NASCAR auton pienoismalli

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Pienoismallit', aloittaja ESMCB, 23.10.2004.

  1. ESMCB

    ESMCB Gearhead

    Elikkäs oon alottanu rakentaa yhen korin yhmpärille NASCAR autoa. Nyt tartteisin erilaisia neuvoja ja kuvia varsinkin millane siitä runkosta/turvakaari hässäkästä pitäis tulla. JA muitakin sääntöjä että millane sen auton pitää olla et mitä siihen saa laittaa ja mitä ei saa laittaa. Tarviisin projektiin myös chevyn 396 tai suuremman isolohkon. Samoin jos joltakin löytyy ainakin 66 ford galaxie 500 tulleita NASCAR renkaita ja 2osasia pelti vanteita ni sellasetki voisin ostaa vaikka useammat. Eli kaikki neuvot ovat tervetulleita samoin kuvat. Osia voi tarjota yv:llä.
     
  2. Osku H

    Osku H 1st gear

    Minkä merkkisestä ja vuotisesta korista olet aloittanut? Nimittäin jos NASCARin Grand National-kilpuria (se kaikkein suurin ja arvostetuin luokka) olet rakentamassa, niin siinä oli/on edelleen aika tarkat säännöt. Moottorin piti olla ko. malliin tehtaalta saatava kone, esim. jos Chevyn isolohkoa aiot käyttää niin se rajaa korin '65-'72 mallisiin Chevyn koreihin.
    Eli kerro korin merkki ja vm. niin voin antaa hieman tarkempia vastauksia :wink:

    -Osku
     
  3. Anonymous

    Anonymous Guest

    Auton kori on AMT:n monte carlo sarjasta. Vuosi mallia en osaa sanoa. Mutta epäilen että se ei mene ehkä tuohon vuosimalli väliin. Veikkaisin että se on joku 70luvun loppu puolen/80luyvun alkupuolen korimalli.
     
  4. Osku H

    Osku H 1st gear

    Jos se kori on AMT:n '72 niin isolohko on vielä OK, vuodesta '75 eteenpäin on menty pikkulohkojen voimin. Tuolta löytyy yksi malliartikkeli '72 Monte Carlosta kuvineen.
    http://geocities.com/lgsmirle/Allison1.htm
    Jos se taas on se AMT:n '79 (tai '80 en itsekään tiedä kumpi se on) niin projekti menee hieman hankalammaksi. Vuodesta '74 eteenpäin rungot on saaneet olla palkkirunkoja jotka on tehty vain ja ainoastaan kisakäyttöön. Monogramin vanhoista '83-'87 Nascar T-Birdeistä löytyis tosin juuri oikeanlainen.

    -Osku
     
  5. ESMCB

    ESMCB Gearhead

    Kiitoksia Osku. Epäilen et se on toi 79/80 kori. Runko siinnä jo on joka on palkki runko ja suht samanlainen mitä oli yhdessä kuvassa jonka löysin. Eli koska se on tuo 79/80 niin siihen varmaan joutuu laittamaan pikkulohkon. Elikkäs jos joltain löytyy chevyn pikkulohkoa mikä tuohon käisi ni tarjotkaa. Isolohkojakin tartteen vielä et niitäkin saa tarjota.
     
  6. Osku H

    Osku H 1st gear

  7. ESMCB

    ESMCB Gearhead

    Just tuo sama sarja... Suhteellisen huono alusta alkuperin samoin kone ja kaikki muukin... En ottanu projektiin siitä muuta kun korin ja tulipellin. Täytyy tutkia nuo linkit jos löytyis jotain hyödyllistä.
     
  8. Osku H

    Osku H 1st gear

    Oikeastaan helpoimmalla pääsisit jos metsästät jostain edellä mainitsemani Monogramin '83-'87 Nascar T-Birdin. Siitä saisit nimittäin rungon ja kaikki alustan osat, osan sisustasta mm. penkin ja ne ovien kohdalla olevat kaaret jotka on varsin työläitä tehdä ihan alusta asti itse.
    Ihan kiinnostuksesta tuossa sovittelin k.o. alustaa Monten koriin ja istuu suht hyvin, lyhennystä hiukkasen kaipais.
    Siihen vielä pikkulohko jostain ja slicksit ja vanteet esim. AMT:n 90-luvun alun Nascar-mallista niin alkaa oleen palikat kasassa.
    Tuttava tuossa taannoin kaupitteli meikäläiselle tuollaista kasattua mutta ihan kelvollista T-Birdiä, jos kiinnostaa voisin kysäistä vieläkö se hyllystä löytyy.

    -Osku
     
  9. ESMCB

    ESMCB Gearhead

    Nii no helpommallahan niin pääsis kyllä... Vois se kiinnostaakkin. Laitatko vaikka hinnan privana jos se auto vielä löytyy... Mukava kyllä välillä tehdä itsekkin noita ihan alusta asti... Vähän haastetta joka on välillä oikeen mukavaa... Voihan tuon tekemäni rungon heittää johonkin muuhun autoon. Mutta kysäise sitä amllia voisin vaikka sen ostaakin. Renkaat ja vanteet löytyy jo. Otin ne 66 galaxie 500 sarjasta... Penkki kyllä puuttuu.
     

Kerro tästä muillekin!