Myydäänkö jossain kytkimen kitkapintoja?

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja Rockmaple, 2.3.2008.

 1. Rockmaple

  Rockmaple Gearhead

  Nyt näyttäis 50-luvun Moparin kytkinlevystä tulevan hankala rasti. Uusia ei kai tehdä, kun ainoo minkä löysin nettiä selailemalla, on vanhoihin Moppeihin erikoistuneen firman tarjoama kunnostettu. Ihan tavallinen 10 tuuman kytkin on kyseessä, mut keskiön poorit on erilaiset kuin uudemmissa. Kytkinakseli on tuuman paksu ja poorissa 10 uraa. Ei kai uusien pintojen paikalleen niittaaminen ois mikään amerikankonsti, jos vaan jostain löytyis sopivat pinnat ja niitit. Taitaa vaan olla katoavaa kansanperinettä tollaset hommat. Niin että onko tietoa mistä kannattais kysellä? Mahtaisko jostain kitkapintaliimaamosta löytyä?
   
 2. GARAGE_INC

  GARAGE_INC 3rd gear

  menet varaosapuljuun ja selität tilanteen, ja ehkä joku myyjä tietää levyn josta pinnat vois puljata irti ja liittää sitten tuohon omaasi...?
   
 3. Antti P

  Antti P 3rd gear

  Laitappa lisää tietoa siitä pinnasta, laittelen traktoreita työkseni ja mulla muutamia tosi vanhoja kytkin pintoja paketissa.
   
 4. TS

  TS 1st gear

 5. juko7

  juko7 Gearhead

  Kytkinpintoja

  Kysypä Kitkaliimaus Oy, Vantaa . Olen siellä teettänyt jotain jarrupaloja ja myös kytkinosia sellaisiin kapineisiin joihin ei enää muuten löydy.
   
 6. MudMax

  MudMax Gearhead

  Mie teetin kiwenkeruukoneeseen kytkinpinnat täällä: http://www.kitkaliimaus.fi/

  Hyvin on toimineet, mutta seuraavan kerran teen ne itse vanerista.
   
 7. Rockmaple

  Rockmaple Gearhead

  Jaa ei se sitten niin vaikeeta taida ollakaan, kun heti tuli näin monta vinkkiä.

  Kitkalevy on halkaisijaltaan 252 mm, sisähalkaisija 152 mm. Niitin reikiä on 9 paria eli 18 kpl ja saman verran on niitä isompia läpireikiä, minkä kohdalla on vastapuolen niitit. Jos (kun) reikäjako ei täsmää, niin helpompi lienee porata uudet reiät siihen kitkalevyjen välissä olevaan peltiin kuin kitkalevyihin. Tai voihan se olla niin kovaa jousiterästä, ettei pora pure. Löytyykö Antilta niitit kans?

  Tuolta TS:n likittämästä konekorjaamosta näyttäis löytyvän kans ihan sopivat pinnat. Niiteistä ei oo siellä mitään mainintaa.

  Kiitos kaikille vinkeistä. :D
   
 8. cuda69

  cuda69 Gearhead

  tuo koko on kyllä aika likellä ihan tavallista engelsmannin traktorin kytkimen mittaa.
   
 9. Antti P

  Antti P 3rd gear

  Niittejäkin luulisin löytyvän mut ne työkalut joilla alunperin niitattu on varmaan jo ehditty käyttää kaikenmaailman tappeja hakatessa.. :(
  Tuo koko tosiaan voimanoton levyn kokoa, tai puimurin kytkimen kokoa.
   
 10. C2.0

  C2.0 Gearhead

  Mielestäni us-partsilla on ollu hyllyssä joskus ihan moparin omia kitkapintoja.
   
 11. Qjet

  Qjet 1st gear

  Tarvittavat työkalut eivät edustane erikoisuudellaan länsimaista avaruushaitekkia tai eivät myöskään lapsenpäästössä tarvittavia ( Juku, siellä muuten näki vaikka minkälaisia hienoja pihtejä, joita ei löydy edes Belzerin katalookista. Niillä olisi saanut vaikka minkälaiset O-renkaat ja seekerit v-mäiseeen paikkaan paikoilleen...ja pois. Poisottoonhan ne kai lähinnä lie tarkoitettu... v-mäis...?? ) Jarru- ja kytkinniittien naputteluun tarvittavat tuurnat pystyy näppärä kotisorvari valmistamaan suht helposti.
   
 12. Rocket engineer

  Rocket engineer 1st gear


  Kitkaliimaus Oy - http://www.kitkaliimaus.fi/

  "Tarjoamme edullisen ja järkevän ratkaisun teollisuuden ja ajoneuvojen jarrukenkien ja kytkimien pinnoituksiin. Kunnostuksia tehdään mm. teollisuuden erikoiskitkapintoihin, asuntovaunuihin, traktoreihin, trukkeihin sekä vanhempiin henkilö- ja pakettiautoihin ym.

  Kitkaliimaus on perustettu vuonna 1967. Se toimii Vantaalla, ja sen tytäryritys Pidurimeistri Oü Tallinassa Virossa. Kitkaliimaus Oy ja Pidurimeistri Oü ovat alansa johtavia yrityksiä Suomessa ja Virossa. Pidurimeistri Oü on toiminut Virossa 10 vuotta."

  Oliskos tuo?
   
 13. eilhik

  eilhik Gearhead

  Villi ehdotus

  Volvon kytkinlevy siis amazon tai vanhempi voisi olla lähellä.
   
 14. buicksuper

  buicksuper 3rd gear

 15. Rockmaple

  Rockmaple Gearhead

  Kiitos, kiitos! Nyt alkaa tulla samat linkit jo toista tai kolmatta kertaa. Eiköhän tää homma järjesty. :D Lähimmässä alan liikkeessä eli paikallisessa kitkapintafirmassa kävin myös. Homma onnistuu sielläkin hintaan n. 250 €. Ihan ok hinta varmaan moisesta hommasta, mut mulle persaukisena maksajana vähän liikaa kuitenkin.
   
 16. rokki383

  rokki383 3rd gear

  tarkotatko kitkapintaa? mä käytin kans takakengät siellä, 50,- en kyllä pitänyt ainakaan edullisena, vai onko ihan normaalia hinta tasoa?
   
 17. Rockmaple

  Rockmaple Gearhead

  Juu sama firma. Sitä mä tarkotin, että mun mielestä helvetin kallis kans, mut tekijän kannalta varmaan ok. Meneehän siinä monta tuntia aikaa turatessa ja materiaalistakin suurin osa menee hukkaan kun rinkuloita leikkaa levystä. Ja sit vielä joutuu olemaan siinä döfiksessä, vaatteet haisi seuraavana päivänäkin vaikken pajassa ollu kuin muutaman minuutin!
   
 18. nimat-13

  nimat-13 3rd gear

  Ota vanha levy malliksi ja käy liikkeissä vertailemassa,en ole varma mutta muistelen että jonkun engelsmannin levyn löysin aikoinaan -59 plymariini tais olla jonkun traktorin tai pakun,ja jos halkaisia on 2-3 mm pienempi ei haittaa normi käytössä.Ja jos taas pinnat löydät voi niihin tehdä uudet niitin reiät aika helpostikin,jos valmiit ei todennäköisesti täsmää kohdalleen.
   

Kerro tästä muillekin!