Nettiautosta bongattua

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Rüsselsheim, 28.4.2006.

  1. leivonharri

    leivonharri Gearhead

    Melkoinen joulukuusi.
     
    kad_boost tykkää tästä.
  2. Volvo_5.7

    Volvo_5.7 Double Gearhead

    Puna-keltainen on aina loistava väriyhdistelmä! Myös Kauko Sumun asentamat nappulat kojelaudassa nostavat arvoa.
     
    Seevu tykkää tästä.
  3. Pietsi

    Pietsi Gearhead

    Betoniporsas
     
  4. tapsah

    tapsah 2nd gear

    ^^^kaikilla mausteilla
     
  5. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

  6. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Hai acen hintakin on jostain toisesta ulottuvuudesta. Ei tommosta ainakaan voi mihkään ahvrikan maahan enää viijä taksiksi kun hinta on sudanilaisen kymmenen vuoden brutto kansantuote.
     
  7. riviera56

    riviera56 Double Gearhead

    Museoon mä saattelisin tuon. Nuo oli kaikki hakattuja työkaluja, ei löydy mistään tuon kuntoisia eikä oikein minkään kuntoisia. Noilla Suomi kuljetti. Sehän luki takalasissakin. Isäni osti -87 tulenuuden, Power steering luki reppavasti sivuklasin alla. Lukkoperä ja kaikki.
     
    SK- tykkää tästä.
  8. riviera56

    riviera56 Double Gearhead

    Sillä sitten kortin saatuani kurvailin. Ainoa vika oli takaoven syntymäväljä tiiviste. Kasikympin lätkä tuppas usein irtoamaan..
     
  9. kad_boost

    kad_boost Gearhead

    Kaverilla on 4-veto lisäpaikallinen huippu siisti hiace, ostettu uutena niille. Monesti ajatellu että melko harvinainen on, eikä myidä nee***EILLE.
     
  10. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Isäukko kans osti uuven -89 4wd jossoli lisäpenkit 4 henkilölle takaloosterissa ku eteen ei nelikossa mahtunu lootien keppien takia ku kaks. Siinoli ajoitus päin vittua syöttöpumpussa ja joka huollossa valitti muttei huolto kuunnellu. Lopulta tarkistivat ja sitte alko kulkemaan kunnolla niinku pitää. Että ei nekään täydellisiä ole. Se oli maakunnan eka nelikko ni paikallislehti teki mainosjutun ku paikallisjohtaja luovutti sen ukolle.

    En silti ostas 2,0 bensaa tohon hintaan vaikka sais suoraan mr-kilpiin.
     
  11. Cocco Bill

    Cocco Bill Gearhead

    Varmaan 1 vaarallisimpia,surkeimpia ja turvattomampia autoja joilla ikinä ajanut,eikä siinä mitään mutta kun tuntuikin siltä!!
    Toinen on se samanmoinen Urvan Nissanilta joita kumpaakaan noista ei omasta hengestään välittävä ostane,ei vaikka puoli-ilman saisi mutta kun ovat kaiken lisäksi olleet hintaviakin ja jotkut jopa ajaneet tuommoisilla satoja tuhansia meidän olosuhteissa ihan pääteilläkin muiden seassa.
    Samaan karmeaan kokemusluokkaan kuuluu Suzuki Carry,kerran kokeilin talvikelillä ja ajattelin mielessäni jotta tyhmäkin saa olla mutta ei sentään näin tyhmä ,omistajan mielestä oli kiva näppärä vehje joka vei vähän bensaakin.
    Ahdas mielestään kylläkin ,tavaraa ei sopinut eikä kantavuuttakaan ,karmea melu ,laiska,kylmä ja talvella täysin onneton kuin vaarallinen jarrutettavakin kovin lyhenä vetäen poikittain herkästi,ruostumaankin arka ja akkukin hankalassa paikassa...pikkujuttuja siis mutta kun vei niin vähän bensaa!!
    Selvä,varmaan hyvä sitten hänelle kun tuo 1 ominaisuus täyttyi...

    Hiace ja Urvankuskeille diesel,kulutus ja luotettavuus pääasia,samat mut murheet pääosin mutta pikkujuttujahan nuo,ikiluotettavia teknisesti kuten tiedämmekin.

    Arvonsa ovat kyllä pitäneet,romuilla monet hyvät tilit tehty Afrikanviennissä kun tänne liian lahoja ja uupuneita.
    Luotettavuus ja hyvitysarvo on tietty hyvä yhdistelmä vaikka muut ominaisuudet puuttuu.
    Pakettiautoissa toki liikoja voi vaatia jos jätetään USA tuotteet ulkopuolelle, mutta kait nyt jotain ominaisuuksia sentään kun ei asuta ikikesän maassakaan.
    Urvanit ei niin haluttuja olleet jostain syystä vaikka aika 1-1 Hiaceen mun mielestäni ja se rattivaihde tosi kökkö ja epämääräinen painajainen.

    Varmaan jossain miljooonakaupungissa passeleita rahtiiin tai taksiin penkkejä täyteen kauko- idässä tai Afrikassa jossa loppukäyttäjätkin ,kunhan kulkee riittää sielläpäin(kin) eikä tarvi kävellä.

    Se on tietty mitä arvoja kukin pitää tärkeinä,mulla turvallisuus ja edes jonkinmoinen mukavuuskin merkkaa jotain pakettiauton omistajana talviominaisuuksienkin ohella,kyllä 80-90 luvuillakin autoksi luokiteltavia peruspakuja oli ja tuommoisilla kun pamauttaa hirven kanssa tai pienempikin mäjäys niin henki pois kuskilta olipa ilmapusseja tai turvavyöt.
    Olisi ollut edes pikkasen nokkaa turvana,tuntui että jalat pukkasi maskista ulos ja olit kuin tyrkyllä lentämään ison tuulilasin läpi.
    Suzukia ei olisi saanut edes sallia myyntiin täällä ja taisi olla joku muukin vastaava minilelu ,Daihatsuko mahtoi olla.

    Ehkä en vaan ymmärrä....
     
    Muokattu: 24.12.2021
    dallas, riviera56 ja Stang_81 tykkäävät tästä.
  12. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Japanialaisten autojen paras puoli ei olekaan ajettavuus eikä mukavuus eikä varustelu niinku keskimäärin. Vaan toimivuus, askeettisuus kun ei ole rikkoutuvia herkkuja ja maahantuojan hyvä good will kun ne korjaa vikoja ilmaseks kuhan omistajalle ei kerrottu ettei tieto leviä ostavalle kansalle. Paitti että ne japsitkin rupes muistuttamaan eurooppalaisia tossa 90/2000-luvun taitteessa. Öljynkulutusta, muoviosia vaihteistossa ym. Itellä ei ole ollu tojotaan koskaan varaa kun ne on ollu tuhansia kalliimpia muihin kaukoidän autoihin verrattuna sen keulamerkin takia. Yks ihan japaniassa valmistettu ei tojota on nytkin tytöllä ja luulen että laatu johtuu valmistusmaasta ei merkistä.
     
  13. Isamu

    Isamu 3rd gear

    No mitään 80-luvun bulkkiautoa (varsinkaan työkaluja) ei voida nykymittareilla sanoa mitenkään hyväksi ajaa, kestäväksi, ruosteettomaksi tai turvalliseksi, tämä kautta linjan valmistusmaasta riippumatta joten jokseenkin turhaa marmattamista jostain japsipakuista

    Sekä ei noita hiaceja, transiteja jne ostettu koska se oli hyviä autoja ja se haluttiin, ne ostettiin tarpeeseen työkaluksi kun piti kuljettaa jotain, siinä muut ominaisuudet olivat toissijaisia.
     
  14. speedy

    speedy Double Gearhead

    Muijjan isällä on
    lapissa joku n. 2000 alun hiace, siinä autossa voi hämmästyttävän hyvin nähdä miten ruosteettomana auto voi pysyä, kun sitä ei "suolata"
     
    Inlinee, Isamu ja musta pässi tykkäävät tästä.
  15. Kustom STW

    Kustom STW Gearhead

    Kaveri osti joku aika sitten yli 500 TKM ajetun LapinHiacen. Käsittämätöntä kuinka siinä voikaan olla ruosteeton alusta.
     
    Seevu tykkää tästä.
  16. Cocco Bill

    Cocco Bill Gearhead

    Ei tietenkään nykymittarilla vai ihanko pöhkönä Isamu pidät?
    Verrattuna vaikka 85 mallista Transitia 2021 malliseen Transuun,saattaa niissä jotain pientä eroa olla vai mitä luulet oisko?
    Onko joku väittänyt että verrataan nykyautoon,en minä ainakaan mutta paremmillakin tuli ajeltua ja minä omistin ajokortinkin tuolloin,mites sinä?
    Olihan markkinoilla pakettiautoja Peugeotilta,Renaultilta,Fiatilta,MB ja Opelia,Citroenia,Leylandia,VW jos vaikka mitä muutakin kuin Hiaceja tai Urvaneita uutta tai käytettyä ja väitän että turvallisempia ainakin osa noista,etuvetoisilla omat etunsa,ruostuivat toki kaikki ja meluisia kuin mikä kun tuolloin olivat kovin työkaluja vielä kaikinpuolin.
    Muutamilla noista euromerkeillä tuli kokeiltua jopa muutamaankin otteeseen ,pari omistettuakkin mutta nokattomat jätin kamikaze miehille suosista tinkien varmaan sitten Toyotan luotettavuudesta mutta minä valitsin pikkasen peltiä turvaksi nokalle ja ehkä pikkasen tukevampaa kokonaisuutta, varmuuden vuoksi.
    Mikäli joku haluaa vanhan Hiacen pelastaa,maksaa maltaita ja kunnostella niin aivan vapaasti.
     
    Muokattu: 24.12.2021
  17. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Suolaus on saatanasta. Niitä kolareita sen enempää tule liukkauden takia vaan siksi kun ei osata ajaa. Monta käyttöautoa on vaihtunu elämän aikana kun ne on alkanu happaneen. Ja suurin osa harrasteautojen kunnostuksesta ja työllistävin osa-alue on ollu niitä peltitöitä. Suola murentaa tienpintaa ja houkuttelee tielle esmes hirviä nuolemaan tien pintaa. Jyrkkä ei tiestön suolaukselle.
     
  18. Hoovee

    Hoovee Double Gearhead

    raskaskalusto ei pärjää ilman suolaa kun ollaan lähellä nollaa ja paikat kiillottuu.
    Jos raskaisiin sallittaisiin sellaiset nastat jotka tekee muutakin kuin vain rapinaa niin tiet kuluis vielä nopeammin.

    Ja kun raskaat on jumissa niin pian on koko liikenne.
     
    daavid-son, isalmela ja SK- tykkäävät tästä.
  19. Isamu

    Isamu 3rd gear

    Tiedä häntä miten nuo merkit sitten lopulta ovat "tukevampia kokonaisuuksia" tai "turvallisempia" muuten kuin ihmisten omissa mielukuvissa.
    Teen niinkin rohkean ja julkean väitteen ihan kirkkain silmin ja vesiselvänä, että jos millä tahansa 80-luvun työpakulla olisi kolariin joutunut niin yksikään niistä merkistä riippumatta ei olisi antanu kovinkaan mainittavaa turvaa ohjaamossa oleville.

    Stnan komea hiace oli linkattuna ja samaa sanoisin vaikka olis minkä tahansa merkkinen jos tuolta aikakaudelta on työkone selvinny näihin päiviin asti noin hienona.
    OT mun osalta ohi, normaalia ohjelmaa jatketaan.
     
    Muokattu: 24.12.2021
  20. Petri R.

    Petri R. Double Gearhead

    Mulle 80-luvun Toyota Hiacesta kertoo oikeastaan kaiken se, että uutena se oli poromiesten himoitsema ja käytettynä afrikkalaisten himoitsema.
     
    Stang_81 tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!