Nahkan / vinyylin maalaus?

Ketju osiossa 'Verhoilu ja sisusta', aloittaja Stone, 18.10.2004.

 1. Stone

  Stone 3rd gear

  VIITE: http://www.overdrive.fi/forum/viewtopic.php?t=37430&highlight=

  Tämmöseen tarpeeseen viitaten kysynkin, että onkos kellään kokemusta nahkan / vinyylin maalaamisesta? Nimittäin pelkään pahoin, että haluamani paffit on kiven alla, jos sielläkään.

  Nahka kaiketi imee maalia kohtuullisesti, eli oikean maalin löytäminen riittää kohtalaisen lopputuloksen saamiseksi. Entä vinyyli?
   
 2. impala1968

  impala1968 Gearhead

  Mulla ollut musta 78 camino oli muutettu sisältä vaaleanruskeasta ("Tan") mustaksi maalaamalla kojelauta ja ovipahvit ilmeisesti WHT:n vinyylimaalilla, ainakin sillä mä paikkailin jenkkien jälkiä ja hyvinpä se tuntui pysyvän. Ainoa oli kolhut jotka paistoivat kyllä kauas mutta "kulumista" ei juuri tapahtunut. Penkki oli joo sentään verhoiltu mustalla kankaalla eikä maalattu :lol:
   
 3. VesaR

  VesaR 1st gear

  Aleksiskiven kadun Decoväristä löytyy ratkaisu - siellä on sellaisia jenkkien Dye värejä jotka on tarkoitettu vinyyliin, nahkaan, kankaisiin...
   
 4. SG480

  SG480 1st gear

  Sisustan fiksaus on menossa. Onko nuo VHT:n vinyylimaalit kuinka "paksuja"? Meinaan vaan että ovimuoveissa on aika hieno kuvio enkä haluais maalata niitä umpeen.

  Toinen vaihtoehto vois olla pelkkä "beissi" -väri joka olis kyllä ohutta mutta vaatis varmaakin päälle kulutuskestävyyttä ajatellen mattalakan.

  Kokemuksia?
   
 5. VooDoo_

  VooDoo_ 1st gear

  vht:n noi värit on ihan vettä, siis viellä juoksevampaa kuin vesi. imeytyy hyvin maalattavaan pintaan. Noilla vedettii melki kokonaa projektiauton sisusta.
   
 6. chevystw

  chevystw 1st gear

  Joskus maalasin ladan harmaat ovipahvit mustaksi motipin vinyylimaalilla. Hyvin kesti käytössä.
   
 7. niklas_

  niklas_ 1st gear

  maalasin chargerin dashpad bilteman vinyyli/muovimaalilla ja hyvä tuli. imi aika paljon sisään
   
 8. Karva

  Karva Gearhead

  Mitä tahansa, tai no melkein mitä tahansa muovia, vinyyliä yms, voi maalata tavallisella auton maalilla, jos siihen sekoitetaan oikeat lisä-aineet, eli muovin maalaamisessa elasitisuutta lisäävä aktivointi mömmö, kaikilla maalin valmistajilla on oma elasto-active lisä-aine saatavilla, vinyylin maalaamiseen tai muovin valmiiksi sekoitettuihin purnukka - maaleihin se on jo ängetty valmiiksi sekaan.

  Jos tarve on suurille määrille maalia ja paljon maalattavia osia, kannattaa väri ostaa ruiskuun ja maalata lisäaineen kera, tulee paljon halvemmaksi kuin purnukka värit ja jälki on aivan toista luokkaa.

  Vinyyli ja muovi osien ongelma on niihin käytettyjen kumin ja muovin kirkasteiden, silikonien yms, imeytyminen, eli runsas ja useampa pesu tinnerillä, maalin ohenteella jne, jotta rasva ja pask, varmana lähtee pois, ja varmuuden vuoksi vielä kerran, jotta pohja ottava uudelle maalille ja potaska on pois, sitten vaan tavalliseen tapaan maalaamaan, omalta osalta ja pienen harjoittelun, jälkeen tuohon pystyy kuka vaan ja pinta on parempi kuin uusi.

  Maali kannattaa pitää suht paksuna ja kuitenkin maalata useissa kerroksissa ohuina harsoina, siten saa hyvän täytön ja maali kalvolle, peittoa ja paksuutta, myös väriä vaihdettaessa, pohjan voi maalata ensin vaikka valkoiseksi ja sitten vaalea tai kirkas väri päälle, jos pohja on alunperin kovin tumma, myös ruisku-kittiä yms, voi käyttää elastisuus lisä aineiden kera, mutta vaatii hivenen harjoittelua, jotta saa naarmut ja muut peittoon, useimmiten pelkkä värin uusiminen tai vaihto auttaa.

  Jos haluaa kikkailla tai tehdä hienoa, sekaan voi laittaa mattaus aineet tai lakkaa, mirraa, yms, kaiken mitä normaalille maalille voi tehdä, mutta jos vaihtaa väriä tai tekee motiiveja yms, kannattaa odottaa vuorokausi, tai yön yli ennekuin jatkaa toisella värillä, tuo kun tuppaa kuivaan heikosti ja kestää yleensä useamman vuorokauden, seuravana päivänä se on yleensä pölykuiva, mutta ei kestä rasitusta saati sormen painallusta, mutta sen toisen värin voi laittaa, jos maalaa märkää märälle vaarana on valuma, muovin maalaaminen kun kanttaa tehdä paksulla, samoin elastisuus aine hidastaa kuivamista, vaikka sekaan laitetaan normaalit kiihyttimet, eli ei ole kiireisen miehen hommaa ...

  Vinyylille on muuten sitten vielä omat lisä-aineet jotka toimii paremmin. ??

  Tossa esimerkki :

  http://community.webshots.com/album/551828253czYAgz/0

  Sivulta 4 etiäpäin, on sisutan osista kuvia.
   
 9. JuTi-racing

  JuTi-racing Gearhead

 10. Stone

  Stone 3rd gear

  Ainoaksi ongelmalliseksi maalattavaksi sisäosista olen tähän mennessä huomannut ovenkahvat, jotka on päällystetty elastisella kumi/muoviseoksella. Ei meinaa tavallinen Motip:in mattamusta kuivua sitte millään, vaan on pitkänkin ajan jälkeen tahmean oloinen. Noissa kahvoissa tuli hätäiltyä, toi elasto-lisäaine olisi ollut ehdoton niissä.

  Muuten ovipahvien maalaaminen on onnistunut aika hyvin, ohuella vinyylillä päällystetyt koriste-kovalevyn kappaleet vedin mustalla kiiltävällä motip-spraylla, hyvältä näyttää ja tuntuu. Isot vinyyli-ovipahvit vedin ensin PPG:n vinyylimaalilla, joka oli ihme kusta, olematon peittävyys monenkin kerroksen jälkeen, vaihdoin Sikkensiin joka oli kuin eri maailmasta, peittää hyvin ohuena harsonakin ja helppo maalattava, ei valu vaikka olis reilustikin.
   
 11. Heikki

  Heikki Gearhead

  Maalasin T-Birdin kojelaudan, keskikonsolin ja ovissa olevat käsinojat kesällä 1995 VHT:n vinyylimaalilla, jonka ostin US-Partsista... Nuo osat oli aiemmin maalattu jenkkilässä jollain kehnolla mustalla värillä joka hilseili irti... raaputin sen pois huolellisesti ja varovaisesti, jonka jälkeen suihkutin vht:n spraylla nuo osat... vinyylin kuviointi jäi hyvin esiin, itseasiassa paremmin mitä edellisen maalauksen alta ja kyseinen pinta on kestänyt nyt jo 11 vuotta kulutusta ja vaihtelevia lämpötiloja, joten ainakin omalta kohdaltani voin tuota VHT:n ainetta suositella.
   
 12. Damned

  Damned Gearhead

  Kovasti intter Netin ihmemaassa puhuvat että tuo VHT Vinyl Dye ei ole maalia, vaan värjäysainetta, elikkäs se tunkeutuu värjättävän aineen sisään. Silviisiin väri kestää kulutusta esim. penkeissä. Tarttis melkein itse kokeilla notta tietäisi mitenkä se käytännössä pelittää.
   
 13. kabu

  kabu 1st gear

  Jokunen vuosi sitten entisöimäni kaksitahtisaabin sisustuksen vinyyliosiin hankin uutta vaaleanharmaata keinonahkaa joka oli hieman alkuperäistä vaaleampaa sävyä. Tilasin Englannista alkuperäisen vinyylin mallipalan mukaan sävytettyä vinyylimaalia. Purin parin auton sisustukset joista sain kasaan ehjät koristeprässätyt vinyyliosat (penkkien istuimen etureunat, selkänojan yläreunat ja sivupaneelien yläosat). Suorasta vinyylistä olevat penkkien taustat, sivyt yms. tein tuosta uudesta vinyylistä. Sitten kaikki irrallaan olevat vinyyliosat reunoistaan kevyesti nitojalla puulevyyn kiinni ja ruiskulla vinyylimaalia pintaan. Näin kaikista vinyyliosista tuli uutta vastaavat ja samanväriset. Ko. vinyylimaali kestää osien uudelleen nippuun ompelun, kaksinkerroin taittamisen yms. erinomaisesti. Auto on ollut entisöitynä nyt neljä vuotta eikä vinyyliosissa ole edelleenkään moitteen sijaa.

  Kyseistä vinyylimaalia myy ainakin Woolies englannissa. Sivulla http://www.woolies-trim.co.uk/Lkit.html tuote no 249.
   
 14. SG480

  SG480 1st gear

  Tänään sain VHT:n Vinyl Silk Red -maalit STIRWELListä. Erittäin asiallista palvelua ja maali todella laatukamaa.

  Maalailin tänään muutaman osan ja VHT toimi kuten luvattu. Osien kuviot jäivät hienosti näköselle ja väri tosiaan "tunkeutuu" maalattavaan pintaan. Väri ei kiillä ja sävykin sattui aika lähelle sitä mitä toivoin.

  Huomenna uusi yhteys Stirwelliin ja kunnon lasti maalia tontille.
   
 15. SG480

  SG480 1st gear

 16. timoknihti

  timoknihti 1st gear

  oon maalannu useita kokonaisia sisustoja automaaleilla ja hyvin pysyy ja hyvältä näyttää pesu on tehtävä erit huolellisesti tartuntana oon käyttäny omissani ensiksi pelkkää ohenne sumua ja maalit perään vaan ja joustoaine lakkaan ei lakka tuki vinyylin kuvioa jos ei ny ihan mahottomia vedä pysyy penkeissäkin hyvin tuunareille oon maalannu konsoleita kojetauluja yms kameleontti värein tms
   
 17. Tarkoitus ois maalata 124 mersun vihreät nahkapenkit mustaksi. Ihan vaan tiedustelen että kumpaa vaihtoehtoa kannattaa käyttää. Spray pulloilla (montako menee etu- ja takapenkkeihin?) vai ruiskukamaa (puolella litralla automaalia taitanee selvitä?). Testimielellä oon liikkeellä, mutta ei haittaa vaikka lopputulos olisi ihan onnistuneen näköinenkin :D
   
 18. Heikki

  Heikki Gearhead

  Löytyykö mistään maalikauppaa, josta voisi ostaa mallin mukaan sävytettyä vinyylille/keinonahalle soveltuvaa maalia spraypurkissa?

  Oven sisäkahvat kaipaa uutta pintaa ja vinyylillä päällystettävä yläosa olisi saatava matchaamaan kahvan muovisen alaosan kanssa.
   
 19. E.B.Ford

  E.B.Ford 2nd gear

  paikallinen verhoomo vois olla oikee paikka kysyä maaleja??
   
 20. AteV8

  AteV8 3rd gear

  Oliks tää joku muovipohjamaali vai mikä?
  Joskus pyyhkäsin Aspenin punaseen muoviin perus 1k pohjat ja siihe asti näytti hyvältä. Kun pintaan tarjosin valkosta spröötä niin muuttu paikoittain vaaleanpunaiseksi. :rotfl:
  Heräs epäilys että kuinkahan nuo hauraat ameriikan muovit kestää xyleeniä..? Japanin muovit ei oo ollu moksiskaan, eikä muillakaan korpilahden peräkylillä. :eek:
   

Kerro tästä muillekin!