Nettiautosta bongattua

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Rüsselsheim, 28.4.2006.

 1. oceanic7

  oceanic7 Double Gearhead

 2. leivonharri

  leivonharri Gearhead

 3. oceanic7

  oceanic7 Double Gearhead

 4. C4vettester

  C4vettester 2nd gear Bannattu

  Tämä kyseinen harrastekulkine myyntipuheen mukaan "Irwin Goodmanin entinen lauluauto".

  On vaikeuksia ymmärtää mitä lisäarvoa Irwin Goodman tuo tähän Thunderbird-harrastekulkineeseen. Vähän sama kuin (Remu Aaltosen) Hurriganes Cadillac. Tai Teemu Selänteen vette. Mitä ihmeen merkitystä, kiinnostaako jotakuta oikeasti tämäntapainen ja jos kiinnostaa niin onko sellaisesta auton "henkilöhistoriasta" joku valmis maksamaan Suomessa kymmeniä tuhansia euroja enemmän verrattuna "normaaliin" markkinahintaan?
   
 5. Ftw-

  Ftw- Gearhead

  No roadrunner cadillac nyt on varsin legendaarinen kun on levyn kannessakin ollut. Mutta pelkästään jonkun arkikäytössä olleen auton lisäarvoa on vähän hankala ymmärtää.
   
  impala67 tykkää tästä.
 6. Forester

  Forester 1st gear

  Päteehän tuo henkilöhistorian arvoa kohottava vaikutus aikas moneen muuhunkin vanhaan juttuun. Eikös tuossa pari päivää sitten myyty vanha hattu, jonka uskottiin olleen Napoleonin eräs hatuista. Hinta melkein 2 M euroa.
   
 7. Esaa

  Esaa Gearhead

  Napoleonin mopo se se vasta arvokas olisikin:lol:
   
  impala67, Vallu 426, Peeaa ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 8. Weijari

  Weijari Gearhead

  Paljonkohan sais Jeesuksen vanhasta Taunuksesta tai Panomiehen civicistä...
   
  C4vettester tykkää tästä.
 9. kerkko

  kerkko 2nd gear

  Tuosta niin tiedä. Ainakin käärinliinaa pidetään melko arvokkaana?
   
 10. leivonharri

  leivonharri Gearhead

  Se ajaa varmaan entisellä Monarkilla.
   
  Esaa ja Arkkumies tykkäävät tästä.
 11. leivonharri

  leivonharri Gearhead

  SK-, C4vettester ja Ftw- tykkäävät tästä.
 12. tapsah

  tapsah 2nd gear

  edellinen möi ton irvinin 17 000e, pikku nousua tavottelee, sillon ei ollu tosin tota rekvisiitta mukana ehkä se on se juttu...
   
  C4vettester tykkää tästä.
 13. C4vettester

  C4vettester 2nd gear Bannattu

  Ajoiko Jeesus Kristus Taunuksella? Minä luulin, että aasilla mutta onko Raamatusta siis taas ilmestynyt uusi, ns. "tarkistettu" painos?
   
  kad_boost ja Vallu 426 tykkäävät tästä.
 14. tapsah

  tapsah 2nd gear

  jeesus ajo Halle nimisellä aasilla, kansa huusi "Halle lujaa" mikä on melkein sama kun Simon Alle lujaa, kannattaa tsekkata youtubesta vanhoja autoja siinä.
   
  impala67 tykkää tästä.
 15. teddy99

  teddy99 Gearhead

  Museokatsastettuun 1989 Volvoon vaihdettu B20 moottori?
  Myyjänä Rantajuopp... eikun se onkin Rintajouppi, niin voi olla etteivät siellä ehkä ole ihan perillä näin eksoottisista moottoreista.
  https://www.nettiauto.com/volvo/240/13986022

  Pitäisi soittaa ja kysyä mitä asiakas hyötyy maksaessaan ilmoituksessa mainitun 200 euron toimistomaksun? Saako kaupanpäälle trampoliinin, lahjakortin paikalliseen Thai hierontaan, marttakerhon jäsenyyden, ja joulukalenterin..?

  Näköjään 200 euroa extraa pitää maksaa, vaikka vaan muutaman satasen auton kyseisestä firmasta joku haluaisi ostaa. :wc:

  edit 21.11: Moottoritiedot korjattu ilmoituksesta eli rintajouppikin lukee overdriveä?
   
  Muokattu: 21.11.2023
 16. teddy99

  teddy99 Gearhead

  Jatkanpa Rintajoupin ilmoituksilla. Enpä ole koskaan autoa osamaksulla ostanut, joten en ole aiheeseen ennen perehtynyt. Mutta Rintajoupin ilmoituksissa oikesssa sivussa on osamaksusuunnitelma, joka on aika hilpeää luettavaa: Esimerkkinä Volvo v50, jonka hinta kolminkertaistuu, jos sen ostaa tuolla osamaksusuunnitelmalla. Myyntihinta 990 e, osamaksulla kokonaishinta 2957 e. Todellinen vuosikorko 29,44 %....
  https://www.rinta-jouppi.com/ajoneuvohaku/volvo/v50/399727
  Pidän todennäköisenä, että tuo Volvo on metallinkeräysasemalla ennenkuin kyseinen osamaksuohjelma on hoidettu.

  Jos taas perhe ei voi naapurihierarkian vuoksi ajaa vanhalla halpis Volvolla, ottaa perheenisä mallia muista naapureista ja ostaa osamaksulla esimerkiksi tämän Volvo XC60:n, jolla jo alkaa saamaan naapureilta hyväksyntää.
  https://www.rinta-jouppi.com/ajoneuvohaku/volvo/xc60/400871/
  Hinta 39500 e ja osamaksulla kokonaishinnaksi jää karvan alle 50000 euroa. Tämän kun myy osamaksuerien loputtua, myyntihinta osunee 10000 - 15000 euron tasolle. Eli 6 vuoden arvonalenema on 35000 - 40000 euroa. Joten enpä yhtään ihmettele sitä, kuinka yleinen harrastus tässä maassa on luottotietohäiriömerkintöjen keräily. :odbiggrin:

  Tässä samalla itselleni selkisi, että tämä osamaksukate selittää erään oudon tapauksen muutaman vuoden takaa, kun ikämies yritti ostaa uutta Nissan Qashqaita (tämä ei tapahtunut rintajoupilla). Myyjä oli ollut kovasti innoissaan, kun asiakas oli ostamassa juuri sellaista versiota, joka sattui olemaan liikkeessä esittelykäytössä. Tämän esittelyauton osto olisi sopinut myös ostajalle. Auto tosin ei juuri sinä päivänä ollut liikkeessä näytillä, mutta seuraavana päivänä olisi. Myyjä lupasi soittaa heti ostajalle, kun auto on paikalla ja koeajettavana. Tähän asti kaikki selvää. Myyjä kysyi ostajan vaihtoautoa. Sellaista ei ollut tarjota, joten myyjä oli entistä innokkaampi. kun kävi ilmi, että kyse on suorasta kaupasta. Tämän jälkeen myyjä alkoi esittelemään rahoitusvaihtoehtoja. Ostaja sanoi tähän, ettei tarvitse rahoitusta, kun rahat auton ostoon löytyy pankkitililtä. Tällöin myyjän myynti-innostus lopahti ja kaupankäynti hyytyi tähän "ongelmaan". Myyjä ei edes koskaan soittanut asiakkalle kun esittelyauto olisi ollut koeajettavissa. Eli autoa ei haluttu myydä, kun ei olisi saatu rahastettua osamaksusopimuksella. Autoliikkeelle ei toivottuja asiakkaita nuo omavaraiset asiakkaat?
   
  Peeaa ja kerkko tykkäävät tästä.
 17. Isamu

  Isamu 3rd gear

  Taitaa olla esson baarin juttuja.

  Ei myyjäliike sitä rahoitusta hoida vaan joku toinen taho, joten liike saa sen summan joka asiakkaan kanssa on sovittu kauppahinnaksi autosta, korkokulut menevät rahoitusyhtiön taskuun.
  Tuolla joupin sivuilla kun aukaisee rahoituspäätöksen hakemisen niin vaihtoehtoina santander, lähitapiola ja danske bank joista voi hakea autovekselin.
   
  Vallu 426 tykkää tästä.
 18. oceanic7

  oceanic7 Double Gearhead

  Automyyjät saavat provisiota peruspalkan päälle lisäpalveluja kuten vaikka rahoitus tai erilaiset lisäturvat yms. myymällä.
  Siksi hanakkuus rahoituksen tarjoamiselle ja toisaalta sitten ehkä tunnelman läsähtäminen jos tehdään vaan "peruskauppaa". En ole kokenut moista.
   
  isalmela tykkää tästä.
 19. leivonharri

  leivonharri Gearhead

  Rahoitus on ehdottomasti osa autokaupan tarjoamaa pakettia. Esimerkiksi mulla on kurakelin Suzuki "nollakorko-nollakulu" -rahoituksella (otettu hyvän koron aikaan) enkä epäile hetkeäkään, ettei auton hintaan olisi laskettu tuon rahan hintaa mukaan.

  Ei se nyt kuulosta realistiselta, että olisi jäänyt uusi auto myymättä käteisoston takia.
   
  Isamu tykkää tästä.
 20. HSV-88

  HSV-88 2nd gear

  Joku provikka saattaa olla/ollut kauppiaalla. Osamaksusoppari piti autoliikkeessä tehdä, mutta sen voi maksaa kokonaisuudessaan pois 5 minuutin kuluttua. Näin mulle on kauppaa tarjottu.
   
  teddy99 tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!