Ohjaussimpukan säädöstä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Ohjauslaitteet', aloittaja buick87gnbl, 27.8.2021.

  1. buick87gnbl

    buick87gnbl 2nd gear

    Tänään tarkistimme mopo-ukon kanssa GN: n rättinivel: ei havaittavaa väljyyttä. Pientä väljyyttä simpukassa keskikohdassa kuulemma, joten sitä kirraamaan.

    En ala ottamaan pöydälle simpukkaa, joten voisiko sen keskikohdan löytää esimerkiksi siten, että pyörittää rattia laidasta laitaan ja puolittaa laskennallisesti kierrokset ja ratti siihen puoleen väliin ja si säätämään varovasti. Elikäkö etupää ylhäällä vai ei ja jne?

    Kommentteja ja ohjeita kiitos! Kysyn taas mopo-ukkoa auttamaan hommassa, kun aika tulee.
    Kiitos mopo-ukolle tän päiväisestä auttamisesta!
     
  2. Bluestone

    Bluestone Double Gearhead

    "voisiko sen keskikohdan löytää esimerkiksi siten, että pyörittää rattia laidasta laitaan ja puolittaa laskennallisesti kierrokset ja ratti siihen puoleen väliin .."

    Itse itsellesi vastaten; kyllä.
     
  3. Concarne

    Concarne 3rd gear

    Kiristäminen pitää tehdä varovasti. Siinä vaiheessa kun aletaan olemaan oikealla alueella niin 1/8 kierrosta siitä säätöruuvista on jo paljon. Mikäli mennään pelkällä näppituntumalla ilman mittalaitteita niin kannattaa kiristäessä kokeilla milloin klappia ei enää tunnu ja sen jälkeen kiristystä vain hyvin vähän, ehkä juuri tuo 1/8 kierrosta. Itse en kiristäisi ainakaan yli 1/4 kierrosta. Mikäli klappi ei poistu säätöruuvista niin sitten vika on muualla. Klappia voi aiheuttaa myös esim. simpukan väljät laakerit ja jos simpukka on autossa kiinni niin saattaa olla vaikea tunnistaa missä se välys on.
     
    Muokattu: 5.9.2021
  4. buick87gnbl

    buick87gnbl 2nd gear

    Kiitokset Bluestone sekä Concarne! Täytyy noilla mennä eteenpäin tarpeiden mukaan. Tosin nuo ylileveät 245:t kummit eivät ole ihanteellisia GN: n orggisvanteisiin, joten sekin voi aiheuttaa tuota motarilevottomuutta. ja sitten turhan alhaiset 2,4 barin rengaspaineet. Mutta kuhan katellaan tuo simpukka teidän hyvillä neuvoilla tarpeen mukaan.
     

Kerro tästä muillekin!