nettiautosta bongattua topikki

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Cadillacman2, 15.7.2014.

 1. governor

  governor 1st gear

  Ei kauheen vahvasti mene, jos aikuisille miehille tulee miuku siittä, kun jollain anonyymillä voorumilla vähän omaa myynti-ilmoitusta nauretaan...
   
 2. caprice305

  caprice305 Double Gearhead

  Kauppaan jäi camala....
   
 3. Karpov

  Karpov Double Gearhead

  Harvon niitä oikeesti täysin alihinnoteltuja tulee myyntiin.

  Porukka myy x mallin autoja kuukausi ja jopa vuositolkulla samoihin hintoihin, joku pistää vähän halvemmalla (mutta oikeesti oikeella menevällä myyntihinnalla) niin joku oman elämänsä kauppamies havaitsee tämän ja ostaa pois. Seuraava vaihe on hinnan laittaminen samalle tasolle tai vähän ylemmäs, kuin niillä muilla jotka autoaan on kaupitellut vuoden ajasta toiseen :D
   
 4. sdfsd

  sdfsd Double Gearhead

  Koitin joskus ylihinnotella raatojani siten että pääsisin tuohon topicciin mutta mitä helvettiä meniki kaupaks:odeek:
   
  Pertti K, leivonharri, Rotten ja 1 muu tykkäävät tästä.
 5. Rotten

  Rotten Gearhead

  Toisen romu on toisen aarre!
  Toinen tykkää, vimosen päälle laitetusta ja toinen tykkää, telalla vedetystä mattamustasta! Toinen tykkää leppäkylki buikista ja toinen inhoaa sitä!
  Esim se, maksoinko liikaa monacosta, ehkä ja kyllä, mut noobina ihastuin autoon enkä kaikkee osannut katsoa, mut fullside 4ovinen sedani, tarpeeks häijy ja rahaa oli taskussa!
  Parii otteeseen koitin "myydä" kiinnostusta oli, vaihto hommissa, suoraa rahaa ei ollut halukkailla. Se on miulle 5000€ arvoinen ja kun ei mikään pakko ole myydä, niin halukkaat ei sitä 4000 saa, pidän itse!
  Sen mitä hysleristä maksoin, erittäin tyytyväinen hinta tekniikka suhteeseen!! Vois melkein sanoa, et chopattu kori tuli kaupan päälle!:cool: ja sen arvo on miulle nyt reilusti yli, minkä maksoin!! Tosin kyllä sitääkään en ole myymässä, niin helpoo huudella!:eek:
   
  wilburi, sdfsd, caprice305 ja 1 muu tykkäävät tästä.
 6. caprice305

  caprice305 Double Gearhead

  Noi camala oli yhdistelmää telamaalauksesta, ja osittain se oli vaan kaadettu siihen päälle. Koneen olis joutunut avaamaan, ja ne pakkelitki olis kohtapuoliin tippunut
   
 7. Karpov

  Karpov Double Gearhead

  Juu toiset tykkää äidistä toiset veljestä.

  Ei mulla mattausta vastaan tms mitään ole, mutta ei se auton arvoa ainakaan nosta.

  Yleensä jostain ihan maalivammasesta lepästäkin saa saman sellasenaan tai mattamustana ;)
   
 8. governor

  governor 1st gear

  Suomi-klassikko lienee että otetaan mikä tahansa vähän kiiltoaan menettänyt jenkki, maalataan se mahdollisimman halvalla ja huonosti mattamustalla jonka jälkke sitten yritetään myydä sitä ”äijäkiesinä”. Hinta kohdalleen koska tankkiin on mennyt viidelläkympillä bensaa, maaliin ja telaan 160egee ja omaan työhön 800euroa. Maastureihin tietty mahdollisimman rumat ja epäsopivat teeseitse-puskurit alkuperäisten tilalle.
   
  Norri, Stang_81, caprice305 ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 9. Karpov

  Karpov Double Gearhead

  Nyt tuli just niinku se on!


  Mattamustakin menettää hohtoaan jos se yleistyy kaikille, kuten isot vanteet ym ym
   
 10. Carpenter

  Carpenter Double Gearhead

  Usein kun on maalattu mattamustaksi niin silloin viimeistään on auton alamäki alkanut.

  Siis usein.
   
  rika, Norri, isalmela ja 1 muu tykkäävät tästä.
 11. rb

  rb Double Gearhead

  Joo.......... Kauheesti ei kannata millään nettijutuilla alkaa päiväänsä pilaamaan.

  Ja eikä nettiautosta bonattua osio ole pelkästään turhaa... "mun mielestä tuo on ruma" vaan mahtuu sinne jonkun ostajakanditaatin kannalta ihan tärkeitäkin juttuja.

  Esimerkiksi joskus myyjä antaa ymmärtää auton olevan jotain muuta, mitä se todellisuudessa on, niin silloin on ihan oikein, että merkki tietäjät oikaisee asian, ettei joku vahingossa menisi maksamaan exstraa pelkistä SS logoista.

  Tai sitten nää, että tiedetään et jollain autolla on ajettu jo 600 000 kilometriä, mutta joku sitä pokkana kauppaa 200 tkm kilsoilla, niin senkin asian on mahdollisen ostajan kannalta hyvä tulla julki.
   
  Nikuzai ja Rotten tykkäävät tästä.
 12. Rotten

  Rotten Gearhead

  Luin joskus aikoinaan jonkun rakentelian artikkelin, v8 tai vastaava, oli tehnyt pelti työt itse ja kone viimeistä päälle hienossa kunnossa ja kiiltävä!
  Jotenkin näin miks värinä kiiltävä musta? "Siinä näkee kaikki virheet parhaiten"
  Eli ei ollut!
  Miks mie tykkään mattamustasta??
  -en oo ihan niin pätevä pellin kanssa, vaikka jonkin näköiseen mutoon sitä saankin ja vielä kiinni toiseen peltiin!


  Edit: ja lisäyksenä, en ole mikään kiillottaja vahaaja tyyppi! Ei, ei oo miusta näillä suomen keleillä siihen! :oops:
   
  kuutio tykkää tästä.
 13. Karpov

  Karpov Double Gearhead

  Matta ja kiiltävän musta kaksi eri asiaa :D
   
 14. BigOJS

  BigOJS 3rd gear

  Hyvin puhuttu. Silloin kun auton hinta on ykköstonneissa niin on ymmärrettävää, että vastaavanmallinen auto, jota on remontoitu voi helpostikin maksaa tuplat. Se mikä on mielestäni hieman erikoista, että erityisesti jenkkejä myydessä uusille osille ja entisöintityölle ei tunnuta arvotettavan mitään arvoa. Muiden klassikkoautojen yhteydessä hyvin tehty entisöinti tai esim. tekniikkaremontti voi vaikuttaa auton arvotukseen merkittävästikin, vaikka tuon remontin kustannus sinällään ei olisi ollut merkittävästi suurempi kuin tuon jenkin.
   
  Charger´69 tykkää tästä.
 15. Rotten

  Rotten Gearhead

  No eikö sitä miun tekstistä saanut selvää??:argue:
  Et toiset tekee ja ei tyydy täydellistä vähempään, toiset puksailee ja kelpaa vähän paskempikin laatu!
  Ei sillä, näyttely autot ja viimosen päälle käyttö autot on hienoja, mut siinä puhutaan jotain muita summia, kuin alle 10k autoja!!
  Ite vain tykkään rotta tyylistä, ei nyt mennä tahalteen potkimaan kylkiä ja tanssii katolla, mut et kurapaska kelit ei haittaa!
  Mie en niistä leppäkylkiä väheksy tai mitään muutakaan, mut itselleni auton pitää olla omaa silmää hivelevä ja onneks tyhjä taskuna tyyli on ja kelpaa ajaa pää pystyssä myös jollain muulla kuin se näyttely tason autot!
  Ja, toiset taas ei siedä autossaan itikan raatoa, tai sateen ja pölyn likaamaa autoa, kaikki kunnia niille ketkä jaksaa ja haluaa! Kaunista katseltavaa, vimosen päälle autot!:cool:
   
 16. Karpov

  Karpov Double Gearhead

  Juu niin se oli siinä pointti juu.


  Emmäkään ulkonäöstä piittaa, mun vanhempi passat oli semmonen että sillä ei varmaan ois suostunut paatuneemmat rottalook mattamustaajat ajamaan :D


  Pointti oli vaan se mitä aiemmin sanottiin, että se pinnan mattaus muntuu arvoa nostavan nettiautossa mikä ei kyllä käy järkeen. Se käy jos joku sellasen haluaa tai ei viitsi puunata tms.
   
  Rotten tykkää tästä.
 17. Rotten

  Rotten Gearhead

  En mie sen hinnan nousua ymmärrä, mut ite en halua taas pilata mitään helmiäs väriä, peltikattomaalilla ja telalla, et sopis miulle! :p
   
 18. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead


  Se on vähä ku itäpyörissä

  Täys moottori remontti tehtynä, vapaalla kädellä 80hiomapaprulla sylinterit raapittu, sinne viilaamattomat kiinalaiset renkaat väärin kasattuna paikalleen, laakerit halvinta mahdollista paskaa joka jo tehtaalta tullessa tiputtelee kuulat koolien välistä, uudet tiivisteet on liimasilikonia tuubillinen pintojen väliin ja rannemomentilla kone kasaan

  Todellinen hinta on 1000-3000 välissä ennen remonttia ja tälläsestä täysrempatusta sitten pyydetään 5-8000€


  Jotain jenkkiä oli tutun mustilaisen tuttu mustilainen käyny kattomassa ja kone rempasta oli kuitteja vino pino yli 10k euron eestä
  Tosin harvempi taitaa 8 koneeseen ostaa 2 satsia 4kpl männän renkaita, toinen "ad-autohuollosta" ja toinen "veholta"
  Sit alakerran laakerit "toyota kaivokselasta"
  Männät oli kait ollu joku trw tai vastaava, no joo voi olla et löytyy noin hulluista paikoista osiakin

  Mutta siinä ehkä meni aavistuksen vituilleen, kun osat koneeseen oli kuittien mukaan hommattu viikkoja ellei kuukausia dyno lappujen hommaamisen jälkeen ja konekkin oli kuitin mukaan kasattu dynotuksen jälkeen ennen osien ostamista


  Miks ihmeessä joku tekisi 3000€ leppäkylkeen 10k;n rempan ja heti myyntiin 8k hinnalla, jos kone remppa on onnistunut?
  Yleensä kuka ees tekee 10k remppaa kun uuden koneen saa kait parilla tonnilla samat kiinalaiset rojut siellä on sisällä, voi tosin olla et se hecho en mehico kone voi olla jopa paremmilla palikoilla kasattu ku se budjetilla tehty 10k remppa
  Sekin taitaa noissa koneissa olla, et osa valikoima on niin valtava, että jossei ole kunnollista tietoa, kone saadan nippuun ja toimimaan helvetin huonosti, mutta on tehty remppaa 10k edestä


  Sit se entisöinti mitä johkin mattamustaan entiseen käyttikseen on tehty voi jokainen miettiä itekseen.
  Melkein kaikki lehtijutut mitkä alkaa "täydellisesti entisöitynä ostettu auto" niissä on ensimmäinen asia mitä uus omistaja on tehnyt kaikki irtoova pois ja vasaralla kopistella puol koria bondona lattialle ja tehdä kaikki uusiksi


  Itellä on kuitteja autossa, et vaihdettu kampuran stefa, njoo jos O-renkaan tilkkiminen hammashihnapyörän ja stefan väliin on kampuran stefan vaihtaminen, sitten se on iha jees homma, tosin eipä siitä tarttennu sitä 80€ lisää maksaa autoa ostettaessa.
  Jakohihnakin oli vaihdettu ja rullat, niistäkin on kuitit, tosin aikasempi omistaja sano ettei vaihdattanu ku hihnan rullat oli 30 tuhatta ajetut, mut nekin on siinä kuitissa uutena laitettu.

  Tuttu mustilainen rehellisesti laittoi ilmoitukseen jakohihna ja rullat vaihdettu. Otti multa paremman näkösen hihnan ja idler rullan ja romikselta haki rohisemattoman kiristäjän.
  Jossei ois laskulle ostettu ne mun jakopään osat oisin voinu kuitin kopionkin sille antaa et tossa on näyttää et uus jakohihna rullineen on ostettu.


  Eli ite en ainakaan yhtään lisää maksaisi vaikka kuinka on entisöity ja kuitteja miljoonan edestä autoon näyttää


  Sit on eriasia, kuten tuttu maksoi lisähintaa entisöinnistä ja maalauksesta sekä koneen osista.
  Maalauksesta oli kuvia, kun kori olikin ollut pahemmassa kunnossa kuin luultua maalaamolla olivat muistaneet auton ja värikoodinkin oli sieltä saanut paikka maalille ja se miksi uskalsi koneen uusista osista maksaa, oli et ne oli laatikoissa ja tuli auton takakontissa matkassa.
   
 19. sdfsd

  sdfsd Double Gearhead

  Siinä on se että kun aika usein ainaki jotain hommia joutuu tekemään uusiksi. Ja se maksaa.. Joku juuri 500km sitten rempattu kone jonkun itsensä remppaamana myynti ilmotuksessa kyl ainaki minut karkottaa aika tehokkaasti.
   
 20. caprice305

  caprice305 Double Gearhead

  Kuin myös jos myydään öljyä vuotava kone ilmolla, uusittu osia, mutta ei tiedetä mitä sit on tehty?
   
  sdfsd tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!