Nettiautosta bongattua

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Rüsselsheim, 28.4.2006.

 1. teddy99

  teddy99 Gearhead

  Myyntilauselma "pientä hipistelyä niin ku 50v vanhaan autoon kuulukin" tarkoittanee, että vanhan Jaguarin omistamiseen kuuluu jatkuva korjaaminen? No, cruisaan mielummin autoilla, jota ei tarvii korjata. Ensimmäisen myyntikuvan kuvauspaikka on kyllä loistava. Myönnän, että matikkapääni on huono, mutta en saa tuosta autosta mitenkään 50 vuotta vanhaa, kun se on vuosimallia 1978.
  https://www.nettiauto.com/jaguar/5-3/12432292

  Tuosta myyntilauseesta, että vanhassa autossa kuuluukin olla korjattavaa, tuli mieleeni reilu 10 vuoden takainen autonostoyritykseni, kun ikämies kauppasi 1960-luvun Mercedestä sanalla "virheetön". Sain autosta kaksi perunalla otettua valokuvaa, joista erotti, että kyseessä on Mercedes. Auton pyyntihinta oli todella rankka, mutta jos auto todella on mutterientisöinnin jäljiltä saatu vastaamaan kuntoluokkaa 1, niin ehkäpä..... Yritin saada tarkempia kuvia, mutta ei kuulemma ollut. Kenelläpä sitä digikameraa olisi. Sana "virheetön" toistui usein, kun kyselin sisustan, konehuoneen, sekä alustan yksityiskohtia. Vaikka hintapyynti varsin kova, lähdin katsomaan, kun parempia kuvia en saanut, eikä minun tarvinnut ajaa kuin 250 km suunta...

  Paikanpäällä "virheetön" Mercedes oli pohjasta ja helmoista ruostunut, sisusta repsotti, koria paikkamaalattu, konehuone epäsiisti jne. No oli se sentään ajokunnossa. Pikkuisen alkoi verenpaine päässä nousta kun vasta paikanpäällä selvisi missä kunnossa usein puhelinkeskustelussa toistettu "virheetön" Mercedes oli. Ärähdin täysin turhasta 500 km menopaluu ajamisesta myyjälle, ja tämän kommentti oli ikimuistettava "Kyllähän sitä vanhassa autossa pientä laittoa KUULUUKIN olla". No ehkä, mutta sellaisten Mersujen hinnassa on yksi nolla vähemmän.
   
  Muokattu: 17.11.2021
  karra, isalmela, Isamu ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 2. viikinki75

  viikinki75 Double Gearhead

  Kaveri etsi tossa kesällä museorekisteröityä harrasteautoa n. 20.000€ +- haarukassa.

  Käytiin kattomassa yhtä MR 2dHT jenkkiä, joka piti olla kaikin puolin kunnossa. 22 taisi olla silloin hintaa.

  Kone vuosi öljyä niin, että konehuoneesta näkyvä osa vaihdelaatikkoakin oli öljyn peitossa.
  Pakosarja vuosi reippaasti, takasivuikkunat ei toiminut ollenkaan, eikä etulasejakaan kuulemma oikein alas asti. Pienempiä, ja vähän isompia maalivikoja oli ympäri autoa.
  Kaikki valot ei toiminut, ym. pikkuvikoja muitakin.
  Ei käyty edes koeajolla. Tiedä mitä siellä olis selvinnyt... Ja museorekisterissa.:rolleyes:
  Ja mistään vioista ei edes puhelimessa kysyttäessä mainittu. Piti olla hyvä.
   
  Muokattu: 18.11.2021
 3. grantorino

  grantorino Gearhead

  Jos auto on ehjä ja hyvä, niin ei sellainen yleensä ole myytävänä, vähemmän hyvät ja rikkinäiset joutaakin myydä pois.
   
 4. jar

  jar Gearhead

 5. Kustom STW

  Kustom STW Gearhead

  Taas tätä.
  Haluaisin tavata esimerkiksi auto- tai asuntomyyntiorganisaation jonka missio ja toimintatapa on myydä tappiolla.
   
 6. Peeaa

  Peeaa Gearhead

  Eli kaikki myynnissä olevat autot ovat viallisia tai muuten huonoja...? o_O
   
 7. Kimi-oz

  Kimi-oz Gearhead

  Jokainen myyköön sillä hinnalla millä saa kaupaksi, mutta mielestäni on törkeää kusetusta hävittää autosta 130tkm yhdessä yössä. Excursion yksityisellä kaupan, ilmoituksessa lukee selkeästi "ajettu 209 000 mailia". Excursion päivää myöhemmin liikkeessä, "Mittarilukema 209 000 km" ilman lisätietoa, että kyseessä onkin mailit.
   
 8. jar

  jar Gearhead

  Jokainen tekee busineksensä miten haluaa vai pitäisikö sanoa: osaa :D

  Oma pointti oli se, että kun tulee myyntiin kiinnostava yksilö järkevällä hinnoittelulla, niin jobbarit ostaa, ennenkuin ehtii ilmoitusta loppuun lukea.

  Ja jos ostaa ~20 vuottaa vanhaa yli 300 tkm ajettua jenkkiä, niin itse arvostan sitä että voi ostaa edelliseltä omistajalta, joka osaa sanoa muutakin kuin, että "juuri katsastettu, ei mitään vikaa" Tosin reppanoita mahtuu joukkoon varmaan tälläkin puolella.
   
 9. tapsah

  tapsah 2nd gear Bannattu

  no mitäs nyt tossa sitten on; ajokmt laski mutta taas vastaavasti hinta nousi eli ihan balanssissa on.
   
  Kruunusaari, teddy99 ja juko7 tykkäävät tästä.
 10. grantorino

  grantorino Gearhead

  Heh, ei kai nyt kaikki sentään ole, mutta yleensä mitä kauempana ollaan vuosissa ja kilometreissä/maileissa uudesta, niin remonttia ja työmaata piisaa.
   
 11. Kustom STW

  Kustom STW Gearhead

  Tai sitte ne tyyppiviat on korjattu, esim. ei yhtään pelottanut ostaa 320.000 km ajettua autoa käyttöautoksi kun oli aukoton huoltokirja. Sen tiesin että kaksoismassakytkin siitä varmaan kohta porsii ja niinhän se 40.000km alkoi temputa, mut siihen osas varautua noilla kilsoilla.
   
 12. aircool

  aircool 2nd gear

  Ei ne kaikki autokauppiaat erota mittarista kilsoja maileista. Eikä paljon muutakaan.Vaihdoin joskus bensa hiacen liikkeessä, kävin parin päivän päästä hakemassa ostamaani autoon talvirenkaita niin hiacen ikkunassa iso lappu Diesel. Ja kuulemma varashälytin, oli semmonen patterilla toimiva ledivilkku kojelaudalla. On voinut ostaja yllättyä kun on lähtenyt koeajolle.
   
  isalmela tykkää tästä.
 13. tapsah

  tapsah 2nd gear Bannattu

  Kun tommonen ISOLLA KIRJOITETTU huippu yksilö kiertää tarpeeksi monen jobbarin kautta, keskenään vaihdellen, sen ajokmt menee miinuksen puolelle eli sillä on ajettu vain peruutusmatkoja.
   
  Kruunusaari tykkää tästä.
 14. Pannu H-D

  Pannu H-D Gearhead

  Jos auto on halvalla myynnissä niin voihan sen ostaa kuka ehtii/ haluaa / pystyy.
  Ja sit sille omalle autolla saa tehdä mitä haluaa vaikka sit myydä eteen päin voitolla.

  Ja mitä eroa on autokaupalla ja jobbarilla????
   
  Kustom STW tykkää tästä.
 15. teddy99

  teddy99 Gearhead

  Autokauppa saattaa muistaa tehdä veroilmoituksen, mutta jobbari ei ?
   
 16. tapsah

  tapsah 2nd gear Bannattu

  jobbari myy ne autot joita autokauppa ei voi myydä.
   
 17. tapsah

  tapsah 2nd gear Bannattu

  jobbarin autojen matkamittarista katoo aina väh. pari satkua, vasitenkin lauttamatkalla virosta/ruotsista, usein yöllä.
  "älä ota enempää pois, otin jo 300 000!", lappu mittariston takana....
   
  esmi tykkää tästä.
 18. Pannu H-D

  Pannu H-D Gearhead

  Kiitos.
  Nyt voin hyvällä omallatunnolla sanoa itseäni autokauppiaaksi :p
   
 19. Peeaa

  Peeaa Gearhead

  Onko omakohtaista kokemusta sieltä mittarin takaa löytyneistä lapuista? ...;)
   
 20. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  vaihtoautopäällikkö aina ennen sanoi kun olin myyjänä samassa talossa lähinnä käytettyjen puolella että tiedätkös mitä eroa on käytetyn auton myyjällä ja autoliikkeen uusien autojen myyjällä? Käytetyn myyjällä on niin paksu nahka että kestää pienet puukon iskutkin. Näin minusta on jopparilla kuten sillä käytetyn kauppiaallakin. Se on ammattimiesten hommaa tutkia ja hinnoitella vaihdokki oikein, myydä oikeaan hintaan auto ja kuunnella vittuillut sekä hoitaa reklamaatiot niin että turhasta ei makseta mutta lakia noudatetaan ja joskus kannattaa pikkujutut muutenkin hoitaa vaikkei välttis tarviskaan kun jatkossa voi muuten kostautua ja tulla kalliimmaksi. Semmoinen pelisilmä olis hyvä olla.
   
  isalmela, Charger´69, Seevu ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!