Nettiautosta bongattua

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Rüsselsheim, 28.4.2006.

 1. cdv70

  cdv70 Gearhead

  Ahneus.
  Jobbarilla tarkoitan välistavetävää henkilöä.
  Voi siis olla myös yksityinen henkilö joka halvan auton edelleen myyntiin euron kiilto silmissä.
  Miksi kysyt? Haluaisitko heitä jotenkin puolustaa. Jobbatko itse, vai kolahtiko muuten vaan tunteisiin.

  Jälkikasvulle on ollut jenkki hakusessa. Mutta pakko myöntää että jobbarit maksaa jopa näkemättä varausrahan. Ja hitaat jaa nuolemaan näppejään. Tuolla jossain ketjussa pohditaan harrastuksen tulevaisuuutta.

  Monta jenkkiä joita tänä vuonna on harkittu on päätynyt uudelleen myyntiin. Osa on vieläkin myynissä, mutta en suostu tekemään kauppaa uudelleen hinnottelun jälkeen.
  Mieluummin näkis nekin liikenteessä, kun jobbareiden pihoilla.

  Joo, ei tää koske pelkästää jenkki puolta, mutta muut ei kiinnosta, joten se siitä.

  Tuntuu tässä harrastuksen piirissä pörräävän yhtä sun toista bisneshaukkaa, joka koittaa nyppästä eroja taskuun ns harrastuksen varjolla.
   
  Stang_81, sepsa, Inlinee ja 1 muu tykkäävät tästä.
 2. chevyjussi

  chevyjussi 2nd gear

  Sama homma traktoreiden ym, koneiden kanssa. Halvat häipyy heti joppareille ja hintataso pidetään näin korkeahkona. Ostoilmoituksiin vastaa pääsääntöisesti vain nämä samat jopparit. Hurjimmat myy vielä edellisen omistajan kuvillakin.
   
  juko7 ja cdv70 tykkäävät tästä.
 3. juko7

  juko7 Gearhead

 4. litres

  litres 2nd gear


  Joppari/kauppuri yms jos toimivat firma pohjalla niin tottakai ne yrittää tehdä
  nousun tuotteella.
  Vanhan autokauppurin sanonta: nopea käsi voittaa!
  Älä jää tuleen makaamaan jos näet oikein hinnoitellun tuotteen, vaan äkkiä
  kaupoille.:D
   
  Catiska, 12345678910, isalmela ja 1 muu tykkäävät tästä.
 5. cdv70

  cdv70 Gearhead

  Oi kitos tästä tajunnan räjäyttävästä arvokkaasta tiedosta. Miten en ole tätä itse tajunnut:(

  Sitä kun joutuu töitä tekemään, jotta voi harrastaa, niin ei voi Nettisivustoja päivystää 24/7. Eikä voi siltä istumalta vetää kässäriä päälle lähteäkseen autokaupoille.
  Se ei harmita jos jää kakkoseksi ja toinen harrastaja poimii biilin talliinsa. Mutta se harmittaa että auto raahataan tontille myyntiin ja hilataan hinta tappiin. Tietty onhan niistäkin iloa niille jotka harrastaa jobbareiden pihalla haaveuluostoksia.

  Puolustuspuheestasi huolimatta multa ei vieläkään sympatiaa heru eurohaukoille.
   
  Make.S, Stang_81, juko7 ja 1 muu tykkäävät tästä.
 6. litres

  litres 2nd gear

  Juu joo, saa vittuilla ihan vapaasti, mutta Suomessa saa myydä ja ostaa ihan
  vapaasti ja myöskin hinnoitella tuotteensa ihan miten haluaa.
  En voi sille mitään että et ole ns datalla hinnoista.
  Tottakai se harmittaa jos huomaat että äsken oli auto myynnissä tonnilla
  ja sen jälkeen se on myynnissä kolmella tonnilla. Nopeat syövät hitaat.:)
   
  Catiska ja juko7 tykkäävät tästä.
 7. juko7

  juko7 Gearhead

  Hinta on yleensä väärä, ostajan mielestä liikaa ja myyjän mielestä liian vähän. Minusta lailla pitäisi määrätä, että myyntitilanteessa hinnan pitää olla oikea.
   
 8. juko7

  juko7 Gearhead

  ^jaajuu, kun olin talokaupoilla niin myyjä ei suostunut tinkimään hinnasta yhtään, joten tarjosin 50 senttiä yli pyydetyn. Siinä myyjä oli siten myymässä liian halvalla ostajan mielestä.
   
 9. JoRkKiS

  JoRkKiS Gearhead

  Jännittävää. Minä kun luulin, että kuorma-autoissa on pakollinen väliseinä on sitten suomi auto tai ei :rolleyes:. Ollut vaan höveli katsastus-setä uskoisin ma.
  Itellä oli 95 suomi auto ja siinä oli ihan nätti verkko ja varmaan samanlaiset "lautapenkit" säilytystilalla. Metro-auton tekemiä kuitenkin.
   
  juko7 tykkää tästä.
 10. T5

  T5 Gearhead

  Autoliikkeen rahoitus on paljon helpompi. Saa samantien ja auto lähtee mukaan sillä sekunnilla.
   
 11. wiwwe

  wiwwe 2nd gear

 12. tammercity

  tammercity Gearhead

  leivonharri tykkää tästä.
 13. el borrachitos

  el borrachitos Gearhead

  No tämä on kyllä ihan paskapuhetta. Tänä päivänä tuntuu olevan 99%:sti kaikki huutokauppakeisarit ja markut liikenteessä. Ihan sama onko auto todella hyvin markkinahintainen tai sen alle, niin aina löytyy näitä taatelintilsijöitä, jotka luulee et persaukinen on hädissään myymässä kotteroa, josta hyvä tarjous on vähintään puolet hinnasta pois. Kaupankäyntiin kuuluu totta kai vähän hinnasta keskustelu, mutta pitää olla tilannetajua. Kun asia on hyvin tiedossa ja autosta tulee tunnissa 10-20 yhteydenottoa, on turha rääpiä alaleuattomia tarjouksia ja voivotella 3 tunnin kuluttua, kun se ehtikin jo mennä nenän edestä ja perään todeta, että olisin korottanut tarjousta tonnilla. Sori, sun juna meni jo.
  Kun hinta on kohdallaan laitetaan se käsi taskuun mukisematta ja viedään ostos himaan.
   
  juko7, Fleetline ja PeteKoo tykkäävät tästä.
 14. hartsa69

  hartsa69 Gearhead

 15. Rautamäki

  Rautamäki 3rd gear

  Joo eihän tuossa ole enää muuta kuin purkaa mutteriksi, maalaa, korjaa tai korvaa uusilla kaikki rikkinäiset osat (=kaikki osat, paitsi mahdollisesti korjattu kone ja laatikko, mutta ei niitäkään avamatta kannata laittaa paikalleen) ja lopuksi kokoaa.
   
  SteveS, Peeaa ja hartsa69 tykkäävät tästä.
 16. lucky74

  lucky74 2nd gear


  Tähän samaan ongelmaan vihtuuntunut nyt tänä kesänä. Auto ollut hakusessa jonkin aikaa ja nämä harrastuksen varjolla bisnestä tekevät oman elämänsä gas monkey miehet vetävät halvat ja normihintaset tötteröt tontilleen josta niitä myydään ilman käsirahaa ja luottotiedot ei ongelma zydeemillä perseaukisille kohtuu kovilla hinnan korotuksilla.
  Eihän kukaan takkiinsa halua ottaa mutta juur oli yksi yksilö joka ilmesty kohtuuhintaan markkinoille. Ei halpa ei kallis. Oikein hinnoteltu. No hävis muutamas tunnis myynnistä ja ilmesty lähes samana iltana 2500 nousulla myyntiin 'jobbarille". Ois ny edes pessy kunnolla myyntikuviinsa.
  Jobbaisivat perkele perus mondeoilla ja jättäs harrasteautot rauhaan kun harva näistä spedeistä ei edes itse harrasta muuta kuin euroja.
   
  Stang_81, cdv70 ja SteveS tykkäävät tästä.
 17. Charger´69

  Charger´69 Gearhead

  Tavallaan ymmärrän vithuuntumisen, mutta jos kerran oot kattelemassa ja ostovalmiudessa niin mitä jäit odottelemaan sitten kun ilmoituksen näit..? Eikö se oo jo selvä että hyvät diilit menee välittömästi?
   
  Catiska, isalmela ja PilsnerBil tykkäävät tästä.
 18. lucky74

  lucky74 2nd gear


  Kato ku o hämeestä
  On tiedossa et nopeet liikkeet on näyttäviä ja tulosta tulee. Niinkuin tuos joku jo kirjoittikin niin ei pääse ihan irtaantumaan samalla sekunnilla perhe ja työelämän vaatimista velvoitteista. Välimatkat, yms hidastaa toimintaa. Sekä tuo että käsiraha maksetaan näkemäti mitä en ite tee. Kuitenkaan sitä ni paljoa ylimäärästä ole ilmaan heitellä. Vissiin muutenkin outo kun en yleensä edes tinkaa pelkkien kuvien perusteella. Paikan päällä neuvotellaan eikä lähetellä suotta "saat puolet pyynnistä, nopee nouto"tyyppisiä viestejä. Joka tuntuu olevan nykyajan tyyli. En mukaudu tuohon.
   
  SteveS ja cdv70 tykkäävät tästä.
 19. Charger´69

  Charger´69 Gearhead

  Jos ei halua mukautua peliin, niin ei siinä pelissäkään jää sitte ku luu käteen. Näin se on valitettavasti. Ite oon mukautunu sillonku ollu pakko joku saaha nii on lähetty kesken työpäivänkin jne. kun myyjä ei ole suostunut isollakaan varausrahalla autoa pitämään edes muutamaa tuntia varattuna... Ja aika vasta yötä vastenkin 15min varotusajalla lähdettiin auto hakemaan 500km päästä ja jäi yhet yöunet sen takia kokonaan nukkumatta. Vaan eipä harmittelekaan.

  Mutta jos ei halua peliin mukautua, niin ei se kohdekaan varmaan sitten tarpeeksi kiinnostanut kuitenkaan :) Niin ainakin itestä tuntuu. Ite ku nähny jonku mikä oikeasti pakko saada, niin oon tehny kaikkeni että sen kans saan. Sitte ei tartte harmitella jos ei saakaan ku yritti edes kaikkensa sen eteen.

  Jokainen tavallaan. Mua ei sureta noiden päätyminen oman elämänsä jobbareille. Auto on 100% samanlainen kauppatavara kuin mikä tahansa muukin tässä maailmassa. Ottaa sen pois kuleksimasta ennen jobbaria jos se kerran oikeasti kiinnostaa.
   
  Catiska, isalmela, PilsnerBil ja 1 muu tykkäävät tästä.
 20. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  Aika ruostepommille näyttäs. Helmat, takalampun ympärystät, tulipelti, cowl alue, onko tankkikuvassa oikealla jopa laho takarunko yms... Yllättävän paljon valoa tulee pikkureistä sisälle... Helppo projekti
   

Kerro tästä muillekin!