North No Prep?

Ketju osiossa 'Street & Race', aloittaja superbird, 23.11.2019.

 1. superbird

  superbird Gearhead

  Mickey Thompson 32x17.50 renkaassa on kulutuspinta 14.4 leveä, niin aika paljon merkintä ja todellisuus heittää. Samansuuntaista muissa leveyksissä ja merkeissä.
   
 2. raceman

  raceman 3rd gear

  Drag sliksi taitaa ilmoittaa koon pinnan leveyden mukaan
   
 3. raceman

  raceman 3rd gear

  Joo. Hoosierin 29*13,5 renkaassa on kulutuspinta 11"
   
 4. raceman

  raceman 3rd gear

  Oma mielipide tuohon small tire DOT rengaskokoon. Laittaisin 13,5" maksimi, siinä on pinnan leveys 11".
  Taitaa jenkkiläki pojat ajaa 10,5" pinnalla small tire luokassa?
   
 5. GS

  GS Gearhead

  Näin se menee lajin emämaan säännöissä (mikäli kilpailunjärjestäjä ei halua tästä poiketa ja sallia pikkurenkaisiin myös nämä ”medium” renkaat):

  28x10.5 / 275/60 ja pienempi = Small Tires

  29.5x10.5 /315 / 325 ei W = Medium Tires

  Näitä isommat tai W = Big Tires
   
 6. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Gearhead

  Toi rengaskokomerkintä olisi siitä hyvä ettei tartte mittailla. Ja radiaalin kulutuspinnan tarkka mittailu on aika hankalaa ellei mahdotonta.

  Välikoon eli ton mediumin rengaskoolle ei liene suomen automäärillä oman luokan tarvetta?
   
  jariha ja Camino'79 tykkäävät tästä.
 7. GS

  GS Gearhead

  Kaikki kulutuspintojen mittailu kuuluu tähän sarjaan: Korruptoituneet säännöt joita voidaan paikan päällä tulkita miten halutaan kun ollaan rajoilla.
  ”Medium tire” luokkaahan ei ole jenkeissäkään olemassa, mutta Small Tire luokkia voidaan ajattaa myös tässä ”medium” rengaskoossa mikäli kilpailun järjestäjä näin ennakkoilmoittautumisessa kaikelle kansalle kertoo.
  Muussa tapauksessa tuo 28x10.5 / 275/60 ja pienempi = on Small Tire perusolettama.
   
 8. raceman

  raceman 3rd gear

  Eikös tuo 28*10,5 ole drag sliksi ja tuo 10,5" on kulutuspinnan leveys
   
 9. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Gearhead

  Tämähän kuulostaa varsin järkevältä ja lisää varmasti kuljettajien mielenkiintoa tulla ajamaan.
   
  Mikkis ja jariha tykkäävät tästä.
 10. GS

  GS Gearhead

  Kyllä, mutta nämä rengasmerkinnät ovat aina nimellismittoja, jolloin niiden leveys voi vaihdella erityisesti katurenkaissa paljonkin.
  Slikseissä ollaan lähempänä totuutta, mutta eri valmistajilla leveydet hieman vaihtelee.
  Ainoa asia mihin rajanveto kuitenkin käytännlssä voidaan vetää, on renkaassa oleva leveysmerkintä, koska eksakti kulutuspinnan leveyden mittaus on mahdoton.
  Toisaalta, millään millien kanssa piperryksellä ei muutoinkaan ole todellista merkitystä, koska muut asiat vaikuttavat paljon enemmän.
   
 11. Shining Whit

  Shining Whit Gearhead

  Ameriikan ihmemaassa tos rengasasiassa on ainakin kahta käytäntöä. Siellä pääsääntöisesti ajetaan slikseillä ja pikkurengas on useimmiten joko 10.5" rätti tai 275 leveä radiaali. Usein myös korkeus on rajoitettu. Joko noudatetaan renkaan kylkimerkintää tai sitten mitattua kulutuspinnan leveyttä.

  Radialeissa koko yleensä ilmoitetaan renkaan kokonaisleveytenä jollain tietyllä vanneleveydellä ja vanneleveyttä muuttamalla voidaan joihinkin asioihin vaikuttaa. Jos mitataan kulutuspintaa, niin rengasmerkinnöillä ei tietenkään ole väliä. Silloin usein käytetään "sorvattua" rengasta, joissa kulutuspinta on tehty jollain paineella ja vanteella oikean levyiseksi.

  Sit jos käytetään rengaskokoa, niin aivan oma lukunsa ovat W-merkinnällä olevat, jotka todellisuudessa ovat leveämpiä ja myös korkeampia kuin numerot renkaan kyljessä.

  Jos ootte noteeranneet, niin ameriikan jenkeissä useimmiten ajellaan kalliilla ja painavalla bead lock vanteella, ja käyttää niitä jokunen Suomessakin. Se ei suinkaan siellä välttämättä johdu siitä et ne vaaditaan säännöissä, vaan siitä et käytetään "ylileveitä" vanteita. 275 renkaassa normi on 10", mut monet käyttävät 12" leveetä. 10.5" renkaalla 14" vanne ei ole mitenkään poikkeuksellinen, ja leveämpikin on. Suomessahan niit käytetään muutamaa poikkeusta lukuunottamatta siks ku ne on "makeita" ja jenkitkin niitä käyttää, mut välttämättä ei oo oivallettu miksi.

  Mut niin tai näin, ni me ollaan Suomessa eikä näköpiirissä oo ihan heti virtuaalihemmoja lukuunottamatta tapauksia mis tarvis noit mitenkään NASA-mielellä miettiä. Keep it simple stupid, renkaan kylkimerkintä on helppo todentaa katsastuksessa.

  Ja vaikka joku yrittäis vähän huijatakin ni varsin epätodennäköistä et sillä ratkaisevaa etua sais muuten kuin henkisesti. Niil ihan laillisillakin renkailla jenkeissä ajetaan niin kovaa et täällä ei kukaan tuu vetämään näis sarjoissa edes liki.
   
  chevy 2, cutlass cruiser ja three hundred tykkäävät tästä.
 12. Blower334

  Blower334 2nd gear

   
 13. Blower334

  Blower334 2nd gear

  275 radialeilla ja 10.5 ajetaan jenkeissä 3 puolelle. Jokainen voi mielessään miettiä et suomen ennätys on td autolla matala 4 sekunnin aika. Putkirunkosella autolla. Ei taida samoihin aikoihin pääset suomessa koskaan

  Taso on "vähän" toista jenkeissä
   
  Muokattu: 5.12.2019
  three hundred tykkää tästä.
 14. Shining Whit

  Shining Whit Gearhead

  Joo. Yks pitkäaikanen tuttu joka menehty tos pari vuotta takaperin ajeli 90-luvun lopulla Plymouth GTX:llä joka oli ihan normikorinen, iso auto, 10.5" luokassa. Veti silloin 1.17 6 jalkasen sillä, autossa massaa eikä motissa voimaa. Silloin ihmetytti kyllä helvetinkin taajaan et miten toi voi olla mahdollista, ku ite veteli jotain 1.5 lukemia. Vähän ennen menehtymistään sydäriin oli ollu testailemassa, nyt 275 radialeilla ja autona 80-luvun G-body, eikä ollu viel ihan tyytyväinen 60 jalkasiin, olikohan 1.06 luokkaa, mut 200 metrin vauhti oli kuulemma ok, jotain 200. Siis mailia.
   
  chevy 2 ja Herje tykkäävät tästä.
 15. raceman

  raceman 3rd gear

  Miten ois? Kun meillä nyt sattuu olemaan luokka niin sanotuille oikeille katuautoille ja oikeille normi katurenkaille jo WCS cupissa true street. Kynnyshän on sinne varsin matala. Mun mielestä sinne pitää nämä halukkaat ja uudet kuskit mukaan lähteä,että saadaan uutta verta kehiin. Eipä siellä viime kesänä tungosta ollu.
  Nyt tähän North no prep asiaan. Pitäsköhän meille köyhille järjestää 2 luokkaa??
  Vapaasti hengittävät ja ahdetut autot, että saatais jotain tasavertaisuutta tähän hommaan. Itsellä ei ainakaan ole varaa ajaa noita isojen poikien kisoja(FHRA)
   
  hantta tykkää tästä.
 16. superbird

  superbird Gearhead

  Odotin kyllä west costin true streetille enemmän osallistujia, toivottavasti osallistujat löytää luokan tulevana kesänä. Eipä tuosta helpompaa enää kisaamisesta saa.

  NNP:in kaksi luokkaa true steeetin lisäksi vai true steet pelkästään WCSCiin? Riittääkö autot jos ahdetut ja ahtamattomat erilleen? Olen kyllä yllättynyt jos kumpaankin lähemmäs kymmenen löytyisi.
   
  chevy 2, Herje ja xarper tykkäävät tästä.
 17. xarper

  xarper Gearhead

  Mitäs tuolla WCSC truu striittiin vaaditaan? Muutokset otteessa ja vyöt jonkilaiset? Ahtimet sallittuja?
  Vois vakavasti harkita vaikka, jottai o pakko päästä ajaa tolla mooppaarilla enskesänä, muutakin ku matka-ajoo.
   
  Herje tykkää tästä.
 18. Jarde1

  Jarde1 Gearhead

  xarper tykkää tästä.
 19. raceman

  raceman 3rd gear

  Mun mielestä riittää jos True street löytyy jo WCS cupista, ei siellä ollu autoja paljoa, mistäs niitä löytyis tähänkään NNP :n?
  En sitte tiedä löytyiskö noihin vapari tai ahdetut luokkiinkaan tarpeeks autoja.
  Mutta jos olis suhteelisen vapaat säännöt.
  esim.
  joskus tieliikkenteeseen hyväksytty auto(ei putkirunkoja)
  Ei leimapakkoa
  renkaat:Malli ja koko vapaa
  Ahdin luokassa myös ilokaasu sallittu
   
 20. raceman

  raceman 3rd gear

  Miten tämä NNP edistyy.? Onko jo kuopattu juttu, kun ei kuulu enää mitään?
   

Kerro tästä muillekin!