Oldsmobile 88/98 jutustelua

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja SQ, 30.11.2016.

Tags:
 1. SQ

  SQ Gearhead

  Mikäpä on noiden otsikon Oldsien tilanne Suomessa? Aika vähissä tuntuvat olevan. :/
  Koitetaan keräillä tähän ketjuun tietoa yksilöistä, varaosalähteistä jne. Ensisijaisesti itseä kiinnostaa siis nuo 6th gen ('65-'70) 88-mallit, mutta voihan tuota otsikkoa aina muokata jos muidenkin sukupolvien laitteita halutaan ottaa mukaan tähän ketjuun. ;)

  Mulla on itsellä '65 Dynamic 88 avo. Tuotu Kaliforniasta (jossa poistettu liikenteestä '94) papereiden mukaan 2014, kiertänyt Suomessa pari omistajaa tullaamatta, kunnes tuli mulle Vöyriltä syksyllä 2015. Fiksailin rekisteröintikuntoon, tullasin ja rekisteröin samana syksynä ja ajelin tietty. Viime kesä tuli vaan ajettua, kunnes lämpöongelmat katkaisi kauden vähän turhan aikaiseen (2015 ajoin joulukuulle, nyt kausi loppui jo syyskuussa). Rujo päältä ja sisältä, mutta toimii (paitsi ne lämmöt nyt loppuaikoina). Saanee uutta maalia ja osin sisustaa tämän talven aikana, ehkä myös rätin jos rahat riittää.
  Kuva: https://1drv.ms/i/s!AuqJm7W9wtM2iRZJIx3xBOXLH9QN

  Vanhojen kuvien ketjusta bongasin täsmälleen samanlaisen ( http://paxpic.kuvat.fi/kuvat/Kuvia+menneiltä+vuosilta/Forssan+picnic+-97/Forssan+Picnic+-97+(2).jpg ) , jonka jäljitin rek. nrolla Paraisten seudulle, missä näyttäisi googlailun perusteella nauttivan olostaan melkolailla priimakunnossa. Tuo on tuotu Suomeen '90. Lisäksi kaverilla on muistikuva vielä vanhemmasta (Keimolasta?) valokuvasta, jossa oli taustalla vastaava avo ihan suomikilvissä. Tästä mitään tietoa kenelläkään?

  Löytyykös OD:n porukoilta tietoa muista yksilöistä? Ajossa, projektina, varaosakunnossa tai paalattuna?
   
  Muokattu: 1.12.2016
 2. pontiac60

  pontiac60 Gearhead

  1963 vm 98 avona löytyy tallista. Tullut kesällä jenkkilästä
   
  rane58 tykkää tästä.
 3. skylark71

  skylark71 Gearhead

  1969, 98 avona löytyy itseltä
   
  rane58 tykkää tästä.
 4. Gerball

  Gerball 3rd gear

  -65 Dynamic Holiday Coupe ikuisuusprojektina. Olen auton 2. omistaja. Tallella edelleen California -65 rekkari missä alareunassa auton uutena ostaneen omistajan nimi Miller. Kuvassa kärry kun vielä jenkkilässä oli.
  [​IMG]
   
  rane58 tykkää tästä.
 5. Gerball

  Gerball 3rd gear

  Tämä linkki lienee tuttu jo kaikille Oldsin omistajille ?
   
  rane58 tykkää tästä.
 6. Pertti K

  Pertti K Gearhead

  Vaikka Oldsi-hemmo jossain määrin olenkin, ja 98 on nytkin omistuksessa niin piti oikein intternetistä katsoa että mikäs se 6.gen on. Sen mukaan olisi 1959-1960. Tässä nyt kuitenkin puhutaan vähän tuoreemmista, niin mainitsenpa että itselläni oli '63 Starfire. Kokkolaan lähti ja voi olla siellä edelleen, en tiedä. Siitä jäi vähän kutina että joskus voisi olla samanikäinen tai vuotta uudempi 98, siinä on näköä ja kokoa ihan kivasti.

  Noh tämä ei nyt osunut aiheeseen ollenkaan jos '65-'70 piti olla, eikä otsikkoonkaan. Poistun takavasemmalle hissukseen.
   
  rane58 tykkää tästä.
 7. Marklin

  Marklin Gearhead

  Onhan näitä ainakin muutama:

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
  rane58 tykkää tästä.
 8. SQ

  SQ Gearhead

  No joo, mä jotenkin niputin 88:t ja 98:t samaan nippuun. :) Intternetistä mäkin tuon generaation lunttasin. https://en.wikipedia.org/wiki/Oldsmobile_88
  Eiköhän nää kaikki tänne sovi, muokataan vähän otsikkoa.

  Mulle oli uutta, hieno pätkä!
   
  rane58 tykkää tästä.
 9. SQ

  SQ Gearhead

  Noista '65:sta JUA-42 onkin toi aiemmin vanhoista Forssan kuvista bongaamani, nykyään Paraisilla vaikuttava yksilö. Alemmat Jetstarit on mulle uusia tuttavuuksia.:)
   
 10. Marklin

  Marklin Gearhead

  Jep, huomasin linkistä, että sama peli oli ollut myös 1997 Pick Nickissä, tuo meikäläisen kuva on samasta paikasta 2012. Äkkiseltään väittäisin vielä ainakin toinen mokoma näitä löytyvän lisää maastamme. Kaivelen kuva-arkistoa lisää jossakin vaiheessa.
   
 11. Pertti K

  Pertti K Gearhead

  No kaitpa nämäkin nyt muokatun otsikon alle mahtuu. Ex-Starfire[​IMG]
  Ja nyk-98
  [​IMG]
  Molemmat esittelee parhaita puoliaan...

  Jos jollain on havaintoja tuosta Starfirestä vuoden 2006 jälkeen, niin kiinnostaa! Silloin lähti Kokkolaan ja ostaja soitteli vielä n. vuoden päästä, mutta sen jälkeen ei mitään havaintoa.
   
  rane58 tykkää tästä.
 12. vellu61

  vellu61 Gearhead

  Löytyy tallista -70 98 avo , ajettu n.80t mailia
  Tuotu 2012 Jenkeistä , Vaalean sinine ,hienolla metallihohto sinisellä verhoilulla . Auto ollut 2:lla omistajalla
   
  rane58 tykkää tästä.
 13. Marklin

  Marklin Gearhead

  rane58 tykkää tästä.
 14. Cocco Bill

  Cocco Bill 2nd gear

  Muistan nähneeni tuo Starfiren yhden autoliikkeen pihassa Kokkolassa enempi ja vähempi oman onnensa nojassa seisomassa kuukausitolkulla kesästä pitkälle kevättalveen joskus 5v sitten hienokuntoisena pikkuhiljaa rapistuen kunnes yhtenä päivänä se sitten oli tapahtunut mitä sopi odottaakkin:eek:li saanut osuman pihassa jostain,veikataan lumitraktorista ja se ei niin hieno ollutkaan enää....
  Ihmettelin moneen otteeseen outoa säilytystapaa moiselle ja kiertelin autoa ohimennessäni,ketään ei näköjään kiinnostanut moinen tosi hienosti säilynyt harvinaisuus ja itse en kyllä olisi ulkosalle jättänyt ilkivallan armoille moista tyrkylle avoimelle pihamaalle oli kaupan tai ei,mutta ei näille näköjään enää ostajia ja innokkaita harrastajia löydy oikeasti.
  Varmaan oli metrin lumet ja vedet tehneet jo tekosiaan,ei nämä nyt ihan vesitiiviitä ole,oireita oli näkyvissä vuotavista tiivisteistä ja pientä ruostepilkkuakin pukkasi jo kromeista. Muistaakseni takavalon lasi pirstaleina maassa parin sivulistan kera,takapuskuriinkin oli tainnut raappaista ym pientä mutta tyyristä.
  Sitten se vaan katosi siitä,nykykohtaloa tai sijaintia en tiedä enkä edes sitä oliko se kaupan saati hintaa,mutta autoliikkeen pihassa olevana näin voisi olettaa asian olleen ellei sitten jäänyt siihen jonkin maksujutun tai muun "liikuntaesteen" vuoksi.
  Sääli,hieno ja harvinainen malli kuin että se kunnostaminen kun maksaa moninverroin enemmän kuin säilyttäminen sellaisena kuin tuo oli eikä moiseen uusia tai uudenveroisia kromiosia,listoja,laseja ihan puissa kasva ja tarjoushintaan.
  Nykyaika toistaa yhä menneitä tyhmyysiä ja hyvää,hienokuntoista klassikoajan rautaa annetaan mennä projektiasteelle ja liian kalliiksi elvyttää,ennen kuin menee sulattoon.
   
 15. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Noinkohan on 455:sella ( 7.5ltr), vaiko sitten 425:sella joka tuohon aikaan oli se isoin kone.
  Ihan hienon näköinen auto muuten on, hinta ei hirviä auton kuntoon nähen kuvista. Tuokin ollu jo melko pitkään myynnissä, oiskohan luokkaa koko kesän?

  Harmi kun noitten isojen "edustusmallien" osat uustuotantona on kovasti kortilla.
   
  rane58 tykkää tästä.
 16. Pertti K

  Pertti K Gearhead

  Voi perse. Pitikin mennä kyselemään :-( Oli autokauppias joka sen minulta osti, mutta en tiedä missä liikkeessä.

  Edittiä. Tämä jäi sen verran kummittelemaan mielessä, että tuntuu ettei enää uskalla myydä mitään autoa pois. Tuntuu kuin olisi ystävän pettänyt. Nyt tuota 98:a koittanut myydä niin melkein jo meni entisöitäväksi - siis 67 vuoden patina olisi mennyt viemäristä alas! Ja kertaalleen myymäni Typhoonin (sori OT) pelastin 5 vuoden seisonnasta, jonka aiheuttama alamäki oli jyrkentynyt lämpimän parkkihallin vaihduttua telttatalliin.
   
  Muokattu: 7.12.2016
 17. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  Onpa kaunis olds pertillä. Varmaan sykähdyttävä näky livenä.

  Onko rakettikone vai se suora kasi?
   
 18. Iso T

  Iso T Gearhead

  Tallissa on pari vuotta sitten Atlantasta hommattu 1966 vm -98, 4d, Ht mallinen kulkine.
   
  Muokattu: 29.12.2016
  rane58 tykkää tästä.
 19. Pertti K

  Pertti K Gearhead

  Kiitos, osta pois. Ekaa vuosikertaa Rocketti löytyy pellin alta. Oli myös "latolöytö"varaosamoottori ja -vaihteisto, jotka oli näyttelyesineenä klubin osastolla Lahdessa n. 2009 tai -10, mutta ne ovat jo uusilla onnellisilla(?) omistajillaan.
   
  Muokattu: 7.12.2016
 20. vellu61

  vellu61 Gearhead

  Tässä kuva vielä minun 98:sta
  [​IMG]
   
  rane58 tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!