Muuttoautoihin muutoksia

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja TopiCa, 13.3.2011.

  1. TopiCa

    TopiCa 1st gear

    - Nyt joukolla "riisialueille" Mersuja hakemaan kuten Kyproksen YK sotajoukko teki aikoinaan. Mutta kuinka rakas tullimme ton riisialueen määrittää onkin jo toinen juttu!
    - Toinen muutos sallii pakoputkipartnerin ajaa Corvetella ilman omistajaa
    8) Hyvä niin.
    -----------------
    Muuttoajoneuvoja koskevat säännökset
    Autoverolaissa ei enää edellytetä muuttoautovähennyksen edellytyksenä ajoneuvon käyttöä tai säilytystä ulkomailla muuttajan oleskellessa kriisialueella. Menettelyyn otettua ajoneuvoa on säilytettävä kriisialueella oleskelun aikana Suomessa. Ajoneuvon omistusajan ja luovutuskieltojen määräaikoihin ajoneuvon säilytyksellä Suomessa ei ole vaikutusta. Muuttajalta edellytetään edelleen vähintään yhden vuoden oleskelua ulkomailla. Siitä ajasta vähintään kuusi kuukautta välittömästi ennen muuttoa tulee kulua kriisialueella. Ajoneuvoa ei saa muuttoa edeltävänä aikana käyttää Suomessa tai muuallakaan eikä luovuttaa toisen käytettäväksi. Ajoneuvosta, sen omistajan oleskelusta kriisialueella ja ajoneuvon suunnitellusta säilytyksestä on ilmoitettava Tullille.

    Autoverolain muutoksella ei ole vaikutusta arvonlisäveron ja tullin kantamiseen ajoneuvosta.

    Muuttotapahtumia koskevia aikarajoja täsmennetään ja yhtenäistetään siten, että ajoneuvo katsotaan muuton yhteydessä tuoduksi, jos se tuodaan Suomeen 12 kuukauden kuluessa henkilön muutosta tai enintään kolme kuukautta ennen muuttoa. Lisäksi ajoneuvo tulee ilmoittaa verotettavaksi 18 kuukauden kuluessa muutosta. Myös asteittaisen muuton aikarajoja muutetaan siten, että ajoneuvo tulee kaikissa tapauksissa ilmoittaa verotettavaksi 18 kuukauden kuluessa väliaikaisen oleskelun alkamisesta.

    Autoverolain mukaan muuttoautoalennuksen saanutta ajoneuvoa ei saa veroa suorittamatta luovuttaa muuttajan perheeseen kuulumattoman henkilön käytettäväksi ennen laissa säädetyn määräajan kulumista. Autoverolain perhettä koskevasta määrittelystä poistetaan maininta puolison sukupuolesta, jolloin aviopuolisoon rinnastetaan jatkossa myös samaa sukupuolta oleva henkilö, joka elää muuttajan kanssa yhteisessä taloudessa avioliitonomaisissa olosuhteissa avioliittoa solmimatta.
     
  2. v80

    v80 Gearhead

    Tuo muutos muuttoajoneuvosta koskee käsittääkseni vaan rauhanturvatehtävissä palvelevia.
     
  3. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    Ei toi jälkimmäinen sinänsä uutta ole. Laki sanoi samaan ruokakuntaan kuuluva on ainakin oltava kyydissä. Herää kysymys miksi toi tarkennus? Pakoputkipoikia ollut koko b-rapullinen samassa osoitteessa ajellen gay prideissa?
     
  4. TopiCa

    TopiCa 1st gear

    Rebel58 - ei se niin mennyt. Jos perheen ulkopuolinen ajoi (juoppokuski tms) niin silloin piti olla mukana hyväksytty henkilö.
    Lutherin uskossa naitu sai ajaa yksinkin mutta piti olla eri putket/letkut haarukassa. Nyt saa ajaa samat vehkeet omaava poika- tai tyttöystävä, Tulli ei tee strip tutkimusta. Sehän lisää deitti chanssia 50% :)
    ----------------
    Wanhan kaavan mukaan:
    3.1 Perheenjäsenten oikeus käyttää ajoneuvoa
    Muuttajan perheenjäsenillä on oikeus käyttää ajoneuvoa. Muuttajan perheeseen kuuluvat hänen
    kanssaan yhteisessä taloudessa asuvat aviopuoliso ja heidän naimattomat lapsensa. Näin ollen esimerkiksi
    muuttajan vanhemmat ja sisarukset eivät kuulu muuttajan perheeseen, vaikka he asuisivat
    samassa taloudessa muuttajan kanssa.
    Rekisteröidystä parisuhteesta annetun lain nojalla parisuhteensa rekisteröineet samaa sukupuolta
    olevat henkilöt rinnastetaan aviopuolisoihin. Ajoneuvon käyttöoikeuden kannalta aviopuolisoon
    rinnastetaan myös muuttajan kanssa avioliittoa solmimatta yhteisessä taloudessa avioliiton omaisissa
    olosuhteissa jatkuvasti elävä, toista sukupuolta oleva henkilö, jolla on oikeus käyttää ajoneuvoa
    luovutuskiellon aikana.
     

Kerro tästä muillekin!