Olds 350 tehomietintää

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Pas(i)kiainen, 6.9.2012.

 1. mietmi-3

  mietmi-3 Gearhead

  Mitä jos noihin kansiin teetäis isommat venat? Vaatii varmaan "hieman" koneistusta että saa mahtumaan sivusuunnassa. Toi nyt vaan potuttaa toi 307:n tuhoutuminen....... Onhan mulla yks ylimääräinen 350 hyvillä kansilla mutta kun se olis mukava säilyttää vielä tulevaisuuteen ja johonkin spesiaali projektiin. Mitähän tuosta DXlohko+425kampi+5A kannet kombinaatiosta vois haaveilla niin kuin tehollisesti?
   
 2. SauliK

  SauliK 2nd gear

  Ei varmaan paljoa. Tilavuus on jo isolohko tasoa niin kannet jää kuristamaan
   
 3. Cadillac390Man

  Cadillac390Man 3rd gear

  Olisko iso homma sovittaa ISOlohkon kannet pikkulohkoon? :odroll:
   
 4. Substitute

  Substitute Gearhead

  Kyllä isolohkon kannet pikkulohkoon sopii, mutta imusarjan kanavat jää sitten pieniksi, tai ainakin pienemmiksi kuin kansien imukanavat.
   
 5. mietmi-3

  mietmi-3 Gearhead

  Jos nyt lähdetään siitä että tehot ei ainakaan vähene niin toi kuutiotuuma määrän kasvatus (pohojanmaalla on kaikki ISOA) :odroll: lisää edes vähän vääntöä niin ajatus ei ole täysin tuhoon tuomittu ja mä en nyt hae mitään +500 hv vaan toimivaa ISOA pikkulohko kombinaatiota emännän vanin keulalle jossa nyt majailee 8-kantinen loppuun ajettu 350 joka käy ehkä 6-7 pytyllä :mad:
   
 6. SauliK

  SauliK 2nd gear

  nojoo olishan se kompaktimpi mitä isolohko ja vanin kohilla siitä on jo hyötyä että ajatuksena ei huono.

  tuota dx lohkoa ja isolohkon kampea taitaa joutua koneistelemaan aika paljon että siinä hintaa tulee, olen miettinyt joskus samaa yhdistelmää ja rapakon takanahan ne on niitä tehneet vissiin vaikka kuinka paljon. isolohkon alukannet ja (pikkulohkon?) victor imusarja on ollut ainakin kaikissa kuvissa mitä olen nähnyt
   
 7. Timmo

  Timmo 1st gear

  Tämmöinen numero on koneessa ja kannessa lukee 6 ilman a-kirjanta. Onkos tämä sitten vm 75 vai?

  [​IMG]

  Missähän on imusarjan koodi, löysin vain numeron 1 kuskin puolen etukulmasta?

  Mahtuuko Flowtechin pakosarjat tähän ilman koneen nostamista?


  [​IMG]
   
 8. Timmo

  Timmo 1st gear

  Jaa selvittelin itse vähän googlen kanssa, että lohko on kaiketi -79 ja kannet -70. Imusarjasta löytyi koodi 4, lieneekö mimmoinen tapaus?

  Edelleen kiinnostaa myös imusarjat, väli näyttää melko ahtaalta.... liekekö Thornton's 350 JR Exhaust Manifolds ainoa vaihtoehto tuohon?
   
 9. Substitute

  Substitute Gearhead

  Peltipakosarjojen sopivuus riippuu siitä missä automallissa moottori on, samoin se että joutuuko konetta nostamaan vai ei.
   
 10. Timmo

  Timmo 1st gear

  Tuo on -65 Cutlassissa. Tuohon kuvaan liittyen, nykyisten pakosarjojen ja etupalkin väliin jää tikkuaskin mentävä rako. Koneen pukki on myös keskimmäisissä reijissä, jossain kuvassa näin semmoisenkin, että jossain mallissa se oli etummaisissa reijissä.

  Konetta ei voi nostaa paria senttiä enempää, vaihteisto ottaa kiinni tulipeltiin ja putsari konepeltiin.
   
 11. Timmo

  Timmo 1st gear

  Minkälainen tuo bensapumpun voitelu on tuossa oldsin mosassa. Oli näemmä pumpun akseli jäänyt jumiin, kun ei auto startannut eikä pumppu imenyt. Sitten suoraan bensaa kaasariin ja alkoi taas pumppaamaan kun mosa tärähti tulille. Lienee viisain lyödä uusi pumppu kehiin, mutta mietityttää siinäkin akselin voitetu, jos tuommoista tekee...
   
 12. SauliK

  SauliK 2nd gear

  Pumpulla ei sinänsä sen kummempaa voitelua ole, siitä menee vaan tanko jakopään sisään jota sitten nokka akselin päässä oleva epäkesko työntelee ylös alas. Ihan simppeli juttu ja saat ahaa elämyksen viimeistään jos käytät pumppua irti..

  tuo starttaushomma mitä kuvailit viittaisi ennemmin vialliseen ryyppyyn jos kerta kaasariin lorauttamalla lähti tulille.

  peltisarjojen sopivuudesta en osaa muuta sanoa kun että ainakin kuvan perusteella mahtuisi olemaan paikoillaan, eri asia on taas että mahtuuko vänkärin sarja sujahtamaan paikoilleen konetta nostamatta. Mulla ei ainakaan -84 olds farkussa eikä -79 deltassa mahdu, kuskin puoli menee. Siis flow tecit
   
 13. wiwwe

  wiwwe 2nd gear

  Vänkärin puolen peltisarja meni konetta nostamatta paikalleen kun otti öljynsuodattimen jalkoineen irti... Ainakin farkku capricessa mikä oli oldsin koneella
   
 14. Substitute

  Substitute Gearhead

  Noissa sopivuus- ja paikalleenmeno-asioissa kannattaa muistaa huomioida se, että fullsize- ja midsize-mallit on ihan eri juttu. GM-auton merkillä ei niinkään ole eroja, kunhan korisarja ja vuosimallihaarukka on sama.
  Sen lisäksi ne eroaa toisistaan vielä vuosimallisarjojen suhteen.
  Oldsikerhon sivuille on alettu keräämään omakohtaiseen tietoon perustuvia kokemuksia peltisarjoihin liittyen. Eli jos jollakulla on omakohtaista tietoa sopivuudesta, niin sinne voisi laittaa.

  Tuosta 64-67 pikkulohkomoottorin sarjojen sopivuudesta siellä ei vielä ole kommentteja.
   
 15. SauliK

  SauliK 2nd gear

  hyvä juttu, jouduin kerran vaihtamaan suodattimen jalan enkä saanut ähellettyä pakosarjaa kokonaan pois paikoiltaan
   
 16. Timmo

  Timmo 1st gear

  Voi viitata, mutta kyllä bensapumpun tangossa oli nyt se vika.

  Ei starttaa -> bensaletku irti pumpun ja kaasarin välistä ja starttaamaan -> ei tule bensaa. Imupuoli auki -> ei myöskään ime tankin puolelta, imupuoli takaisin läjään.

  Suppilo kaasariin menevään putkeen ja bensaa suoraan kaasarille -> lähtee saman tien.

  Bensapumppu herää horroksesta ja tyrkkää sopat pitkin konehuonetta.

  :poff:
   
 17. Rokki77

  Rokki77 1st gear

 18. SauliK

  SauliK 2nd gear

  jos todellista puristusta on 9:1 niin sisään vaan ja ralli päälle
   
 19. Rokki77

  Rokki77 1st gear

  kun idea ei ole laittaa mitään ränttätänttä nokkaa vaan auto toimii jokapäiväisenä käyttiksenä kesäisin!
   
 20. Lintta cruiser

  Lintta cruiser Gearhead

  Liikaa asteita.
   

Kerro tästä muillekin!