Nitro nationals 4-7.7.2019

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja Miksu.1g, 26.6.2019.

 1. Araldite73

  Araldite73 2nd gear

  Ja tuskin tulivat kuluitta. Sekin raha olisi voitu maksaa ns omalle porukalle.
   
  MIAMIDRAGRACING tykkää tästä.
 2. MaxDura

  MaxDura Gearhead

  On tää kyllä jännä aihe.
  Ensin ihmetellään kuorossa kuinka Tierpissä on kaikki niin saatanan hyvin ja rata toimii ja putsaukset sujuu alta aikayksikön.
  Sitten kun käy ilmi että onkin Tierppiläiset olleet tekemässä natikoiden rataa niin aletaan ihmettelemään että miksi niitä käytetään ja miksei tehdä kotimaisin voimin :D
  Melko vaativaa tuntuu toi päätösten teko olevan jos mikään ei kelpaa :p
   
  chevy 2, jknR ja Mikkis tykkäävät tästä.
 3. Shining Whit

  Shining Whit Gearhead

  Joo. Oikeesti ihmetyttää usein et kuinka paha masokisti tarviikaan olla et pyrkii yhteisiä asioita hoitamaan.
   
  Pertti K ja godfather tykkäävät tästä.
 4. Araldite73

  Araldite73 2nd gear

  Eikö 2018 vai 2017 natikoissa ollut se britti säätämässä ja kaikki meni vituiksi. Sitten sunnuntaina vedettiin britti ohjeineen sivuun ja homma toimi loistavasti

  Mieluummin oman porukan tekemä rata ja omalle porukalle nekin säästyneet rahat kun että eri tyyppi eri vuosina hääräämässä ja keräämässä massit.
   
  supo tykkää tästä.
 5. supo

  supo Gearhead

  Se näkyy aina koskevan sieluun kun kaveria arvostellaan!Se on vaan ollut viime vuosina ehken tapana maksaa vieraalle mielummin kuin kunnon työn tekevälle omalle väelle!Suurta ihmetystä vaan aiheuttanut kyseinen toiminta kentällä!
   
  Araldite73 tykkää tästä.
 6. Nyt täällä keskustellaan radasta, ja en tiedä vain miksi kun EM Kisoja ei ajeta. Eikö se tuommonen normaali joka nyt on käy kaikille muille vessoille.

  Eikö kannattaisi enemmän keskittyä siihen budjettiin, ja sen täyttämiseen tulopuolelta?
  vai onko ko. puulaakissa ikinä tehty virallista budjettia ja pidetty siitä kiinni. Ai niin, siinä on se huono puoli että joutuisi vastuuseen (pj + pöydänjalat + tj) jos ois jotain kirjallisena allekirjoitettuna paperilla......

  Aivan turha jauhaa radasta ja siitä että onko 1000, 2000 vai 6000 istumakatsomopaikkaa, kun ei ole EM kisaa. Normikisojen ihmiset voi olla penkalla ja ottaa retkituolit mukaan niin säästetään se istuinten vuokran hinta..... Ja vaikka olisi EM kisa niin turhaa koko istuin keskustelu, jos siellä ei ole sen enempää mitä oli tänä vuonna ja minä lupaan teille että ei ole eikä tule. Perjantaiksi voi saada lisää, jos tj ei ole pelle vaan myy firmoille TYKY päiväpaketteja.... Muut on töissä ja ne harrastajat jotka tulee PE on se vakioporukka.

  EM on gone, mennyt, kadonnut eli miksi tarvii EM tasoista rataa enää? Kakkendaalit on housuissa, turha yrittää punnata enää paskaa.

  ah

  Niin ja jos tuntuu siltä että se TIERP rata on paska niin oisko nyt kuitenkin niin että radan pohja on vain niin paljon parempi ja sitä POHJUSTUSTYÖTÄ on tehty oikeasti ammattimaisesti viikkoja..... Jos täällä oletetaan että kaverit tulee talkoilla tekemään ja rata tehdään 4-5päivässä niin hieno homma. Tuskin se nyt tänä vuonna siitä oli kiinni kuka siellä on tekemässä, kun pohja paska ja tekoaika lyhyt. Radantekijöille pitää maksaa täysi palkka 15e tunti + päivärahat ja äijät tekee sitä 4vkoa ennen EM kisaa. Jos siihen ei löydy rahaa, sitten ei pidä odottaa tähtiä taivaalta.
   
 7. MaxDura

  MaxDura Gearhead

  Ei se aina koske.
  En sitten tiedä miten rakentavaa sekään keskustelu on, että oli kyse mistä asiasta hyvänsä, aina on johdossa vika :D
  Siinä vaiheessa kannattaa kyllä alkaa kampeamaan sitä paskaa johtoa pois ja äänestää parempi tilalle.
   
 8. Shining Whit

  Shining Whit Gearhead

  ...ja erityisesti tarjota niitä prempia avuja käytettäväksi. Tohon nillittämiseen, syyttelyyn ja valittamiseen kykenee aivan kuka tahansa. Minäkin.
   
  chevy 2 tykkää tästä.
 9. supo

  supo Gearhead

  Kyllä se nyt nyt vaihtui ihan omiin juttuihin eli ei mitään äänestyksiä tarvittu.Ja kyllä se tuo Aulis on oikeassa jos muualla ajetaan ensi vuonna EM-sarjaa niin meillä sitä ei ajeta mitään isoa kisaa sillä se on mennyt pois!
   
 10. Shining Whit

  Shining Whit Gearhead

  Kaks vuotta sitten vielä Drag Racing loppui Alastaron ongelmiin. Nyt sama laulu taas. Kyl se vissiin niin sit on.
   
 11. Belve67

  Belve67 2nd gear

  Itse asiassa olin tuon EM kisan aikana koko viikonlopun ihan lähistöllä Ylihärmässä linnuntietä kentälle varmaan kahtakymmentä kilometriä, hyvin se kuulu sinnekkin asti oikealla tuulella et ajothan siellä.
  No silti en tullut ajoihin, se on se pääsymaksun hinta mikä kismittää yhdeltä ihmiseltä 50€ lauantai, mut jos se olisiki puolisoineen vaikka 70€ asia olis aivan eri juttu. Harva sitä ihan yksin viihtyy kentällä koko päivää aamusta iltaan vaikka jonkun tutunkin päiväs aikaan kohtaisi.
  Enkä mä mitään lisä ohjelmaa tapahtumaan kaipaile kunhan homma toimii kentällä sujuvasti niin kaikki ok, säällehän ei voi tietenkään mitään jos on huono keli niin sitte on se kuuluu tämän lajin varjopuoliin.
  Niin ja olis kiva saada lippuluukulta edes jonkinlainen paperinen ohjeistus tapahtumasta esim. missä yleisö saa vapaasti liikkua ja missä mitäkin on milloin tarkoitus ajattaa mitäkin ja lisänä pieni pika selostus koskaan drag racea seuranneelle mikä tän kisaamisen juju on, muista nyt mikä Kauhavalla järjestetty kisa oli mut luukulla ranneke ranteeseen rahat pois ja tervemenoo tais ne kai kiitos sanoa.
   
  Muokattu: 2.10.2019
 12. Belve67

  Belve67 2nd gear

  Suomalainen kun on Suomalainen sehän ei voi kysyä keltään mitään radalla varsinkaan järjestyshenkilökunnalta ihminen järjestysliivit päällä on vaan monelle suuri kynnys, kunnollinen yleisölle suunnattu info josta tavan tallaaja saa kaiken tiedon tapahtumasta sekä sen ympärillä saatavista palveluista on tarpeen.
  Ja sitten se mainonta, ei uskoisi näin suurta tapahtumaa järjestettävän niin heikolla mainostusbudjetilla. Kun ajelin Kauhavalle EM kisojen aikaan kantatietä pitkin niin olihan siinä Pohjanmaanväylällä oiken flaku et EM kisat muutama kilsa ennen kenttää jumanlauta oikeen laitettu kyltti mistä kannattais kääntyä aivan ku olis liftarin nähäny.
   
 13. homer

  homer Gearhead

  Missäs noita EM-tason ratoja Euroopassa on? Santa Pod, Tierp, Hockenheim? Onkohan muita jos Kauhavaa ei ryhmään lasketa? Norjassa (Gardemoen) ja Mantotorpissa on vissiin joskus ajettu mutta onko muualla?
   
 14. nalle71

  nalle71 3rd gear

  Ei sitä Suomessa tarvita mitään luonnonsuojelijoita ja ituhippejä tappamaan hieno laji vaan siihen piisaa ihan omatkin.
   
 15. exchevelle

  exchevelle Gearhead

  OD.laisten vika kun alettiin nillittämään täällä niin siihen se kaatui. Jos oltais vaan kehuttu kuinka hyvä ja onnistunut kisa oli 2019 niin 2020 ajettaisiin EM Kauhavalla. Mutta ei..kun täällä avauduttiin ja mikään ei kelvannut. ODn vika koko EM menetys.
   
  jariha tykkää tästä.
 16. RamiEspoosta

  RamiEspoosta 2nd gear

  Kiitos Mikkis korjauksesta... Muistin (näköjään väärin), että Tierpin konkurssissa meni traktori ja se "counter rotating" kumituslaite...

  Kysymys: Miksiköhän sitä kumituslaitetta ei sitten käytetty (ainakin minun omien näköhavaintojeni mukaan) esim. Nitro Nationals kisojen aikana?
   
 17. RamiEspoosta

  RamiEspoosta 2nd gear

  Täysin samaa mieltä.
   
 18. pinola

  pinola 2nd gear

  En tiedä varmaksi mutta luulen että halusivat vain varmistua siitä että on kokemusta ja ammattitaitoa paikalla. ( minullakaan sitä ei EM-radoista juuri ole, ainakaan hyvistä sellaisista ).

  Joo, kyllä meillä on välillä menny ihan hyvinkin mutta kun homma pyörii pääasiassa talkoilla niin aina ei voi olla varma että kuka pääsee tulemaan hommiin ja milloin. Itse ilmoitin jo hyvissäajoin että joudun pitämään ainakin tämän vuoden taukoa ja yritän hoitaa työ ja kotiasioitakin välillä. Ei se sitten ihan onnistunut kun niille vähille tekijöille tuli loppukaudesta esteitä, yks loukkas kätensä ja toiselle tuli perheenlisäystä jne.

  Muutenkin nykyisillä tapahtumamäärillä toimitsijoiden lomapäivät hupenee aika nopsaan. Ennen riitti kun tuli kisoihin päivää kahta ennen paikalle, nykyään sitä kaikenlaista hommaa on vaikka joka viikonlopulle jos vaan joutaa.

  Onhan se mukavaa hommaa mutta siihen pitäis panostaa aikaa paljon enemmän jos oikein hyväksi meinais tulla, sama minulla ja muillakin, talvella pitäis mennä oppiin jenkkeihin, päivittää kalustoa jne jne.

  Ja ennenkuin mitään sellaista palkattua rataporukkaa tänne voi edes haaveilla niin jotenkin tämä laji täytyis saada sille tasolle että se maksaisi itse itsensä järjestäjille ilman kohtuuttomia maksuja kilpailijoille. Tiedän mitä noi ratakamat pelkästään maksaa ja se ei voi pitkään kannattaa tehdä 100-150 kilpailijalle tällä konseptilla kisoja varsinkaan kun katsomot on tyhjät.

  Toivotaan että johtikseen hakee innokkaita tekijätyyppejä joilla on fressejä ideoita sekä halua ja viitsimistä myös toteuttaa niitä, jospa se siitä uuden kalifin myötä lähtis pikkuhiljaa nousuun, tässäkin ketjussa on monta hyvää ideaa jo tullut
   
  chevy 2, kede -57, JuhaKuu ja 7 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 19. GS

  GS Gearhead

  Eli kerran kesässä koko lauantain EM-kilpailukaan ei tarjoa 50€:llä vastinetta?
  Onko tässä oletusarvona liikaa taukoa ja radan hierontaa?
   
 20. exchevelle

  exchevelle Gearhead

  Mun mielestä Belve67 mielipide on selkeä katsojan näkemys ja kokemus asiasta. Kannattaa lukea ajatuksella. Kertoo miksei laita 100€ per 2hlö ko tapahtumaan yhden päivän osalta. Useampi pieni tekijä. Sekä ei vähäisimpänä liian pitkät tauot.
   

Kerro tästä muillekin!