Öljynpaineongelma :-)

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja minorv8, 15.4.2005.

 1. minorv8

  minorv8 Gearhead

  Eilen pistin Morriksen tulille talven jälkeen eikä öljynpaineet nousseet. Koneeseen ei vaihdettu muuta kuin venttiilinvarrenkumit ja virranjakaja. Vanha rukattu Lucas sai kyytiä ja laitoin vähän käytetyn Malloryn Uniliten. Hassu ongelma sinänsä kun kokeilin pyörittää akkuporakoneen kanssa paineita ja ne nousi parissa sekunnissa.

  Eipä ollut vaikea etsiä vikaa: Roverin koneessa virranjakajan akseli pyörittää öljypumppua. Joku s***anan vitsiniekka oli lyhentänyt virranjakajan akselia sen verran että pyöri iloisesti öljypumpun akselin ympärillä mutta ei yltänyt pumpun hahloon asti. En tiedä mitä edellinen omistaja oli yrittänyt mutta voisin kuvitella että ei ole hänenkään ö-paineet paljoa nousseet. Nyt on sitten tehty tilapäisviritys ja hitsattu pätkä plootua akselin päähän. Onko havaintoa millaisia kuormia akseliin tulee ja toisaalta saako malloryn jakajaan varaosa-akselia ???
   
 2. Mopeman

  Mopeman 3rd gear

  Kyllä öljypumpun pyörittäminen voimaa vaatii. Jos toi pidennys on tehty hyvin, niin luulis sen kutienkin kestävän. Chopattu jakaja? Askelia varmaan joutuu kysymään suoraan mallorylta.
   
 3. minorv8

  minorv8 Gearhead

  Mitä nyt äkkiseltään tutkin malloryn akselia niin siinä on keskipakomekanismin aluslevy rihloilla akselissa kiinni. Kyllä sen sorvaakin jos ei ole muita vaihtoehtoja. Luukaksen akselista voi saada tehtyä jos vain pituus riittää. Kunhan saan hiottua akselin pään muotoonsa niin ajattelin laittaa vielä putkisokan hammaspyörän päähän lisävarmistukseksi. Silloin veto tulee sekä putkisokan että hitsatun akselin pään kautta. V***u että on taitavia kyläseppiä maailma täynnä. (jos nyt ollaan oikein tarkkoja niin kai sitä itsekin kuuluu tuohon sakkiin...)
   

Kerro tästä muillekin!