Nitro nationals 4-7.7.2019

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja Miksu.1g, 26.6.2019.

 1. Jza

  Jza Double Gearhead

  Jep. -08 nitrot ja lauantai.
  Tuotteen lisäksi pitää kyllä olla se sijaintikin kunnossa.
   
  supo tykkää tästä.
 2. z 900

  z 900 Gearhead

  Niin Bimmerpartyissä oli kait 10000 kävijää ympäri suomea? Ei varmaan 20-30 vuotiaat bemariporukat kitise että vittu kun on niin kaukana,mutta onko nämä samat hemmot vielä bimmereissä kun ne on noin 45-55 v? Kyllä kiihdytyskisoissa yleisin ikä on + 45 v.
  Mikähän bimmerpartyissä on sitten se tuote mikä on hyvä? Ja sijainti?
   
  jknR ja Mikkis tykkäävät tästä.
 3. z 900

  z 900 Gearhead

  Tää nyt ei varsinaisesti liity nitroihin mutta kun täällä vaahdotaan mainostamisesta! no 80 luvulla oli vaan 1 media mistä selvis missä on kisa ja koska. Ihan sama se oli silloin missä se on kun vaan on kisat niin sinne oli päästävä! Ja nyt nuo jotka tuolla oli on varmaan jo se + 50V

  https://yle.fi/aihe/artikkeli/2008/09/26/drag-racea-1980-luvulla
   
  three hundred tykkää tästä.
 4. G20

  G20 Gearhead

  Ei kais tämä kattojärjestön älytön tarve säästää ihan kaikessa ole vaikuttanut aiheeeen? Olen huono rutkuttamaan kun en ole edes jäsen saati maksanut Nitro Nationals lipuista aikoihin yhtään mitään kun vieraillut vippinä Alastarolla vuosia. Siellä vaan ei voinut olla huomaamatta ja kuulematta yhteistyökumppaneilta huonoa palautetta säästöjen takia kun vip pakettien hinta noussut vuosi vuodelta ja ikävä kyllä vastine rahalle putosi kuin lehmän häntä samaan aikaan. Pohjanoteeraus oli vuosi 2018 ja jolloin mukana oli ensikertalaisia Natikoissa ja "Final Countdown" Alastarolla. Rata oli kunnossa ja kaikki toimi muuten hienosti mutta vip osasto lähinnä vitsi.

  Yhteistyökuviot menneet vuosi vuodelta vaikeammaksi kun aikaisemmin kysytty "Montako lippua tarvitte", nykyään kuulemma ynnäilty laskutikun kanssa miten päädytään tasarahaan yrityksen kanssa joka palveluitaan kilpailuihin toimittanut.

  Lähinnä sillä että katsojat on valmiita kulkemaan pidemmänkin matkan kunhan kokee saavansa rahoilleen edes jonkinlaista vastinetta. Viime aikaiset järjestelyt ei ole sitä vastinetta antaneet ja taisi näkyä Kauhavalla jo yleisön määrässä?

  Tästäkin varmaan moni vetää palkoa nenään, vetäköön. Kunhan kisaturistin tuntemuksia kertoilin.
   
  kede -57, Jza, josu ja 1 muu tykkäävät tästä.
 5. exchevelle

  exchevelle Gearhead

  Veikkaan että ovat euro&japsi rakentely jutuissa mukana. Tai jossain drifting tms saman tyyppisen lajin piirissä. Eivät he ainakaan drag racen pariin siirry.
   
  Turnn tykkää tästä.
 6. MIAMIDRAGRACING

  MIAMIDRAGRACING 2nd gear

  Tosiasiaa, kaikki yhteistyökumppanit ovat etelästä, toki valtakunnallisia toimioita.Ihmettelen isoa uhoa pohjanmaan potenttiaalista että kyllä porukkaa tulee, ei tullut. Myös ekassa yökisassa paikallinen autoalan toimia lupasi paljon mutta luu jäi käteen yhteistyöstä!Yhteistyökumppaneita Pydeettiin em kisaan kauhavalle. Ei kiitos. Tarjottiin junaa, pikkubussia ym mutta ei kiitos. Alastarolla kyllä kävivät, Itse ilmoittauduin RS luokkaan, lisennsi +jälki ilmoittautuminen( omaa tyhmyyttä) + sähkö 700e. Ja ei yhtään lippua istumakatsomoon? No jatkossa kenttäkisat ja jos isoa kovaa niin tierp.
   
 7. Shining Whit

  Shining Whit Gearhead

  Joo nitrokisat on ollut oma shownsa mis noi sideshow bobit on vaan tiellä. Ja siitä huolimatta maksavat osallistumisesta enemmän kuin normikisaan. Mut normi SM kisassa on eri tilanne. Tai jos ei oo, ni sit niit ei todellakaan kannata järjestää noilla kuluilla ja tuloilla. Kulut ja tuotot on nähtävissä fyyran keskustelupalstalla, ja ne on kyl aika karuu etenkin viime EM:n kohdalla.
   
 8. Uskokaa vain huviksenne, ne kulta-ajat on ohi kun motoparkin metsät ja pellot oli täys majoittujia, Alastaron hiekkarinteet ihan täynnä katsojia. On vain niin paljon enemmän tarjontaa kuin paavo nurmen tai gösta kalenin aikaan että ihmisillä on ihan muita intressejä. Aika harvan amerikanautoharrastajan on nykyään "must" eli päästävä kisoihin satoi tai paistoi.

  Kai joku on voinut uhotakin että pohjanmaalla on pellot täys katsojia, mutta tainnut sekoittaa kaksi tapahtumaa, EM drag racing ja suviseurat.

  Kuulutin jo viimetalvena että miksi FHRA ei voi kertoa suoraan paljonko sitä rahaa on tullut mainosasioista. Mainosrahat (Radanvarsi, nettilähetys, websivu, varmaan ne sosiaaliset mediatkin pitää olla aika merkittäviä että kiinteää tuloa on hyvin pohjalla. Ja lisäksi niin perkeleesti firmoille TYKY päivä paketteja oli ne sitten miltä alalta vaan sairaanhoitajista konepajaan. Eiköhän se katsomoväkeen perustuva "odotusarvo" ole aika matala, varsinkin kun mennään aina vain kauemmas sieltä missä puolet suomalaisista asuu. Tosin eipä moni etelä-pohjalainen tiennyt koko kisaa, kun kaikki ei tilaa 400e/v Ilkka lehteä, jossa oli juttua kisasta.

  A

  ps. Oli aika suolasen hintaisia VIP liput mitä minullekin olisi pari tiimiä antanut. Muistaakseni siinä luki 195e. Se on aika paljon se. Paljonko nuo myyjät maksaa paikoistaan? Olisi ollut tarjolla ruokamyyntikärryä, mutta vastaus oli että on annettu yksinmyynti. Voi voi, siitäkin olisi saanut 500e kun olisi hikisen jäätelökioskin päästänyt sinne myymään. On markkinoilla ja muillakin tapahtumilla monta ruoan myyjää, jäätelönmyyjää, mutta nyt oli yksinmyyntivuosi meneillää. Ensvuosi on ei kukaan myyntivuosi

  Onneksi johtokunnassa on ihmiset joihin voi luottaa ja hommat jatkuu (jotenkin)
   
 9. Shining Whit

  Shining Whit Gearhead

  En tie, mut kuten Aulis sanoi niin tarjontaa on tänä päivänä monenmoista mistä valita. Yks dragracingin huonoimpia puolia on se, et siellä tuppaa tulemaan väksinkin hetkiä jolloin ei radalla tapahdu. Etenkin EM/nitrokisan yhteydessä pitäis olla muutakin sirkushuvia kun kuivurin tai lakasukoneen sulavan liikehdinnän seuraamista. Ja tietty kuulutukset myös asiantuntevia ja viihdyttäviä. Muuten ei valitettavasti pärjätä siinä kisassa, yleisöstä.
   
  Ade62, three hundred, Yarza ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 10. Araldite73

  Araldite73 2nd gear

  Täysin samaa mieltä.
   
  supo tykkää tästä.
 11. Jza

  Jza Double Gearhead

  Niin, nitrokisathan tässä ketjussa on otsikkona, niin otaksun että niistä puhutaan.
  Ja mitä tulee Auliksen kommentista alastaron rinteisiin, niin en mä muista ikinä tyhjää rinnettä nähneeni lauantaisin, ainakaan prokierrosten aikaan?
  Just pläräsin mopoilijan ottamia kuvia muutamalta vuodelta ja tukee kyllä tätä käsitystä. Jengiä on piisannut...
  Kauhavalta ei käryä, ei ole lukuja, eikä oikein kuviakaan näkynyt.
   
  Yarza tykkää tästä.
 12. pinola

  pinola 2nd gear

  Laitampa tähän EM-kisan lipunmyyntejä edellisiltä vuosilta tähänpäivään. Nämä luvut on suoraan edellisten vuosien jäsenille julkisista syyskokousmateriaaleista. Tätä vanhempia en löytänyt ainakaan 15min selauksella. Ihan mielenkiintoisia lukuja, voi myös spekuloida johtuuko 2018 nousu Alastaron viimeisestä kisasta? Olisiko se muussatapauksessa noudettanut samaa linjaa ja asettunut 2017 ja 2019 lukujen väliin vai ei?

  2014: 6638
  2015: 6528
  2016: 5558
  2017: 5100 ( pyöristys, tarkkaa en löydä)
  2018: 6882
  2019: 4670
   
  godfather ja jknR tykkäävät tästä.
 13. pile

  pile Gearhead

  Yllättävänkin tasaista näyttää olevan.
   
 14. Corvette87

  Corvette87 Gearhead

  Rata on yksinkertaisesti väärässä paikassa. Alastaroa parempaa sijaintia ei ollutkaan Turun, Tampereen ja Helsingin oletetussa keskipisteessä. No, sille ei enää voi mitään, mutta ilman EM statusta ( ja niitä laitteita) Kauhavalta jää pois ne vähäisetkin katsojat. Mutta voihan siellä ajella edelleen ja kaverit voi olla katsomassa, mutta ei siitä mitään liiketoimintaa tule.
   
  max, Mija ja Jza tykkäävät tästä.
 15. sbm396

  sbm396 Gearhead

  Alastarossakaan ajetut SM kisat ei muistaakseni kovin kummoisia katsoja määriä paikalle vetänyt. Joku joskus sanoi että useana vuonna taloudellisesti parhaat kisat on ajettu kalajoella
   
 16. max

  max Double Gearhead

  Yli kolkyt vuotta sitten,noin 87-88 Virtasalmella oli Rock/Drag tapahtuma.Porukkaa oli sakeanaan joka puska täynnä.Jenkkiraudat ja USA oli edelleen kovassa huudossa.
  Tämä homma on ukkoontunut ja nuoriso harrastaa ihan eri juttuja.Autot ovat niillä Bemareita,Toyotia sun muita nykyaikaisia nopeita vehkeitä.
  Maailma on muuttunut ja näen tämän homman muutamien dinosaurusten touhuna.
   
  Yarza, Pertti K, Turnn ja 1 muu tykkäävät tästä.
 17. MIAMIDRAGRACING

  MIAMIDRAGRACING 2nd gear

  Alastarossa ainoot SM kisat jotka veti porukkaa oli yökisat niinkuin kauhavallakin tuntuu vetävän. Tän vuoden yökisa oli aika laimee, pitäis olla enemmän sitä Showta. Ja en tiedä miksi pudotusajot ei ala lauantaina esim kello 18.00, silloin olisi radalla toimintaa. Toisaalta jos rasvaus tapahtuu illalla on koko finaalikisa vaarassa. Toinen vaihtoehtohan olisi että Sportsman luokkien 4 nopenta ajais match racen seka kaaviolla omilla indexeillä illalla.Onhan siinä pitkä kausi takana että voi olla ettei into/virta riitä enää iltakisaan päiväkisan jälkeen.
   
 18. MIAMIDRAGRACING

  MIAMIDRAGRACING 2nd gear

  Tätä ei ole vieläkään myöhäistä tehdä. Jos ympätään Drag racing ja Drifting samoihin kemuihin ja toisella lavalla vetää Francine, Melrose ja toisella Jvg Ja geeg niin porukka tulee. Muistan silloin 80 luvun lopussa ku Motoparkissa juhannuksena lauleltiin niin oli porukkaa jotka ei nähny lähtöäkään ja olivat innoissaan sekä semmosia jotka sano ettei ikinä tulis kisoja kattomaan vaan Bändejä mut ylläri kuitenkin että olivat katsoneet kisoja ja sanoivat että ei jää viimeiseks.
   
  Mija ja max tykkäävät tästä.
 19. kari6767

  kari6767 3rd gear

  Nysse,kyl mulla ainaki aika paljon järkevämpää tekemistä pimeessä ku ajaa autolla.
   
 20. MIAMIDRAGRACING

  MIAMIDRAGRACING 2nd gear

  Oliko niin että n 100e oli suihku tän vuoden em kisasta?
   

Kerro tästä muillekin!