Ohjauksen siirto vasemmalta oikealle

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Ohjauslaitteet', aloittaja Anonymous, 1.7.2002.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

    Olisin tekemässä tämmöistä perverssia muutosta autooni eli siirtäsin ohjauksen vasemmalta oikealle brittimallin mukaan. Mitäs muutoksia tulisi tehdä jotta saa menemään katsastuksesta läpi. Vaaditaanko autossa mittaristoa entä onnistuuko hammastangon kääntäminen 180astetta vai pitääkö hommata uusi ohjausvaihde. Entä vaadittaanko avoautossa tuulilasi. T:Epätietoinen
     
  2. Kerberos

    Kerberos Gearhead

    Tietysti ensimmäisenä herää kysymys että miksi?
    Auton täytyisi olla vähintään 25 vuotta vanha, koska muuten ohjaus ei voi olla oik. puolella muuta kuin valtion huutokaupasta ostetuissa, diplomaattiautoissa yms.
    Hallintalaitteet täytyy olla "tavanomaiset" normaalisti käytettävät, eli ei mitään erikoisia omia "virityksiä". Mittaristosta ainakin sen verran että nopeusmittari tuli vuonna 1984 pakolliseksi ja siinä tietysti mittarivalot.
    Hammastangon asennolla ei kai ole väliä jos kiinnitys on asianmukainen?
    Kuulemani mukaan jotkut ovat muuttaneet näistä "postiautoista" ohj. vas. puolelle.
     
  3. Kerberos

    Kerberos Gearhead

    Niin, ja onhan se tuulilasi autossa oltava.
     
  4. Anonymous

    Anonymous Guest

    Muutos vasemmalta oikealle tuli mieleen lähinnä siksi kun suunnittelin laittavani mp-koneen pitkittäin heraldin keulille ja kun suurimmassa osassa mp:tä vaihderatas on vasemmalla puolella tarkoittaa se sitä että kun kone käännetään 90 astetta ohjaus akselille ei jää tilaa.
    Onko siitä tuulilasista jotain määräyksiä sen koosta vai riittääkö että se on olemassa vai pitääkö se olla näkökentän yli. Entä pyyhkijät onko pakolliset. Mites nää muuten muuttoautona tulleet autot eikös niissä saa olla ohjaus edelleen oikealla.
     
  5. Anonymous

    Anonymous Guest

    . Ohjauslaitteen tulee olla auton vasemmalla puolella. Tienpitoon erityisesti rakennetussa tai varustetussa autossa samoin kuin postin, lehtien ja mainosten jakeluun sekä jätteiden keräilyyn ja kuljetukseen käytettävässä autossa saa ohjauslaite olla oikealla puolella, jolloin käyttötarkoituksen myöhemmin muuttuessa ohjauslaitteen sijoitusta ei tarvitse muuttaa. Ohjauslaite saa olla oikealla puolella myös vasemmanpuoleisen liikenteen maasta muuttotavarana maahantuodussa, perintönä tai testamentilla saadussa taikka tulli- tai muusta valtion järjestämästä huutokaupasta hankitussa autossa ja autossa, jonka valmistusvuoden päättymisestä on kulunut vähintään 25 vuotta.
     

Kerro tästä muillekin!