Ongelma esiöljyämisessä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja p0ks, 8.7.2016.

  1. p0ks

    p0ks 2nd gear

    Morjestaa. Koneena -73 vuoden 454 ja konepaikallaan ja oon tekemäs esiöljyämistä pyörittämällä öljypumppua sopivalla tapilla mutta ei tuu öljyä yläkertaan vaikka kuinka pyöritän. Mistä voisi vikaa etsiä? Öljy proput jakopään puolella ja takana on kiinni ja mistään ei ylimääräsiä vuoda.
    Pumpun akselia kun katsoo ja pyörittää niin siinä on öljykanavat mutta niistäkään ei pahemmin näytä öljyä tulevan, tai pitäisikö edes nähdä että niistä tulisi?
     
  2. xarper

    xarper Gearhead

    Mä taisin vaan katella kun akkukoneella pyöritin vanhasta jakajasta tehtyä viritystä että ÖP mittari näytti painetta, totesin tämän riittäväks sitten.

    Siinä taitaa hetki tollein mennä että se sieltä ylös asti tulee.
     
  3. p0ks

    p0ks 2nd gear

    Joo oon pyöritelly useita minuutteja sekä pyörittänny konettakin välis mut ei oo auttannu. Hydr. Nostajat tässä onko sillä vaikutusta?
     
  4. xarper

    xarper Gearhead

    Mullakin 302 on hydrauliset nostajat. Eikö ÖP mittari sano mitään kun pyörität porakoneella öljynpainetta?
    Auttaisko jos öljynsuodattimen täyttäis etukäteen jos ei oo jo?
     
  5. p0ks

    p0ks 2nd gear

    Käyn huomenna hakeen mittarin biltemasta ni katon että nouseeko paineet. Jos nousee niin ilmeisesti ei ole tukoksia missään? Suodatin luultavasti jo täynnä kun pyörittelin tuota jo kun oli moottori pukissa mut ei ollu takana nokan ympärillä olevia tulppia paikoillaan ni se ruiski niistä öljyt pihalle..
     
  6. xarper

    xarper Gearhead

    Ei mulla ainaskaan ongelmaa ollu ku motin kasasin uusilla rojuilla ja mittari näytti paineita, tosin ei lähtenyt kyllä ykösellä ees tulille ni turhat starttaukset varmaan nosti vielä öljyä ylös jos ei jostain syystä ollu vielä ylhäällä sitä.
    Ja kyllä sitä sai enemmän kun pari minuuttia pyöritellä, sen huomas kyllä kun se hidastu se pyörittäminen kun rupes olee paineita, paljon nihkeemmin pyöri. Tollein kuulemma saa halvasta akkukoneesta toimintasavut ulos :D
     
  7. markoyt

    markoyt 3rd gear

    Joo ainakin oldsin 403:sta saa vartin pyöritellä rempan jälkee ennen ku alkaa ylös ja joka paikkaan nousta.....poltin jopa yhden porankin tuossa touhussa....
     
  8. reynolds

    reynolds 3rd gear

    Ei nyt millään vittuilulla,mutta....Pyörititkö akkukoneella oikeaan suuntaan sitä öljypumppua?....Ja ainakin Euroopan GM:n vehkeissä (Opel Ascona,Manta ym.).Niin tarvii öljypumppu täyttää ns:"siemenöljyllä"...jotta alkaa nostaa paineita.
     
  9. jomppa

    jomppa 3rd gear

    Tarvitset varmaan siihen kanavan kohdalle lohkoon sen pyöritystyökalun ympärille sellaisen holkin, joka ohjaa sen öljykanavan virtauksen kanavaan, eikä päästä sitä alas jakajan reikää pitkin. Vaikka ei näyttäis virtaavan reiästä paljoa, et varmaan saa paineita nostettua tarpeeksi, että nousisi ylös asti. Kaupan primer-työkaluissa on n. 5 cm alhaalta tuo urallinen kaula/holkki, joka sopii lohkon jakajan reikään. Samoin onnistuu vanhasta jakajasta tehdyllä työkalulla. Pyöritys myötäpäivään.
     
  10. markoyt

    markoyt 3rd gear

    Nii kenelle esitit kysymyksen... Minä ainakin pyöritin oikeeseen suuntaan ja Oldsin jakajahan pyörii vastapäivään toisin kuin Chevy.....Myös suodatin oli täytetty.
     
  11. xarper

    xarper Gearhead

    Liekkö tässä se syy miksi se itellä toimikin siis, jos sieltä joku holkki puuttuu ite tehdyssä työkalussa, jakajassahan siellä on kaikki mitä tarttee.
     
  12. Mika.V

    Mika.V Gearhead

    BBC/SBC oil pump primer tool:

    [​IMG]
     
    Muokattu: 9.7.2016
    xarper tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!