np246 jakolaatikko

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa '4x4', aloittaja zjuni, 6.1.2013.

  1. zjuni

    zjuni Gearhead

    Heips !
    Onko kukaan törmännyt vastaavaan ongelmaan. Auto on 1999 subbe ja siinä ilmeisesti tuo np 246 jakolaatikko. Nelivedon ollessa päällä kuuluu aika kova äänistä pauketta auton alta. Aika vaikea paikallistaa mistä ääni juuri kuuluu mutta ikkunan ollessa auki vaikuttaisi jakolaatikosta tulevan. Öljyn olen vaihtanut ja taristanut. Etupään murrokset olen toki jo ostanut mutta en vielä asentanut paikalleen.Etukardaanin ristikotkin tarkistin ja ne olivat mielestäni oikein hyvässä kunnossa( ei jukertamista tai klappia)Onko jotaa hyvää kikkaa jolla vian voisi paikallistaa varmasti. Ei viittis turhaan palikoita jenkeistä hommata korjaus sarjatkin aika hinnakkaita.
    Mitenhän kannattaisi asiassa edetä?
    Kiitoksia hyvästä voorumista.....
     
  2. Panze

    Panze 3rd gear

    Tuo jakis tais olla aika nirso oikeasta öljystä. Laitoitko normi ATF liemet sinne?
     
  3. zjuni

    zjuni Gearhead

    Internetin ihmemaailmasta tuli asiaa selvitettyä. Pitäisi normaali syntettinen atf käydä. Laitoin dextron 3 tupaan....
     
  4. zjuni

    zjuni Gearhead

    Heips !
    Tulipahan hieman selvitettyä lisää asiaa....väärä öljy tuli laitettua.

    Manuaali sanoo tuossa autossa käytettävän jakolaatikossa öljyä gm 12378396. Tämä lienee gl-4 luokan vaihteistoöljyä. Tässä kyseisessä jakolaatikossa ei saisi käyttää dexron 3 koska voimankytkentä tapahtuu kitkalukko mallisesti eikä manuaalisella liukuholkkikytkennällä. Alkuperäis asennuksessa on käytetty auto trak 2 merkkistä sinistä oilii. Tämä on ilmeisesti korvattu jatkossa gm 12378508 öljyllä. Kyseessä on täyssynteettinen vaihteistoöljy 70w80.
    http://srt.valmiskauppa.fi/red-line-vai ... -1234.html

    Mobililta löytyy hieman halvempi vaihtoehto hieman eri viskoilla. Jakolaatikossa tulisi välttä gl-5 luokituksen öljyä joka sisältää liikaa lisäaineita.
    http://www.mobil.com/Finland-Finnish/Lu ... 5W-90.aspx

    että tämmöstä tällä kertaa......
     
  5. Panze

    Panze 3rd gear

    SouthWest tradella on hyllykamana toi GM,n oma sininen ölppä. Eikä se nyt ihan kamalan kallistakaan ollut.
     
  6. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Siellä jakiksessa on ihan "normi" automaattilaatikon levypakka joka kytkeytyy mekaanisesti. "F" type tomaattiööli on testattu toimivaksi tossa keksinnössä.
    Metroautossa toi oma litku maksaa ~28€gee litran törppö. Lukkoperäööliä ei saa missään tapauksessa sinne laittaa.
     

Kerro tästä muillekin!