No Prep / Street Outlaw Drag Racing

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Street & Race', aloittaja GS, 3.11.2017.

 1. 440Mag

  440Mag Gearhead

  Oon mäki vedelly niit vitosen lähtöjä Alastarossa 10 vuotta sitte. Ja tais olla jopa niin et eka kokeilu oli ilmainen jonku v8 lehden kupongin turvin. Mut toisaalta, noista ajoista on kallistunut äkkiseltään mietittynä kaikki harrastukseen liittyvä, ja muukin.

  Niinku nähty niin ei tuokaan homma yhtään helpottunut oo järjestäjän näkökulmasta, joka taas sitten lisää kuluja suorassa suhteessa. Ja pitäähän sen kuitenkin olla kannattavaa.

  Hieno homma että motoparkis ja kauhavalla pääsee edelleen ajaan myös varttia. Täytyypi käydä myös itse kokeilemassa kun on uus tekniikka tulossa ja sitämyötä myös odotuksia. Ja varmasti Malmille ja Vesivehmaallekin tulee lähdettyä ettei Junnu joudu iha yksin siä oleen.
   
  Herje ja three hundred tykkäävät tästä.
 2. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Hyvinkäällä on ollut huokeata. Siellä taitaa olla niitä vitosen lähtöjä eikä maksa maltaita, vaikka ilmoittautuu oikein kilpasarjaan. Mut niin kun tässä topikissa on jo mainittu, niin talvellahan tämä harrastus maksaa eniten.
   
 3. nikkez_

  nikkez_ 2nd gear

  Vai että 100e on liikaa, että pääsee ajaa...
  Siinä tapauksessa ei sit varmaan halua oo kauheesti sille aikalapulle. Ja mitä tohon 1/8 hommaa tulee ni aina voi ostaa dragyn(tosin sekin maksaa sen 100e) ja kokeilla motarilla mitä kulkee. Tosin epäilen, että kukaan (varsinkin vermillion) näistä jotka kitisee aiheesta ei oo ajamassa ikinä millään.
   
  Inlinee ja 440Mag tykkäävät tästä.
 4. nixxon

  nixxon 3rd gear

  Eiköhän e-liminoida näitä hölmöyksiä ennen kun on
  kaikki akku hapot maaperässä ja toinen talvivara.
  Tai koko Kauhava palaa kun litiumakut syttyy ja
  Aiheuttaa ilmastohaittoja . Taitaa sun e-autokin savuttaa aika
  Reipasti jos Voima tehdään hiili tai turvevoimalla.
  Tai jos tulee oikein kovia e-autoja niin kun oikein otetaan
  voimaa niin käy tsernobiilit.siihen loppuu kausi jos toinenkin
  katso vaikka kuinka kauan olkiluoto on tehty
  Lyjyttömät Terv
  Nixxon
   
  jknR ja Rollercam tykkäävät tästä.
 5. jknR

  jknR Gearhead

  Oliks täällä nurmikon alla joku rata....

   
 6. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  1/8 maili testattu. 9.7s ja 107kmh. Jäinen ramppi tosin aiheutti vähän ylimääräistä hauskuutta :D:D
   
  Slant Sickness tykkää tästä.
 7. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  Jotkut heittelee pyyhkeitä jo kehään ja veikkaan että muita seuraa perästä.
  https://www.facebook.com/Streetmanracing/posts/1529317027447256
  Streetman
  12 t ·

  Aina sillointällöin muutosten tuulet puhaltavat eivätkä välttämättä suotuisasti tavallisten ihmisten kannalta. Meiltä viedään yleisesti vaikeina aikoina mahdollisuudet harrastaa rakastamiamme lajeja niille tarkoitetulla tavalla, erittäin todennäköisesti tietynlaisen ideologian ja isompien instassien painostamana. Ihmisten itsemääräämisoikeuden rajoittamisen yhdessä asiassa toivotaan johtavan käyttäytymismallin pysyvään muutokseen ja sen hyväksymiseen ilman eriäviä mielipiteitä.
  Suurin osa on varmaankin selvillä kesällä ilmaantuneista Tukes:in ohjeistuksista nimenomaan kadunmiesten kiihdytyspäivien ja nopeusmittaustapahtumien suhteen: https://tukes.fi/kiihdytys-ja-nopeusajotapahtumien… .
  Nämä aiheuttivat dragracingin kattojärjestön tekemään päätöksen kadunmiesten päivillä ajettavan matkan puolittamisesta 1/4mailista 1/8 mailiin, mikä tekee meille noprepin ajamisesta täydellisen torson entiseen verrattuna. Ja tämä koskee myös muita tapahtumajärjestäjiä jotka ovat lentokentillä näitä pyörittäneet.
  Paljon puhetta on herättänyt jarrumatkataulukko mikä tehokkaasti rajaa korpikentät pois täydenmatkan käytöstä, mutta tehokkaampana toimena on kaiken vastuun työntäminen järjestäjän harteille mikäli suosituksia ei noudateta tehden vastuuvapauslapuista vessapaperia.
  Mielenkiintoista on myös että lajiliittojen alaisiin kisoihin nämä ohjeistukset eivät vaikuttaisi. Tähän vaikuttavat varmastikkin tiukemmat säännöt ja lisenssin suorittaminen.
  Tämä kaikki yhdessä epävakaan koronatilanteen kanssa aiheuttaa sen että Streetman-pistecuppimme jää toistaiseksi tauolle tarkkailemaan josko asiat palautuisivat ennalleen. Streetman on ollut 1/4mailin sarja eikä suostu mihinkään parkkipaikkaneppailuun puolella matkalla.
  Näillä näkymin 1/4 mailin nopreppiä ajetaan ilmeisen varmasti vain motoparkissa heinäkuun lopussa radalle.comin päivällä. Koska siellä tukesin mukaan fasiliteetti riittää.
  Streetman jää kuitenkin pitämään huolta under9-listasta mikäli joku pystyy parantamaan noprep suoritustaan tahi joku muu ajaa ennätyksensä kasin puolelle. Nämä päivitetään tänne sivuille mikäli ne ovat vain julkisesti löydettävissä. Eli siis lista avataan.
  Mukaan päätettiin ottaa tänävuonna sarjan ulkopuolella ajaneet, mutta hyväksyttävissä suorituspaikoissa itsensä kasille tiputtaneet: Pekka Puustisen Yamaha xjr:llä motoparkissa ajama 8.981, ja Arto Hovin Busallaan Kiikalassa ajama 8.934. Myös Jussi Elomäki paransi omaa aikaansa motoparkissa joka on nyt 8.685. Pekalle ja Artolle ensikertalaisina lähetämme asiaan kuuluvat lätkät.
  Tulemme myös muistamaan uusia alle kympin ajavia kuljettajia perinteisellä tunnustuksella. Lähettäkää meille viestillä kuva noprep 1/4 mailin aikalapusta ja yhteystiedot niin postitamme sen teille.
  Vastaisuudessa legendaariset noprep kasit käyvät ainavain harvemmiksi mutta pyrimme pitämään huolta siitä että ne löydetään ja kirjataan ylös. Ruotsin puolella tähän on myös mahdollisuuksia Landracing.se tapahtumissa tulevana kesänä.
  Streetman yritti parhaansa saadakseen nostetta katumoottoripyörä-kiihdyttelyyn onnistuen siinä kai ihan kohtuullisesti.
  No tämä toimii ehkä myös muistutuksena siitä että olisi syytä miettiä ketä äänestää ja että yleensäkkin äänestää. Ehkä muutos toimii myös toiseenkin suuntaan jos tahtotila riittää.
  Kiitokset kuitenkin kaikille osallitujille, yleisölle ja tukijoille. Te teitte tästä mahtavaa viimeisen viiden vuoden ajaksi. Oli suuri kunnia toimia racemasterina[​IMG]
  Ehkä nyt olisi aikaa tarttua erään henkilön ehdotukseen ja järjestää viimeisen kymmenen vuoden race-muistiinpanot[​IMG]...
  T: Parta, lomautettu racemaster.
  Ps. Saa jakaa.
  Kiitokset näistä vuosista:
  Kendall Suomi
  Mainospepe Oy
  Dragrace.fi
  Virkblad OY
  Homex Oy
   
  Vermilion tykkää tästä.
 8. Kuutti-Eki

  Kuutti-Eki 1st gear

  Heitelköön pyyhkeitä kehään, onpahan tilaa ajaa ens kesänä sit vielä kivemmin. On täs itekin tottunut käytännössä vain varttia ajamaan, mut kasimaili on ihan jees kaikinpuolin.
   
  three hundred tykkää tästä.
 9. vai on 50e liikaa hintaa. Silloin pitää jäädä kotiin ja tehdä omat kisat.
  Kaikki on suhteellista kuten Jykä juuri kirjoitti. Suomessa on kaikki liian kaukana (mm Kauhava) , joidenkin mielestä, kallistakin on. Tosiasia on se että suhteessa kyllä kaikki on paremmin kuin ennen ja hinnatkin tahtoo vain kaikissa asioissa nousta, mutta niin on nousseet palkat ja muutkin asiat.

  a
   
 10. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  50€ koko päivästä ei ole paljon. Tosin aikoinaan yllättävän paljon oli näitä jotka ajoi lähdön, max kaksi, lähtö per 10€ hintaan.
  Kyllä, kaikki on kaukana. :D
  Tota palkan nousua en kyllä ole huomannut, viimesen 15 vuotta tienannu aika lailla saman. Ja samalla tavalla ollu perse auki seuraavana päivänä :p:D
   
  Seevu tykkää tästä.
 11. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  Yksi syy lisää miksi en tykkää 1/8 mailista, jos kisaa 1/8 se kisa on ohi jo ekalla 40 metrin matkalla.
  Sen verran Murdan streemiä katsonu, että oppinut aika paljon noista. Kisakuskit sit erikseen, mutta en usko että heillä on paljon erilaisempaa.
  https://www.twitch.tv/murda
   
  Vermilion tykkää tästä.
 12. Vermilion

  Vermilion 3rd gear

  Onkohan vielä niitä pikaviestiryhmiä missä väki ilmoitteli katukisoista joskus 2007 tms...... saattaa nousta taas yllättävään suosioon. Onhan niissä oma viehätyksensä....
   
 13. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Double Gearhead

  jos sä häviät kasimaililla, sä häviät vartilla vaan enemmän.
   
  pötkö tykkää tästä.
 14. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Jos hällä on kauheasti paukkuja reservissä ja himmailee puolimatkaan asti kuin juoksukilpailussa…
   
  Volvo_5.7 tykkää tästä.
 15. Herje

  Herje Gearhead

  Taitaa vaan laittomat katukisat olla myös tuota 1/8 mailia.
  Ainakin mitä Ruotsissa ajavat.
   
 16. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  No idioottejahan sit noi suomen kisakuskit on, kun ajaa varttimailia, jos peli on jo selvä 200metrin kohdalla.
  Eikö sit samalla kannattaisi matka lyhentää vaikka 100 metriin tai 50metriin, kerta jos olet jo tossa johdossa, niin voitat varmasti....
   
  Akit tykkää tästä.
 17. Shining Whit

  Shining Whit Gearhead

  Voi olla. Ja täytyy sanoo ku näit lukee et paljon on sellasia potentiaalisia kisakuskeja jotka ei millään saa itteään raahatuksi radalle. Harmi, koska silloin lajilla vois olla enempi tulevaisuutta.
   
  kuula, Herje, three hundred ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 18. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Double Gearhead

  No omasta mielestä se 1/8 mailin kisa oli ohi jo 40m kohdalla... mun mielestä se on ohi vasta siinä 201m kohdilla.

  Harvoin siellä 1/4 mailin kisoissa 1/8 mailin jälkeen ohi tullaan, paitsi jos toinen on sikana nopeampi mutta mokannut lähdön. Silloin isoilla tehoilla ehkä saadaan kiinni vähäsen. Mutta lähdössähän se hyvä aika tehdään.

  Ootko muuten ajanu 1/4 mailin kisoja minkä verran/millä kalustolla ja mitä kulki?
   
 19. Kovimmat kuskit löytyi ennen vanhaan pystybaarin tiskiltä tai esson baarista asioiden juoruamisryhmistä. Nykyään nimimerkillä varustettuna keskusteluryhmistä tai sosiääliömediasta.

  valovuosi sitten tuli aina kännissä tai esson vahvasta kahvista humaltuneena porukka kertomaan kuin heidän vehkeet on nopeita, nopeampia kuin minun katukisa-autot..... sanoin aina että "onko sulla aikakorttia lompakossa?" äijät järkiään hölmistyneenä ihmetteli että mitä tarkoitan.....johon sanoin että mulla on aina paras aikakortti lompakossa ja pannaan ne tuohon vierekkäin tiskille/pöydälle niin asiahan on selvä ja näemme heti kellä on vehkeet ja kenen vehkeet liikkuu. Tais olla suurin osa niitä "määsittekö" -miehiä tai "määoonaatellurakentaa" -miehiä.

  On se 1/4maili vaan hieno ajaa ja varsinkin jos loppunopeudet menee sinne 200kmh paremmalle puolelle. Ens kesänä meinaan käydä liputtamassa tuon uusimman Roadsterini radalla. 331cid hemi + manuaali meni matalan 13sek, 409cid coupe meni korkea 12sek ja jos lättis ahtimella ja muilla jeesuksenaikaisilla varusteilla (3lovinen manuaali, orkkisperä..) menee 13sek niin on hyvä ja on vertailukohtaa. Jos joku katuauton omistaja tulee sanomaan mulle että hänen Ebody, camaro tai muu vekotin menee 7,7sek 200m niin se ei kyllä kiinnosta eikä aiheuta mitään sanomista hänelle takaisin, mutta jos hän lisää että matala 13 sek varttimailille niin siihen voi jo sanoa että on hyvä aika ja huomaa että on hyvässä lyönnissä.

  Novaa kävin kokeilemassa puolimatkaa ja täysmatkaa. On niin paljon tekemistä että se 200m tahtoo mennä vaihteiden vaihtoon, kaasujen päällelaittamiseen ja kai sitä pitää yrittää ajaakin kun mm eka vaihto tapahtuu nokka kohti taivasta... Täysmatkalla kerkes myösvähän seurata lambdoja, rundeja,... Toivotaan että uusi omistaja jatkaa siitä mihin sain auton säädettyä ja tehtyä.
   
  faffeli, Vallu 426, Roger that ja 1 muu tykkäävät tästä.
 20. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Double Gearhead

  Just noin, kasimaililla tulee kiire, vartilla ehtii vaikka säätää radioo. Kyllä niihin kasimailin aikakortteihin tottuu, kuka nopeemmin kuka hitaammin. Ja kun käytte ajaa sitä, kyllä siitä saa niitä kisafiiliksia kun ajaa kaveria vastaan. Ja kun ottaa hyvät reaktiot eikä sudittele liikoja, niin voi vaikka ehtiä ennemmin maaliin kuin se kaveri. Se vasta on jännää se!
   
  fmila, Seevu, Kuutti-Eki ja 1 muu tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!