Nokka-akselin ja viritysasteen valinta

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Miguelos Poropeukalos, 9.12.2021.

 1. Sultzi

  Sultzi Gearhead

  Käy melko siististi ihan vaikka 900rpm, mutta olen pitänyt 1100rpm luokkaa nostajien takia. Tämä tosiaan läppä per kanava ja sähköinen kaasu. Ennakolla hoidan kuuman koneen tyhjäkäynnin säädön, tämä antaa hieman pelivaraa kun lähtee kytkintä nostamaan niin ennakon nosto jaksaa pitää kierroksia hieman ylhäällä. Kone itsessään kyllä toimii hyvin pienemmilläkin kierroksilla, ainoaa harmia aiheuttaa tuo sähkökaasu ja vivusto jota täytyy vielä parannella.

  Kyllä, tämä tullut custom nokka erosi hyvin rajusti siitä Lunatin versiosta jota ehdottivat. Olisihan se mukava testailla eri nokkia että mitä sanoo, mutta aika työmaa tässä koneessa.
   
 2. Shining Whit

  Shining Whit Gearhead

  Ihmeitä nekään ei saa aikaseks. Ja paine mitä siil saavutetaan riittää yleensä vain hydynokalle. Keveys osassa on tärkeää lähinnä keinuvivun venttiilipuolella, nostaja/työntötanko ja vippakin toiselta puolelta pitää olla ensisijaisesti tukeva.
   
  J.J. tykkää tästä.
 3. artsiracing

  artsiracing Gearhead

  Mekaanisten katurollereitten kanssa oon käyttäny beehivea useemmassakin tapauksessa.

  Yhteen .650" nostoiseen laitoin 5 vuotta sitten Compin 160/420lbs beehive-jouset, konetta on kierrätelty lähelle 7 tonnia ja nyt kun tarkistusmittasin ne niin seetipainetta edelleen 160.
  Jos tätä jousta käyttää vaikka .600" nostoisen nokan kanssa, voi seetipaineen säätää jo 180 libsiin, mikäli tarvetta.

  Conical-tyyppistä jousta löytyy sitten jopa tuplana, joissa maximinosto huimat .875" ja jousijäykkyys 600lbs/in! Nää varmaan riittää jo aika rajuille nokille..;)
   
  J.J. tykkää tästä.
 4. artsiracing

  artsiracing Gearhead

  Vielä jousivalinnoista sen verran, että jos sen beehiven specseissä lukee vaikka että seetipaine 125lbs, niin siitä helposti ajattelee että ei käy kovin rajulle nokalle.
  Jos se on kuitenkin .650" nostolle oleva jousi, niin jonkun .580" nostoisen nokan kanssa voi seetipaineen säätää jo 150 libsiin.

  Ei siis kannata aina tuijottaa pelkkää valmistajan tietyllä korkeudella ilmoittamaa seetipainetta.
  Beehivet toimiikin parhaiten niin, että ne säädetään käytetyn nokan noston mukaan siten että maksiminostolla ilmoitettu aukipaineen asennuskorkeus toteutuu.
   
  J.J. ja Herje tykkäävät tästä.
 5. J.J.

  J.J. Gearhead

  Itse tarkoitin nimenomaan kartion (conical) mallisia vietereitä.
  Testasivat mokomia jollain videolla melkosen raikkaassa moparin isolohkossa ja vieterit hoiti homman kunnialla vaikka numeroiden valossa ei jouset sen ihmeemmät olleet. Muistaakseni kolme eri nokkaa testasivat samoilla vietereillä että mihin asti kestävät menossa mukana.
  On kyllä yllättävän merkittävä vaikutus sillä ettei jousi jää värähtelemään.


  Motortrendin artikkelikin löytyy vähän vastaavasta aiheesta.
  https://www.motortrend.com/how-to/dyno-tested-dual-conical-valve-springs/
   
  Muokattu: 10.1.2022
 6. Rock N Roller

  Rock N Roller 1st gear Bannattu

  Joko saan Slant Sicknessiltä luvan jatkaa osallistumista OD:n keskusteluihin, vai vieläkö pitää kovin kauan jatkaa SS-miehen määräämässä "radiohiljaisuudessa"...:rolleyes:?

  Ei muuten, mutta kun olen tästä sivusta seurannut kuukauden päivät "Slant Sairaudesta kärsivän" kirjoittelua erilaisista topiikeista niin en oikein enää voi pidätellä nauruani kovin paljon pidempään... :D

  (Vai, että ihanko tässä pitäisi Aalto Yliopistosta valmistuneena dippa-inssinä alkaa neodymi-magneeteilla leikkiämään SS-miehen käskyttämänä...Just joo :rolleyes:...Niinpä niin :rolleyes:...mutta mitä aikuisten oikeasti järkevää :poff: "SS-miehet" :poff: ovat teoillaan koskaan maailmaan tuoneet ...?)
   

Kerro tästä muillekin!