitä saa käyttää. Ois pitäny leimalla vaatia jättämään orkkiskoko vaihtoehtoseks kooks.
   
 8. Vuppe

  Vuppe Double Gearhead

  Mullakin on voortissa joku jenkkisysteemin renkaskoko otteessa. Sen lisäksi muutoskatsastin joskus siihen 295 pallerot taakse ja pikkasen kaposemmat eteen. Sain kohtuuhinnalla ja sopi hyvin alle, taakse olis mennyt leveämmätkin.
   
 9. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Vahtiiko noita rengaskokoja joku taho? Avattaren autossa ei ole ollut pariinkymmeneen vuoteen 13" kiekkoja eikä ne edes siihen mahtuisi paikalleen. Ei ole häirinnyt edes katsastuksessa.
   
  Jussi289 tykkää tästä.
 10. Vuppe

  Vuppe Double Gearhead

  Mulla kysyttiin katastuksessa että onko leimattu näillä, ei ollut, tehtiin muutoskatasastus siinä samalla. Kaverin kyydissä joskus kun polliisit kysy samaa, sevypikapin renkaat oli pikkasen koteloistaan ulkona. Ne koot oli otteessa.
   
 11. 383

  383 Gearhead

  Mulla on alkuperäinen koko ottessa.80 katsastettu 225/14 takana 245/14 sitten koko vaihtui 80 lopussa 215/15 ja taakse 295/50 15 kaikki hyvin nyt yritin leimata 295/60 15 ei onnistu enään :mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:
   
 12. Vuppe

  Vuppe Double Gearhead

  Eikö siinä tullut joku raja vastaan että kun leveyttä on yli tietty määrä org leveydestä niin vaaditaan joku poikkeuslupa vai onnaako silläkään...

  Mun em katsastus keskeytettiin kun pykälä oli tullut voimaan sinä päivänä. Soitti perään että tu hakeen leima, sitä ei sovelleta vielä. 10+ v sitten.
   
 13. lpr

  lpr 2nd gear

  Muutoskatsastamalla renkaan halkaisijaa saa maksimissaan muuttaa 51mm tai 10%. Maasturissa (M1G tai N1G) saa muuttaa 71mm. Leveyttä saa muuttaa 102 mm. Vertailurenkaana käytetään alkupreäistä rengaskokoa. Käsittääkseni vertailurenkaana voidaan käyttää myös mallisarjan suurinta rengaskokoa.

  Ilman muutoskatsastusta saa vanteen halkaisijaa muuttaa 1", renkaan leveyttä 30mm ja halkaisijaa 51mm.
   
 14. Ck

  Ck Gearhead

  Voi olla useempi rengaskoko otteella ja kaikilla voi katsastaa. Poikkeuksena kuorma-autot jossa nop rajoitin. Vetävillä pyörillä ei voi olla kun yks koko, esim nelikko pikuppi n2 jossa kaikki pyörät samat tai vaikka rajoittimella varustettu takaveto sprintteri, takapäässä yks koko ja etupäässä useita.
   

Kerro tästä muillekin!