NASCAR-autoja tulossa runsaasti myyntiin pian

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Street & Race', aloittaja Muki, 15.11.2007.

 1. Muki

  Muki Gearhead

  Hep.

  En tiiä onko tää nyt se ihan oikee foorumi, mutta mitä tossa aamulla selasin amerikka tänään - aviisia (USA Today) niin siinä nascar-sedät kertoivat että kohta on markkinoilla nykyisiä nascar-autoja runsain mitoin, syynä se että säännöt muuttuu (tais olla jotain akseliväliä pidentymässä tai vastaavaa).

  No joka tapauksessa ne arvuutteli jotta hintataso vois pudota jopa 10-15 tuhannen taalan kieppeille, koska kalustoa tulee myyntiin ihan tolkuttomasti, eikä kaikkea pystytä sijoittamaan alempiin rataryhmiin vaikka haluttaiskin. Kuulemma yleensä tähän asti niistä on saatu jotain 25-30 tuhatta taalaa, mutta tarjonnan kasvaessa ja sen tosiasian edessä että yleensä alempien luokkien / sarjojen tiimeillä ei ole rahaa tollaisen vehkeen ylläpitoon, niin hinnat olis putoamassa tuntuvasti.

  Että nyt vois olla wannabe-nascar miehille tai naisille tilaisuus saada täältä ihka oikea naskaari.

  Ei mulla tosta enempää tietoa ole kuin mitä aviisista luin. Pisti vaan silmään kun isot pojat sanoi että "hyvä jos saadaan 10-15 tonnia" ja että varastoa on niin paljon että alkaa olla jo vähän säilytysongelma.
   
 2. Gummisetä

  Gummisetä 3rd gear

  Ei olis hassumpi laite tuollaanen.
  Mahdollista lisätietoa olis hieno saada, esim.linkkiä tai jotain.
   
 3. Muki

  Muki Gearhead

  No ei ole muuta kuin mitä lehdestä luin.
   
 4. vipottaja

  vipottaja 1st gear

  Niin, toi on siis ilemisesti tietysti rullaavan korin hinta.
   
 5. Muki

  Muki Gearhead

  Mä ymmärsin lehdestä että se olis complete vehje. Siis moottoreineen kaikkineen, tosin voin olla väärässäkin. Toisaalta, eihän toi akselivälimuutos vaikuta moottoriin mitenkään. Mutta ne kai hylkää moottorit aika pian, joten vois niitä olla seassakin. En tiiä.
   
 6. vipottaja

  vipottaja 1st gear

  Tuntuis aika omituiselta, kun suunnilleen pelkkä kykä ja loota maksaa ton verran, ja uus mosa monia kymmeniä tuhansia, perä, jäähdyttimet pumput; toi olis jo liki sosiaalihuoltoa.
   
 7. Muki

  Muki Gearhead

  Joo, älä muuta virka. Kyllähän lehdistöön pitäis muutenkin suhtautua vähän varauksella :rotfl: täälläkin. Mustakin se rupes tuntumaan vähän liian hyvältä. Mutta ehkä tota voi olla hyvä seurata. Ehkä sieltä saattais silti jotain - jollekin - löytyä. Muistaakseni siinä sanottiin että tommoisen rakentaminen maksaa 250 tuhatta taalaa joten kyllähän siinä jonkin sortin bargain olis kyseessä.
   
 8. johu

  johu Gearhead

 9. Muki

  Muki Gearhead

  Joo, toi on se artikkeli minkä luin istuessani aamunascarilla hotlassa.
   
 10. Arto65FB

  Arto65FB 1st gear

  Kyllä jenkeissä löytyy noillekin ostajia, siellä on paljon piirikunnallisia roundyround-sarjoja, jotka ajelee vanhemmilla vehkeillä. Eikä noille oikein taida Suomessa käyttöä olla, kun radalle ei putkirunkoja kai saa. Vai jokkikseenko?
   
 11. Kernwaffe

  Kernwaffe 1st gear

 12. Muki

  Muki Gearhead

  Eiks ruåttissa ole joku ihan oikee ovaaliratakin, missä svenssonit ajelee yksityisomisteisilla vanhoilla nascareilla.
   
 13. speedy

  speedy Double Gearhead

  Laitteet on ihan jees! mut Nascaari lajina on aivan hölömöläisten hommaa :)
   
 14. LordMrFord

  LordMrFord Gearhead

  Anteeksi humalani, mutta verrattuna täkäläiseen sorasafariin, niin amerikkalaiset ovat tosiaan panostaneet katsojien viihtyvyyteen.

  Suomessa WRC-fanit seisovat seisovat pakkasessa mettänreunassa nähdäkseen sekunnin vilauksen sankareistaan ja kuuntelevat radiosta sijoituksen ja maaliintulojärjestyksen.
  Jenkeissä Nascar-fani menee stadionille, jättää autonsa parkkipaikalle, etsii paikkansa, tilaa ohikulkevalta myyjältä hodarin ja katsoo koko kisan livenä paikallaan istuen.

  Sen lisäksi ainakin eräs kirjaston autourheiluun viittaava teos rankkasi Nascarin erääksi kaikkien vaikeimmista autourheilulajeista.
  ...ajetaan melkein Formula 1-vauhtia pelkästään pikkuisen takaspoilerin avustuksella betonirännissä.
   
 15. speedy

  speedy Double Gearhead

  Eisemtn, tuossa ovaaliympyrärännissä ajettaessa se pölhölänhomma piileekin, mutta tääkin on vaan taas yksi ja ärdyttävä erilainen mielipide :argue:
   
 16. pantera

  pantera Double Gearhead

  Siihen ei tarvita kuin yx superspeedway kisan seuraaminen paikanpaalla niin kaannat takkisi valittomasti
   
 17. gremlin

  gremlin Gearhead

  Ja pikkusen tarkennusta, radathan eivat yleensa ole mitaan varsinaisia ovaaleita vaan 3 kulmaisia :soosoo: :rotfl:
  Mulla ei kylla oikeen kolahtanut toi nascar kun Daytonassa sita olin kattomassa. Vieressa olleet ukot kyllakin sanoivat etta siella on yleensa unisimmat kisat, johtuu ''liian'' nopeesta radasta joten siella pitaa kayttaa ''restrictor plate''ja :odroll: Eli ei saa menna taysilla.
  Jotain varmaan vois paatella siita etta jo v.-68(-69?) veti King-Petty siella yli 200mph kierroksen kun nyt mennaan 180-190, tai jotain :odroll:
  Mutta telkkarista sita tulee kylla katottua, ihan hyvaa meininkia.
   
 18. kime2

  kime2 Gearhead

  Mä en nyt kyllä ihan heti sanois sitä hölmöläisten hommaksi...

  Tuo taas on totta et siellä kyllä näytetään panostettavan katsojien viihtyvyyteen,pikkasen toisin kuin noissa kotimaisissa ralleissa :poff:
   
 19. MadMike

  MadMike Gearhead

  Kokeileppas myös pikkuovaaleita...siellä se fiilis on IMO vielä parempi....Indy ja Talladegat on steriileitä huttuja noiden rinnalla...
   
 20. MadMike

  MadMike Gearhead

  1970....
   

Kerro tästä muillekin!