Netistä löytyneitä vanhoja suomalaisia autovalokuvia

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Pande_K, 31.5.2019.

 1. Kieltämättä hiukan hämäävä kuvakulma. Oliskohan väri tämmöinen Marrakesh Brown?

   
 2. Larry

  Larry Double Gearhead

  Elävää kuvaa renkaan valmistuksesta tovi sitten:

   
  Desoto57, SS-454 ja Dataviilaaja tykkäävät tästä.
 3. Pande_K, Ronkeli, leivonharri ja 1 muu tykkäävät tästä.
 4. HS:n 50 vuotta sitten sarjassa kuva Suonenjoen mansikkakarnevaaleista:

  [​IMG]
  Suonenjoen mansikkakarnevaaleihin kuului - kuten kaikkiin karnevaaleihin - myös erityinen kulkue, joka ajoi läpi paikkakunnan värikkäänä jonona.
   
 5. kerkko tykkää tästä.
 6. mikke71

  mikke71 1st gear

  Veljelläni oli joskus vx4/90 sedan. rekno oli muistaakseni mustapohjanen ary-7. Tulikohan kyseistä mallia montakin Suomeen?
   
  Muokattu: 28.7.2020
 7. Pande_K

  Pande_K Double Gearhead

  Tuohon minä en kyllä pysty vastaamaan muuta kuin että harvinaisuus riippunee korimallista. FB-korimallin 1960-64 VX4/90 varmaan tuli jonkin verran koska itsekin olen niitä vuosien varrella nähnyt, FC-korimalliakin 1963-67 varmaan jonkin verran mutta jos se on ollut tuon linkkaamani kuvan kaltaista eli FD-korimallia tai myöhempää FE-korimallia niin sitten varmaan täällä harvinainen. En muista sellaisia nähneeni koskaan ja onkohan niitä maahantuoja tuonutkaan. Ehkä joku paremmin Vauxhalleja tunteva osaa vastata.

  SAHK:n jäsenluetteloon 2017 jäsenet ovat ilmoittaneet neljä VX4/90-yksilöä: -62, kaksi kpl -65 ja -70. Eli viimemainittu pitäisi olla FD-korimallia. Kangasalla ollut ainakin silloin.
   
 8. mikke71

  mikke71 1st gear

  Oli fd mallia.Harmaa väriltään ja vinyylikatolla ja mustalla vinyyli sisustuksella.rekno oli ary-7 tai ary-8.Oli veljelläni -80luvun puolivälisä Espoon Olarissa.En tiedä minne joutui ja miksi.Yksi tuntomerkki on punainen plyyshistä tehty vaihdekepin pussi keskikosoliin-
   
  Muokattu: 28.7.2020
 9. Mulla "oli" joskus 15 vuotta sitten yksi vihreä FD 4/90 viikon verran, kun ostin sen kaverin puolesta.

  Kun siinä kaupan tekohetkellä oli jotenkin niin vaikeaa, niin laitoin yhteen luovariin nimen, niin kaupanteko-ongelmat ratkesi sillä. Se ei siis ollut kastastettu. Sitten viikon myöhemmin kaveri haki sen trailerilla.

  Se oli kaverilla muutaman vuoden ja sitten jatkoi matkaansa eteenpäin.
   
 10. Kaverin vanhoilta kotisivuilta löytyi kuva, joka on jotenkin vääristynyt. Auton rek nro oli EY-6 (?) ja vuosimalli 1971:

  [​IMG]
   
  Pande_K tykkää tästä.
 11. Hesarin jätejutun pari kuvaa:

  [​IMG]
  Kotitalouksien jätteet koottiin jäteastioihin, joista ne myöhemmin kuljetettiin kaatopaikalle tai poltettavaksi. Kuvassa tyhjennetään roskatynnyriä Punavuoressa 1950-luvun alussa. Kuva: EINO HEINONEN / HELSINGIN KAUPUNGINMUSEO

  [​IMG]
  Talin eli Iso-Huopalahden kaatopaikka oli käytössä vuosina 1963–1979. Se oli tuolloin Helsingin pääkaatopaikka. Kuva: SALMELA ERKKI / HELSINGIN KAUPUNGINMUSEO
   
  Muokattu: 1.8.2020
 12. Kalevan vanhoista kuvista taas:

  [​IMG]
  4.6.1980. Tampereen ilmatorjuntapatteristo siirtyi Ouluun, kuva Tuiran asemalta.

  [​IMG]
  5.7.1980. Palokunnan autoja Oulussa.

  [​IMG]
  12.7.1980. Franzenin sukutalo Kirkkokatu 2:ssa.

  [​IMG]
  6.9.1980. Oulun keskustassa sijaitsi Keskus-Halpahalli.
   
  Ronkeli, Pande_K ja isalmela tykkäävät tästä.
 13. Hesarissa juttu Punavuoresta tapahtuneesta räjähdyksestä 1961, jonka aiheutti kaasuputken vuoto.

  [​IMG]
  [​IMG]
   
  Ronkeli tykkää tästä.
 14. Ylen jutusta näyttelijä Tomi ”Topi” Salmelan 80-luvusta kuva:

  [​IMG]
   
  Pande_K tykkää tästä.
 15. IS:ssä juttua Manun sotavuosista ja jännä kuva:

  [​IMG]
  Lauri Törnin jääkärikomppania lähdössä vastaiskuun heinäkuussa 1944. Koivisto seisoo auton lavalla tupakka suussaan. (Koivisto 2, sotakainalo)KUVA: MAUNO KOIVISTON ARKISTO, KANSALLISARKISTO

  Toi auto on kai Citroen T45, josta tässä kerrotaan näin:

  This is our fully restored 1942 manufactured Citroen type 45 Truck. It is a 4.5 ton general purpose Lorry.
  This Citroen Truck was one of many thousands that were manufactured during the war at their Paris works for the German Army. After the fall of France, many of these lorries and others by other manufacturers such as Renault were commissioned and purchased by the German Army to help reduce the shortfall in their own manufacturing and supply capabilities.
  This particular Lorry is manufactured to German wartime specifications. It has the German NOTEK lighting system fitted, a pressed steel cargo body, pressed steel front wheel arches and heavy duty tow shackles.
   
  Muokattu: 7.9.2020
 16. Toi kuva toimii muuten aika hyvin värjättynäkin:

  [​IMG]
   
  isalmela tykkää tästä.
 17. TwistOla

  TwistOla 3rd gear

  Kuvassa olevaa nostoa suorittaa äitini siskon (kummitätini) mies. Teki pitkän uran alalla, nyt muutama vuosi eläkkeellä.
   
 18. Bluestone

  Bluestone Double Gearhead

  Ei netistä, eikä edes autosta. Chasing Classic Car (?) sarjassa Wayne Carini ostatteli jenkeissä vm 30 sivuvaunullista Harley Davidson VL :ää missä oli suomi-kilvet. Paikalla oli valkoiset BC-312 ja mukana oli vanhat mustat AB-340 (?) kilvet. Ilmeisesti 2000 luvun alkuvuosina jenkkeihin myyty. Tietääkö kukaan tapauksesta? Itse muistelen Mobilistin vanhaa myynti-ilmoitusta jostain 15 v takaa.
   
 19. Pande_K ja Ronkeli tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!