Nettiautosta bongattua

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Rüsselsheim, 28.4.2006.

 1. PPRCuda

  PPRCuda Double Gearhead

  Et ainakaan mua, koska en ole korkeakoulutettu. En myöskään tunne ketään, joka olisi opiskellut AMK -insinööriksi kahdessa vuodessa eli selvinnyt yhden suven kesätöillä.
   
 2. sdfsd

  sdfsd Double Gearhead

  tais mennä ohi mitä koitin sanoa, avainsana elinkaarivarallisuus
   
 3. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Kerrohan nyt meille mitä tarkalleen ottaen tarkoitat tuolla elinkaarivarallisuudella ( sinun näkemys)?
   
 4. PPRCuda

  PPRCuda Double Gearhead

  Ei mennyt. Sulla lienee pahasti jotain hampaankolossa edeltäville sukupolvilles?
   
 5. isalmela

  isalmela Gearhead

  Pitäiskö nämä koulutus--ja elintasojutut jutella jossain muussa ketjussa?
   
  FuryIII '71, mikkis83, jariha ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 6. sdfsd

  sdfsd Double Gearhead

  miksi oletat etten ole päntänny pääsykokeeseen, onko kaikki jonkun asian kritisoijat aina katkeria jostain? Onko esim. nimim. Catiska katkera/kateellinen "loisijoille"? veikkaan että ei....

  Joo parempi palata aiheeseen, vastaan vielä noihin.
   
 7. Karpov

  Karpov Double Gearhead

  Voihan ne tuet lakkauttaa ja käydä kunnolla töissä opiskelun ohessa. Jää vaan opiskelulle sitten aikaa kovin vähän ja aikaa muutenkin.


  Opiskelun tuki vois olla työttömyystuen tasolla kunhan opiskelu etenee toivotusti (joo kelan kautta opiskelevat saa kys tuen). On karua, että tekemättä mitään saa melkein puolet enemmän kuin opiskellessa. Tienatakkaan ei tuen kanssa hirveästi saa + vie aikaa opiskelulta. Kaikki alat kun ei ole munien puhaltelua.  https://m.nettiauto.com/chevrolet/astro/10095236 aiheeseen liittyen, aika erilainen astro :D
   
 8. sdfsd

  sdfsd Double Gearhead

  Varallisuus jonka ihminen elämänsä aikana saavuttaa noin typistettynä.
   
 9. Karpov

  Karpov Double Gearhead

  Mulla on haaveissa tuo kahden vuoden setti. Muuntokoulutuksella onnistuu. Sori offtopic.
   
 10. sdfsd

  sdfsd Double Gearhead

  Ei ole hirveemmin, miksi sinäkin oletat että mulla olisi hampaankolossa jotain tai olisin katkera, montako kertaa täytyy sanoa etten ole.
   
 11. isalmela

  isalmela Gearhead

  Tuo Astro on kyllä ihan sopuisan hintainen! Puolituttu kaveri on tuon rakentanut, on semmoinen tarkan työn tekijä luonteeltaan.
   
 12. sdfsd

  sdfsd Double Gearhead

  Tai muuntaa opiskelun joltain osin lainaperusteiseksi
   
 13. lucky74

  lucky74 2nd gear

  Mä en mistään mitäänmitään tiiä mutta hyvä oon aina ollu arvaamaan. Aikanaan kun ois ollu vain taivas rajana noissa opiskeluissa niin eipä kiinnostanut kuin v8 lukeminen ja sitten pimppirallin pyöritys paskalla c kadetilla. Ajoneuvoasentajan papereilla sitten lähdettiin työelämän pyörteisiin ja sille tielle on jääty. Ei päivääkään edes alan töitä tehneenä. Kaikkea muuta duunari kuraa kyllä. Juu, välillä harmittaa kun on ollut niin laiska tyhmä ja saamaton ettei ole jaksanut opiskella. Ei tarvis ajella millään tonnin pommilla eikä harrastella kutos caminolla. Joka muuten on ihan sieltä netti autosta bongattavissa niinkuin tämän ketjun aloitus otsikossa lukee? Pitäsköhän laittaa linkki niin voitas vaikka hirvitellä hintaa joka on kauhia kun köyhän on pakko edes yrittää ja unohtaa tämmönen arto nyberg aihe? Ai niin, avopuolison sisko opiskelee lekuriks. Ihan työn ohella, siinä samalla kun pyöittää perhettä ja yrittää selvitä arjen kuluista. Hoitoalan pohjakoulutuksella ei voi sanoa että tulot ois mitkään huikeat. Mutta mahdollisuus on kuitenkin tähdätä siihen unelma ammattiinsa vielä vähän vanhempanakin. Että se tästä aiheesta. Ps 2 . Ostakaa joku tuo chevyn rutjake pois niin pääsen sijoittaan vaikka koirani koulutukseen tai ostamaan jotain vielä järjettömämpää tilalle?
   
 14. exchevelle

  exchevelle Gearhead

  Tarve päästä aina sanomaan se viimeinen sana...olla omasta mielestä aina oikeassa / tietää kaiken :wc:
   
  Catiska ja Fc tykkäävät tästä.
 15. BigOJS

  BigOJS 3rd gear

  Onko sinulla pienintäkään hajua siitä, kuinka tasa-arvoiseksi Suomen koulutusjärjestelmä ihmiset tekee sosiaaliluokasta huolimatta? Tämä mahdollisuus opiskella, jos mikä, itseasiassa tekee kaikista Suomessa syntyneistä "hyväosaisia". Se että joku käyttää tai jättää tämän mahdollisuuden käyttämättä on henkilökohtainen valinta, johon kaikilla on oikeus kukkaron paksuudesta huolimatta.

  Mielestäni on luonnollista, että koulutuksen myötä myös tarjoutuu parempipalkkaisia mahdollisuuksia (hieman yleistäen). Näissä tapauksissa nuoret ovat joutuneet käymään lukion, jonka jälkeen 5-6 vuoden korkeakouluopinnot. Tämä yleensä tarkoittaa sitä, että ammattikoulusta valmistuneet ehtivät olla työelämässä ansaitsemassa 7-8 vuotta pitempään. Se, että tienaako "elinkaaren" aikana kuka enemmän tai vähemmän on mielestäni täysin epärelevanttia ja aika harvoin nuori asiaa tuolta kannalta opiskeluvalintoja tehtäessä miettii. Useimmat opiskelevat ammatin kykyjen mukaan, osa ajautuu opiskelemaan sattuman kautta (kuten minä).

  Kirjoituksestasi jäi minulle epäselväksi, mikä sinua oikein kaihertaa? Ymmärtämisen helpottamiseksi annan muutaman vaihtoehdon, jotka kirjoituksesi perusteella ovat mahdollisia:
  1. Se että kaikilla on mahdollisuus opiskella sosiaaliluokasta riippumatta
  2. Se että valtio kustantaa opiskelut
  3. Se että joku sattuu olemaan hyvästä perheestä ja saa vielä sen päälle hyvän ammatinkin (tämä se vasta vituttaakin, eikös?)
  4. Se että sinulta itseltä jäi tuo mahdollisuus käyttämättä
  5. Joku muu

  Mielelläni kuulisin, jotta ymmärtäisin.
   
  Pertti K ja sdfsd tykkäävät tästä.
 16. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  Suksikaa nyt vittuun tästä ketjusta noi elämmänkoululaisuus verojen yms kanssa.
   
  Räbinä, Hoovee, ramman ja 8 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 17. rb

  rb Double Gearhead

  Yleistä puolen kellarissa on tilaa vängätä...
   
  ramman, Pertti K, Marklin ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 18. PPRCuda

  PPRCuda Double Gearhead

  FuryIII '71 ja esmi tykkäävät tästä.
 19. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  isalmela tykkää tästä.
 20. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  Tuohon koulutus- ja koulujenkäyntiasiaan on kuuluisien koomikkoveljesten Karl-isällä mielestäni erittäin osuva kommentti " Kukin kykyjensä ja kullekin tarpeittensa mukaan ".
   
  Gary Grand tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!