olds 5,7D öljymäärä?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja rakkari, 8.12.2013.

  1. Kosusenpertti

    Kosusenpertti 1st gear

    Eikös noi "nyky öljyt" ollu monelle kova pala kun niitä kaadettiin käytettynä jenkeistä tuotuihin moottoreihin ? Niitä kuulemma sattui, että vanhat paskat lähti öljykanavista tukkimaan kun oltiin käytetty vanhan liiton öljyjä pitkään. Ja kaikki synteettisethän joku luokittelee "peseviksi öljyiksi". Saatan olla väärässäkin, mutta tämä vain kuulopuheita...
     
  2. 5.7 olssi

    5.7 olssi 1st gear

    sen verta ottaisin kantaa aiheeseen ,koska aika paljon on kokemusta 6,5 6,2 5,7 tälläkin hetkellä 6,5 ja 5,7. Koskaan en ole käyttänyt täyssynteetistä öljyä kyseisissä moottoreissa ja pirun hyvin ovat toimineet,ja öljymäärä max 6 litraa 5,7 dieseliin.

    Varmaan toimivat yhtä lailla synteettisillä ,mutta muistaakseni valmistaja ei edes suosittele kyseisiin moottoreihin muuta,kuin mineraalia.

    Kun vaihdat öljyt ,niin kaada vaikka reilu 4 litraa ja katso alarajalle merkki ja pari litraa lisää ni saat ylämerkin.jos ei siis ole oikeaa tikkua.

    lopuksi vielä ,että 5,7 on pirun hyvä moottori.
     
  3. Lord of flies

    Lord of flies 3rd gear

    Hienoa että on noita 5.7 diesel koneita vielä liikenteessä.
    Tommosella tuli oma autoharrastus alotettua.

    Ite käytin puolisynteettisiä öljyjä, kun oli rempattu kone.
     
  4. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Nii onkii hyvä kone ja uus hankinta on nyy pihalla :rotfl: .
    [​IMG]
    Moottorien aatelistoa näköpiirissä :poff: .
    Takahutlarin lattian alta löyty varaosia, startti, riiselikannu, kaikki hihnat ja yx tulpanjohto :eek: .
     
  5. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Ja ilmastoinnin kompuran takaisin laitto mottirempan yhteydessä ollut ylitsepääsemätön homma. Tai putkijuntturien suojaus..
     
  6. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Jep ja jos mulla ei ole jemmassa imuälämölön vaimentajaa niin pitänee laittaa turbo sen tilalle.
     
  7. golden rocket

    golden rocket Gearhead


    juppien juttuju.. jos on kuuma avataan ikkunaa ja jos sattuu tuleen kylmä niin veivataan ikkuna kii tai lasketaan katto alas.
     
  8. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    No jaa, itse pidän ikkunat kiinni ajelusta, ei suhina haittaa ajelua ja on muutenkin mukavaa helteillä kun autossa on viileää.
    Syksyisinkin kätevä kostealla kelillä kun kuivattaa ikkunat nopeasti.


    Ja Jiille taas pahoittelut ot:n kylvämisestä.
     
  9. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Jaa moneenko 5.7 rieselavoon olet törmännyt?
     
  10. golden rocket

    golden rocket Gearhead


    olikos tässä puhe nyt pelkästään amerikan valmisteista aika moneen velipojallakin katoton Scottsdale :lol: :lol: :rotfl: lässytystä ilmastoinnin toimivuuteen minä en ainakaan moista kapistusta ole ikinä kaivannut talossa ja vielä vähemmän autossa :mad:
     
  11. saresks

    saresks Gearhead

    Kun ny kuiteski lässytetää kaikesta muust mut ei enää öljymäärästä, ni pakko todeta et paras lisävaruste taloihin ja autoihin o ilmastointi.

    Nii ja eks ton viisseiskan saa kestään pensaolssiracekonsteilla, jotta tasapainottaa ku kierroskone o ja vielä arpin studii kansiin ja alas. Ja cometicin "pahvit" tai oikee kuparit liekkirenkain. Vai onks orkkis tty kansipulteissa kovempi holdinki poweri ku 1/2 arpin studeis?

    Onks noihi väkästelty rivipumppuja ku taitaa roosamasterit olla kulahtaneita ja kantsiiks niit enää pistää kondikseen hinnal mill hyvänsä?

    Mutta tietysti oikea moottoriöljyn määrä selviää GM omistajan käsikirjasta. Jos autosi mukana sellaista ei tullut, on mahdollista että autosi on tuotu maahan ohi Metro-Auton virallisen maahantuontiohjelman tai on peräti vanhentunutta mallia.
     
  12. golden rocket

    golden rocket Gearhead


    no mää en ainakaan keksi yhtä ainutta hyvää asiaa mitä ilmalämpö pumpulla tekis talossa
    Useimmiten näissä nyky taloissa on lämmöneristeenä villa,
    jossa kiinni höyrynsulku muovi. sit kun tuupataan kylmää tupaan kesä helteellä, vesi kondensoituu sinne villan puolelle ja taas tuli uusi hometalo tämähän ei taas hetkauta taloa missä on painovoimainen ilman vaihto, eikä ole pulloksi rakennettu. aina on ulkoseinä märkänä missä ulko yksikkö on että lisää kosteutta rakenteisiin mitäs vielä helvetin moinen meteli.ei ole mun juttu
     
  13. Putte

    Putte 1st gear

    Ohjekirjan mukaan öljytilavuus on 6,5 litraa ja suositeltava öljy ob 10W-30 SE ja CC luokitukset täyttävää öljyä. Erikseen mainitaan, ettei CD luokituksen mukaista öljyä pitäisi käyttää lainkaan.
     
  14. rakkari

    rakkari 3rd gear

    joo,, eipä se oikee öljymäärä paljon auttanut kun viisseiska päätti antautua pari kilsaa ennen katsastus aseman pihaa,,, että semmonen tapaus.. vittu
     
  15. 5.7 olssi

    5.7 olssi 1st gear

    leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä,hyvä mootori se kuiteski on,jos ny ois sattunu vaikka moottorista antautuun.
     
  16. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Olen ollu siinä uskossa että näissä on jo ihan kaikki nähty mutta ei, tämäkin piti vielä nähdä :rotfl: .
    [​IMG]

    Tollanen kyhätty filtterin tilalle, keulassa on jäähy mutta ite filtterii ei ole ollenkaan :rotfl: . Ei ihme että huohottaa.
     
  17. Motorhead

    Motorhead 1st gear

    Kätevältä käy kaikki :poff: Taitanut olla se kuuluisa "ammattimies" asialla :rotfl:
     
  18. ceevu

    ceevu Gearhead

    Onko noita oikein tehty ilmankin jäähylähtöjä,että on tarvinnu virittää omaa patenttia?(mulla ei mielestäni ole kun jäähyllisiä jalkoja)
    Jokohan toi oma inspiraatio olis sen verran palautunu,että laittas ton kuljettimen leimaan,ja pöristelis ens kesänä auringonlaskuun...
     
  19. jake81

    jake81 Gearhead

    On ilman Jäähylähtöjä, mulla on yks sellainen versio ö-suodattimen jalasta.
     
  20. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Kyllä sieltä löyty filtterikin hyvin jemmattuna puskurin taakse, mutta olis ehkä ollu parempi ilman kun siellä oli ihan pilaa se itse miehen tekemät letkut ja pienimmän liittimen sisähälkaisija oli pikkasen alle 8mm.
    Ööliä meni muuten 7litraa takuulla tyhjään koneeseen kun täytin filsun ekaks.
     

Kerro tästä muillekin!