Nettiautosta bongattua

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Rüsselsheim, 28.4.2006.

  1. el borrachitos

    el borrachitos Gearhead

    No tämä on kyllä ihan paskapuhetta. Tänä päivänä tuntuu olevan 99%:sti kaikki huutokauppakeisarit ja markut liikenteessä. Ihan sama onko auto todella hyvin markkinahintainen tai sen alle, niin aina löytyy näitä taatelintilsijöitä, jotka luulee et persaukinen on hädissään myymässä kotteroa, josta hyvä tarjous on vähintään puolet hinnasta pois. Kaupankäyntiin kuuluu totta kai vähän hinnasta keskustelu, mutta pitää olla tilannetajua. Kun asia on hyvin tiedossa ja autosta tulee tunnissa 10-20 yhteydenottoa, on turha rääpiä alaleuattomia tarjouksia ja voivotella 3 tunnin kuluttua, kun se ehtikin jo mennä nenän edestä ja perään todeta, että olisin korottanut tarjousta tonnilla. Sori, sun juna meni jo.
    Kun hinta on kohdallaan laitetaan se käsi taskuun mukisematta ja viedään ostos himaan.
     
    viikinki75, juko7, Fleetline ja 1 muu tykkäävät tästä.
  2. hartsa69

    hartsa69 Double Gearhead

  3. Rautamäki

    Rautamäki 3rd gear

    Joo eihän tuossa ole enää muuta kuin purkaa mutteriksi, maalaa, korjaa tai korvaa uusilla kaikki rikkinäiset osat (=kaikki osat, paitsi mahdollisesti korjattu kone ja laatikko, mutta ei niitäkään avamatta kannata laittaa paikalleen) ja lopuksi kokoaa.
     
    SteveS, Peeaa ja hartsa69 tykkäävät tästä.
  4. lucky74

    lucky74 3rd gear


    Tähän samaan ongelmaan vihtuuntunut nyt tänä kesänä. Auto ollut hakusessa jonkin aikaa ja nämä harrastuksen varjolla bisnestä tekevät oman elämänsä gas monkey miehet vetävät halvat ja normihintaset tötteröt tontilleen josta niitä myydään ilman käsirahaa ja luottotiedot ei ongelma zydeemillä perseaukisille kohtuu kovilla hinnan korotuksilla.
    Eihän kukaan takkiinsa halua ottaa mutta juur oli yksi yksilö joka ilmesty kohtuuhintaan markkinoille. Ei halpa ei kallis. Oikein hinnoteltu. No hävis muutamas tunnis myynnistä ja ilmesty lähes samana iltana 2500 nousulla myyntiin 'jobbarille". Ois ny edes pessy kunnolla myyntikuviinsa.
    Jobbaisivat perkele perus mondeoilla ja jättäs harrasteautot rauhaan kun harva näistä spedeistä ei edes itse harrasta muuta kuin euroja.
     
    Stang_81, cdv70 ja SteveS tykkäävät tästä.
  5. Charger´69

    Charger´69 Double Gearhead

    Tavallaan ymmärrän vithuuntumisen, mutta jos kerran oot kattelemassa ja ostovalmiudessa niin mitä jäit odottelemaan sitten kun ilmoituksen näit..? Eikö se oo jo selvä että hyvät diilit menee välittömästi?
     
    Catiska, isalmela ja PilsnerBil tykkäävät tästä.
  6. lucky74

    lucky74 3rd gear


    Kato ku o hämeestä
    On tiedossa et nopeet liikkeet on näyttäviä ja tulosta tulee. Niinkuin tuos joku jo kirjoittikin niin ei pääse ihan irtaantumaan samalla sekunnilla perhe ja työelämän vaatimista velvoitteista. Välimatkat, yms hidastaa toimintaa. Sekä tuo että käsiraha maksetaan näkemäti mitä en ite tee. Kuitenkaan sitä ni paljoa ylimäärästä ole ilmaan heitellä. Vissiin muutenkin outo kun en yleensä edes tinkaa pelkkien kuvien perusteella. Paikan päällä neuvotellaan eikä lähetellä suotta "saat puolet pyynnistä, nopee nouto"tyyppisiä viestejä. Joka tuntuu olevan nykyajan tyyli. En mukaudu tuohon.
     
    SteveS ja cdv70 tykkäävät tästä.
  7. Charger´69

    Charger´69 Double Gearhead

    Jos ei halua mukautua peliin, niin ei siinä pelissäkään jää sitte ku luu käteen. Näin se on valitettavasti. Ite oon mukautunu sillonku ollu pakko joku saaha nii on lähetty kesken työpäivänkin jne. kun myyjä ei ole suostunut isollakaan varausrahalla autoa pitämään edes muutamaa tuntia varattuna... Ja aika vasta yötä vastenkin 15min varotusajalla lähdettiin auto hakemaan 500km päästä ja jäi yhet yöunet sen takia kokonaan nukkumatta. Vaan eipä harmittelekaan.

    Mutta jos ei halua peliin mukautua, niin ei se kohdekaan varmaan sitten tarpeeksi kiinnostanut kuitenkaan :) Niin ainakin itestä tuntuu. Ite ku nähny jonku mikä oikeasti pakko saada, niin oon tehny kaikkeni että sen kans saan. Sitte ei tartte harmitella jos ei saakaan ku yritti edes kaikkensa sen eteen.

    Jokainen tavallaan. Mua ei sureta noiden päätyminen oman elämänsä jobbareille. Auto on 100% samanlainen kauppatavara kuin mikä tahansa muukin tässä maailmassa. Ottaa sen pois kuleksimasta ennen jobbaria jos se kerran oikeasti kiinnostaa.
     
    Catiska, isalmela, PilsnerBil ja 1 muu tykkäävät tästä.
  8. Fuselage

    Fuselage Gearhead

    Aika ruostepommille näyttäs. Helmat, takalampun ympärystät, tulipelti, cowl alue, onko tankkikuvassa oikealla jopa laho takarunko yms... Yllättävän paljon valoa tulee pikkureistä sisälle... Helppo projekti
     
  9. Mac

    Mac Gearhead

  10. mjm2

    mjm2 3rd gear

    Nätti käkkylä, mutta onko nämä oikeasti maksaneet uutena yli miljoona markkaa niinkuin sanotaan?

    https://huutokaupat.com/2008837

    Kalliilta kuulostaa, kun täydellisesti edustuskäyttöön varusteltuun 700-sarjan bemuun, tai W126 mersuun riitti vain 700-800tmk. Ja näissäkin varusteisiin meni helposti 150tmk.
     
  11. Fuselage

    Fuselage Gearhead

    Voi olla et puhun hevon kukkua, mutta minusta -69 383 ei saanut GT:nä, vaan piti olla GTS. Joku paremmin tietävä voi korjata.
     
  12. leivonharri

    leivonharri Gearhead

    Tämä on varmaan ns. "omat pois" hinta, eli sisältää soodapuhalluksen ja jotain tekniikkaan, mitä nyt on mennyt. Ei välttämättä resonoi sen kanssa mitä ostaja saa.

    On tullut puhalluksesta ja sitten todettu, että nyt on liikaa tekemistä...
     
  13. Pande_K

    Pande_K Double Gearhead

    No ei todellakaan. Tuulilasi-lehden 12/87 hinnastossa ainoa listattu Cadillac on juuri Fleetwood Brougham d´Elegance, hinta 445 000 markkaa.

    Mersun tuolloisiin hintoihin verrattuna tuo osui 300 SEL:n kohdalle. 560 SEL tuolloin 929 600 markkaa plus mahdolliset lisävarusteet, jotka Mersuissa olivat autoveron takia kalliita.

    BMW 735 iA vastaavan hintainen kuin Cadillac, BMW 750 iAL 780 000 markkaa.
     
    isalmela tykkää tästä.
  14. litres

    litres Gearhead

    Ei varmaan miljoonaa maksanut, tuulilasi lehdessä ja teknarissa oli näitä uusien
    autojen hintataulukoita 80 luvulla, kuka kaivaa lehden esiin?
    Itse epäilen että caddyn hinta on ollut jotain 300-400 tuhannen markan tienoilla...
     
  15. Mac

    Mac Gearhead

    Eli tuo saattaa oikeastikin olla joku suhteellisen harvinainen malli, mikä perustelisi hintaa

    Loppeenkulmallekkin tullut peli joko nähtävästi liikkuu ihan omin voiminkin

    https://www.tori.fi/pirkanmaa/Dodge_Monaco__76_71828035.htm?ca=18&w=3

    (Onko tuossa vinyylikatto joka sekin menty vaan sutimaan maalilla yli?)
     
  16. ++++++

    ++++++ 3rd gear

  17. SteveS

    SteveS 1st gear

    No ehkä on myös aiheellista mukautua siihen tavan kuolevaisen elämään. Tuskin sitä normaali duunari kesken työpäivän lyö lapiota santaan ja ilmoittaa autokaupoille lähtevänsä. Tai voihan sitä toki tehdä mitä lystää, mutta ehkä se samainen työnantaja ei sitten ainakaan niitä tulevia ajeluita maksele... Turhaa tämän väännön jatkaminen tosin taitaa olla.
     
    cdv70 tykkää tästä.
  18. Charger´69

    Charger´69 Double Gearhead

    Jos ei oo mahollista niin turha harmitellakaan sitten, sitähän on tehny kaikkensa jos on kysyny pääseekö lähtee eikä päässy. Helppo mukautua tavan kuolevaisen elämään ku semmosta tässä on 40 vuotta eletty.
     
  19. teddy99

    teddy99 Gearhead

    Siinä Sakan sedät taas sekoilee. Eivät tiedä mitä myyvät. Ruotsista tuotu Suomiauto ja 2950 kg kokonaismassalla on kuorma-auto? Pakettiautoksi tuo on kylläkin rekisteröity.
    Tässä taaaaaaaaas kerran esimerkki siitä, miksi ostan autoni käytännössä aina yksityisiltä, jotka ovat omistaneet auton pitkään. He tietävät mitä myyvät.

    Tuossa ilmoituksessa on kyllä muuten jaksettu kirjoittaa autosta tietoja. Aika usein autoliikkeiden ilmoituksissa ei paljoa tekstiä ole. Liekö kirjoitustaidottomuus yleinenkin ammattitauti käytettyjen autojen myyjien parissa? Ja kun asiakas sitten joutuu soittamaan puutteellisten myynti-ilmoitustietojen vuoksi, saa usein soittaja automyyjältä vastaukseksi: "emmää tiiä". Ilmeisesti jossain merkonomikoulussa pidetään "emmää tiiä" kursseja tuleville automyyjille?
     
    Dataviilaaja ja juko7 tykkäävät tästä.
  20. juko7

    juko7 Double Gearhead

    Se näyttää olevan N1G-luokan kaksikäyttöauto, eli tässä tapauksessa siis ruotsalainen ja suomalainen kuorma- ja pakettiauto
     

Kerro tästä muillekin!