Nopeusmittari ei toimi, missä vikkaa vikkaa??

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Toke, 22.6.2009.

  1. Toke

    Toke Gearhead

    eli matkamittari pyörii ja viisarikin joskus värisee, muttei oikeen mitään edes suuntaa antavaa näytä. nopeusmittari on ihan mekaaninen ja auto jossa mittaristo on kiinni on -64 New Yorker. Mitä sieltä puuttuu tai mikä on hajalla??
     
  2. jaketin

    jaketin Gearhead

    tarkista aluksi lootan päästä, onko se "pyörä" ehyt...
     
  3. Muurahainen

    Muurahainen Gearhead

    Jos matkamittari pelaa niin vaijeri siis pyörii...

    Eli mittarissa varmaankin tuo vaiva.
     
  4. jaketin

    jaketin Gearhead

    pahus, luin väärin... :oops:
     
  5. Toke

    Toke Gearhead

    juu matkamittari tosiaan toimii ja koetin vielä porakoneellakin pyörittää mittaria muttei kovin paljoa väpätä viisari silloinkaan.
     
  6. GMC 6000

    GMC 6000 Gearhead

    Yleensähän nopeusmittarin neulaa käännetään magneetin avulla, eli neulan takana on metallikuppi jonka sisällä pyörii vaijerin välityksellä magneetti. Neulan mukana pyörimistä vastustaa jousi. Matkamittarin pyöriminen on otettu ulos magneetin alta matopyörällä.

    Voisiko nopeusviisarin laakerointi olla niin kuiva, ettei se siksi pysty liikkumaan? Tai voihan se magneettikin olla irronnut akselistaan?
     
  7. Willep

    Willep 1st gear

    Itsellä oli vanin mittarissa QC-OK tarra siellä välissä estämässä toimintaa, sellanen hintalapun kokoinen kuivettunut, kellastunut käppyrä lappu...
     
  8. Toke

    Toke Gearhead

    joo jonkun näköinen magneetti siellä on, en tiä oisko se voinu vanhemmiten menettää magneettisuutensa?? viisari on rasvattu ja liikkuu ihan kevyesti...
     
  9. jykä-68

    jykä-68 1st gear

    joskus yhden kaverin fiiatista :oops: oli se mangeetti irronnu siitä akselilta eikä pyörinyt mukana,vähän liimaa väliin ja taas näytti
     
  10. Toke

    Toke Gearhead

    nyt on purettu vähän lisää ja tosiaan magneetti on menettäny magneettisuutensa, jotenki niitä saa uudelleen magnetisoitua mutta miten??
     
  11. RockHQ

    RockHQ 3rd gear

    biltemasta saa parilla eurolla sellasen työkalumagnetoijan joka vois toimia, tai purat vanhan kajarin magneetin ja vetelet sillä.
     
  12. Toke

    Toke Gearhead

    pitäiskö sen ihan niin yksinkertasesti magnetoitua uudelleen et aikansa vaan hinkkaa jollain isolla magneetilla??
     
  13. taunusstyle

    taunusstyle Gearhead

    ja mitä tahansa magneettia siihen ei kannata vaihtaa muuten menee neula tappia vasten jo kävely vauhdissa kokemusta on
     

Kerro tästä muillekin!