Muutun foordistiksi..torinoa pukkaa..

Ketju osiossa 'Ford Freak Club of Finland ry', aloittaja rautasydän, 18.11.2009.

 1. testaaja

  testaaja Gearhead

  Juu cougari piti tulla jo viime syksynä, mutta bongasin tuon Buickin niin pakkohan sitä oli ostatella tuon erikoisen mallin takia. :rotfl:
   
 2. rautasydän

  rautasydän 2nd gear

  Näinhän se on..mutta kuitenkin..mottiin laitetaan nyt tommonen kevyt viritys kuitenkin, eli tilattuna osaa..
  Nokka
  Advertised duration 276/286ast
  .050" duration 218/228ast
  edelin 600 cfm ja perfomer imari
  peltisatsit
  tuplaketju nokka-akselille

  samalla käytetään kannet irti ja tarkastetaan koneen kunto, venttiilit hiotaan ja uudet venttiiliohjurit laitetaan. jos koneessa tuntuu olevan väljää niin sitten sen mukaan joko uutta rengastusta ja hoonausta tai porausta ja mäntää. Laakeroinnit tietty myös. Jotain 300 kaakkia kai näilläkin eväillä pitäis irrota?

  Tulis vaan se pirun auto niin pääsis ihmetteleen mitä kaikkea onkaan edessä. Ensi kesänä kuitenkin ajossa tarkoitus olla. Katto uusitaan mustalla vinyylillä, kenties ylimaalaus jos myllyttämällä ei saa tarpeeksi nättiä pintaa aikaseksi. JÓS maalailemaan ruvetaan niin väri pysyy alkuperäisenä paitsi konepelti vaihtuu cobrajet tyyliin mustaksi.
  Jos jollakin pyörii ylimääräisenä tyylikkäitä vanteita auton tyyliin sopivasti niin tarjota saa..
   
 3. rautasydän

  rautasydän 2nd gear

  Auto jo suomessa..ens viikolla saa noutaa..sormet syyhyää!
   
 4. testaaja

  testaaja Gearhead

  Näin tien vierestä kysäsen(by the way), että sulla ilmeisesti tornio tuli Hämeenlinnaan?
  Kun itelle tulossa myöskin arskazonen kautta, ni ilmottiko huolitsija että paprut on heillä, vai tuliko soitto/sposti/lasku jossa noutopäivämäärä ja että saa noutaa kun lasku maksettu vai kuinka meni?
  Ja kuinka kauan kesti siitä kun auto on purettu että saa noutaa?
  Kyselyjä siks kun vissiin unohin sen valtakirjan allekirjottaa :rotfl: ja siks että tietää pekkosia vinkua oikeana päivänä.

  Laitoin kyllä varmuuden vuoksi toisen valtakirjan skannattuna j allekirjoitettuna sinne, mutta ei mitään oo kuulunu, täytyy ottaa yhteyksiä Hämeenlinnaan ens viikonlopulla että paprut on kunnossa.

  Loppus vaan nään saatananmoiset pakkaset että vois sitten ajella puuman hytiseen tuohon pihalle.
   
 5. rautasydän

  rautasydän 2nd gear

  No mää soittelin tuonne hämeenlinnaan jo kolmisen viikkoa sitten ja pyysin kaikki tarvittavat prosyyrit mailin kautta itelle. Sitte täyttelin ne ja lähetin sinne auton papereiden kanssa. Arvioitu saapumispäivä oli 5.1 ja soitin taas hämeenlinnaan 6.1 ja kertoivat auton tulleen juurikin 5.1 helsinkiin. Arveli, että olisi noudettavissa viimeistään 12.1 tiistaina. Laskun summa selvinnee maanantaina ja aikoi silloin laittaa siitä meiliä. Mua kans nämä pakkaset kyllä hirvittää vaikka ari sanoikin, että pakkasnestettä autoon lisätty ennen merimatkaa. Toivottavasti sitä on senverran, ettei lohko ole jo valmiiksi halki.. millos koukari rantautuu?
   
 6. testaaja

  testaaja Gearhead

  19.1 pitäis olla helsingissä jos aikataulut pitää paikkaansa,ainakin mitä olen seuraillu tuolta searatesin seurannasta niin pitäis olla aikatauluissa.
  Täytyy vaan odotella, vaikka se aina onki niin tuskaisaa :)
  Niin eli noin viikonpäivät näyttäis menevän siitä kun auto on rantautunut noudettavissa.
   
 7. rautasydän

  rautasydän 2nd gear

  Käytännössä 3 arkipäivää, mulla sattu loppiainen ja viikonloppu tähän väliin :rotfl:
   
 8. capri30S

  capri30S 1st gear

  kyllä pojat ainakin meitin mustangiin oli glykolit lisänny, ei ollu jäässä vaikka lähes parikymppiä oli pakkasta kun jokunen viikko sitten haettiin.
   
 9. rautasydän

  rautasydän 2nd gear

  Näin juuri pitääkin olla, hienoa!
   
 10. rautasydän

  rautasydän 2nd gear

  Auto suomessa ja ajeltukkin on. Kaikki paremmin, kuin olisi osannut toivoa!
   
 11. testaaja

  testaaja Gearhead

  Kuvia?
  Ens keskiviikkona haetaan cougari. :eek:
   
 12. rautasydän

  rautasydän 2nd gear

  Ei ole vielä kuvia koneelle asti saanut laitettua.
   
 13. Torino69

  Torino69 3rd gear

  Kaikkea hyvää hankinnalle ja tervetuloa kasvattamaan Suomen harvaa Torinokantaa!
   
 14. rautasydän

  rautasydän 2nd gear

  kuvaa

  http://kuvablogi.com/nayta/2447042/

  Maahantuontikatsastus aloitettu. Auto kaikinpuolin mukavassa kunnossa, jälkinäytölle jouduttiin perusjutuista, eli raidetangonpää väljä, apusimpukan pusla väljä, takaiskareiden yläpäiden puslat väljät, joku polttimo:) Lisäksi katsuri meinas, että californian sileiden kesänakkien tilalle sais vaihtaa näin talvikeleillä ihan oikeat talvirenkaat :rotfl:

  Muuten pelittää mahtavasti, akkuhan tosiaan oli merimatkan aikana purkautunu ja jäätyny oikeen messevään ja pyöreähköön kuntoon..
  Kone on tikissä, ei savuttele, kolise, kilise jne. Videolla näkyneet pöllähdykset lienee olleet ajamattomuutta vain. Aika makeet murinat on clevelandin koneessa täytyy sanoa ja tässä lienee mukavasti apuna uudet tuplaputket flow masterin vaimentajilla!!

  Korissa sanomista takakaarissa mutta vain kosmeettista, autosta ei löytynyt yhtään reikää konttorilla, sisusta on ehjä ja perusteellisen pesun jälkeen tod.näk siisti. Maali vaatii ainakin myllytyksen, ellei jopa ruveta vetään pinta uusiksi. Katto tuntuu kovalta mutta alle ei ole ehditty kurkkimaan. Puskurissa on osumaa (toinen auto peruuttanut päälle) mutta suora on löytynyt ja tulossa.

  Lämppäri, ohj.teh. ilmastointi jne kaikki toimii! Perkkele!

  Talvirenkaita vanteineen saa tarjota! Riittää, että kelpaa katsurille, eli edukkaat saa olla.
   
 15. testaaja

  testaaja Gearhead

  Komia peli ja hienoa että kaikki pelittää, itellä oli kalifornian kuumaveriset napanneet joskus lämppärin putket poikki, voi olla aika holotna ajella näillä keleillä.
  Hauskasti tuo vänkärin peili asennettu.
   
 16. rautasydän

  rautasydän 2nd gear

  Peilille on jo osote katseltuna ja se osoittaa kohti vesilintu merkkistä hyötyeläintä :poff:
   
 17. rautasydän

  rautasydän 2nd gear

  Kyllä nyt tulli panee parastaan! Keskiviikkona toimitin katsastustodistuksen ja jo perjantaina oli verolappu postilaatikossa :eek:
  157 e mätkähti..tosin, kun siihen lisää tullin jo napauttamat verot ostohinnasta ja rahdista niin liikutaankin jo ihan eri summissa.

  Erikoista katsastuksessa oli se, että konttorin vaaka kertoi torinolle painoa inssi kyydissä 1630 kg ja ainakin itellä oli käsitys, että hippasen verran painavammasta autosta olisi kyse? Tuosta vielä raapasee sen katsurin pois painosta niin n. 1550 kg jäis ite autolle..
   
 18. pizzamake

  pizzamake 3rd gear

  Älä ainakaan valita tosta painosta !!! :D
   
 19. rautasydän

  rautasydän 2nd gear

  No en valita! Käyttömaksut ja kaikki pelissä..
   
 20. rautasydän

  rautasydän 2nd gear

  Noniinn pävitetääs hieman. Katsastukseen vaaditut korjaukset.. osat tilattiin ja ooteltiinkin pari viikkoa ja lopulta, ku rivettiin asentaan niin väärää osaa! Uusinta näyttöaika kului umpeen:) Nyt jahdataan sopivaa ja oikeaa apusimpukanpuslaa ja koko homma seisoo tanakasti. Uusi apusimpukka suomalisilla "apumyyjillä" 200-270 e ja jenkeissä n. 159 dol, eli reilu satanen, mutta mutta.. Netin kautta tuo sopivuus on suurinpiirtein mahdoton tarkistaa, vaihtoehtoja riittää ja yleensä kuvaa myytävästä tuotteesta ei löydy. Muutenkin harmittaa, kun pelkkä pusla maksaa muutaman euron, jos vaan sattuu oikean löytämään!
   

Kerro tästä muillekin!