Öljyrenkaiden end gap, Caddy 429

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja pau, 10.6.2019.

Tags:
 1. pau

  pau 1st gear

  Täysi remontti menossa ja pientä huolta on nyt noiden osien toleransseissa. Deluxe rebuilt kit tuli CaddyDaddyltä 0.02" ylikoossa, öljyrenkaiden päittäisrako on uusissa osissa jo valmiiksi liian suuri. Speksi on kuluneelle moottorille 0.055" maximi, nyt renkaiden rako on 0.075" jo valmiiksi. Puristusrenkaat on kaikki ok, 0.015" eli speksin tiukasta päästä mutta öljyrenkaat ( 3 osaiset ) on vertailussa alkuperäiseen vakio boren kokoiset ihan selvästi.

  Reklamoin asiasta ja sain uudet renkaat joista luvattiin end gapiksi 0.03" valmistajan mukaan, valmistaja vielä oli sanonut että on ihan ok pistää kone kasaan valmiiksi väljillä renkailla mutta ei oikein haluaisi tehdä savukonetta. Uudet korvaavat renkaat tuli juuri viikonlopuksi ja vertaillessa ne oli edelleen täysin saman kokoiset. Voisko olla että Grantilla on käynyt pakkausvirhe ja on mennyt stock kokoa ylikoon laatikkoon, vai onko noilla öljyrenkailla oikeasti niin väliä ?

  p.
   
 2. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Käytännössä noissa oil control ringeissä on tärkeintä että välystä on tarpeeksi. JE:kin ilmoittaa oil-control ringien välyksen muodossa "vähintään". Se keskimmäinen rengas kuitenki hoitaa sen öljykontrollin, ja nuitten päät vielä tulee eri kohdin. En ainakaan ite stressais liikaa.
   
 3. pau

  pau 1st gear

  Lähinnä se mietityttää että jos koko öljyrengaspaketti on std poraukselle, se keskimmäinen rengas joka pitäisi toimia jousena on myös liian lyhyt ja ei purista renkaita putkia vasten kunnolla. Nythän nuo öljyrenkaat on niin löysät itsessään että hädin tuskin edes pysyvät reiässä mittauksen ajan.

  Ei huvittais niputtaa öljypoltinta..

  p.
   
 4. artsiracing

  artsiracing Gearhead

  Vaikuttais että on ihan oikeat renkaat. Kun niitä yksittäin laittaa sylinteriin, niin löysiä niiden kuuluukin olla.

  Laitappa yhteen mäntään pelkät öljyrenkaat paikalleen ja tarjoa pyttyyn, huomaat heti onko oikean kokoiset.
   

Kerro tästä muillekin!