Nettiautosta bongattua

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Rüsselsheim, 28.4.2006.

 1. VintageSpeed

  VintageSpeed 3rd gear

  Mä nyt satun tietämään sen hinnan ja mä en ymmärrä mihin tuo hinnanousu perustuu? Kysyntään ja tarjontaan? Tolla logiikalla nyt voitais nostaa paskapaperin hintaa 100% kun on kysyntää.
   
  Inlinee tykkää tästä.
 2. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Gearhead

  Selkeää uhkapeliä eli sijoittaa 4900 euroa ja toivoo saavansa 6000 euroa. Jos toimii niin tekee n. 1000 euroa tiliä. Jos ei, niin käsissä on 4900 euron edestä tuottamatonta omaisuutta (jolla tosin voi ilmeisesti ainakin ajella). Tai minkä verran on nyt sitten ikinä maksanutkaan. Noita riskisijoituksia voi vapaasti tehdä kuka vaan. Riittää että on fyffeä ja kanttia moiseen pelaamiseen.

  Henkilökohtaisesti en moiseen ryhtyisi koska A) puuttuu fyffet ja B) luonteeltani jänishousuna karsastan riskisijoittamista jos panokset ovat liian suuret suhteessa omiin käytettävissä oleviin kassavarantoihin.
   
 3. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Ei kai kukaan paskanna nyt sen enempää ku ei se korona ripulia kai aiheuta? Tuo logiikka oikeestaan toteutuukin nyt hengityssuodattimien hintojen kohdalla. Paperisuodatin 6,90/kpl ja myydään 10 laatikoissa. Se paskapaperin osto on muuten oikeestaan hyvä esimerkki massahysteriasta. Suomi bideesuihkujen luvattu maa ellei asu 1900-luvun alun peruskorjaamattomassa talossa tai maakuopassa. Ettei se nyt ihan välttis edes ole. Mitä tulee alkuperäiseen aiheeseen niin autojen hinnoittelu oikeestaan kyllä on ammattimiesten hommaa. Liikkeissäkin on päin helvettiä hinnoiteltuja vaikka pitäs olla työkseen tekeviä. Että kai sitä sattuu yksityisillekin. Kyllä se selviää kun oottelee aikansa että onko hinta lepässä vai ei. Ja yleensä jostain perämettistä löytyy joku kuka ei seuraa markkinoita ja retkahtaa.
   
 4. tapsah

  tapsah 2nd gear


  miksi et ostanut sillon?? aikuinen mato hirven nappaa..
   
  Peeaa ja paja1 tykkäävät tästä.
 5. Bowtie

  Bowtie Gearhead

  Tää jobbari ei ole edes viittiny ottaa autoa trailerilta ennenkun on pitäny muna suorana dollarinkuvat silmissä ottaa eka myyntikuva jossain levähdysalueella :rotfl: Olis nyt sen verran nähnyt vaivaa että tyhjentää paskat sisältä ja pesee löytönsä että näyttäis vähän myyvämmältä :wc:
   
  cdv70, jariha ja Inlinee tykkäävät tästä.
 6. Charger´69

  Charger´69 Gearhead

  Ajatellaanpa tämmönen tilanne:

  - Jollakin on vaikka 20.000€ arvoinen auto
  - Tämä joku laittaa sen Nettiautoon myyntiin 10.000€
  - Se menee heti jobbarille
  - Jobbari laittaa auton myyntiin tekemättä mitään 15.000€
  - Onko tässä vaiheessa nyt se tilanne, että autoa ei kannata enää ostaa, jos 20.000€ arvoisen auton saa 15.000€? Eli onko näin, että jos siitä joku ehti hyötyä 5.000€ niin sitä ei kannata ite ostaa vaikka itekin voisi hyötyä 5.000€? Ostaa ennemmin semmosen 20.000€ auton 20.000€:lla mikä ei missään vaiheessa ole halvempana markkinoilla ollutkaan?

  Ja en ota tällä viestillä kantaa tuohon kyseiseen autoon, noin vaan yleisesti tuohon sinun kommenttiin että auto meni ja tuli myyntiin kalliimmalla.

  En tiiä, joskus tuntuu että kyllä kai tämä ihmiskunta joutaa jo kuollaki johonki koronaan, alakaa kai se olla ne viisaimmat ajat jo nähty ja kaikki menee vaan paskempaan suuntaan jatkossa :poff:
   
 7. Kalu

  Kalu Gearhead

  Osallistutaan omilla ajatuksilla tähän ny yhen kuvitteellisen tarinan verran... Suurimmalla osalla ihmisistä kun ei tota löysää rahaa nyt vaan ole ja jos jotain haluaa niin velallahan ne on hankittava. Ja sitten jos jonkin näköinen unelma auto ilmaantuu "halvalla" myyntiin, niin pakkohan sitä on paikanpäälle päästävä kattomaan, koska kyseessä on kuitenkin kaikki omat ja lainatut varallisuudet. Samaan aikaan jobbari jolla on jo ennestäänkin rahaa ostaa auton puhelimessa suoraan näkemättä. Viikon päästä auto on taas tuplahinnalla myynnissä ns. markkinahintaan, mutta hinta kuitenkin menee jo karkuun tän normi harrastajan käytännön mahdollisuuksista.

  Taino, myönnetään että toi on ihan mun oma tapaus muutaman vuoden takaa. Viikolla soitin et viikonloppuna tulisin katsomaan. Joku tarjosi puhelimessa hyväksyttävän hinnan ja oli ennen viikonloppua tulossa hakemaan, eipä siinä huonojen kuvien perusteella uskaltanut mitään peliliikkeitä tavaraa näkemättä tehä. Kyllähän se vähän harmitti, mut en siitä tännekkään tullut napisemaan, nopeat syö hitaat...
   
  mikkis83, deeäxä, FuryIII '71 ja 1 muu tykkäävät tästä.
 8. -tl-

  -tl- Gearhead

 9. Malossi

  Malossi 2nd gear

  Vastaavaa tarinaa löytyy minultakin...
  Oltiin viimevuonna jenkkiharrastetta ostamassa ja vastaan tuli nettiautossa ilmoitus juuri myyntiin laitetusta Rivierasta, vieläpä ihan lähiseudulta. Soittoa sitten myyjälle, että tultaisiin heti katsomaan kun hänelle sopii.
  Sovittiin aika jne... no tuntia myöhemmin tulikin myyjältä soitto, että joku ostaa auton näkemättä. Ookoo, eihän siinä sinne meni se sitten.
  Viikkoa myöhemmin tämä Riviera ilmaantui jossain pohjanmaan perukoilla myyntiin 5t€ kovemmalla pyynnillä. Seurasin sitten huvikseni, että miten kauppa käy. Meni useampi viikko kun hinta putoili vähitellen alaspäin ja lopulta samalle tasalle kuin mitä siitä alunperin pyydettiin. Eipä tainnut tämä jobbari tehdä kyseisellä autolla tiliä! :D
   
  cdv70, mikkis83 ja rane58 tykkäävät tästä.
 10. oceanic7

  oceanic7 Gearhead

  Oma mielipiteeni on että Suomi ja Suomen jenkkiautoharrastajien joukko on sen verran pieni ettei autojen hankintahintojen keinotekoinen hilaaminen ylöspäin flippaamalla ainakaan helpota harrastusta. Tai helpottaa se autoflippaajien harrastusta tietenkin!!
  Oma harrastehistoria pitää sisällään niin offipuolta kuin veneilyä enkä kummassakaan koskaan ole törmännyt niin laajamittaiseen kanssaharrastajien lypsämiseen kuin jenkkiautopuolella. Pikemminkin päinvastoin, offissa ja veneilyssäkin on lähinnä on yritetty jeesata kaveria edes hinnan osalta jotta harrastuskanta jatkuu.
  On koko scenen ja varsinkin aloittelevien autoilijoiden etu jos harrastus on maltillisen hintaista.
  Just my two cents.
   
  cdv70, mikkis83, FuryIII '71 ja 5 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 11. 12345678910

  12345678910 Gearhead

  Mikä tässä on ihmeellistä että jos halavalla ostaa voi sitte kalliimmalla koittaa sen myydä jos siltä tuntuu? Kyllä markkinat sen ns oikean hinnan sitten määrittelee. Jos on liian kallista nii ei varmaan tule kauppojakaan.
  Samat markkinalait tässä pätee kuin muissakin kauppatavaroissa, vaikka olkoot kuinka tunnearvoa mukana.
   
  Charger´69 ja litres tykkäävät tästä.
 12. Bowtie

  Bowtie Gearhead

  Joo, ei tartte ihmetellä jos ei tule uusia/nuoria harrastajia kun kaikki rysät maksaa niin hitosti...
   
  cdv70, mikkis83 ja deeäxä tykkäävät tästä.
 13. litres

  litres 2nd gear

  Ei nuorisoa kiinnosta nämä jenkki vehkeet, niillä on ihan muut kuviot.
  Vertaa kanttiauto harrastajat ja 70-80 luvun jenkkiharrastus.o_O
   
  Turnn ja 12345678910 tykkäävät tästä.
 14. Dahlton

  Dahlton Gearhead

 15. Dahlton

  Dahlton Gearhead

  Peeaa tykkää tästä.
 16. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Gearhead


  Ei sellaista gurua ole vielä syntynytkään joka tietäisi oikean arvon. Sen hetkinen kaupallinen arvo selviää silloin kun kaupat syntyy. Noi satakuntalaisethan ei pääse edes keskenään mihinkään lopputulokseen.
  Viitteellistä kaupallista arvoa voi aprikoida tutkimalla werkon ihmeellisestä maailmasta toteutuneita kauppoja jos niitä löytyy.
   
 17. Dahlton

  Dahlton Gearhead

  "Tosiostaja tietää tämän auton oikean arvon, höpötarjouksia en noteeraa." Ilmeisesti tosiostaja tietää... voi toki olla että ei oo syntynyt vielä.
   
  rane58 tykkää tästä.
 18. matti R

  matti R 2nd gear

  Minäkin katselin tuota ja jopa soitin myyjälle. Minusta hinta oli nettiautossa 7000.
   
 19. Peeaa

  Peeaa 3rd gear

  Kaupallinen arvo lienee jossain kympin ja viidentoista välillä. Myyjän hehkutuksesta voi päätellä että hän haluaisi siitä 25000...
   
  Dahlton tykkää tästä.
 20. kippis

  kippis Gearhead

  samaan hintaluokkaan minäkin päädyin hetken mietittyäni...
   

Kerro tästä muillekin!