Nopeusmittarin pyörittäjä->VSS

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Gary Grand, 9.3.2016.

 1. Gary Grand

  Gary Grand Double Gearhead

  Törmäsin pikku ongelmaan palapeliä kasatessa.:confused:

  Olin laittamassa sähköisellä nopeusmittarilla olevaan autoon vanhempaa jakolaatikkoa ja alkoi näyttää siltä ettei nopeustietoa taida saada ulos.:oops::oops: Löytyykö tuollaiseen sopivaa palikkaa, jolla ulostuloakselin pyörinnän saisi muutettua Vehicle Speed Signaliksi. Jakiksessa ei ollut kumpiakaan rojuja paikallaan, mutta sinne meni heittämällä "Reluctor ring" kyllä. Samoin kävisi mekaaninen mittarin pyörittäjä, mutta vaatisi sopivan kierteen sinne akselille ja tietenkin pariksi käyvän hammaspyörän, mutta auto vaatii toimiakseen järkevän mittari/ulostulonopeustiedon..

  GM:n käyttämä VSS(noissa nelikoissa) laitetaan kohtisuoraan tuota hammasrengasta vasten, eikä siihen ole edes teoreettista mahdollisuutta, kun jakiksen takapää on normi pyörittäjälle eli nopeusmittarin vaijeri/ratas on akselin sivulla.

  Mahtasko löytyä järkevän hintaan esim. jollekin TH350-lootalle tehtynä noita VSS:iä kaupasta, vai vaihdetaanko sellasessa tapauksessa koko häntä?:confused:

  Kyseessä siis K2500 Chevy ja NP217 jakolaatikko HMMWV:stä, jos se jonkun mieltä lämmittää.
   
 2. Gary Grand

  Gary Grand Double Gearhead

  Perhana.. Löytyyhän niitä kun googlea kiusasi vähän. Ei ollukaan mikään amerikan temppu..
   

Kerro tästä muillekin!