1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästekäyttömme. Lue lisää.

Nettiautosta bongattua

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Rüsselsheim, 28.4.2006.

 1. Gary Grand

  Gary Grand Gearhead

  Meinaatko että kadut jälkeenpäin?!?:eek:
   
 2. Karpov

  Karpov Gearhead

  Mattamusta on silti mielenköyhä väri ja on yhtä harvinaista kun nykyään uusien saksalaisten teippaukset. Tämä "erottuva ja räyheä" "äijä" auto onkin yhtä äkkiä se pahin tusinatuunattu. Tottakai grantin vinyyli hytissä.
   
  mikkis83 tykkää tästä.
 3. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  :rotfl::rotfl::rotfl:
   
 4. 0132

  0132 2nd gear

  Erottuvuus ja räyheys riippuu kai aikapaljon autosta.

  "ÄIJJÄ" mainintaa suurempaa turn offia kiinnostuksessani auton myynti-ilmoon en voi kokea mitenkään.
   
  el borrachitos tykkää tästä.
 5. Karpov

  Karpov Gearhead

  Mikä vaan auto mattamustana ja grantilla ei ole oikeasti erottuva tai erikoinen.

  Toki jos jonkun edselin tai 68 vetten tekee noin niin ei niitä montaa tule kadulla vastaan. Ei silti kerro että ois spesiaali.


  Muissa laitteissa 70-90-luvulta löytyy tommosia sätöksiä oli sitten sedan vani tai pickup.


  Ja juu eise mua haittaa. Naurattaa vaan kun tarkotus olla erilainen ja sitten ne kaikki erilaiset on samalla muotilla tehtyjä
   
  mikkis83 tykkää tästä.
 6. leivonharri

  leivonharri Gearhead

  Mutkun tuostakin chevystä on tervattu kaikki merkit, listat, puskurit. Varmaan kuskikin musta. Mitään muuta väriä ei ole, kun grantin kehä ja kiekkamittarin puna-alue.
   
  isalmela, el borrachitos, Karpov ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 7. Naxu

  Naxu Gearhead

  Tähän ilmiöön törmää ainakin täällä kehä 1:n sisäpuoleisessa reservaatissa ihan aihealueesta riippumatta... Hipsterit haluavat olla erilaisia milloin milläkin tavalla ja siitä erilaisuudesta tulee muotia + joka kulmalla tulee vastaan melkein identtinen kopio edellisestä kadunkulkijasta... Sama pätee noihin kulkupeleihin. Ollaan niin erilaisia virittelemällä spoileria, kalvoa ikkunaan, mattamustalla, tarvikealuilla jne. Ja tidii, kaikki erilaisuuteen pyrkivät näyttävät samalta. Keinopatina kuuluu samaan kastiin, kuten myös ruosteiseksi jätetty ulkokuori.
  Mattaväri nyt vaan on ainakin mun mielestä niin pirun tylsä ratkaisu. Ihan sama miten hyvin se on maalattu, se on valinta tyyliin:"kun en muuta keksinyt". Jopa kulahtanut orggis-maalipinta paikkamaalauksineen, eli oikea "patina", on parempi kuin se väkinäinen mattaaminen.
   
  12345678910, mikkis83, isalmela ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 8. leivonharri

  leivonharri Gearhead

  "Samallalailla erilainen nuori"
   
 9. Charger´69

  Charger´69 Gearhead

  Joo tuo mattamusta kuvio on vähä surullinen homma, osaan se kyllä passaa ja osaan se on erittäin hienosti tehtykin.

  Pakollahan se osasyy on tuohon mattaan päätymiseen että se on suht helppo maalata kellä vaan. Jos sulla on nyt se muutaman tonnin käpraissi ja se kaipaa maalia että on ruostevikaa jne. minkä korjailun jälkeen se ois muuten hirveä, niin aika paljon helpompi on päätyä mattaan ku maksaa yli auton arvon oleva raha maalarille kun kuulostellee ainaki täällä pohjos suomessa olevan tuo auton maalaus nykyään lähtien 4000€ ja sillonki saa melko keskiverto maalin. Sitte ku vähä parempi maali pitäs saada niin mennäänkin jenkin kokosessa autossa helposti 6-10 tontun väliin :eek:

  Että se 10 kilikolipulloa maalauskaljoineenkin kun tullee varmana monelle sitte houkuttelevan halvaksi. Eikähän siinä nyt toki ole järkeäkään 3 tonnin autoon laittaa 4 tonnin maalia kun siitä ei silti todennäkösesti tule 7 tonnin autoa.
   
  mikkis83 ja Inlinee tykkäävät tästä.
 10. toyopet

  toyopet Gearhead

  No sitä samaa maalia saa muissakin väreissä kuin mattamustana, ei maksa sen enempää.

  Minä vedin crownin telalla, on melko liki jopa alkuperäistä sävyä. Tikkurilan vai teknoksen metallikalustemaalia ja alle 50€ maksoi. Samalla hinnalla olisi kyllä saanut samaa maalia mustana.
  Nyt se on lähes yksivärinen aiemman +5 värisävyn sijaan.
  Mutta piti vetää kuitenkin sitten mattamustat raidat...
  https://1drv.ms/u/s!AsHzGXluKfFDgZFdbfD0pYZCxPxbcw
   
  12345678910, mikkis83, isalmela ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 11. 0132

  0132 2nd gear

  Se on totta että ihan turha kuvitella olevansa erilainen kun mattamustaa capricen. Oman caminon värjäyksen kanssa oon pohtinut matan ja kiiltävän mustan välillä. Musta siitä tulee pääväriltään kuitenkin. Matta houkuttelis osittain juuri sen vuoks etten ole koskaan ennen autoa maalannut. Mutta toisaalta kun ruiskulla väri kuitenkin vedetään ja pohjista yritän tehdä mahdollisimman hyvät niin saattaishan siinä kiiltävässäkin siedettävästi onnistua. Jos mattaan päädyn niin en sitä tee sen vuoksi että oisin ihan vitun repel ja äijä, vaan siksi että miellyttää silmää.

  Taisin jo eksyä vähän aiheesta.
   
  mikkis83 tykkää tästä.
 12. Holley

  Holley Gearhead

  Tee puolikiiltävä. Ja jos yrität tehdä hyvin, etköhän sinä onnistu, vähän itseluottamusta vaan!
   
 13. Karpov

  Karpov Gearhead

  Mun mielestä just orig patinoituneet maalipinnat parasta. Ei haittaa jos jotain paikkamaalauksia näkyy. Nämä vaan käyneet vähiin.

  Toki jos on taitoa tai rahaa vetää kunnon uusi maali niin miksei. Se mattamusta vaan puolvillanen vaihtoehto.
   
  mikkis83 ja el borrachitos tykkäävät tästä.
 14. Karpov

  Karpov Gearhead

  Jottei vallan otksi mene niin tässä musta hyvä esimerkki nykytarjonnasta:

  https://m.nettiauto.com/chevrolet/caprice?page=1

  Alkup pinta ja vähän paikkaa. Pesee mun maailmassa räheydessä mattamustan. Tai joku puuviilunen leppä mikä vähän kauhtunut aah... Lakkavikanen orggisvärinen vani/pickup/astrokin on :cool:
   
  passerby tykkää tästä.
 15. 0132

  0132 2nd gear

  Se puolikiiltävä nyt onkin ollut lähempänä ajatuksissa kuin täysin matta, mutta kun matasta kerran puhe oli:D
   
 16. 0132

  0132 2nd gear

  Minä aattelin asian niin että kun sanotaan "hivelee silmää" niin siinä silmää hivellessä saattaa alkaa sarveiskalvoa kutittamaan. Varsinkin jos öljyset näpit:D
   
  Gary Grand ja toyopet tykkäävät tästä.
 17. leivonharri

  leivonharri Gearhead

  No mut jos nyt sen verran panostais, että ostais pari rullaa maalarinteippiä ja suojais.
   
  mikkis83 ja Charger´69 tykkäävät tästä.
 18. passerby

  passerby 2nd gear

 19. Charger´69

  Charger´69 Gearhead

  Toki sen verran vois viitsiä kuitenkin.... :poff::rotfl:
   
 20. Petri R.

  Petri R. Gearhead

  Rouvalla on farkku-Caprice joka tuli meille sellaisenaan mattamustana ja ralliruuduin. Täällä kun ei toista samanlaista ole niin se ns. tavisten keskuudessa herättää ihmetystä, mutta vähänkään kun nettiautoa selaa tai alan tapahtumissa käy niin kylläpä nuita mattamustia on aika paljon. Tolle korillehan ei oikeastaan voi tehdä nyt enää mitään, teknisesti autoa on pidetty kunnossa ja korjailtukin (juurikin niitä "turailuja"), joten saanee vielä varmaan aika monta leimaa mattamustasta väristään huolimatta. Se on varmaan ollu "siisti juttu" alussa, mutta lopultahan kaikista rakenteluinnovaatioista tulee "amisvirityksiä". Eka näkemäni ns. tuning-auto oli suuren ihmetyksen aihe 90-luvun pulivälissä mutta sitten ku vastaan alkoi tulla juoppomallin Cherryä teipistä askarreltuine valoluomineen ja kanaverkolla tehtyine tuning-maskeineen, niin sepä oli sitten siinä.

  Tuossapa tuo parivaljakko on, sedanin kiiltävä musta on niin ikään kotioloissa jonkun maalaama (alunperin hopea auto), katsotaan jos hyvä draivi tän auton kanssa jatkuu niin pitkälle että hion korin joku talvi pellille, ruostevauriot korjataan ja uusi oikea maali pintaan vinyylikaton kera: kliks
   
  mikkis83, Inlinee, Charger´69 ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!