Nettiautosta bongattua

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Rüsselsheim, 28.4.2006.

 1. DX

  DX Gearhead

  mulla oli kerran sellanenkin projektiraisu, että hankittaessa veti tefan kautta niin paljon toosasta öljyä, että patti tukehtui savuun, myyjä tuumas että kaasarissa jotaan häikkää.

  avasin apparin puoleisen posken ja enskavedon, laitin miljuunakopasta paremman tefan kampuraan paikalleen, vähä pyttyä fiilasin ja potkasin tulille ja ajelin ko rynttämyllyllä himan ja amiksen väliä suurine muine murheineen vielä kuukausia ennenku hävitin sen jonnekin nakkilan perähikiälle peltomopoksi.
   
  Imusihti tykkää tästä.
 2. rane58

  rane58 Gearhead

 3. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Ennemminkin V8-marketista bongattua.

  https://www.overdrive.fi/v8-market/parts-for-sale/fa8873c4bfa682749864e55a887e0681/

  "Aito W31-pata". W31-moottorissa ulkoisia eroja normaaliin tuotantomoottoriin oli dampperi, kaasutin, imusarja. Tuosta puuttuu ne kaikki. Ne on ne osat mistä ylipäänsä saa rahaa/ voi tunnistaa W31-moottorin. Samaa lohkoa käytettiin kuin normi tuotantomoottoreissa, ja kansia. Kannet täsmää numeroltaan, mutta on avaamatta mysteeri onko niissä isommat venttiilit kuin normi 350:sessä, koska nuita 5-kansia käytettiin ihan tavismoottoreissakin. Ja nokka-akselin stämppi pitäis nähä, ynnä lohkoon stanssattu valmistenumero. Valmistenumerostakaan ei saa selville mitään muuta kun sen millä pläntillä tuo on lyöty autoon ( kaikki W31:set tehtiin Lansingissa, Michiganissa, ja lohkon stämppi pitäs olla sillon kolmannen merkin kohalla "M"- ja tämäkin vasta todistaa sen että se on edes teoriassa voinnu olla W31-mosa). Voi tuo ollakkin aito W31- mutta siitä puuttuu kaikki osat mitkä sen arvoa nostaa normi 350 yläpuolelle. Myyjää vastaan ei oo kyllä mitään, pisti vaan silmään näin Oldsmobile-harrastajana.
  Jos tuo tosiaan on ollu aito W31 niin se kuka tuon on alun perin myynny jenkkilässä W31-patana etiepäin on kyllä riisunu siitä kaiken rahanarvosen pois, nyt se ei o enää mitään muuta ku 350 Olds.

  Tulee mieleen nää " aidot corvetten moottorit".
   
  Muokattu: 10.4.2020
  malvasto tykkää tästä.
 4. malvasto

  malvasto 3rd gear

  Malossi, isalmela, esmi ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 5. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  kotipuolessa kyllä sanottiin että venesatamassa 5-heppaisen Terhin omistajan erottaa siitä että sillä on toinen käsi 5 senttiä pitempi. Se kun ei kans ollu tunnettu hyvästä käynnistyvyydestään.
   
  DX, juko7 ja isalmela tykkäävät tästä.
 6. jariha

  jariha Gearhead

  ukolla oli terhin perämoottoreita ennen yamahaan/mercuriin siirtymistä ja ei niissä ollu mitään vikaa sen käytössä... sen velipojalla taas niissä ei pysyny perät nipussa tms. ainakin se kaikki halus purkaa ja jättää kesken vaikkei sillä ollu etes venettä:D terhit löytyy edelleen purettuna kotopuolestao_O
   
 7. tapsah

  tapsah 2nd gear

  vanha viidakon sanalasku tämäkin; terhi vie vesille, tuuli tuo takaisin, ilmeisesti aikansa mainosta mukaillen.
   
 8. timuli

  timuli Gearhead

  Toinen vanha viidakon sananlasku: Terhi ja Tampax,vedä narusta ja nauti kesästä...
  Meillä oli Terhi 5 hp,se ainakin lähti aina käyntiin viimeisellä nykäisyllä. Eli hyvä kone oli se...
   
 9. teddy99

  teddy99 Gearhead

  Jatketaan mittarilukema perseilyllä.

  Vähän ajettu Buick Electra?
  https://www.nettiauto.com/buick/electra-pa/11228037
  Ilmoituksessa lukee: 94231 KM. Huoltokirja. Tästä syystä tämä alkoi oikeasti kiinnostamaan. Mutta.... ilmoituksessa on onneksi valokuvia huoltomerkinnöistä, ja mikäli saan oikein selvää numeroista valokuvissa, sen mukaan autolla on ajettu vähintään 473000 km. Eihän puuttuva 370000km vaikuta mitenkään auton kuntoon, niin ei sitä tarvii ostajille kertoa?

  Tässä vain yksi esimerkiksi. Näitä vastaavia kilometrikusetuksia on nettiauto täynnä: Vähän ajettu Beretta. Museokatsastusikäinen ja noin vähän ajettu voisi myös olla riittävän hyväkuntoinen museotarkastukseen? Voisin ostaakin. Ilmoituksen mukaan vain 113000 KM ajettu. Arvaa onko? Ei tietenkään mitään mainintaa myynti-ilmoituksessa, että myyjällä on suuria vaikeuksia matematiikassa, eikä pysty laskemaan mittaristossa olevaa maililukemaa kilometreiksi. No on tuo sentään alle 200000 km ajettu...
  https://www.nettiauto.com/chevrolet/beretta/11270821

  Jos 1 maili olisi esim. 500 metriä, niin näitä ”epähuomiossa tehtyjä virheitä” ei tulisi myynti-ilmoituksia laatiessa kenellekään. Joka tapauksessa tuo ajettujen mailien ilmoittaminen tahallaan kilometreinä on kusettamista.
   
  Muokattu: 10.4.2020
  isalmela ja Peeaa tykkäävät tästä.
 10. Peeaa

  Peeaa 3rd gear

  Matkamittarilukemissa ihmetyttää myös se, että kun on kyseessä vanhempi ajoneuvo, missä on vain sataantuhanteen asti näyttö, niin siitä huolimatta jotkut ilmoittavat ajomääräksi esim. 67000km, vaikka ei oo mitään hajua siitä, montako kierrosta mittari on mennyt. Itse en vastaavassa tilanteessa ilmoita mitään, jos en voi tietää mikä se oikea ajomäärä on.
   
 11. KKOSKINEN

  KKOSKINEN Gearhead

  Nettiautossa ilmoitetaan nimenomaan mittarilukema. Ajomääräähän ei myyjäkään
  välttämättä tiedä. Km/miles-kikkailu tietysti eri asia.
   
 12. Rautamäki

  Rautamäki 3rd gear

  No mutta eikö todellinen ajomäärä ole tuossa aika selvästi kerrottu huoltokirjan kuvilla? Muutenkin varsin asiallinen ilmoitus.
   
  Muokattu: 10.4.2020
 13. isalmela

  isalmela Gearhead

  No miksei sitä todellista ajomäärää ole voitu laittaa siihen ilmoitukseen? Reilusti vaan, ei se satu.
   
 14. tapsah

  tapsah 2nd gear

  itse muistan tuon olleen Johnsonin & tampaxin slogani..
   
 15. leivonharri

  leivonharri Gearhead

  Toi ajomäärä kertoo, että auto on kohta neljäkymmentä vuotta toiminut kuin buicki.
   
 16. 6PPC

  6PPC Gearhead

 17. malvasto

  malvasto 3rd gear

 18. VintageSpeed

  VintageSpeed 3rd gear

  Inlinee tykkää tästä.
 19. Diktaattori

  Diktaattori 2nd gear

  En ymmärrä mitä ihminen tekee sillä tiedolla paljonko myyjä on itse maksanu autostaan eilen tai 20v sitten. Se myy sitä tiettyy hintaan ja kenenkään ei oo onneksi pakko ostaa. Jos minä ostan joltain auton vaikka 20000e niin ei minua haittaa jos myyjä on ostanu sen 10000e jos se minun mielestä vastaa 20000e autoa.
   
  Catiska, Jokunen1, mopar72 ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 20. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  juurikin näin. Kysyntä ja tarjonta määrää hinnat eikä sillä oikeestaan ole väliä onko se käytetty auto vai raakaöljy per barreli. Jos joku perii vaikka auton niin onko väärin myydä sitä 20000€ vaikka ei ole itse maksanut siitä mitään?
   
  Charger´69 ja Diktaattori tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!