Od boikottiin?

Ketju osiossa 'Overdrive tiedotteet ja palaute', aloittaja Camino'79, 8.1.2020.

?

Boikottiin vai ei?

 1. Kyllä

  64,4%
 2. Ei

  35,6%
 1. JuQ

  JuQ 1st gear

  Harmi kun kävi näin. Harmi kun V8-lehden tilaus loppui. tilaan volvo-lehden
   
 2. homer

  homer Gearhead

  Ei nyt ehkä boikottiin. Käynen silloin tällöin vilkaisemassa ainakin drag race -osastoa.
   
 3. Gary Grand

  Gary Grand Gearhead

  Ei ole paljon ehtiny "siivouksen" jälkeen täällä käymään, kun on tullu aikaa vietettyä tuolla vilkkaammalla foorumilla.:p
  Muutaman kerran tänne kirjautunut ja todenny että sivu jumii jonkyun verran..
  No, nyt en kirjautunut ensin , eikä jumimisesta merkkiäkään:eek: Kappas.. Koitetaas kirjautumalla. Taas jumii.. No, vittu!:confused:
  Ulos ja ei jumi, sisään ja taas jumii.

  Tässä taitaa olla selitys:
  [​IMG]

  "saatetaan rajoittaa" My ass! Pitäkää tunkkinne vitun perseilijät..
  Täällä oli mukavaa niin kauan kuin oli.:wc:
   
  kauko-63 tykkää tästä.
 4. artsiracing

  artsiracing Gearhead

  Mukava huomata että sinäkään et ole mukana tuossa typerässä "boikotissa".
   
  Mikkis tykkää tästä.
 5. jarzap

  jarzap 1st gear

  Tiedä vaikka sivusto muuttuisi nyt vähemmän suomi24 tyyliseksi kun aiheen ohi menevät ja inside jutut puhutaan muualla.
   
  Mikkis, MJF, viikinki75 ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 6. Elky70

  Elky70 Gearhead

  Tämä. Syy miksi en juurikaan ole täällä muuten "hillunut" on juuri tuo asenne mitä tietyillä ihmisillä täällä on ollut.
   
  ata tykkää tästä.
 7. Shining Whit

  Shining Whit Gearhead

  Ei kyl juurikaan häiritse puhdasoppisten oman uskonvahvistajien keskinäisen kisailun puuttuminen.
   
  Elky70 ja jakulepi tykkäävät tästä.
 8. chevytb02

  chevytb02 Gearhead

  Onpas täällä ahdasmielistä, no sitä kait se silakkaparvessa hengailu teettää.
  Koittakaa välillä ahventa. Sitä en kerro että minne, sen voitte itte oivaltaa.
   
 9. Gary Grand

  Gary Grand Gearhead

  Ei mulla ole mitään tarvetta boikotoida..

  Meidän yleisen keskustelun aktiivikäyttäjien on vaan heitettävä läppää muualla.
  ..ja seurattava/käytävä tekniikkakeskustelua molemmilla palstoilla.

  No, nythän täällä on sitten hyvä hillua.. Tilaa on ainakin, kun asenteet on suvaitsevaisempia?o_O
   
 10. MJF

  MJF Gearhead

  Oonkin miettinyt miten yleistä keskustelua osaston viestit sais pois tuolta kun hakee uudet viestit, kävihän se näinkin o_O
   
 11. WBBC

  WBBC Gearhead

  Harmi, että ei ole enää remonttireiska, kalamies, wanhat vehkeet, ruoka&juoma ja koiraosastoa.
   
 12. emil knievel

  emil knievel 2nd gear

  En jaksanut ihan kaikkea lukea, mutta kyllähän tämä vähän niin kuin "Päivi Räsänen-eroakirkostapistejotain" osastolle menee....
  Toki liityin tuolle kikäskellarifoorumillekin, mutten silti ihan tätä koohotusta tajua.

  Mutta YLLÄPIDON olisi ollut syytä pitää joku linja alun alkaenkin!!!! En minä ole tuomitsemassa ketään, keski-ikäinen, keskivartalolihava, keskimittainen, valkoinen heteromies. Enhän minä edes saa tuomita ketään!
  Mutta kaasuvaijeri pitäs katkaista ennen kuin kattila lähtee ylikierroksille.... siis jos pelkää sitä että myöhemmin alkaa pelottaa.
   
 13. T5

  T5 Gearhead

  Mä olen tätä samaa nyt useamman vuoden opettanu kolmelle ala-asteella olevalle lapselle: SYY-SEURAUS.
  Ja nekin ovat vihdoin alkaneet tajuamaan sen. Silloin kieltämättä on tullut tunne, että ehkäpä tällä pallolla on vielä toivoa.

  Ja sitten tulee joku 40v+ (?) jantteri, joka ei tajua tätä samaa asiaa! Perseilystä saattaa saada jotain rankkua. Ja koska yleensä perseily on ihan itse aiheutettua, niin peilistä se syyllinenkin löytyy.

  Myönnän, että olen nauttinut tästä hommasta, kun osalla porukkaa on kasetti ollut ihan riekaleina. Suurimpana syynä se, että koko homma tapahtuu intterswebissä. Yleensäkin netissä tapahtuvat raivarit on sitä täyttä kultaa. Ja tämäkään homma ei ole pettänyt.

  Ja mitä tuohon uuteen foorumiin tulee, niin tämä on ihan mielenkiintoista nähdä, mihin tilanne sen kanssa menee. Aikoinaan Futisforumin kohdalla tapahtui sama jakautuminen paskan ylläpidon takia ja alkuperäiseltä foorumilta lätkimään lähtenyt porukka "voitti". Eli alkuperäinen foorumi kuihtui. Tietenkin futiskeskustelut ovat luonteeltaan erilaisia, kuin tekniikkakeskustelut, mutta pientä osviittaa sieltä saa.

  Ja ennenkuin joku tulee kiljumaan " 150 REKISTERÖITYNYTTÄ JO!!!1!!", niin sillä ei ole mitään merkitystä. Jollain 10 minuter maililla ja pienellä vapaa-ajan käytöllä saa tunnissa rekisteröityä useamman kymmentä käyttäjää tuommoisille foorumeille. Ne aktiiviset käyttäjät on se tärkein mittari.
  Ja vaikka se toinen foorumi onkin aluksi aktiivisempi, niin toivottavasti siellä on myöskin tulevaisuutta mietitty. Miten foorumi saadaan kasvamaan jne. Mutta koska (omasta mielestään) se tämän foorumin kerma on siirtynyt, niin sekään tuskin on ongelma.

  Ja sitten pyyntö @Ylläpito .
  Toimiva yleinen keskustelu on hyvälle foorumille erinomainen lisä. Ottakaa vaikka aktiivisista käyttäjistä joku moderyhmä, joka tuota puolta moderoi. Moderaattoreilla on kyllä hyviä työkaluja toimia vaikka niin, että yksittäinen mode ei voi ketään bannata/poistaa viestiä, ellei joku toinen mode puolla sitä.

  Ehkäpä nyt sinnekin puolelle eksyisi enemmän porukkaa, kun sen saisi aloitettua "nollista" ja meno olisi hiukan "ei niin sisäpiirimäistä".

  Ainiin, ja tuo silakoiksi huutelu on kuin suoraan öyhöttäjien käsikirjasta. Sääli, että sama homma on jo keksitty aiemmin ja sen nimi on pulushakki.
   
  Elky70, artsiracing ja emil knievel tykkäävät tästä.
 14. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  olen ylläpidolle esittänyt ainakin omasta mielestäni rakentavassa hengessä vastaavankaltaisia pyyntöjä tässä muutaman vuoden aikana esim. säännöistä, avoimista rangastuskäytännöistä yms. en muista sanoinko jotain myös vastuualueiden jakamisesta modejen kesken aina niille jotka ovat kyseisellä alueella aktiivisia, tiedottamisesta käyttäjille yms. kuitenkin ihan perusjutuista jotka kaikkilla muilla palstoilla on arkipäivää. Näytin esim. murobbs säännöistä esimerkin miten vaikka sääntö-asian voisi hoitaa mutta vastaus oli jotain "naurettavaa että aikuiset ihmiset tarvitsevat tuollaisia ollakseen palstalla" tai vastaavaa, päälle lisäksi sama ikuinen selitys siitä kuinka "hoidamme vapaa-aikanamme tätä" ja "ei ole resursseja valvoa".

  Mutta jokainen voinee päätellä millä tasolla ylläpidon osaaminen on mikäli moderoinnin riittämättömään resurssiongelmaan ratkaisu on palstan keskustelujen vähentäminen, eikä esim. lisämoderaattorien "rekryäminen", käyttäjille sen kertominen missä menee keskustelun rajat ja mitä niiden ylityksestä seuraa, ..., ..., jopa loppuillan bannin ottaminen työkalupakkiin ohjaustarkoituksessa pelkkien permabannien sijaan olisi voinut tuoda haluttuja lopputuloksia.

  Mielestäni tämä palsta olisi ollut varsin kehityskelpoinen monessa suhteessa, mutta epäilen ettet sinäkään tule saamaan pyynnöllesi mitään vastakaikua.
   
  Elky70, cutlass cruiser, NonSenCe ja 1 muu tykkäävät tästä.
 15. Pertti K

  Pertti K Gearhead

  OD:n tyyliinhän tuo olisi mennyt niin että et olisi kertonut noille lapsille missä rajat menee, villeimmän niistä olisit silloin tällöin pistänyt pihalle jäähtymään kertomatta miksi. Ja kun se on sieltä riittävän monesti tullut takaisin sisälle ja jatkanut samaan malliin, olisit pitänyt kaikki nuorisokotiin.

  Olen aina sanonut OD:ta virtuaaliseksi Esson paariksi. Kerronpa tässä nyt pikku tarinan yhdestä ihan oikeasta Esson paarista.

  Olipa kerran pienessä keskisuomalaisessa, erään kuuluisan rallikuskin kotikylässä Esso, joka oli pidetty ja kyläläisten suosiossa. Sieltä sai polttoainetta tankkiin, pyyhkijän sulkia, polttimoita ja tehtiinpä jopa pieniä remontteja asiakkaiden autoihin - ihan oikea huoltoasema siis. Paarikin tietysti oli ja siellä pari pöytää joissa istui päivän mittaan vaihtuvaa vakioporukkaa, puhuen tietysti autoista, mutta myös urheilusta, säästä, politiikasta, vastakkaisesta (ja vähän samastakin) sukupuolesta, siis kaikesta maan ja taivaan väliltä. Välillä annettiin neuvoja myös kyläläisille ja ohikulkijoille autoissa esiintyvien ongelmien suhteen, vaihdettiinpa joskus pyyteettömästi pari lamppuakin kun ei sattunut korjaamo olemaan auki ja kulkijalla oli vielä pitkä pimeä taival edessä.

  Kantapöydässä kiistely muutamasta vakioaiheesta äityi välillä melkoiseksi ja hillitön parin pahimman riitapukarin älämölö kummastutti kyläläisiä ja säikäytti lapsia sekä satunnaisia ohikulkijoita. Saattoipa joku ohikulkiessaan vessareissulla tiuskaista kassalla asiovalle jotain, oli vielä nääs kierrokset päällä hyvästä väittelystä. Jotkut ujommat kyläläiset olisivat mieluusti istuneet kantapöytään, mutta tuntui ettei sinne niin vain pääse porukkaan sisään. No oli yksi mopopoika joka vanhempien velmuilusta huolimatta sitkeästi istui joka ilta koulun päätyttyä pari tuntia pöydän ääressä.

  Esson omistaja ei tietysti oikein tykännyt kantaköörin ajoittaisesta mekastuksesta, mutta ajatteli että en minä noille nyt oikein viitsi mitään sanoakaan, vaikka jopa muutamat rauhallisemmat kantapöydän henkilöt vähän pyysivät jotain rajoja laittamaan (eritysiesti heitä ärsytti eräs ihan omiaan isoon ääneen höpöttävä Tumppi, niin ettei muiden puhetta tahtonut ede kuulla). Kyllähän nyt aikuiset ihmiset pitää osata käyttäytyä muutenkin. Ja ostaahan ne kahvia ja pullaa. Pahimmalle riitapukarille sentään antoi pari kertaa porttikiellon syytä kertomatta, mutta se mokoma ensin ajoi päänsä kaljuksi ja seuraavalla kerralla kasvatti parran, livahtaen näin sisään, mutta tokihan kantakööri hänet heti äänestä tunnisti.

  Viimein tuli huoltamon pitäjällä mitta täyteen ja hän kantoi pöydät ja tuolit paarista roskalavalle ja myi jatkossa enää take away kahveja. Kantaporukan annettiin ymmärtää että koska kaksi heistä ei kertakaikkiaan osannut käyttäytyä, voisi koko porukka häipyä. Kohta huomasi kumminkin että kahvin lisäksi myös polttoaineen myynti laski aika huomattavasti, olihan kantaporukka tankannut autonsa (ja mopopoika sekä yksi korttinsa menettänyt kaahari moponsa) eikä saaneet enää kyläläiset tai ohikulkijat apua lampun vaihtoon pimeinä syysiltoina, omistaja ei tiskin takaa voinut apuun lähteä.

  Eräs kantakööriläinen oli jo jonkin aikaa pyöritellyt ajatusta toisestakin huoltoasemasta kylälle ja näki nyt tilaisuutensa tulleen. Todella nopealla aikataululla saikin hän karun mutta tarkoitusta hyvin palvelevan kahvion pystyyn ja toivotti entiset Esson paarilaiset tervetulleeksi Perspotkupaariin, kysellen heiltä toiveita paarin tarjonnasta, sisustuksesta, aukioloajoista ja sen semmoisesta. Mittarit kentälle laitettaisiin kunhan keretään., asiat tärkeysjärjestykseen.

  Vaikka kantaköörissä oli ollut aika jyrkkiäkin vastakkainasetteluita, hitsasi tämä episodi porukkaa vain entisestään yhteen ja väittelyt unohtuivat hetkeksi - mutta vain hetkeksi. Muu porukka muistutteli pahimpia kiistakumppaneita jatkossa käyttäytymään, ettei historia toistaisi itseään. Paarin perustaja oli kaukaa viisas ja kyseli apulaisia vähän hillitsemään menoa ja tarvittaessa jakamaan huomautuksia sekä määräaikaisia porttikieltoja, mikäli joskus tulisi tarvetta järjestyksen ylläpitoon vähän kovemmalla kädellä. Kantisporukka yritti tähän usuttaa erästä jäsentään, joka oli tunnettu erityisesti siitä että saapui istujaisiin aina sähköavusteisella polkupyörällään "lievästä" vinoilusta piittamatta. Hän kuitenkin kieltäytyi vedoten perheensä turvallisuuteen. Muutama muu, jo Esson paarin aikaan apuaan järjestyksenpitoon tarjonnut onneksi astui esiin.

  Aika näyttää, mahtuuko samalle kylälle kaksi kilpailevaa huoltoasemaa vai kuihtuuko toinen ajan myötä pois.
   
  Muokattu: 15.1.2020
  240163, Jussi289, Jza ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 16. T5

  T5 Gearhead

  Niin, vaikka just ilmeisesti juurikin öyhötyksen takia oli yleinen keskustelu poistettu, niin siltikin jollekin tulee yllätyksenä että provomielessä hakaristilipun postaamisesta tms tulee jonkinmoista rankkua?

  Nyt ei oikein tiedä enää, pitäiskö nauraa vai itkeä. Uusavuttomuudenhan on kerrottu olevan aikamoinen ongelma nuorison parissa, mutta ilmeisesti se ei rajoitukaan ainoastaan nuorisoon.
   
  Elky70 ja Mikkis tykkäävät tästä.
 17. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  Et selvästikkään tajunnut pertin pointtia yhtään.
   
  Jussi289, cutlass cruiser, Mokaman ja 1 muu tykkäävät tästä.
 18. Mikkis

  Mikkis Gearhead

  Onko joku sitten saanut bannia aiheetta?

  tapahtuuhan sitä samaa FB:n puolella jatkuvasti myös.
   
 19. T5

  T5 Gearhead

  En jaksanut koko tarinaa Esson baarista lukea. Kommentoin vain tuota lainaamaani kohtaa.
   
 20. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  On mielestäni. Jokseenkin kummaa ettei ihmisiä ole edes yritetty ohjata esim. noilla keinoilla joita mainitsin ja jotka on muilla palstoilla ihan arkipäivää. Permabannia taisi saada muutama, tarkempaa syytä tai viittausta viestiin jonka perusteella se permabanni annettiin ei liene annettu.

  FBtä en osaa kommentoida sen kummemmin mitä siellä tapahtuu, mutta jos samaa tapahtuu myös fbssä niin taidanpa pysyä sieltä jatkossakin pois.
   

Kerro tästä muillekin!