Onko AOD tietoo?

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja HenkkaTurust, 15.2.2002.

 1. HenkkaTurust

  HenkkaTurust 1st gear

  Miten on, onko AOD-laatikosta mihinkään? Itselläni on työn alla vanha Full-Size FoMoCo, ja nyt on laattikohommien aika. Eli laitanko C4:sen vai olisiko AOD sittenkin asiaa. Kone tulee olemaan lähes vakioksi peruskorjattu 351C, ja perä 2.75 välitteinen 9" ja käyttö ensisiasesti maantieajoa nätisti. Tiedän, että aski on huonossa maineessa, mutta niin on ollut TH 200R4:kin, ja hyvin tuntuu kestävän siistiä ajoa kaverin letukassa! Tarviiko jotain erikoisosia, sopiiko koneeseen/laatikon palkkiin, (C4 menee suoraan alkuperäisen 2-lovisen tilalle laatikon palkkiin) entä käykö tavallinen B&M räikkä-valitsin? Olen kiitollinen asiantuntevista neuvoista.
   
 2. starcraft

  starcraft Gearhead

  Sen verran tosta aod :stä että ajelin kolme vuotta farmarilla jossa oli aod ja siinä se toimi täysin moitteettomasti. En tiedä sitte olisko hyvä olla vähä tiheempi perävälitys tuon aod:n kanssa.
   
 3. fisu

  fisu Gearhead

  eikös aod ole päivitetty C4 ?
  muistaakseni öljypohja on sama ja suodatin.
   
 4. hudson

  hudson 1st gear

  AOD laatikkoa kehuttin jossain ameriikan hottentottilehdessä yhtä vahvaksi kuin TH-400,johtuen ehkä siitä että siinä on oikeasti 4 välitystä eikä lukkoturbiinia niinkuin GM-laatikoissa.Perävälitys on noissa 80-luvun piilofarkuissa samaa luokkaa kuin mainitsemasi,laatikolle se ei ole ongelma,mut voi ehkä pidellä hiljaista repivien lähtöjen kans.Isoin ongelma on varmaankin nk.throttle cable,näis piilofarkuis kun on järestää ne kakspiste-ruutat.Sellanen kaasuttimeen sovellettava mekaaninen malli oli lehden mukaam jossain 80-81 Ford LTD malleissa.
   
 5. 4dFunClub

  4dFunClub 1st gear

  Mitenkäs muuten kun meikäläisenkin stw:ssä rattikarahkassa on vain vaihtoehdot 1, D, OD. Olen kuullut, että tästä syystä loota ei olis esim. rodiukkojen suosiossa. Jos ajatellaan manuaalikoneistoa, niin ei ole kovin sporttista vaihtaa ykköseltä deelle. Lootahan saattaa vaihtaa kakkosen kolmoseksi hyvinkin nopeasti, tai vaihtaa suoraan kolmoselle kierroksista riippuen? Onko tarjolla muutossarjoja sporttikäyttööön?
   
 6. impala1968

  impala1968 Gearhead

  Miten niin? AOD:tä ei voi mitenkään verrata 200-R4:ään. Erittäin hyvä laatikko ja kestää mainiosti, prepattuna jopa lähes mitä vaan. Eikä sisällä omituisia sähköosia kuten GM-askit.
   
 7. HenkkaTurust

  HenkkaTurust 1st gear

  Okei, myönnän tietämättömyyteni näiden laattikkojen kyseessä ollessa, katsos kun olen ennenkaikkea Mopar-äijiä. Miten sitten taas tähän on jouduttu, se on pitkä juttu...
  Kun olen jututtanut täkäläisiä laatikoista tietäviä, on muodostunut hyvin selkeä kuva siitä, että TH200 olisi ongelmattomampi käytössä, mutta MINÄ en niin väitä, itseasiassa sen takia tämän kysymyksen heitinkin. Mutta jos tämä aski vaikka kestäisi, vaatiko se jotain erikois osia mitä ei vielä olisi edellä mainittu? Löytyykö sopiva vetolevy Clevlandin perään, ja entä shifteri tai laatikon pituus? Entä säästäkö tämä asli maantiellä bensaa vs. C4?
  Siis samaan tyylin kuin TH200 vs. TH350?
  Jokatapauksessa, kiitos palautteesta, neuvot ovat aina tarpeen!
   
 8. impala1968

  impala1968 Gearhead

  Joopa, mäkin olen GM-ukkoja joten omaa kokemusta on heikosti mutta amerikan pojat käyttää tuota askia runsaasti nimenomaan ylivaihteen takia. Mustangin aski on varmaan jo vahvistettu jotenkin? Kaikkia sovitusosia löytyy varmasti jostain (=usa), kysele vaikkapa http://www.tradeparts.info, JJ on mustang/ford-guru joka osannee sanoa jotain.
   
 9. hudson

  hudson 1st gear

  Niin AOD-laatikosta puuttuu ns.kiinteä kakkonen,mut olikohan se toi Art Carr joka tarjoaa sellasta venttiilikoneistoa millä sekin asia tulee korjattua.Hinta...???
   
 10. Anonymous

  Anonymous Guest

  AOD laatikko tuntuisi paremmalta koska siinä on 4 vaihdetta
  Transmission 1st 2nd 3rd 4th 5th Rev
  AOD 2.40 1.47 1.00 0.67 NA
  Transmission 1st 2nd 3rd 4th 5th Rev
  C-4 2.46 1.46 1.00 NA
  Ja kun AOD:ssä on niin sanotusti pitkä nelonen niin se vie maantie ajossa varmasti vähemmän Gasoo
  Kyseiset välitys tiedot löysin inestä, Googlen hakuun kirjoitin ford aod.
  Itsellä on fordissa aod ja se taitaa olla tiensä päässä, en osaa sanoa varmaksi vielä se nykii välillä aika pahasti tasa kaasulla ajossa ja sit kun tekee lähtöä (pakitus ja sit eteen )johan hytkyy.
  Auto on ollu mulla vast. 3kk
   
 11. impala1968

  impala1968 Gearhead

  Kaverin 84 Merc. farmari nyki myös ajossa, laatikon sijasta vika oli tps:ssä eli kaasuläpän asennontunnistimessa. Nuo tietokoneet on ihme vehkeitä.
   
 12. Anonymous

  Anonymous Guest

  oliko se ruisku mul on ruisku
   
 13. koni

  koni 1st gear

  Mulla oli joskus '87 Colony Park. Monipistetruutalla, siihen(kin) ilmaantui sellainen vika, että rupesi nykimään tasakaasulla, pienemmissä nopeuksissa.
  Syy: Pakokaasujen takaisinkierrätysventtiili (en muista enää hienoa englannin kielistä termiä/lyhennettä) aukesi liian aikaisin, kun kuuluisi aueta vasta kun vauhtia on yli 50 mailia/h. Tästä syystä tietokone meni sekaisin ja seokset päin per**ttä..
  Korjaus: Alipaineletku ko. venttiilistä irti ja tukkoon. Toimenpide ei aiheuta mitään haittaa moottorin toiminnalle oikeastaan missään suhteessa.
   
 14. 454GM/302Ford

  454GM/302Ford 1st gear

  Kokeillaan mutta kun mulla nykii melkein millä nopeudella tahansa (tasakaasu)mut ei kiihdytyksessä
   
 15. impala1968

  impala1968 Gearhead

  Joo 84 on ruisku, muistaakseni kaikki 82-> on ruiskuja.
   
 16. koni

  koni 1st gear

  Jos puhutaan Fordin henkilöautoista niin '86 ja siitä uudemmat ovat ruiskukoneella (=monipisteruisku) varustettuja, ja '85 ja vanhemmissa on kaksiluukkuisesta kaasarista kyhätty viritelmä. Käsittääkseni tätä kaksipisteruiskua on saanut '79 ja siitä eteenpäin. Olen nimittäin törmännyt yhteen '79 Mercury Colony Parkiin jossa sellainen oli ilmeisen alkuperäisenä! '81 asti henkilöautoissa oli vakiona ihan normaali 2BBL kaasutin ja tämä kaksipisteruisku oli kaiketi lisävaruste. Mikään edellisistä ei päde paketti/kuorma-autoihin.
  Niin ja laatikosta vielä, Fordin AOD on ainoa ylivaihdeaski joka kestää hinata esim. peräkärryä ylivaihde päällä (en silti itse vetäisi/ole vetänyt). Esim Th700r4 hajoaa suht koht nopeasti jos sen kanssa hinaillaan kärryä ylivaihde päällä. Se onkin kaikkein yleisin syy miksi GM:n Vaneista laatikot paukkuu!


  <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: koni 2002-03-21 14:38 ]</font>
   
 17. Anonymous

  Anonymous Guest

  kertokaas mulle jotain aod:n telkkari tangosta... joka paikas lukee et laatikko,auto ja maailma tuhoutuu jos siin on milliki vitu*ks mita,välys tms!!?? mul on 65'merc 289:llä ja aod:lla tv-rodin asiaa on ajanu jostain pihakeinun jalasta väännetty häkkyrä super välyksillä!! (edell. omistajan hyvä idea..)
   
 18. 54474N4

  54474N4 3rd gear

  Nostetaas vähän tätä ja laitetaan kysymys perään.
  Eli yhdistelmä 302 + aod kaasarilla. Otettu -83 mercurystä nyt toisessa sontaläjässä.
  Kun laittaa pakko ykkösen, toimii hyvin. Kun kiekat nousee hieman ja tyrkkää 2-3 vaihteen ni se malttaa olla tasan sekunnin 2. pykälällä kun jo tyrkkää 3. sisään vaikkei viel siin vauhdissa jaksaiskaan vetää kunnolla 3. pykälällä.
  Myöskään OD:n pudottaa 3.vaihteelle vasta tosi myöhään.
  TV on vivulla.
  Mitähän pitäis tehä?
   
 19. musse67

  musse67 3rd gear

  Sillä sekunnilla kun vaihde on kakkosella, vedät kepin takas ykköselle. Sitte jää kakkonen päälle. Muuta keinoa ei ole. Noin se toimii.
   
 20. Mudracer

  Mudracer Gearhead

  Laadukkaalla shift kitillä toikin murhe korjaantuu!
   

Kerro tästä muillekin!