Nettiautossa myynnissä....

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja BigBlockHead, 27.8.2012.

  1. BigBlockHead

    BigBlockHead 1st gear

    Onkos kukaan muu ihmetellyt nettiautossa myyntiä... Tuntuu, että jos on kiinnostuneita, he eivät tiedä kaupattavana olevasta kohteesta mitään ("onko se diesel??" - luulin, jopa, että kaverit yrittävät naruttaa meikää, mutta se ei ollutkaan niin :oops: ),
    sitten tarjotaan vaihdossa vaikka mitä, jos ilmoituksessa lukee "Ei vaihtoa" ja muutenkin kysellään samoja asioita, kuin ilmoituksessa lukee.. ja esim. Hintapyynnistä tarjotaan puolta!! Jotkut tekevät tarjouksia netissä, mutta sitten jättävät ostamatta, tai ilmoittavat, että ei ole rahaa! Miten voi tarjota rahaa, jos sitä ei ole...
    tietääkseni kirjallinen(spostilla) tai suullinenkin tarjous velvoittaa pysymään siinä.
    Olen myös huomannut, että kun laittaa uuden ilmoituksen, silloin saa eniten yhteydenottoja, eli jotkut ilmeisesti selaavat vain uudet ilmoitukset ja tekevät sitten kaikenmaailman tarjouksia hyvien diilien toivossa.


    tässä hieman analyysia :) Mitäs kokemuksia muilla on?
     
  2. jusku1

    jusku1 3rd gear

    Ihan samoja kokemuksia.
    Vaikka ilmoituksessa luki isolla EI VAIHTOA, niin eikö yksi urhea tarjonnut jotain paskaa vaihdossa :-(
    Samoin tinkauksilla ei ollut mitään rajaa. Ja kun ensimmäinen autoasiantuntija tuli katsomaan 1999 mallista autoa, alettiin huomauttelemaan mm umpioissa olleista pienistä himmentymistä. Siihen loppui näyttö. Vein auton liikkeeseen tarjolle, kaupat tuli heti, rahat kouraan ja hinta aika sama kuin mitä olin ajatellutkin.
     
  3. BigBlockHead

    BigBlockHead 1st gear

    Joo, mulla on ollut näitä samoja "jos sen mr-kilpiin helposti"..
    Muistan myös kysymyksen "onko se umpi- vai avoauto ja oliko se vm 62 vai 64".. Lukee ilmoituksessa, että "2d Hard top", kuten vuosimallikin ja näkee kyllä kuvasta, että on kovalla katolla.

    Mitäs kautta ihmiset ovat saaneet harrasteauton helpoiten kaupaksi? (tai pitäisi varmaan sanoa, yleensäkin kaupaksi)
     
  4. GULF

    GULF Gearhead

    Jos suullinen tai netissä kirjallisesti esitetty sopimus olis vielä
    sitova niin paljon olisin tavaraa myynyt...

    Tätänykyä totean kaupan vasta silloin sitovaksi kun rahat on kädessä.

    Harrastus ja käyttövehkeitä olen myynyt nykyisin suoraan Stena tai
    Kuusankoski nimisille firmoille= harmittaa kerran pienen myyntihinnan
    vuoksi mutta jättää pois kaikenmaailman virtuaaliset kaupansopijat ja
    tinkaajat. SUOSITTELEN...
     
  5. met59

    met59 Gearhead

    Keltaisen pörssin kautta olen kaikki autoni myynyt, Nettiauton kautta ei mitään.
     
  6. jusku1

    jusku1 3rd gear

    Täältä myös ääni Keltaiselle Pörssille!
     
  7. Ana67

    Ana67 Gearhead

    Kaikki autot mitä oon myyny Nettiautossa on menny ensimmäiselle joka on tullut kattomaan... Ja varsinaista paskaa ei oo koskaan tarjottu vaihdossa.

    Eli oiskohan teillä esim. hinnassa vikaa??? Tai ilmoituksessa liioitellan auton kuntoa???Joku läpimätä loppuun poljettu Zyskowich Combi jolla "tunnearvoa" sen verran että hintapyynti tähtitieeteellinen...

    Hinta kohilleen ni menee kaupaks... Ja lisättäköön ny vielä että AINA oon saanu haluamani (käyvän) hinnankin vielä. 8)
     
  8. Holley

    Holley Gearhead

    Kaksi viimeisintä autoa myynyt Nettiauton kautta ja kolme viimeisintä ostanutkin. Itse asiassa parin viimeisen ostoon en tainnut enää edes ostaa Keltasta Pörssiä... joka kuitenkin noin kymmenen vuotta sitten oli alansa ykkönen minustakin.
    Kaverille tarjottiin nimenomaan KePön ilmoituksessa esim. kahta pesukonetta vaihdossa F100 Fordiin, joten ei se siitä ole kiinni, missä niitä autoja myy!

    Ainiin ja kyllä olen saanut enemmän rahaa kuin Kuusakoski olis maksanut.
     
  9. Kurko

    Kurko Double Gearhead

    Kyllä olet näiltä kaikilta osin ihan oikeilla linjoilla. Seuraavassa pieni tekstin paloittelu:


    Yksinkertaisimmankin perusauton perusmallista kysellään kaikki tekniset asiat.

    Tästä on muissakin nettiautoketjuissa puhuttu. Ei näistä oikein pääse millään eroon. Ja nyt eurokriisiaikana erityisesti näkyy olevan vallalla että kokeillaan kepillä jäätä ja tarjotaan omaa vaihdossa halvempaan. Enkä käsitä oikein miksi, ellei ilmoituksessa ole erityisesti toivottu jotain tiettyä mallia vaihdossa. Pääosin kaikki myyvät rahantarpeen tai tilan raivaamisen vuoksi. Melkoista toiveajattelua olisi että myyjä ottaa oman ylihinnoiteltusi vaihdossa ja saat vielä käteistä ulos.

    Kuin pikkupojat karkkikaupassa. Toi olis kiva, mut mistäköhän rahaa sais. Tuo kysymys esitetään silloin kun myyjä hyväksyy tarjouksen tai pyytää soittamaan, että saisi kertoa vastatarjouksensa.

    Ei näiden tarjoajien maailmassa mistään sovitusta tarvitse pitää kiinni.


    Ei kommentoitavaa. Tuossahan oli perusmeininki kuvattuna.
     
  10. saresks

    saresks Gearhead

    Aika moni myös myy nettiautossa, koska autossa on jotain mätää tai tulee pian olemaan, romut kiertoon nääs. Nettiautossahan kaupitellaan pääosin kierron ehtoopuolella olevia ja autoliikkeiden vaihtoautomarkkinoilta pudonneita tapauksia.
    Kun metsästin aikoinaan Suomen viimeistä hyvää Caprice farkkua, meininki oli surkuhupaisaa reilu reissureki/oiva käyttöauto -touhua ja ainakin viikko meni elämästä hukkaan romuja pällistellessä. Se vain johti siihen "ihmeellisiä ostajia" -moodiin, missä yrittää tivata kuntoa puhelimessa ja vaatia sataa kuvaa ennenkuin lähtee pilaamaan taas yhden päivän.

    Suurin vika tässä on ne, jotka väittävät auton olevan hyvä/priima/siisti/helposti korjattavissa/pikkuvika VAIN SIKSI, että saavat ostajan tontille.

    No, suora on suhteellinen käsite kierolle.

    Ja onko tämä "naisen/isoäidin/papan" käytöstä jo joku vitsi?

    Vielä, halvimmatkin pommit maksavat euron käyttöönoton jälkeen nykyään kummallista kyllä vähintään saman verran kun jonkin niiden isomman tekniikan osakokonaisuuden korjauskustannukset. Tuollainen 250-300tkm+ -käyttis tahtoo syödä antureita ja muita himmeleitä kuin näkkileipää ja arvo pitäisi olla usein jotain 1/2 pyynnistä - stenahinta, kuten muualla maailmassa enemmän onkin.
     
  11. saresks

    saresks Gearhead

    tuli tuplana innostuksesta johtuen, sori
     
  12. Kurko

    Kurko Double Gearhead

    Mutta tuli siinä paljon asiaa. Vähän samanlaista olen itsekin kokenut. Varsinkin tuo vaihtoautomarkkinoilta putoaminen. Moni on pettynyt siihen, että autoliikkeiden hyvityshinnat saattavat olla autobisnekseen perehtymättömään silmään törkeän alhaisia. Kun ei nähdä sitä tosiasiaa että nämä "2000 € mistä tahansa ajokuntoisesta ja katsastetusta" -tarjoukset on leivottu sinne vaihtoauton hinnan sisään.
     
  13. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    tuntuu muuten että myyjätkään eivät tiedä mitä myyvät.. pakettiautoksi rekisteröity 3+3 ja 80-lätkällä varustettu kovapenkkinen veronkierto-farmariauto kun ei vain OLE henkilöauto.

    ja tietenkään siitä takaluukusta jossa se 80lätkän pitäisi olla tai siitä omatekoisesta takapenkistä ei ole kuvaa josta voisi utelias ilman tyhmää kyselyä varmistaa että onko se henkilöauto vai väärin ilmoitukseen (tarkoituksella?) merkitty "pakettiauto".

    t: nimimerkillä tänäkin kesänä kai yli kahteenkymmeneen ilmoitukseen varmistus kyselyn lähettänyt "siis, onko tämä oikeasti henkilöauto jota myyt". vastauksena ollut lähes järjestään "ei ole vaan paku".

    ps. ja vain kaksi kolme muokkasi ilmoitustaan sen jälkeen oikeaksi. muut antoivat sen olla sellaisenaan.. joko ilmoitus osassa tai kommenttiosassa sitten luki että pakettiautosta kyse. mutta kun käytti nettiauton hakua rajoituksena "henkilöauto", tuli silti kyseinen tekele vastaan.

    yksi myyjä tosin väitti ettei kyseistä autoa nettiauto anna kirjata pakettiautoksi.. testasin asian itsekseni.. kyllä se onnistui ihan hyvin. hah.

    -----
    ja tuntuu monet myyjät myyvän "hyvää ja käyttövarmaa peliä" vaikka ovat auton omistaneet vain muutaman viikon tai kuukauden. sori, mutta parin kuukauden testillä ei vielä voi mitään autoa kutsua varmatoimiseksi.. ei vaikka aiemmat omistajat olisivatkin sillä ajaneet yli 700tkm. harraste auto luokan pelistä, kesän jälkeen "joka päivä" käytössä ollutta ehkä voisi hieman kehuakin.. mutta silti toivoisin pidempää testirupeamaa.. jopa talven yli tai vuosi tms ennenkuin aletaan kehumaan laitetta kestäväksi ja varmaksi.. etenkin käyttöauto tyyppisissä.

    ---
    usein muuten petyn juuri tuosta että joku myy autoa järkevään hintaan ja kertoilee korjatuista kohdista ilmoituksessa.. kaikki siis olisi päälisinpuolin ok.. ja kun trafin tiedoista asiaa tutkii niin kappas, auto on viimeisen kolmen vuoden aikana ollut vähintään viidellä omistajalla ja ajossa vain kuukauden pari kerrallaan ja uusin omistaja rekisteröinyt sen viikkoa aiemmin itselleen. kiertopalkinto siis.

    ---
    miksi muuten toiset autot ovat aina kiertopalkintoja.. miksi ne ostaa aina sellainen joka ei sitä autoa haluakkaan vaan myy ensitilassa sen pois? vaikea uskoa että se auto olisi hyvä jos omistaja vaihtuu usein.. koska jos se olisi oikeasti hyvä niin kyllä JOKU sen ostajista olisi sen varmasti itsellään pitänyt. siellä pitää olla jotain vikaa, tai jokaisen omistajan pitäisi löytää aina uusi vika heti vanhan korjattuaan ja väsyä siihen rumbaan.. mutta silti ihmettelen auton ostajia jotka ostavat autoja vain näemmä "kokeeksi" pariksi kuukaudeksi.. eivät aja "kesäharraste"autollaan edes sitä koko kesää..

    itsellä on näemmä tullut sellainen erikoinen kieroutuma.. en oikeastaan haluakkaan ostaa muita kuin sellaisia autoja jotka ovat olleet samalla omistajalla pidempään kuin 2 vuotta. (käyttis oli kai 3vee aiemmalla omistajallaan, harrastepeli 17v)

    ----
    autoliikkeiden hinnoittelut juu ovat hassuja.. juurikin tuollainen "2000e mistä tahansa katsastetusta autosta vaihdossa yli 5000e autoon." mutta hämmentävästi liikkeessä ei olekkaan yhtään 5000-6500e autoa myynnissä.. kaikki ovat joko alle 5000e tai yli 6500e. hämmentävän suuri tyhjä hinta rako heidän tarjonnassaan.

    eikä muuten tunnu tulevan yhtään niitä halpoja vaihdokkejakaan näemmä sinne koskaan myyntiin. niitä viiden kuuden sadan euron leimattuja romuja joita olisi vaihdettu niihin parempiin autoihin. ne katoavat jonnekkin heidän tutuille jobbareille suoraan kai.
     
    Kurko tykkää tästä.
  14. Kurko

    Kurko Double Gearhead

    Ja muutenkin isoilla autoliikkeillä on aina tietyntyyppinen merkkivalikoimaa. Toyotaa, Volvoa, Audia ym. käytettyinäkin haluttuja merkkejä löytyy vanhempanakin johonkin 10 v./200 tkm asti ennen kuin lähtevät pienempiin kauppoihin. Ranskalaiset autot, Neonit, Fiatit ym. heivataan jo reilun 100 tonnin jälkeen pois. Tai jos on sellainen liike jossa vaihtoautoja on sekä sisällä ja ulkona, em. autot siirretään sinne pihan perälle.
     
  15. nixon

    nixon 3rd gear

    Mulla lukee vanin kohdalla "ehkä vaihdetaan" ja kaikki viatkin on vissiin liian hyvin esillä ilmoituksessa. Hinta on kyllä yläkanttiin, mutta ei nyt kovin törkeästi koska on vielä leimassakin. Yhtään kyselyä tai vaihtotarjousta ei oo tullu. :p
     
  16. Kurko

    Kurko Double Gearhead

    Mutta itsekin, kun olen tässä käyttistä etsimässä, tulee väkisin heittäydyttyä ihmeellinen omistaja -moodiin koska vähän samantyylisiä pettymyksiä on tullut vastaan kun parissa ylläolevassa kirjoituksessa.
    Mutta ihan asennoidun siihen että budjetissa on huomioitu se touhutonni, minkä saa kyllä menemään kun vähän tarkemmin alkaa ostamaansa tutkia.
     
  17. A/C

    A/C 1st gear

    Tapaukset, jotka saavat ainakin minut vittuuntumaan on persaukiset "onnenonkijat". Tarjotaan 15 000€ autosta 10 000€ koska "budjetti ei riitä tuohon 15k€".

    Puhelu päättyy osaltani siihen.
    Miksi helvetissä tarjota hintaa, jolla ei kukaan kuitenkaan tule myymään? Puhelun lopuksi sitten ilmoitetaan, ettei budjetti riitä!? Pitäisikö ehkä sitten harkita halvempaa autoa, käydä pankista lainaa tai jatkaa polkupyörällä ajamista?

    En ymmärrä tuollaista kaupankäyntiä. Itse kun autoa olen ostamassa niin on mullakin budjetti, mutta en mene toista ihmistä häiritsemään turhaan koska tiedän, ettei kukaan myy kultaa kuparin hinnalla.

    Voi voi sentään... :-?
     
  18. audiq

    audiq Gearhead

    Minä tein joskus vastaavan "tarjouksen". Kerroin että ei ole enempää mahdollisuutta maksaa. Sanoin, että jos ei ala auto menemään kaupaksi, niin tarjoukseni on voimassa toistaiseksi ja voi soittaa, jos muuttaa mielensä. Kahden viikon päästä soi puhelin, sovittiin näyttö ja kaupat tehtiin sillä hinnalla, mitä olin pari viikkoa aiemmin kertonut pystyväni autosta maksamaan.
     
  19. Kurko

    Kurko Double Gearhead

    Viitaten kahteen ylläolevaan kirjoitukseen, niin asiassahan on kaksi puolta. Toki pilatarjoukset ärsyttävät, koska eivät usein johda mihinkään. Mutta Nettiauto on siitä raaka paikka, että se paljastaa armotta paljonko tietylle automallille on kysyntää ja paljonko siitä ollaan valmiita maksamaan. Jos ei esim. huoltokirjallista 2000-luvun alun Corollaa saa kuukaudessa kaupaksi, syy tuskin on ostajissa.

    Erityisesti nämä ilmoitukset, joissa myytävästä autosta löytyy vielä edellisen myyjän ilmoitus isommilla kilometreillä. Silti puhutaan "varmatoimisista" ja "hyvällä pidolla olleista".
     
  20. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Noita onnenonkijoita on Nettiauto täynnä vaikka myytävä auto olis miten edullisesti hinnoiteltu. Myin viimetalvena käyttisFiestan, sitä 90-luvun lopun korimallia. Laitoin muistaakseni hinnaks 550€, oli halvin ko. korin leimattu Fiesta muttei varmasti huonoin, tarkoitus oli että pääsen härvelistä eroon. Silti puhelimeen tulvi tekstarilla näitä "Saat 250€"-tarjouksia, ei kai nyt kukaan tingi yli 50%?!? Näihin en edes vaivautunut vastaamaan... Kapine lähti kumminkin viikossa pihasta ensimmäisen paikalle vaivautuneen matkaan, tosin ei tämäkään herra viitsinyt ikinä autoa laittaa omiin nimiin...
     

Kerro tästä muillekin!