Myydäänkö jossain kytkimen kitkapintoja?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja Rockmaple, 2.3.2008.

  1. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    Nyt näyttäis 50-luvun Moparin kytkinlevystä tulevan hankala rasti. Uusia ei kai tehdä, kun ainoo minkä löysin nettiä selailemalla, on vanhoihin Moppeihin erikoistuneen firman tarjoama kunnostettu. Ihan tavallinen 10 tuuman kytkin on kyseessä, mut keskiön poorit on erilaiset kuin uudemmissa. Kytkinakseli on tuuman paksu ja poorissa 10 uraa. Ei kai uusien pintojen paikalleen niittaaminen ois mikään amerikankonsti, jos vaan jostain löytyis sopivat pinnat ja niitit. Taitaa vaan olla katoavaa kansanperinettä tollaset hommat. Niin että onko tietoa mistä kannattais kysellä? Mahtaisko jostain kitkapintaliimaamosta löytyä?
     
  2. GARAGE_INC

    GARAGE_INC Gearhead

    menet varaosapuljuun ja selität tilanteen, ja ehkä joku myyjä tietää levyn josta pinnat vois puljata irti ja liittää sitten tuohon omaasi...?
     
  3. Antti P

    Antti P Gearhead

    Laitappa lisää tietoa siitä pinnasta, laittelen traktoreita työkseni ja mulla muutamia tosi vanhoja kytkin pintoja paketissa.
     
  4. TS

    TS 1st gear

  5. juko7

    juko7 Double Gearhead

    Kytkinpintoja

    Kysypä Kitkaliimaus Oy, Vantaa . Olen siellä teettänyt jotain jarrupaloja ja myös kytkinosia sellaisiin kapineisiin joihin ei enää muuten löydy.
     
  6. MudMax

    MudMax Gearhead

    Mie teetin kiwenkeruukoneeseen kytkinpinnat täällä: http://www.kitkaliimaus.fi/

    Hyvin on toimineet, mutta seuraavan kerran teen ne itse vanerista.
     
  7. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    Jaa ei se sitten niin vaikeeta taida ollakaan, kun heti tuli näin monta vinkkiä.

    Kitkalevy on halkaisijaltaan 252 mm, sisähalkaisija 152 mm. Niitin reikiä on 9 paria eli 18 kpl ja saman verran on niitä isompia läpireikiä, minkä kohdalla on vastapuolen niitit. Jos (kun) reikäjako ei täsmää, niin helpompi lienee porata uudet reiät siihen kitkalevyjen välissä olevaan peltiin kuin kitkalevyihin. Tai voihan se olla niin kovaa jousiterästä, ettei pora pure. Löytyykö Antilta niitit kans?

    Tuolta TS:n likittämästä konekorjaamosta näyttäis löytyvän kans ihan sopivat pinnat. Niiteistä ei oo siellä mitään mainintaa.

    Kiitos kaikille vinkeistä. :D
     
  8. cuda69

    cuda69 Gearhead

    tuo koko on kyllä aika likellä ihan tavallista engelsmannin traktorin kytkimen mittaa.
     
  9. Antti P

    Antti P Gearhead

    Niittejäkin luulisin löytyvän mut ne työkalut joilla alunperin niitattu on varmaan jo ehditty käyttää kaikenmaailman tappeja hakatessa.. :(
    Tuo koko tosiaan voimanoton levyn kokoa, tai puimurin kytkimen kokoa.
     
  10. C2.0

    C2.0 Gearhead

    Mielestäni us-partsilla on ollu hyllyssä joskus ihan moparin omia kitkapintoja.
     
  11. Qjet

    Qjet 1st gear

    Tarvittavat työkalut eivät edustane erikoisuudellaan länsimaista avaruushaitekkia tai eivät myöskään lapsenpäästössä tarvittavia ( Juku, siellä muuten näki vaikka minkälaisia hienoja pihtejä, joita ei löydy edes Belzerin katalookista. Niillä olisi saanut vaikka minkälaiset O-renkaat ja seekerit v-mäiseeen paikkaan paikoilleen...ja pois. Poisottoonhan ne kai lähinnä lie tarkoitettu... v-mäis...?? ) Jarru- ja kytkinniittien naputteluun tarvittavat tuurnat pystyy näppärä kotisorvari valmistamaan suht helposti.
     
  12. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear


    Kitkaliimaus Oy - http://www.kitkaliimaus.fi/

    "Tarjoamme edullisen ja järkevän ratkaisun teollisuuden ja ajoneuvojen jarrukenkien ja kytkimien pinnoituksiin. Kunnostuksia tehdään mm. teollisuuden erikoiskitkapintoihin, asuntovaunuihin, traktoreihin, trukkeihin sekä vanhempiin henkilö- ja pakettiautoihin ym.

    Kitkaliimaus on perustettu vuonna 1967. Se toimii Vantaalla, ja sen tytäryritys Pidurimeistri Oü Tallinassa Virossa. Kitkaliimaus Oy ja Pidurimeistri Oü ovat alansa johtavia yrityksiä Suomessa ja Virossa. Pidurimeistri Oü on toiminut Virossa 10 vuotta."

    Oliskos tuo?
     
  13. eilhik

    eilhik Double Gearhead

    Villi ehdotus

    Volvon kytkinlevy siis amazon tai vanhempi voisi olla lähellä.
     
  14. buicksuper

    buicksuper Gearhead

  15. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    Kiitos, kiitos! Nyt alkaa tulla samat linkit jo toista tai kolmatta kertaa. Eiköhän tää homma järjesty. :D Lähimmässä alan liikkeessä eli paikallisessa kitkapintafirmassa kävin myös. Homma onnistuu sielläkin hintaan n. 250 €. Ihan ok hinta varmaan moisesta hommasta, mut mulle persaukisena maksajana vähän liikaa kuitenkin.
     
  16. rokki383

    rokki383 Gearhead

    tarkotatko kitkapintaa? mä käytin kans takakengät siellä, 50,- en kyllä pitänyt ainakaan edullisena, vai onko ihan normaalia hinta tasoa?
     
  17. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    Juu sama firma. Sitä mä tarkotin, että mun mielestä helvetin kallis kans, mut tekijän kannalta varmaan ok. Meneehän siinä monta tuntia aikaa turatessa ja materiaalistakin suurin osa menee hukkaan kun rinkuloita leikkaa levystä. Ja sit vielä joutuu olemaan siinä döfiksessä, vaatteet haisi seuraavana päivänäkin vaikken pajassa ollu kuin muutaman minuutin!
     
  18. nimat-13

    nimat-13 Gearhead

    Ota vanha levy malliksi ja käy liikkeissä vertailemassa,en ole varma mutta muistelen että jonkun engelsmannin levyn löysin aikoinaan -59 plymariini tais olla jonkun traktorin tai pakun,ja jos halkaisia on 2-3 mm pienempi ei haittaa normi käytössä.Ja jos taas pinnat löydät voi niihin tehdä uudet niitin reiät aika helpostikin,jos valmiit ei todennäköisesti täsmää kohdalleen.
     

Kerro tästä muillekin!