Oldskool pelleilyä/apinointia Metrifordilla ja muilla laitteilla

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Projektit', aloittaja VintageSpeed, 22.4.2016.

 1. f34

  f34 Double Gearhead

  "Kun maailma loppuu, minä ajan Taunuksella taivaaseen."
  Ei ne päästä sua sinne, kun huomaavat, että oot laittanut Taunukseen Mersun syylärin. :)
   
  Muokattu: 7.7.2017
  kerkko tykkää tästä.
 2. max

  max Double Gearhead

  Nämä autot ovat parhaita sukujuhlilla,jos sukulaiset ovat ns.sulkaperseitä.
  Eli omassa tapauksessani et ole mies ellet ole lentäjä(kapteeni) tai lääkäri(kirurgi).En ole kumpaakaan,eli olen siis hylkiö ja surkea luuseri.
  Auto on oltava uudehko BMW ja mielellään isolla ja tehokkaalla moottorilla.
  Siis kuinka sit käyttäytyä sukujuhlilla? Aina kun joku rupeaa pätemään Bemarin nahkapenkeistä tai sen V8 moottorista,niin keskeytä se välittömästi selostamalla Taunuksen moottorista kuinka olet hankkinut siihen "teho nokka-akselin" moposportista!
  Samalla voit huomata kuinka saat osaksesi sääliviä katseita paremmilta ihmisiltä.
  Jos haluat oikeasti tehostaa tunnelmaa,niin ole aika reilusti kaljassa,ja kuskina sulla on vahvasti huorahtava naikkonen jonka kaula on mustanaan fritsuista,eikä kaikki välttämättä sun tekemiä.

  Edit.Omassakin kaulassa sais olla fritsuja.
   
  Muokattu: 8.7.2017
  leivonharri, Rotten, Roberto ja 10 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 3. VintageSpeed

  VintageSpeed 3rd gear

  Nyt on Tanari peltipuhdas niiltä osin kuin oli tarpeellista. Jokunen kerros löytyi vanhaa maalia ja kittiä. Ainakin kolmeen kertaan oli auto maalattu. Katon ja konepellin sekä lokarit vain hieroin karheaksi sillä niissä näytti olleen alkuperäinen maali ja olivat suhteellisen hyvässä kuosissa. Pelitöitä joutui tekeen vielä apparinpuoleiseen c-pilariin,

  Epoksipohjat tilasin tuolta automaalit.netistä. Oli kyllä selkeästi edullisin vaihtoehto. Jospa ensiviikolla pääsisi maalailemaan.

  [​IMG]

  [​IMG]
   
  speedy, max, Inlinee ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 4. Zejk1

  Zejk1 2nd gear

  Just näin !!!!! Vielä kun tsekkaa niiden parempien ihmisten autojen tiedot niin jopas....mokomat ajelevat rahoitusyhtiöden autoilla.....ja työnantaja ostaa bensat ....mie romahan :)
   
  Muokattu: 9.7.2017
 5. Zejk1

  Zejk1 2nd gear

  Vielä kun kysyt että onko puhtaat pöksyt että voi istua ;).....hyvää mietintää maxilta kaikenkaikkiaan ...
   
 6. max

  max Double Gearhead

  Tämä nyt menee vähän sivuun alkuperäisestä Taunus aiheesta,mutta tämä materialismi on ainakin omalla kohdalla koettu,ja uskomatonta kuinka ihmisen arvo mitataan numerosarjalla mikä lukee auton takapaksin kannessa.
  Suvun hävittäjälentäjät ja muut ilmojen huimapäät muistavat aina kehua itseänsä muista välittämättä.
  Kerran lohkasin" kaartotaistelun" lomassa kuinka vedin pitkät seminologikäsineet käteen,ja survasin käsivarteni kyynärpäätä myöten Airbusin takavessan pyttyyn,ja kaivoin mytyssä olevat terveyssiteet pois. Mekaanikko kun olen.
  Taas tuli hiljaista sukujuhlilla.
   
  Rotten, eilhik, Herje ja 1 muu tykkäävät tästä.
 7. VintageSpeed

  VintageSpeed 3rd gear


  Itseasiassa kaverin polttareissa tuli herätettyä samantyyppisellä aiheella hilpeyttä. Päivänsankarin veli työskentelee maatalalouslomittajana ja on Juvalta kotoisin. Oltiin stadissa viettämässä näitä polttareita kun tämä lomittaja alkoi kertoa tarinaa metrossa.

  "On muuten yks asia mittä mie en pysty rapulassa tekkeen. Se on nimittäin siementäminen. Joskus tuli kaaheessa kossurapulassa mentöä töehin ja survasin sen käten sinne lehemän persseenreikään ja kaevoin sitä puolisulanetta paskaa sieltä poes. Ei perkele, kylä lensi oksennus sen jälkeen ja sitten käsi takas persseeseen".

  Voitte kuvitella ne ilmeet näillä metrossa matkustaneilla somekaunottarilla.
   
  Rotten, eilhik, Herje ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 8. VintageSpeed

  VintageSpeed 3rd gear

  Kun tekee mitä sattuu niin saa sitä mitä muut ei halua.

  Perjantai iltapäivän sää suosi ja vedin epoksit pintaan. Kylläpä otti voimille saada tuo vehje tähän pisteeseen. Ensin jysähti Boschin rälläkkä kun hion laitetta pellille. Sitten hiomahiiri heitti savut pihalle. Seuraavaksi kompurasta hajosi vedenerotin ja nyt viimeisimpänä ei tahtonut mistään löytyä halpisruiskuun isompaa suutinta. Päädyin sitten ostamaan 1.4 suuttimen ja poraamaan sen 2.0 kokoseksi itse.

  Hyvä tuli mitä nyt pari kärpästä tarttui vähemmän yllättäen lokariin kiinni. Seuraavaksi sitten pintaväriä ostelemaan. Eikä ole muuten paljoo kittiä käytetty. Jätin aika paljon elämän jälkiä tuohon pintaan ihan sen takia ettei tarvitse kittailla vahingossakaan pilalle.

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
  Rotten, max, peto ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 9. ozzy-

  ozzy- 3rd gear

  Kovasti oot vaivaa nähny vanhuksen etee! Löytyy muuten pari ehjää takaluukkua jos vielä kaipailet, niin ja siis samasta osotteesta mistä Hänet hait...
   
 10. VintageSpeed

  VintageSpeed 3rd gear

  Hyvä homma. Meinasinkin kaivaa sun yhteystietoja jemmasta sillä mä tarttisin sen tuulilasin tohon jos sulla vielä on se?
   
 11. ozzy-

  ozzy- 3rd gear

  Joo sekin löytyy ja paljon muuta P5 osaa..
   
 12. VintageSpeed

  VintageSpeed 3rd gear

  Nyt on sitten pintamaali vedetty. Hiukan appelsiinia siitä vähemmän yllättäen tuli kun olosuhteet oli mitä oli ja maalia en juurikaan ohentanut, mutta olen tyytyväinen. Väriksi tuli nyt sitten Fordin Royal Maroon joka on akryyliversio tuosta Vintage Burgundystä. Kuivumisen jälkeen vielä vesihionta ja vehkeet takasin ajoon.

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]

  Tässä sama väri Mustangin päällä. Näyttää märkänä paljon kirkkaamallta, mutta varmaankin kuivuessaan tummenee.

  [​IMG]
   
  Muokattu: 20.7.2017
 13. Rusty

  Rusty Double Gearhead

  Kyllä siinä Taneli saa lisää eliniänodotetta reilusti. :)
   
 14. VintageSpeed

  VintageSpeed 3rd gear

  Ennen:

  [​IMG]
  Jälkeen:

  [​IMG]

  Ennen:

  [​IMG]
  Jälkeen:

  [​IMG]

  Vielä uupuu koristemerkkejä ja listoja. Tänään viskasin uuden käytetyn tuulilasin paikalleen. Toivottavasti nyt pitää vettä. Kromikistat ei millään meinaa sopia paikalleen. Sen verran on mittaeroa tarviketiivisteessä ja lasissa orggis Ford tuotteisiin.

  Seuraavaksi sitten sisustan kimppuun. Tilasin saksasta ison läjän osia ja muunmuassa uuden maton. Penkit pysyy tiikereinä mutta yleistä siistimistä on tarkoitus suorittaa.
   
  NorthElite, Rotten, wilburi ja 1 muu tykkäävät tästä.
 15. VintageSpeed

  VintageSpeed 3rd gear

  Tulipa tehtyä tällekin kikkareelle pitkästä aikaa jotain, nimittäin oli taas pakko saada peltisarjat Taunukseen. :rotfl: Ostin Englannista 2.8 Capriin tarkoitetut sarjat 120 puntaan ja toivoin niiden sopivan.

  Iloiseksi yllätykseksi apukuskin puolen sarja meni paikalleen heittämällä, mutta kuskin puolen sarja ei sitten mitenkään. No pakko oli alkaa väkisin vääntämään ja laikalla kollektori auki ja muokkaammaan uudelleen. Tää muokkaushan nyt tappoi kokonaan sen peltisarjan idean sillä virtaus vaan huononi tuosta, mutta voipahan sitten kylillä kehua että on peltisatsit tanarissa. :poff:

  Ja jottei olisi ollut liian helppoa niin peltisarjan heppailun jälkeen, paikalleen ei sopinut enää käsijarrutanko, joka tässä mallissa on siis vielä kojelaudassa. Sitä joutui muokkaamaan hieman lekalla. Myöskin simpukan kääntövarren pultti otti sarjaan kiinni ja esti pyörien kääntymisen, joten jouduin tekemään suorasta tangosta oikean mittaisen tangon, kierteistämään sen ja laittamaan pultin tilalle.

  Kaiken tämän säädön jälkeen loppui migistä kaasu ja hitsausjäljestä tuli aivan kaameaa räpellystä. No, onneksi se sarja ottaa edelleen kiinni sinne simpukan kääntövarteen eli saa repiä koko roskan uudelleen auki ensiviikolla, hitsata kunnon saumalla ja siirtää vielä pari milliä sarjaa simpukasta.

  [​IMG]

  [​IMG]

  Hohhoi, on tää vintage miehen elämä säätöä. Kyllä mää niin kadehdin teitä, jotka asutte niissä kerrostalokuutioissanne eikä tarvii tehdä mitään muuta kun juoda kaliaa, paistaa makkaraa ja kattoa salkkareita telkasta.
  Vintageukon pitää ensin korjata 30-vuotta vanha Kemppi MigoMag, jotta saa hitsattua 50-vuotta vanhan kompressorin takaisin käyttökuntoon, jotta saa sitten hitsattua Taunukseen peltisarjat ja vetokoukun kiinnitykset, jotta voi sitten sillä Taunuksella käydä hakemassa sen 40-vuotta vanhan Muuli peräkärrin ladon takaa mätänemästä, jotta sillä saa sitten kuskattua 60-vuotta vanhat tiilet tontille, jotta sitten voi muurata niistä aikakausikorrektin pihagrillin rintamamiestalon pihalle, jotta pääsee sitten nauttimaan sitä kaliaa ja makkaraa kesällä.

  Aamen

  [​IMG]

  [​IMG]
   
  sepi-ukko, LPV, NorthElite ja 9 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 16. Telkkarissa ne sanoo, että maailma muuttuuu, mutta vintagemiehet ei sen mukana. Siksipä on kysyttävä, kun sulla on tuota ruiskurakentelua toisessa proggiksessa, niin nähdäänkö vastaavaa tanikan suhteen.
   
 17. VintageSpeed

  VintageSpeed 3rd gear

  Ei, jossain vaiheessa ajattelin heittää 3xweberit tähän tai sitten jos jostain vielä löytää niin Offenhauserin 4-reikäsen imarin, Holleyn 390 kaasarin ja Aisin Warnerin pienen remmiahtimen.

  Lisää sopaa tälle ei olisi pahitteeksi, koska meinaa ryytyä yläkierroksilla kun kunnolla antaa monoa.


  [​IMG]

  [​IMG]
   
  mikkis83, stana, Gary Grand ja 1 muu tykkäävät tästä.
 18. Jotkut Aisin Warnerin ahtimista on todella pieniä, pienimmät on tarkoitteu japskien 660 kuutioisiin moottooreihin. Toki niitä on suurempiakin.

  Toinen vaihtoehto voisi olla joku Eatonin M62 tai M65. Se voisi olla lähempänä oikeaa kokoa.
   
 19. Gary Grand

  Gary Grand Double Gearhead

  Kuulostaa melko mehukkaalta..:p:p:p
   
 20. HendriXXX

  HendriXXX Gearhead

  Tää on kyllä hauskaa luettavaa! Ja komiaa jälkeeki näyttää tulevan.
  Mukava nähä että löytyy vielä hengenheimolaisia nyky mualimastaki. :D

  Tommosta metrivoortia oon halunnu itellekki. Kyllä kelepais prkl! :cool:
   

Kerro tästä muillekin!