Olds diesel muuttaminen bensaksi...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja koppana, 16.7.2008.

  1. koppana

    koppana 3rd gear

    Onko kellään omakohtaista kokemusta tai tietoa oldsin 350 DX koneen muutamisesta bensamyllyksi? Kestääkö tehdä 455?
     
  2. cutlass cruiser

    cutlass cruiser Double Gearhead

    Ei oo kokemusta, mutta ei taida onnistua.
    Aiheesta löytyy täältäkin keskustelua, kunhan viittii hakea.
     
  3. Lepakko

    Lepakko Gearhead

    Eihän toi ole homma eikä mikään! Ehdottomasti jopa suositeltavaa tehdä 350DX:stä 455cid bensakone. Vai olisko jollain joku vielä helpompi ratkaisu tähän?
     
  4. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Kyllä 350 DX:n saa tehtyä bensakoneeksi. Mutta pikkulohkosta 455. Teoriassa tai käytännössäkin. http://www.442.com/oldsfaq/ofedsl.htm#E ... gineDetail
    Seuraava teksti edelliseltä sivulta kertoo aika paljon!

    The 350 diesel block with a 425 crank and the stock bore size block (4.057") will yield a bulletproof 411 CID gasoline small block. The 350 diesel block can be safely overbored .125" without sonic testing, to make a 437 CID small block. The 350 diesel block can be bored out to 4.25" when sonic tested. With a shaved down 425 crank and a 3.975 stroke, that works out to 451 cubic inches.
     
  5. Macho

    Macho Gearhead

    Muistaakseni ainakin Trans Amissa oli 455 bensakonetta vakiona. Periaatteessa siitä sais suoraan?
     
  6. Rinnewood

    Rinnewood 3rd gear

    Onhan oldsillakin oma 455.. :odroll: Tuon deeäksän muuttaminen bensakoneeksi ei taida tuoda mitään ylimääräisiä vaihtoprosenttejakaan, ainakaan niin paljoa kuin kokonaisen koneen vaihto?

    Kyllä siinä joutuu jonkinverran enemmän "harrastamaan" kun alkaa bensakoneeksi muuttamaan tuota kiisselimottia. Osien metsästystä, sovitusta ym ja sen päälle todennäköisesti täysremppa ennenkuin kasaa osat. Jos valmiin kokonaisen olds455:n löytää jostain niin sillä pääsee helpommin. :wink:
     
  7. koppana

    koppana 3rd gear

    Harrastamistahan tämä on aina, ja toki helepompaa joo olis laittaa valamis 455 gasoliinimylly. Mutta mielenkiinnosta ois tarkotus alakaa koittaa mitä tosta motista sais tehtyä.
     
  8. dart -66

    dart -66 Gearhead

    Periaatteessa, vaikka tekisit tuosta 350 deeäksästä vain samankokoisen bensakoneen, prosentit menee, koska sylinterikannen/sien vaihto rinnastetaan moottorin vaihtoon. Isommaksi tehtynä varmasti. Tiukkaan tulkittuna muutetusta moottorista tulisi esittää dynopaperit tai joku muu luotettava selvitys sen tehoista, koska tehdyn moottorin tehoa ei kirjoista voi katsoa. Tämä on hiusten halkomista, mutta näin sen oikeasti pitäisi mennä.
     
  9. toyopet

    toyopet Double Gearhead

  10. Hyytiäinen

    Hyytiäinen Gearhead

    Ei mene koko koneen prosentteja kansien vaihdosta. Vaihto rinnastetaan moottorinvaihtoon, kun tulkitaan moottorinvahtosäädöksiä a verrataan vertailumoottoriin (teho +20%, tilavuus +25% ja paino +20%), mutta prosenttisäädöksen on erikseen. Tietty kansien vaihdosta voi inssi repästä osan koneprosentteja, mutta jos harrastaakin niin paljon että plissaa kiisselikansista bensakannet :poff:

    Ja voihan inssille aina sanoa että muutin vain bensaksi ja tilavuus pysyi samana. Mut se onkin jo valehtelemista ja siitä joutuu linnaan. :soosoo:
     
  11. dart -66

    dart -66 Gearhead

    No, vaihtuu siellä vähän muutakin kuin kannet... Ja prosentteja laskiessa kokonaisuuden jyvitys on herran hallussa.
     
  12. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    Oliskos ostaa sellainen jo bensaksi muutettu Oldsi. Taisi olla ihan muutaman kahden käden sormilla laskettuna kilvissä olevien diesel Oldsien määrä nykyään.

    Jos se on ehjä, helpompaa on myydä diesel pois ja ostaa jo bensattu tilalle. Katso nettiautoon.

    Edit: siis stroukata isolohkon akselilla. Kaipa se onnistuu, mutta ei siitä tule 455, vaan jotain muuta 42x? . Aika homma vain. Googleta täältä ketjut ja katso www.442.com
     
  13. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Oikeaa asennetta :wink:
     
  14. Rinnewood

    Rinnewood 3rd gear

    Jep, näin se menee! Elämä on täynnä valintoja.. :wink:
     
  15. f-85

    f-85 Gearhead

    Paremminkin että elämä on täynnä vahinkoja.
     
  16. Rinnewood

    Rinnewood 3rd gear

    :rotfl: :poff: no toi pitää vaan ottaa kantapään kautta, itse kunkin..! :D
     
  17. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Kyllä olis mukava juttu muuttaa tuollainen 350 DX-lohko palmuöljyn polttajasta oikein moottoriksi :p Joskus vuonna X kun poistin Olssin nokalta kyseisen laitteen en silloin tiennyt mitä kivaa siitä olis saanut tehtyä :cry: :cry: Nyt kun olis tietotaitoa ja paikka missä harrastaa niin ei ole enää sitä 350 dx:ää eikä kyllä aikaakaan. Eli ei muuta kun ala värkkäämään siitä lohkosta sitä bensakonetta :wink: Vaikka vaan 350 kokoisena. :eek:
     
  18. koppana

    koppana 3rd gear

    Jep. Niin mä meinaan. Katotaan mitä siitä saahaan irti... :eek: Jos sais lankkukylkeen hiukan vauhtia 8) Aikaa ja rahhaa siinä pallaa vaan sitähä saa ku töisä kulukee.
     
  19. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Tiedä siitä vauhdista kunhan saa harrastaa.
    Tossa linkki
    http://www.netikka.net/mikko.miettinen/ ... index.html yhteen projektiin missä sai harrastaa. Homman jälkeen auto on pääasiassa seisonut :poff: Nyt tuli ostettua toi Olssin CC ja sama homma edessä. Saishan niitä hyviäkin mutta pitää sitä jotain pientä :eek: tekemistä olla :poff:
     
  20. kma68

    kma68 Gearhead

    Entäjos laittaa matalapuristeiset mukit, niin ei tarvitse kansiakaan vaihtaa. 8) Jakajalle ei taida olla paikkaa, joten suorasytytystäkö meinasit?
     

Kerro tästä muillekin!